Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη σε δικαστήριο του Άμστερνταμ χωρίς τραυματίες
  • [02] Οι πλούσιοι του πλανήτη θα συζητήσουν λύσεις στην παγκόσμια οικονομική κρίση

  • [01] Έκρηξη σε δικαστήριο του Άμστερνταμ χωρίς τραυματίες

    Άμστερνταμ, Ολλανδία 21/09/2011 11:31 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς-Γαλλ.Πρακτ.)

    Ολλανδία: Έκρηξη από άγνωστη αιτία σε δικαστικό μέγαρο του Άμστερνταμ. Δεν υπάρχουν τραυματίες

    Το κτίριο περιφερειακού δικαστηρίου σε επιχειρηματική συνοικία του Άμστερνταμ υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές από έκρηξη η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική αστυνομία.

    "Δεν γνωρίζουμε από τί προκλήθηκε η έκρηξη. Η έρευνα συνεχίζεται," δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι η έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε από χειροβομβίδα. Δεν υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία. "Πολλά τζάμια από διαφορετικούς ορόφους έσπασαν," είπε η εκπρόσωπος.

    Στο δικαστικό αυτό μέγαρο διεξήχθη η δίκη του ηγέτη της ακροδεξιάς Χερτ Βίλντερς, ο οποίος τον Ιούνιο απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αναμόχλευσης θρησκευτικού μίσους κατά του Ισλάμ.

    [02] Οι πλούσιοι του πλανήτη θα συζητήσουν λύσεις στην παγκόσμια οικονομική κρίση

    Ανίκανοι μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσουν τον πυρετό που έχει καταλάβει την παγκόσμια οικονομία, οι πλούσιες χώρες του πλανήτη συναντώνται από την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον για να αποδείξουν ότι είναι σε θέση, από κοινού, να εμποδίσουν την μείωση της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς να επιδεινωθεί η κρίση χρέους.

    Η εικόνα που περιέγραψε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι σκοτεινή: γενικευμένη οικονομική επιβράδυνση και απαισιόδοξες προοπτικές για τις δυτικές χώρες, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο νέας ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, εάν οι κυβερνήσεις δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

    Οι προβλέψεις αυτές απλώς επιβεβαιώνουν την τάση που έχει διαφανεί από το καλοκαίρι. Ωστόσο, τα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν κατορθώνουν να στείλουν ένα καθησυχαστικό μήνυμα.

    Η \"ισχυρή και συντονισμένη\" απάντηση την οποία υποσχέθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου οι πλούσιες χώρες της Ομάδας των 7 δεν έχει δοθεί. Και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ έφθασαν το περασμένο Σάββατο στην Πολωνία στη διαπίστωση ότι διαφωνούν και δεν κατόρθωσαν να ανακοινώσουν καμία νέα θεραπεία για τα προβλήματα της ευρωζώνης.

    Η Ομάδα των 7 παραδέχθηκε ότι η επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην οικονομική ανάκαμψη και τη μείωση των ελλειμμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Ουάσινγκτον ζητεί νέα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, ενώ οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν, σε ποικίλους βαθμούς, την αυστηρή τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους τις τελευταίες εβδομάδες ότι η ευρωζώνη πρέπει να βάλει τάξη στο εσωτερικό της, ελλείψει της οποίας η κρίση χρέους απειλεί την παγκόσμια οικονομία.

    Ακόμη και αν δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των φθινοπωρινών συνελεύσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των συνόδων της Ομάδας των 20, η ευρωπαϊκή κρίση θα είναι \"το κεντρικό θέμα\" όλων αυτών των συναντήσεων της Ουάσινγκτον, παραδέχεται το Βερολίνο.

    \"Δεν είναι μυστικό, έχουμε διάσταση απόψεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες\", δήλωσε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος. \"Θέλουν μία σταθερή Ευρώπη , αλλά και εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε να παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο δημοσιονομικής σταθεροποίησης\", είπε.

    Τα βλέμματα των πλούσιων χωρών στρέφονται προς τις αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις, και κυρίως προς την Κίνα, η οποία κατά την γνώμη τους οφείλει να ενισχύσει την εσωτερική της ζήτηση, αντί να συνεχίσει να βασίζεται στις εξαγωγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 September 2011 - 10:29:35 UTC