Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι δημοκρατίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις"
  • [02] 24ωρη απεργία στον ΟΣΕ
  • [03] Η ατζέντα της Δευτέρας 13/9/2010
  • [04] Επιστροφή στα θρανία
  • [05] Περαίωση φορολογικών υποθέσεων

  • [01] "Οι δημοκρατίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις"

    Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης δεν είναι το κοινωνικό κράτος, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην διάρκεια της πρωινής συζήτησης στην Διάσκεψη του ΔΝΤ και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που πραγματοποιείται στο Όσλο, με θέμα «Οι προκλήσεις της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής».

    Ο έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι οι δημοκρατίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί «οξυγόνο στους θεσμούς», μέσω της καταπολέμησης της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, ενώ σε ότι αφορά τα ελλείμματα και τα χρέη είπε ότι αποτελεί υπευθυνότητα η αντιμετώπισή τους, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της στροφής του παραγωγικού μοντέλου στην «πράσινη» οικονομία θα επιφέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι «ιδανικός τόπος» για την ανάπτυξη «πράσινων» επενδύσεων.

    Φέρνοντας παραδείγματα δυνατοτήτων που δημιουργούνται με την στροφή προς την «πράσινη» οικονομία ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων δίνει δουλειές, ενώ αναφερόμενος στα φωτοβολταϊκά είπε ότι αυτά καθίστανται όλο και πιο δημοφιλή «καθώς φορολογούμε το πετρέλαιο θέρμανσης».

    Επιπλέον ο έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι ακόμα και τεράστιες περιοχές, όπως η Σαχάρα, αν αξιοποιηθούν μέσω της «πράσινης» οικονομίας θα μπορούσαν π.χ. να τροφοδοτήσουν ενεργειακά την Ευρώπη.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, επίσης, την αναγκαιότητα «εκπαίδευσης των πολιτών στη νέα οικονομία», ενώ σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά στην Ελλάδα αλλά και την σημειούμενη τάση εγκατάλειψης της χώρας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει υψηλά εξειδικευμένη [επαγγελματικά και επιστημονικά] νεολαία, υπάρχουν και αυτοί που φεύγουν» και υπογράμμισε ότι «πρέπει να χτυπηθεί η απαισιοδοξία και να πούμε στους νέους «πάρτε τη χώρα στα χέρια σας και αλλάξτε τη»».

    Ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι απαιτούνται νέοι τρόποι διακυβέρνησης, καθώς και αλλαγή μιας σειράς προτύπων ζωής, όπως του καταναλωτικού και πρόσθεσε ότι «οι νέοι τα καταλαβαίνουν αυτά και είναι έτοιμοι».

    «Πρέπει να μάθουμε τους νέους να χρησιμοποιούν την γνώση ως εργαλείο για προσθέτουν αξία σε ότι κάνουν και να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες τους» κατέληξε ο πρωθυπουργός».

    Ο έλληνας πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, λέγοντας πως αυτά έχουν την στήριξη των πολιτών, παρότι υπήρξαν περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην μείωση των ελλειμμάτων.

    «Πήραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέτρα δεκαετιών» είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κοινωνική συμφωνία που συνήφθη στις αρχές του καλοκαιριού μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτικών οργανώσεων.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο διάλογος πρέπει να είναι πάντα ανοιχτός και να μην υπάρχει αποκλεισμός των πολιτών και πρόσθεσε ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν «μέρος της δημοκρατίας μας, ίσως και εγώ να ήμουν με τους διαδηλωτές», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι κάποιες φορές τα ΜΜΕ διογκώνουν ορισμένες πλευρές των διαδηλώσεων.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην «απόλυτη διαφάνεια» που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση σε ότι αφορά τις αποφάσεις της διοίκησης, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον «Καλλικράτη», ενώ υπογράμμισε ότι η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός της χορήγησης διαβατηρίου εκ μέρους της Νορβηγίας, στον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, στην διάρκεια της δικτατορίας, ευχαριστώντας τον νορβηγικό λαό στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Γιενς Στόλτενμπεργκ.

  • ** Στο περιθώριο της 13ης Συνδιάσκεψης του Όσλο ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε δεκάλεπτη κατ' ιδίαν συνομιλία με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, αποτίμησε την πορεία της ελληνικής οικονομίας ως θετική. Στη συζήτηση, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμήθηκε ότι η εκτέλεση του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, προχωρά σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ εθίγη και το ζήτημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της ταυτόχρονης δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] 24ωρη απεργία στον ΟΣΕ

    Με νέες κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και σύντομα αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη βουλή.

    Συγκεκριμένα, η Πανελλήνιο Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εξήγγειλε 24ωρη απεργία από το μεσάνυχτα σήμερα, γεγονός που σημαίνει ότι αύριο δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, εκτός ορισμένων, που εντάσσονται στα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Η ατζέντα της Δευτέρας 13/9/2010

  • Συμμετοχή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην κοινή Διάσκεψη του ΔΝΤ και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Νορβηγία/Όσλο

  • Κατάληψη της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τη συνδρομή του Συλλόγου Εργαζομένων προχωρά στην κατάληψη της σχολής.

  • Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστεί στον αγιασμό εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (09:00). Στις 12.30 θα επισκεφθεί τη Σχολή Τυφλών (Β. Όλγας 32) και στις 18:00 θα μεταβεί στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων (Σχιατίστης 10 και Φιλίππου).

  • Νομαρχία Πειραιά - αγιασμός για νέα σχολική χρονιά. Αγιασμό με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γενικού Πειραματικού Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Σωτήρος Διός 17, 9 π.μ) και του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά (Καραΐσκου 147, 8.30 9 π.μ) κάνει, ημέρα έναρξης των μαθητών, στα σχολεία, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, προκειμένου να τους ευχηθεί μια γόνιμη και ποιοτική σχολική χρονιά.

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά στο 28ο γυμνάσιο Παγκρατίου. Αθήνα/Σπ. Μερκούρη 20 - 09:00:00

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί το 20ό Γυμνάσιο Περιστερίου και θα συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Περιστέρι/Αγία Αναστασία, Κατσαντώνη 16 - 09:15:00

  • Το υπουργείο Οικονομίας διοργανώνει, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ημερίδα με θέμα, "Αειφόρος ανάπτυξη: καινοτομία και πράσινη επιχειρηματικότητα στη βόρειο Ελλάδα". Θεσσαλονίκη/Βελλίδειο (Αιθ. Ελλοπία) - 09:30:00

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα επισκεφθεί το 26ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, ενόψει της έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Νίκαια/Λεωφόρος Αθηνών-Μαραθονομάχων - 10:30:00

  • Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, ο υφυπουργός Βασίλης Κερκέρογλου και ο Γ.Γ. Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος θα επισκεφθούν το ΚΕΠΚΑ. Θεσσαλονίκη/Βασ. Ηρακλείου 32 - 11:30:00

  • Συνέντευξη Τύπου για την έκθεση "Μετζικώφ - Θεατρικά Ενδύματα και Προσωπεία - Από τη Σκηνή στο Μουσείο". Εθνική Πινακοθήκη - 12:00:00

  • 45α Δημήτρια: Συνέντευξη Τύπου παραχωρούν οι συντελεστές δύο θεατρικών παραστάσεων, που έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο των φετινών "Δημητρίων". Πρόκειται για τη "Λα Πουπέ" και τη "Γυναίκα της Πάτρας". Θεσσαλονίκη/Δημοτικό Θέατρο Κήπου - 12:00:00

  • Η ΕFG Eurobank διοργανώνει γεύμα με θέμα, "Η Ελληνική Οικονομία & το Πρόγραμμα Σταθερότητας" και επίσημο ομιλητή έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Θεσσαλονίκη/The MET Hotel - 13:00:00

  • Η γενική γραμματέαε της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων, τις οποίες αποφάσισε να πραγματοποιήσει η ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να τους εκθέσει τις προτάσεις και τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης που αφορούν στα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα των δήμων. Περισσός/γραφεία ΚΚΕ (Λ. Ηρακλείου 145) - 14:00:00

  • Επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδος-Oυγγαρίας διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ της ουγγρικής πρεσβείας στην Αθήνα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υφυπουργός Οικονομίας της Ουγγαρίας Dr. Zsolt Becsey. Θα συμμετέχουν και 17 Ούγγροι επιχειρηματίες-εκθέτες στη ΔΕΘ. Θεσσαλονίκη/Αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ - 17:00:00

  • Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού "Αθήνα 9,84" και στην Αίθουσα "Κωστής Παλαμάς" της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων. Αθήνα/Γκάζι (Πειραιώς 100) - 19:00:00

  • Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ενοποίηση της Γερμανίας. Αθήνα/Ινστιτούτο Γκαίτε - 19:00:00

  • Εγκαινιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η περιοδική έκθεση "Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν". Πρόκειται για την παρουσίαση ενός σημαντικού διεπιστημονικού επιτεύγματος. Κεντρικό έκθεμα είναι το αναπλασμένο πρόσωπο της ανώνυμης 11χρονης Αθηναίας, που υπήρξε και αυτή, όπως και ο μέγας Περικλής, ένα από τα δεκάδες χιλιάδες θύματα του τυφοειδούς πυρετού του 430 π.Χ. Πραγματοποιείται με την ευγενική προσφορά του οδοντιάτρου - ορθοδοντικού, επίκουρου καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη και, μέσω αυτού, του Πανεπιστημίου Αθηνών, ύστερα από γόνιμη συνεργασία με το Μουσείο. Αθήνα/Αρχαιολογικό Μουσείο - 19:30:00

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Ποδόσφαιρο-Β` Εθνική (1η ημέρα): ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός - 18:30:00

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Επιστροφή στα θρανία

    Περισσότεροι από 1.300.000 μαθητές ξεκινούν από σήμερα τα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος στα 15.500 σχολεία, όπου θα διδάξουν 160.000 εκπαιδευτικοί.

    «Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλη την Ελλάδα. Τα κενά που υπάρχουν, θα συμπληρωθούν μέσα στην εβδομάδα. Είναι πολύ λίγα σε σχέση με άλλα χρόνια. Τα βιβλία είναι όλα στις τάξεις. Θεωρώ ότι η χρονιά ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι καμία από «τις καταστροφές των τελευταίων μηνών δεν συμβαίνει».

    «Υπήρχαν προβλέψεις για 20.000 κενά, για μη λειτουργία των σχολείων. Δε συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά» τόνισε η υπουργός από τη Σιβιτανίδειο Σχολή, την οποία επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, που είναι και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολής.

    Εξάλλου, η υπουργός αναφερόμενη στα εκπαιδευτικά πιο ειδικά, είπε ότι «αυτά είναι πολύ λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά και μάλιστα θα συμπληρωθούν εντός της εβδομάδας».

    «Εύχομαι το σχολείο να δώσει γνώση-που είναι δύναμη ζωής-, αρχές και αξίες που χρειαζόμαστε για μια ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα» είπε η υπουργός και απηύθυνε έκκληση προς όλους: Πολιτεία, εκπαιδευτικούς, στις δυνάμεις της κοινωνίας, στους γονείς «να έχουμε πάνω από όλα τα παιδιά. Να ενώσουμε τις δυνάμεις για να προσφέρουμε στο σχολείο. Όλες οι διαφορές, οι συγκρούσεις, οι επιμέρους απόψεις που υπάρχουν, ας μείνουν μακριά από το σχολείο».

    Οι εκπαιδευτικοί πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, ανησυχούν ότι οι ελλείψεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο υπολογίζει το Υπουργείο Παιδείας, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι δυσλειτουργίες των σχολείων θα είναι δεδομένες λόγω και ενός άλλου παράγοντα: Πρόκειται για τη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, δηλαδή θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση οι οποίες είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι στο 1/3.

    "Καλή σχολική χρονιά" ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στους μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νικαίας.

    "Έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε για το εύρυθμο όλων των σχολικών μονάδων", τόνισε ο κ.Παπούλιας, ενώ απευθυνόμενος προς τους μαθητές τους είπε "να αγαπάτε το σχολείο, τους δασκάλους σας και να διαβάζετε πολύ. Σας έχει ανάγκη η χώρα μας".

    O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, που επισκέφθηκε το 28ο γυμνάσιο Παγκρατίου και παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μετά το χαμηλόμισθο και το χαμηλοσυνταξιούχο η Παιδεία και η Υγεία είναι, δυστυχώς, τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του Μνημονίου. Εμείς είμαστε εδώ κοντά στα παιδιά. Αφουγκραζόμαστε τον κόσμο. Είμαστε δίπλα στα προβλήματά του και αγωνιζόμαστε για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να είναι η ελπίδα του τόπου μας στο αύριο».

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της προς τους καθηγητές του 20ου Γυμνασίου Περιστερίου με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς προειδοποίησε ότι "ο χώρος της παιδείας πρόκειται να χτυπηθεί αλύπητα και οι εκπαιδευτικοί θα νιώσουν την ίδια επίθεση με αυτή που υφίστανται οι εργάτες στα εργοστάσια", καλώντας τους να συμμετάσχουν "σε ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο με ενιαία αιτήματα πάλης, που δεν θα καταργεί τις ιδιαίτερες δράσεις του κάθε κλάδου".

    "Ο κοινωνικός σας ρόλος τελείωσε, η υποβάθμιση στο χώρο της εκπαίδευσης θα πάρει τέτοια μορφή που δεν είχαμε δει ποτέ μέχρι τώρα", επισήμανε η γγ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι η πλήρης εφαρμογή του "Καλλικράτη" θα δώσει στους εκπαιδευτικούς ένα διάστημα τριών τεσσάρων ετών έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν για αντίσταση, γιατί αλλιώς θα καταλήξουν "υπάλληλοι δημάρχων".

    Το σχολείο στο οποίο φοίτησε ο ίδιος πριν από πενήντα χρόνια, το 1ο γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και παρέστη στον αγιασμό. Απευθυνόμενος στους μαθητές τούς προσφώνησε "συμμαθητές και συμμαθήτριες" και ανέφερε: «λένε ότι έχω καταφέρει κάποια πράγματα. Ό,τι κατάφερα το χρωστώ σε αυτό το σχολείο το οποίο κρατώ πάντα μέσα στη καρδιά μου. Σπουδαίοι δάσκαλοι, με μεράκι και κέφι, ανάλογο μεράκι και κέφι που έχουν και οι δικοί σας δάσκαλοι. Εάν αγαπάτε το σχολείο σας, σέβεστε τους καθηγητές σας, λατρεύετε τους γονείς σας, πιστεύετε στην πατρίδα, τότε να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι θα πετύχετε».

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρέστη στον αγιασμό του λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και σε δηλώσεις αναφέρθηκε στα προβλήματα στα σχολεία και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της Παιδείας.

    «Φέτος δυστυχώς το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει σε λιγότερα σχολειά, σε λιγότερα τμήματα και για λιγότερους εκπαιδευτικούς. Με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, οδηγείται το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε χρεοκοπία» δήλώσε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Δυστυχώς τα σχολειά μας οδηγούνται στη δεκαετία του ΄60, με 30 μαθητές ανά τάξη. Και βεβαίως όλα αυτά λόγω των κενών που αφήνουν πίσω τους οι χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών, χωρίς την παραμικρή πρόθεση αναπλήρωσής τους».

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Περαίωση φορολογικών υποθέσεων

    Στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων της δεκαετίας 2000 έως και 2009 προχωρεί η κυβέρνηση.

    Το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε ό,τι αφορά τον τρόπο εφαρμογής του σε συσκέψεις που αναμένεται να γίνουν σήμερα και τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση που θα πάρει και νομοθετική μορφή, θα δίνει κίνητρο στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να κλείσουν όλες τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις τους για τη δεκαετία και έτσι να καθαρίσουν από το παρελθόν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 September 2010 - 10:31:06 UTC