Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής
  • [02] Προχωρούν οι έρευνες για φυσικό αέριο στην Κύπρο
  • [03] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ενημερώσει αύριο ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί, σήμερα ή αύριο, ο Μάκης Ψωμιάδης

  • [01] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής

    Τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, κατά την ομιλία του επι νομοσχεδίου για τον τραπεζικό τομέα, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

    "Ναι, θα πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα", τόνισε ο κ.Βενιζέλος, καθιστώντας σαφές ότι η χώρα πρέπει να κάνει ό,τιχρειάζεται ώστε να εξέλθει της τρέχουσας κρίσης.

    "Το θαύμα θα γεννηθεί εδώ" ..."με τη συστηματική εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής", υπογράμμισε.

    Όπως τόνισε "η Ελλάδα είναι και θα είναι μέλος της ζώνης του ευρώ".

    Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ο κ.Βενιζέλος σημείωσε ότι "αν η ευρωζώνη δεν στείλει το μήνυμα ότι μπορεί να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, θα στείλει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα"..."είμαστε το 2% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.

    Εν τω μεταξύ, στην Ουάσιγκτον «μεταφέρονται» οι συνομιλίες της κυβέρνησης με την τρόικα, με τη συζήτηση να επεκτείνεται πλέον στο σύνολο της χρονικής διάρκειας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και όχι μόνον τη διετία 2011- 2012.

    Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής των ελεγκτών, ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 2,5 ώρες και, από το υπουργείο Οικονομικών επισημάνθηκε ότι «υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος». Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι σχετικές συνομιλίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, όπου ο κ. Βενιζέλος θα μετάσχει στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ.

    [02] Προχωρούν οι έρευνες για φυσικό αέριο στην Κύπρο

    Στο δεύτερο στάδιο της γεώτρησης για φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ θα προχωρήσουν απόψε οι έρευνες της Noble Energy με το γεωτρύπανο να φθάνει στα 900 μέτρα, σύμφωνα με το Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλωνα Κασίνη, ο οποίος σημείωσε ότι τα αποτελέσματα από τις έρευνες αναμένεται να διαφανούν σε 2-3 μήνες.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Κασίνης είπε: ''Έχουμε ξεπεράσει το πρώτο στάδιο, όπου έγινε η πρώτη διασωλήνωση, 36 ιντσών διαμέτρου. Θα προχωρήσουμε απόψε κανονικά, στο δεύτερο στάδιο, που θα πάμε στα 900 μέτρα".

    Σε ερώτηση πόσο βάσιμα είναι τα δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα από τουρκικά ΜΜΕ, ότι όντως υπάρχει μεγάλος πλούτος στη θαλάσσια περιοχή που γίνονται οι έρευνες, ο κ. Κασίνης δήλωσε ότι πάντα πίστευε πως η Μεσόγειος είναι προσοδοφόρα.

    [03] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ενημερώσει αύριο ο Ευ. Βενιζέλος

    Τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα δεχθεί αύριο, Πέμπτη, στις 13.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την \"τρόικα\".

    [04] Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί, σήμερα ή αύριο, ο Μάκης Ψωμιάδης

    Δεκτή έγινε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ερήμην καταδίκης για χρέη στο Δημόσιο του Μάκη Ψωμιάδη.

    Σε βάρος του Μ. Ψωμιάδη εκρεμμούσε ερημοκαταδίκη 3 ετών και 4 μηνών, για χρέη περίπου 300.000 ευρώ προς το Δημόσιο, ποινή που δέχθηκε την αναστολή της το Αυτόφωρο, επιβάλλοντας εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβληθούν έως την επόμενη Τετάρτη.

    Έτσι, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου στην υπόθεση των "στημένων" ποδοσφαιρικών αγώνων πρόκειται άμεσα να καταθέσουν το απόσπασμα της απόφασης και ευελπιστούν ότι ο εντολέας τους θα απελευθερωθεί, με διάταξη άρσης της κράτησής του, ακόμη και εντός της ημέρας.

    Σε λίγες ημέρες αναμένεται να κριθεί και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η προφυλάκιση ή μη του Μ. Ψωμιάδη για την υπόθεση των "στημένων". Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφανθεί, με βούλευμά του, επί της διαφωνίας, που προέκυψε μετά την απολογία του, ανάμεσα στον ανακριτή της υπόθεσης και τον αρμόδιο εισαγελλέα. Ο πρώτος έκρινε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και έναν περιοριστικό όρο, ενώ ο εισαγγελικός λειτουργός τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 September 2011 - 16:29:36 UTC