Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακό μπαράζ κατά των μέτρων
  • [02] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με την Α. Μέρκελ

  • [01] Απεργιακό μπαράζ κατά των μέτρων

    Κανένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης δεν θα έχει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς,συμπεριλαμβανομένων και των ταξί, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

    Έτσι, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ, ενώ χειρόφρενο σηκώνουν από τις 5 τα ξημερώματα αύριο, έως τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι ιδιοκτήτες ταξί, συμπαραστεκόμενοι από τη μια πλευρά στον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, δίνοντας για άλλη μια φορά το παρόν στις κινητοποιήσεις, και διαμαρτυρόμενοι στις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

    Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα αποφασίσουν αύριο αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

    Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει αύριο και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30.

    Εξάλλου, την Πέμπτη, οι δάσκαλοι που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές που έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα σχολεία, δίνουν ραντεβού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

    Τρίωρη παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη για όλο το Δημόσιο (12:30 - λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

    Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αύριο Πέμπτη, από τις 11.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα. Αύριο, στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ.

    Την Τετάρτη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι είναι προς συγχώνευση, ή κατάργηση, ή εντάσσονται στο σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία.

    [02] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με την Α. Μέρκελ

    Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα έχει την Τρίτη στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο Γ. Παπανδρέου, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στην Αθήνα από τις 25 Αυγούστου- προσεκλήθη από τη γερμανική ένωση βιομηχάνων BDI, η οποία πραγματοποιεί την Τρίτη την ετήσια διάσκεψή της.

    Στη διάσκεψη αυτή θα μιλήσει και η Γερμανίδα καγκελάριος και οι δύο ηγέτες θα έχουν στη συνέχεια δείπνο στις 21:00 ώρα Ελλάδος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι πριν από το δείπνο θα παραχωρήσουν σύντομη συνέντευξη Τύπου.

    Τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησής τους θα είναι \"η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι ελληνικές προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης και η υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων\", προσέθεσε ο Ζάιμπερτ.

    Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διευκρίνισε ότι η πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού από την BDI \"είναι γνωστή εδώ και καιρό\" και σημείωσε ότι \"τίποτε από όλα αυτά δεν αποφασίστηκε το τελευταίο 48ωρο\".

    Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το περιοδικό Stern που θα κυκλοφορήσει αύριο, ένας στους 5 Γερμανούς τάσσεται υπέρ της υποστήριξης της Ελλάδας μέσω ενός σχεδίου βοήθειας, ενώ το 37% τάσσεται υπέρ μιας εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Η γερμανική κυβέρνηση έχει σαφώς αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 September 2011 - 14:29:34 UTC