Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να ενθαρρύνουμε το κίνημα επιστροφής καταθέσεων στην Ελλάδα", δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] "Αγριεύει" ξανά ο καιρός
  • [03] Ερωτηματολόγιο ΟΟΣΑ για προώθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • [04] Το Ιράν στο επίκεντρο της συνάντησης Ομπάμα - Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο
  • [05] Συλλήψεις, τραυματίες στην Κύπρο στο ματς Ομόνοια - Εθνικός Αχνας
  • [06] Οι πρώτες χορδές βιολιού από μετάξι αράχνης με καλύτερο ήχο!
  • [07] Κυτταρική ανακάλυψη δίνει ελπίδες για νέες θεραπείες του ήπατος
  • [08] Ισχυρή σεισμική δονήση 5,2 βαθμών στο Νέο Δελχί
  • [09] Σεισμός 6,1 βαθμών στα κεντρικά της Αργεντινής
  • [10] Αλμα της Δανιηλίδου στο Νο 66 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις

  • [01] "Να ενθαρρύνουμε το κίνημα επιστροφής καταθέσεων στην Ελλάδα", δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος

    Εχει μεγάλη σημασία να ενθαρρύνουμε το κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες, για να βοηθήσουμε την οικονομία και την ανάπτυξη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. " Από το 2009 έχουν αποσυρθεί καταθέσεις ύψους 70 δισ. ευρώ και από αυτά μόνο 16 δισ. έχουν φύγει με εμβάσματα στο εξωτερικό, ενώ πολλά δισεκατομμύρια βρίσκονται στα σπίτια, στα στρώματα ή στα σεντούκια", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι υπήρξαν δηλώσεις πολιτικών που τρομοκράτησαν τους πολίτες με εικόνες κρίσης, ενώ τόνισε πως αν δεν αλλάξει η οικονομική ψυχολογία δεν θα αλλάξει η συμπεριφορά μας. Καταλόγισε ευθύνες σε όλα τα κόμματα για την κρίση, ενώ σημείωσε πως ακόμη και σήμερα που βιώνουμε αυτή την "εθνική περιπέτεια, Βλέπουμε να θεριεύει ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, η εύκολη υποσχεσιολογία".

    Σχετικά με τη φοροδιαφυγή, είπε ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους δεν μπορεί μόνος του να εισπράξει όλες τις οφειλές. Τόνισε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα σταδιακά, καθώς, όπως σημείωσε, έχουμε να αντιπαλέψουμε μια κατάσταση δεκαετιών. " Είμαστε μια κοινωνία γεμάτη εξαιρεσεις .Σε αυτό πρέπει να βάλουμε τάξη. Πρέπει να συμπράττουν και πολίτες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής", επισήμανε.

    Βαρύ, αλλά δίκαιο μέτρο χαρακτήρισε το τέλος ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι αν σωθεί η χώρα θα σωθεί και η αξία των ακινήτων.

    Οκ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η απόφαση του ΣτΕ που θεωρεί ως αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος. Σημείωσε πάντως ότι έχει δώσει πολλές φορές την εντολή να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν για λόγους ανάγκης, ενώ επανέλαβε ότι οι πολίτες σε ποσοστό 82% συμμορφώθηκαν στην καταβολή του.

    [02] "Αγριεύει" ξανά ο καιρός

    Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που παρατηρούνται ήδη σήμερα στη βορειοδυτική Ελλάδα, αναμένεται σταδιακά να επηρεάσουν τις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας.

    Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ το Σάββατο αναμένεται και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

    [03] Ερωτηματολόγιο ΟΟΣΑ για προώθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Η Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και την Επιχειρηματικότητα πραγματοποιεί έρευνα, μέσω ερωτηματολογίων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εργασίας για την περίοδο 2011 - 2012, με θέμα: «Ενθάρρυνση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Αγορά / Fostering Small and Medium sized Enterprises' (SME) participation in Global Markets».

    Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας ανακοινώνει στα μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν, έως την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, το εν λόγω ερωτηματολόγιο μέσω της ακόλουθης διαδικτυακής διεύθυνσης: https://webnet.oecd.org/Survey/Survey.aspx?s=5a52314e4b08429db5b02392502fe865.

    [04] Το Ιράν στο επίκεντρο της συνάντησης Ομπάμα - Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο

    Το Ιράν θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης σήμερα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία πραγματοποιείται σε ένα κλίμα απειλών του εβραϊκού κράτους για μια "προληπτική" επίθεση κατά της Τεχεράνης.

    Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όσο και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχουν προετοιμάσει τις τελευταίες ημέρες το έδαφος για τη συνάντηση αυτή πριν από τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο στις 10:45΄τοπική ώρα (17:45΄ώρα Ελλάδος).

    Την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του ενώπιον του ισχυρού φιλο-ισραηλινού λόμπι προειδοποίησε εκ νέου κατά μιας τέτοιας πρωτοβουλίας εναντίον του Ιράν, εκφράζοντας τη λύπη του που "γίνεται τόσος πολύς λόγος για πόλεμο", αυτή τη στιγμή, προσπαθώντας παράλληλα να διαβεβαιώσει το σύμμαχό του ότι θα ήταν έτοιμος να κάνει χρήση βίας κατά του Ιράν, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

    Ο Ομπάμα και ο Νετανιάχου, των οποίων συχνά οι σχέσεις έχουν χαρακτηριστεί κακές, είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο του 2011. Τέσσερις μήνες νωρίτερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός είχε απορρίψει ενώπιον των δημοσιογράφων στο Οβάλ Γραφείο την πρόταση του Ομπάμα για την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967.

    [05] Συλλήψεις, τραυματίες στην Κύπρο στο ματς Ομόνοια - Εθνικός Αχνας

    Σοβαρά επεισόδια «σημάδεψαν» το χθεσινό ματς της Ομόνοιας με τον Εθνικό Αχνας για το κυπριακό πρωτάθλημα στο στάδιο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

    Μετά το τέλος του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια, κατά τα οποία προκλήθηκαν ζημιές στο στάδιο. Συγκεκριμένα, οπαδοί της μιας ομάδας, προκάλεσαν επεισόδια τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και στη γύρω περιοχή.

    Από τα επεισόδια, προκλήθηκαν ζημιές στα αποδυτήρια του σταδίου, ενώ από πετροπόλεμο που σημειώθηκε έξω από το στάδιο, τραυματίστηκαν 11 αστυνομικοί. Οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων οπαδών, τα οποία αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα.

    Σημειώνεται ότι, πριν την έναρξη του αγώνα, κατά την είσοδο των φιλάθλων στο στάδιο και κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την αστυνομία, συνελήφθη ένας 15χρονος, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκε μαχαίρι με λάμα περίπου 7 εκατοστών. Ο νεαρός συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για οπλοκατοχή.

    [06] Οι πρώτες χορδές βιολιού από μετάξι αράχνης με καλύτερο ήχο!

    Ιάπωνες ερευνητές χρησιμοποίησαν χιλιάδες νήματα από μετάξι αράχνης για να δημιουργήσουν τις πρώτες χορδές βιολιού, οι οποίες μάλιστα έχουν μία πιο απαλή και βαθιά χροιά ήχου σε σχέση με τις παραδοσιακές χορδές από έντερα ζώων ή άλλο μεταλλικό υλικό.

    Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Σιγκεϊγιόσι Οσάκι του Ιατρικού Πανεπιστημίου Νάρα, που κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό φυσικής "Physical Review Letters", σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν ότι η ιδιαιτερότητα του ήχου που βγάζουν οι πρωτότυπες αυτές χορδές, πιθανώς οφείλεται στον τρόπο που τα νήματά τους είναι πλεγμένα μεταξύ τους, καθώς δεν δημιουργείται καθόλου κενός χώρος ανάμεσά τους.

    Ο Οσάκι εδώ και χρόνια μελετά τις μηχανικές ιδιότητες του μεταξιού της αράχνης και το 2007 είχε παρουσιάσει την πρώτη σχετική εργασία στο χημικό περιοδικό για τα πολυμερή "Polymer Journal". Αυτή τη φορά, χρησιμοποίησε 300 θηλυκές αράχνες του είδους Nephila maculata, οι οποίες φημίζονται για τους πολύπλοκους ιστούς που δημιουργούν.

    Οι μουσικοί που κλήθηκαν να παίξουν με τις νέες χορδές, δήλωσαν ότι προτιμούσαν την χροιά του ήχου τους και αισθάνονταν ότι με αυτές θα ήσαν σε θέση να δημιουργήσουν μια νέα μουσική, πράγμα που θα εκτιμούσαν ασφαλώς και οι απανταχού ακροατές της καλής μουσικής.

    [07] Κυτταρική ανακάλυψη δίνει ελπίδες για νέες θεραπείες του ήπατος

    Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι επιστήμονες κατάφεραν να ρίξουν νέο φως στις κυτταρικές διαδικασίες μέσω των οποίων το ήπαρ είναι δυνατό να αποκαταστήσει μόνο του τις βλάβες του. Η ανακάλυψη αυτή στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής ανοίγει το δρόμο για νέες φαρμακευτικές θεραπείες στο μέλλον, οι οποίες θα αφορούν τις χρόνιες παθήσεις, όπως η κίρρωση του ήπατος και η ηπατίτιδα, που προς το παρόν αντιμετωπίζονται μόνο με μεταμόσχευση του κατεστραμμένου οργάνου.

    Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Στιούαρτ Φορμπς και τον δρα Λιουκ Μπούλτερ του Κέντρου Αναγεννητικής Ιατρικής του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Nature Medicine", σύμφωνα με τη βρετανική Ιντιπέντεντ, ανακάλυψαν μια τεχνική για να αυξάνουν την παραγωγή των ζωτικών εκείνων κυττάρων που επιτρέπουν την αποκατάσταση (αναγέννηση) του κατεστραμμένου ηπατικού ιστού. Η νέα μέθοδος χρησιμοποιεί την ενεργοποίηση συγκεκριμένων γονιδίων κατά τα πρώτα στάδια των ηπατικών κυττάρων.

    Όταν το ήπαρ (συκώτι) παθαίνει βλάβη, έχει μια δική του ικανότητα αυτοθεραπείας, αλλά δυστυχώς παράγει υπερβολικά πολλά νέα κύτταρα του χοληφόρου πόρου και όχι αρκετά από τα λεγόμενα ηπατοκύτταρα, τα οποία είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του συγκεκριμένου οργάνου. Τα ηπατοκύτταρα καταστρέφονται, όταν το ήπαρ πληγεί από παθήσεις όπως η κίρρωση και η ηπατίτιδα.

    [08] Ισχυρή σεισμική δονήση 5,2 βαθμών στο Νέο Δελχί

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών έγινε αισθητή στο Νέο Δελχι, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

    Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 48 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης, σε βάθος 19,1 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

    [09] Σεισμός 6,1 βαθμών στα κεντρικά της Αργεντινής

    Μπουένος Άιρες, Αργεντινή 05/03/2012 10:35 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

    Αργεντινή: Σεισμός 6,1 βαθμών σημειώθηκε στα κεντρικά της χώρας

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε στην Αργεντινή με επίκεντρο 111 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά του Σαντιάγο ντελ Εστερο και με εστιακό βάθος 550 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

    Ο σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις 4:46 π.μ τοπική ώρα (07.46 GMT).

    Ενας σεισμός αυτού του μεγέθους κοντύτερα στην επιφάνεια της γης θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια καταστροφή σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

    Το Σαντιάγο ντελ Εστερο βρίσκεται στα βόρεια της κεντρικής Αργεντινής και έχει πληθυσμό περίπου 245.000 κατοίκους.

    [10] Αλμα της Δανιηλίδου στο Νο 66 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις

    Η Λένα Δανιηλίδου έκανε άλμα αυτήν την εβδομάδα 15 θέσεων, στο Νο 66 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις (WTA) με 907 βαθμούς, ενώ η Ειρήνη Γεωργάτου έπεσε μια θέση και συγκεκριμένα στην 233η θέση στον κόσμο με 243 βαθμούς.

    Στο μεταξύ, η Βικτόρια Αζαρένκα παρέμεινε στην πρώτη θέση, στη δεύτερη θέση η Μαρία Σαράποβα και στην τρίτη η Πέτρα Κβίτοβα. Οι πρώτες δέκα τενίστριες στον κόσμο (σε παρένθεση η προηγούμενη κατάταξη) έχουν ως εξής:

    1. (1) Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία) 8.980 βαθμοί

    2. (2) Μαρία Σαράποβα (Ρωσία) 7.680

    3. (3) Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία) 7.095

    4. (4) Καρολίνε Βοζνιάτσκι (Δανία) 6.270

    5. (5) Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία) 5.850

    6. (6) Σαμάνθα Στόσουρ (Αυστραλία) 5.825

    7. (7) Μάριον Μπαρτολί (Γαλλία) 5.160

    8. (8) Λι Να (Κίνα) 4.390

    9. (9) Βέρα Ζβονάρεβα (Ρωσία) 4.340

    10. (10) Αντρέα Πέτκοβιτς (Γερμανία) 3.810

    ...

    66. (81) Λένα Δανιηλίδου (ΕΛΛΑΔΑ) 907

    233. (232) Ειρήνη Γεωργάτου (ΕΛΛΑΔΑ) 243


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 March 2012 - 9:30:29 UTC