Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πορεία "κουρέματος" του χρέους συζήτησαν Λ. Παπαδήμος και Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Αμετάβλητος ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο
  • [03] Αμφίβολος ο Καφές για το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
  • [04] Συρρικνώθηκε η οικονομική δραστηριότητατ στην Ευρωζώνη, τον Φεβρουάριο

  • [01] Την πορεία "κουρέματος" του χρέους συζήτησαν Λ. Παπαδήμος και Ευ. Βενιζέλος

    Ολα τα ζητήματα που άπτονται της οικονομίας συζητήθηκαν αναλυτικά στη συνάντηση του πρωθυπουργού Παπαδήμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που διήρκεσε μιάμιση ώρα.

    Στο επίκεντρο βρέθηκαν η πορεία του PSI, το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας και η δανειακή σύμβαση.

    [02] Αμετάβλητος ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο

    Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης οικονομικού κλιματος στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο, ενώ περαιτέρω βελτίωση του κλίματος παρατηρήθηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

    Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε εκ νέου στις 74,9 μονάδες. Οι επιχειρηματικές προσδοκίες στη Βιομηχανία και στις Κατασκευές βελτιώθηκαν ελαφρώς, ενώ στις Υπηρεσίες καταγράφηκε οριακή επιδείνωση και στο Λιανικό Εμπόριο σημαντική πτώση. Όμως και η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε, πλησιάζοντας το ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του περασμένου Οκτωβρίου.

    Όπως επισημαίνει το ΙΟΒΕ, παρά την επικύρωση από τη Βουλή του νέου μνημονίου, η αβεβαιότητα για την οικονομική πορεία της χώρας παραμένει, καθώς η δανειοδότηση της ελληνικής οικονομίας συνδέεται με ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών παρεμβάσεων, που, σε βραχυπρόθεσμο τουλάχιστον ορίζοντα, θα εντείνουν την ύφεση και την ανεργία. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην έρευνα του ΙΟΒΕ, η άρση του νομισματικού κινδύνου, η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η σταδιακή βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και ο σαφής εκλογικός ορίζοντας, που λειτουργεί ως ένα βαθμό αποσυμπιεστικά για την κοινωνία, αναμένεται να οδηγήσουν σε βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

    [03] Αμφίβολος ο Καφές για το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

    Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Παντελή Καφέ στο κυριακάτικο αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο έμπειρος μέσος της ΑΕΚ, ταλαιπωρείται από διάταση στον οπίσθιο μηριαίο. Ο Καφές ακολούθησε φυσιοθεραπευτική αγωγή και ανάλογα με την εξέλιξη της αποθεραπείας, θα αποφασισθεί και η συμμετοχή του στον αγώνα με τους «πράσινους».

    Αντίθετα, ο Νίκος Κωστένογλου θα έχει στην διάθεση του τον Κώστα Μανωλά που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ πρόβλημα με κάρτες αντιμετωπίζουν ο Νίκος Καράμπελας (επτά), καθώς και οι Νίκος Γεωργέας και Παναγιώτης Λαγός, που συμπλήρωσαν από τέσσερις. Ο πρώτος θα κληθεί να επιλέξει δύο αγώνες από τους προσεχείς τέσσερις στους οποίους δεν θα αγωνισθεί (Παναθηναϊκός εντός, Αστέρα Τρίπολης εκτός, Παναιτωλικό εντός και Κέρκυρα εκτός) και οι άλλοι δύο, μία αναμέτρηση στην οποία δεν θα λάβουν μέρος.

    [04] Συρρικνώθηκε η οικονομική δραστηριότητατ στην Ευρωζώνη, τον Φεβρουάριο

    Η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρία ερευνών Markit. Ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε τον Φεβρουάριο στις 49,3 μονάδες από 50,4 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο (κάθε μέτρηση χαμηλότερη από τις 50 μονάδες υποδηλώνει μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ οι τιμές πάνω από τις 50 μονάδες σημαίνουν αύξηση της δραστηριότητας). Η μείωση του σύνθετου δείκτη κάτω από τις 50 μονάδες οφείλεται στη συρρίκνωση του τομέα των υπηρεσιών, ενώ ο τομέας της μεταποίησης σημείωσε οριακή άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

    Η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας φαίνεται ήταν ιδιαίτερα έντονη στην Ισπανία και την Ιταλία, όπου ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 42,9 και στις 44,7 μονάδες, αντίστοιχα (το χαμηλότερο επίπεδο δύο μηνών). Αντίθετα, η κατάσταση ήταν καλύτερη για τις τρεις άλλες χώρες της Ευρωζώνης - τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία - για τις οποίες η Markit παρουσιάζει στοιχεία. Ειδικότερα, στη Γερμανία ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,2 μονάδες, στη Γαλλία στις 50,2 μονάδες και στην Ιρλανδία στις 52,3 μονάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 March 2012 - 13:30:28 UTC