Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η δολοφονία πλήγωσε βαθιά τη δημοκρατία μας"
  • [02] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [03] "Κοινή εκστρατεία ενάντια στη βία"
  • [04] "Διέξοδος μέσα από αγώνες"
  • [05] "Πρωτόγνωρο κύμα οργής"
  • [06] "Διακομματική επιτροπή για τη βία"
  • [07] Σημαντική άνοδος
  • [08] Θετικές αναφορές

  • [01] "Η δολοφονία πλήγωσε βαθιά τη δημοκρατία μας"

    Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Κ.Παπούλια είναι το ακόλουθο:

    "Σήμερα, ημέρα της κηδείας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι για όλους μια μέρα πένθους. Η δολοφονία του πλήγωσε βαθιά τη δημοκρατία μας.

    Οι προηγούμενες μέρες έφεραν στη σκέψη όλων ένα μεγάλο «γιατί». Αν η κοινωνία μας δεν απαντήσει πειστικά δίνοντας λύσεις οι πληγές θα μένουν ανοιχτές.

    Στην απάντησή του όμως πρέπει να επιμείνουμε με σεβασμό στους θεσμούς και στους νόμους.

    Σαν μέλος της γενιάς που έζησε βαριά χρόνια στην ιστορία μας καλώ να τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξη ειρηνικά".

    [02] Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

    "Διαβεβαιώνω ότι δεν θα υπάρξει καμιά επιείκεια στην απόδοση των ευθυνών" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τον άδικο χαμό του 15χρονου.

    "Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το τραγικό συμβάν ως άλλοθι για πράξεις ωμής βίας, που στρέφονται κατά αθώων πολιτών, των περιουσιών τους, της κοινωνίας, αλλά και της ίδιας της δημοκρατίας", υπογράμμισε ο κ.Κ.Καραμανλής

    "Διαβεβαίωνω ότι δεν θα υπάρξει καμιά επιείκια στην απόδοση των ευθυνών.Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ο πολιτικός κόσμος οφείλει ομόφωνα και απερίφραστα να καταδικάσει τους εκφραστές της καταστροφής και να τους απομονώσει. Αυτό επιβάλλει το δημοκρατικό καθήκον όλων μας, αυτό επιτάσσει το εθνικό μας χρέος", ανέφερε.

    Στη συνέχεια, ο κ. Κ. Καραμανλής θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Στις 10.30 συναντήθηκε με τον κ. Γ. Παπανδρέου και στις 11.15 με την κ. Αλ. Παπαρήγα. Στις 14.30 θα δεχθεί τον κ. Αλ. Αλαβάνο και στις 16.45 (αντί για τις 15.15) με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη.

    Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ το απόγευμα ο κ.Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί στις 17.15 με τον κ.Δ. Σιούφα.

    Κανένας δεν δικαιούται να διαμορφώνει αυτή την απαράδεκτη εικόνα που είδαμε σήμερα, απαράδεκτη για το επίπεδο της δημοκρατίας και για όλους εκείνους οι οποίοι εργάζονται και ζουν την αγωνία του αύριο, δήλωσε ο κ.Πρ.Παυλόπουλος μετά την Κυβερνητική Επιτροπή χθες τη νύχτα που συνεδρίασε εκτάκτως.

    Επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχτεί η κυβέρνηση όλα αυτά που συμβαίνουν, ενώ σημείωσε ότι η αστυνομία, η πυροσβεστική και συνολικά ο κρατικός μηχανισμός λειτουργούν με γνώμονα την προστασία του ανθρώπου, της περιουσίας του και του επιπέδου της δημοκρατίας που έχουμε διαμορφώσει.

    Αναφερόμενος στην παρουσία της αστυνομίας, σημείωσε ότι πρέπει να αναλογιστούμε τι είναι εκείνο που προφυλάσει η αστυνομία, λέγοντας ακόμη ότι πρώτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και ότι όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αλλά και πως η Πολιτεία θα είναι εδώ να προστατεύσει τους πολίτες. "Δεν θα θυσιάσουμε ούτε κατ΄ελάχιστο την ποιότητα της δημοκρατίας μας" κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σε δήλωσή του είπε ότι βασική αρχή της δημοκρατίας είναι ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταλύσει το κράτος και την κοινωνική ειρήνη ενός λαού, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του. Πρέπει όλοι να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, σύνεση και αίσθημα ευθύνης αυτές τις δύσκολες ώρες", κατέληξε.

    "Η Πολιτεία θα προστατεύσει την κοινωνία"

    "Βαθιά οδύνη για τον αδικό χαμό του δεκαπεντάχρονου μαθητή" εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας πως "ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο" και υπογράμμισε ότι "η ζωή είναι υπέρτατο αγαθό και η απώλειά της είναι αναντικατάστατη". "Ας είναι η συμπεριφορά όλων ελάχιστος φόρος τιμής για το χαμό του Αλέξη", πρόσθεσε.

    Ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφη διαβεβαίωσε πως "δεν θα υπάρξει καμιά επιείκια στην απόδοση ευθυνών", ότι "οι ένοχοι θα έχουν την τιμωρία που τους αρμόζει", ενώ καταδίκασε τις ακραίες συμπεριφορές με την καταστροφή περιουσιών αθώων πολιτών και ζήτησε από τον υπουργό της Οικονομίας να εξαντλήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να αποζημιωθούν όσοι έχασαν τις περιουσίες τους.

    Η πολιτεία θα πράξει ότι είναι δυνατόν να μην επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Λόγο και ρόλο έχουν όλοι, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις πολιτικές δυνάμεις, τις εκφράσεις της νεολαίας και τους κοινωνικούς φορείς.

    Σημείωσε ότι "ακραία στοιχεία εκμεταλλεύτηκαν το θλιβερό γεγονός αποδεικνύοντας με τη βίαια συμπεριφορά τους ότι μοναδικός τους στόχος είναι η καταστροφή".

    Χρέος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι τα όσα έγιναν με αφορμή το τραγικό συμβάν δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Η πολιτεία, σημείωσε ο κ. Καραμανλής, θα προστατεύσει τους πολίτες.

    Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον υπουργό της Οικονομίας να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα και πλήρως όσοι υπέστησαν ζημιές, αναφέροντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

    Το πόρισμα του ιατροδικαστή

    «Ανθρωποκτονία» δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη, που διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό του 15χρονου μαθητή. Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας και το πόρισμα παραδόθηκε στην Ασφάλεια, με σκοπό να αποσταλεί στον ανακριτή, ο οποίος ανέλαβε από το πρωί την υπόθεση.

    Όπως δήλωσε ο κ. Λευκίδης για το τραύμα του 15χρονου, πρόκειται για «τυφλό τραύμα θώρακος δια βλήματος πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος - ανθρωποκτονία». Ενημερωτικά, έγινε γνωστό, ότι το βλήμα διαπέρασε την καρδιά του 15χρονου και σφηνώθηκε στο 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

    Η βολίδα παραδόθηκε από τον ιατροδικαστή στην Ασφάλεια για να εξεταστεί βαλλιστικά στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    Ο ιατροδικαστής δεν διευκρινίζει αν πρόκειται για απευθείας βολή ή από εξοστρακισμό. Το ερώτημα θα απαντηθεί από τη βαλλιστική εξέταση στη βολίδα, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα ή αύριο το πρωί το αργότερο.

    Εισαγγελική δίωξη στους ειδικούς φρουρούς

    Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή μετά από πυροβολισμό στα Εξάρχεια.

    Οι δύο αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον 9ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

    Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία σε βάρος του 37χρονου ειδικού φρουρού που πυροβόλησε τον μαθητή και για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε βάρος του συναδέλφου του που ήταν παρών στο περιστατικό.

    Ο 37χρονος που πυροβόλησε όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, κατετάγη στο Σώμα Ειδικών Φρουρών το 1999 και υπηρετεί από το 2000 στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.

    Ειρηνικές διαδηλώσεις μαθητών

    Δυναμικές αλλά ειρηνικές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν χθες μαθητές σε όλη τη χώρα για το χαμό του 15χρονου, η κηδεία του οποίου θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι από το νεκροταφείο Φαλήρου.

    Σε ένδειξη πένθους όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι σήμερα κλειστά. 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία, η ΟΛΜΕ και ΟΙΛΕ ενώ κλειστά θα παραμείνουν για τρεις ημέρες τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.Τρίωρες στάσεις εργασίες, ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

    Εκτεταμένα επεισόδια

    Στο χώρο του Πολυτεχνείου περιορίστηκαν τα επεισόδια λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ομάδες νεαρών να επιτίθενται στις δυνάμεις της αστυνομίας. Νωρίτερα, στο κέντρο της Αθήνας, κτίρια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, καταστήματα και ξενοδοχεία καταστράφηκαν. Κτίρια του πανεπιστημίου Αθηνών υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Κίττας παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φθορές.

    Στην Ομόνοια πυρπολήθηκαν μια πολυκατοικία επί της πλατείας και το κατάστημα «Ζάρα» στην Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και δύο καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων καθώς και Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους.

    Στη οδό Σταδίου 60, από πυρκαγιά σε κατάστημα εγκλωβίστηκαν δύο άτομα τα οποία απομακρύνθηκαν από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αρκετά άτομα εγκλωβίστηκαν επίσης σε φροντιστήριο στην Πλατεία Κάνιγγος - το οποίο πυρπόλησαν στο ισόγειο - και τα οποία κατέφυγαν στην ταράτσα από όπου τους απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες με κλιμακοφόρα οχήματα.

    Φωτιές ξέσπασαν σε κατάστημα ρούχων στη Σταδίου 49, ενώ λίγο αργότερα σε παράρτημα του Υπουργείου Οικονομικών επί των οδών Αμαλίας και Ολγας στο Σύνταγμα, στο λόμπι του ξενοδοχείου Αθενς Πλάζα και στο ισόγειο του κτιρίου του Υπουργείου Εξωτερικών στη διασταύρωση Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου.

    Οι νεαροί έκαψαν μέχρι και το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ στην Ομόνοια έσπασαν οπλοπωλείο με όπλα αντίκες και άρπαξαν, σύμφωνα με την αστυνομία, ξίφη, φαρέτρες με βέλη και άλλα αντικείμενα. Στην οδό Πανεπιστημίου σταμάτησαν μικρό πυροσβεστικό όχημα κατέβασαν το πλήρωμα που πήγαινε να σβήσει φωτιές και αφού το οδήγησαν μέχρι την οδό Πεσματζόγλου άρπαξαν όλα τα εργαλεία και του έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, αλλά μέχρι στιγμής η κατάσταση δεν έχει ηρεμήσει στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Ογδόντα επτά άτομα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα για τα επεισόδια.

    Οι συλληφθέντες κατηγορούνται τόσο για φθορές και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, όσο και για λεηλασίες καταστημάτων, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Συνολικά προσήχθησαν και εξετάσθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια 176 άτομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες, οι οποίες εξαπλώθηκαν σε πολλά διαφορετικά σημεία και άρχισαν να καταστρέφουν κτίρια, αυτοκίνητα και καταστήματα και να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα, μάρμαρα, αλλά και με βαλλίστρες, ξίφη, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα , που άρπαξαν από οπλοπωλείο στην Ομόνοια, που λεηλάτησαν.

    Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί. Ο απολογισμός των καταστροφών δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά σύμφωνα με τους αστυνομικούς " δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στο κέντρο της πρωτεύουσας".

    Η Αθήνα σήμερα θυμίζει κατεστραμμένη πόλη και από το πρωί έχει αρχίσει το καθάρισμα των δρόμων, αλλά ακόμα μέχρι πριν από λίγο παρέμεναν κλειστές η Ακαδημίας, η Σόλωνος και η Πατησίων από την Ιουλιανού έως τα Χαυτεία, όπου κινούνται μόνο κάποια μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Στη Θεσσαλονίκη

    Εκτονώθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τα εκτεταμένα και βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν από ομάδες διαδηλωτών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ομάδες κουκουλοφόρων βρήκαν καταφύγιο στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

    Ιδιοκτήτες και υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων της Τσιμισκή, τα οποία καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν στο πέρασμα των άγνωστων δραστών, μετρούν τις «πληγές» τους, ενώ πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν να σβήσουν φωτιές που προκλήθηκαν από τις ρίψεις βομβών μολότοφ σε υποκαταστήματα τραπεζών και κάδους απορριμμάτων.

    Νωρίτερα και για παραπάνω από μιάμιση ώρα, η Εγνατία οδός, η Αγίας Σοφίας, η Τσιμισκή και η Βενιζέλου παραδόθηκαν στη βία των διαδηλωτών, οι οποίοι -οπλισμένοι με πέτρες, ξύλα, καδρόνια και εκρηκτικά - κατέστρεψαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

    Πέραν των εμπορικών καταστημάτων και των τραπεζών, ζημιές προκλήθηκαν, σε εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ, στις εισόδους πολυκατοικιών, σε περίπτερα, σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και σε στέγαστρα στάσεων του ΟΑΣΘ.

    Στην Πάτρα

    Επιθέσεις κατά υποκαταστημάτων τραπεζών και κινητής τηλεφωνίας σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας.

    Άγνωστοι δράστες εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες σε υποκαταστήματα τραπεζών στις οδούς Αγίου Ανδρέου, Αράτου και Μαιζώνος, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν και φωτιές. Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν για να κατασβέσουν τις πυρκαγιές, ενώ οι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και κατά υποκαταστήματος εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημίες.

    Επίσης άγνωστοι νεαροί κατέλαβαν για περίπου μισή ώρα τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Σούπερ Μπι» και πρόβαλαν τηλεοπτικά και ηχητικά μηνύματα.

    Στο Ηράκλειο

    Νέα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Ηράκλειο όταν αντιεξουσιαστές που εισχώρησαν στις τάξεις των διαδηλωτών προκάλεσαν φθορές σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών, ξεκινώντας από την οδό Αβέρωφ και φθάνοντας μέχρι την 25ης Αυγούστου.

    Από το μένος τους δεν γλίτωσαν τζαμαρίες, κάμερες τραπεζών ενώ τη μεγαλύτερη ζημιά υπέστη το κεντρικό κατάστημα της Eurobank, στο οποίο ομάδα νεαρών κατάφερε να σπάσει την πόρτα και να εισέλθει στο εσωτερικό του οδηγώντας στην πυρά έπιπλα, υπολογιστές και ότι άλλο βρήκαν μπροστά τους.

    Φωτιά έβαλαν και στο πίσω μέρος της Εθνικής τράπεζας αλλά και σε διάφορα σημεία από την Πλατεία 18 Άγγλων, μέχρι την πλατεία των λιονταριών καίγοντας κάδους, σήματα του ΚΟΚ και ζαρντινιέρες.

    Στην πλατεία Ελευθερίας ξήλωσαν παγκάκια, καλαθάκια σκουπιδιών, τηλεφωνικούς θαλάμους πριν εκδιωχθούν από την αστυνομία στην οδό Ιδομενέως, παρασύροντας στο διάβα τους δύο μηχανάκια.

    Προσωρινά έδειξε η κατάσταση να εκτονώνεται, όμως οι αντιεξουσιαστές ανασυντάχθηκαν στα Λιοντάρια και άρχισαν το καταστροφικό τους έργο στην 25ης Αυγούστου, στα Λιοντάρια και στην Χάνδακος.

    Στην Κόρινθο

    Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Κορίνθου οπού διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας και φώναζαν συνθήματα. Οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σπάζοντας 3 με 4 καταστήματα πλησίον του κτιρίου της αστυνομίας.

    Στη συνέχεια άναψαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και έγινε ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία. Μία ομάδα περίπου 50 ατόμων πέριξ της κεντρικής πλατείας της πόλης τα "περιβολάκια", προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σπάζοντας περισσότερα από 4 καταστήματα τραπεζών. Αυτή την ώρα επικρατεί σχετική ηρεμία.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι όλη η Κόρινθος είναι σε επιφυλακή. Όλοι οι έμποροι βρίσκονται και έχουν ανοίξει τα καταστήματά τους προσπαθώντας οι ίδιοι, με την παρουσία τους μέσα στα καταστήματα, να τα προφυλάξουν σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση.

    [03] "Κοινή εκστρατεία ενάντια στη βία"

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

    Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση, που να μπορεί να προστατεύσει τον πολίτη, τα δικαιώματά του και την ασφάλειά του, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι "είπα στον κ. Καραμανλή ότι οι πολίτες βιώνουν μια πολλαπλή κρίση, κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση θεσμών, κρίση αξιών και αδυνατεί η κυβέρνηση να την αντιμετωπίσει".

    Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και τώρα και αύριο ως κυβέρνηση, εγγυόμαστε ένα κράτος δικαίου, που θα προστατεύει τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

    Ολοι συμμερίζονται, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την αγανάκτηση και την οργή της νέας γενιάς της χώρας για το θάνατο του Αλέξανδρου και πρόσθεσε ότι αυτή η οργή δεν ταυτίζεται με τις εικόνες αγριότητας, τις οποίες και καταδικάζουμε.

    Καλούμε, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, σε κοινή εκστρατεία ενάντια στη βία, για μια κοινωνία ανθρώπινη. Σε κάθε δημοκρατία, κατέληξε, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τη λύση θα δώσει ο λαός.

    Δηλώσεις για το θάνατο του 15χρονου

    Σήμερα θρηνεί όλη η Ελλάδα και οι Έλληνες διακατέχονται από αισθήματα αγανάκτησης, ανέφερε, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τη φράση "φτάνει πια" τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ασχολείται με τα δικά της ιδιοτελή συμφέροντα αλλά δεν προστατεύει τη νεολαία, τις περιουσίες και τους πολίτες". Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι δεν κατανοεί τα πραγματικά προβλήματα και το μόνο που εγγυάται είναι ένα χειρότερο αύριο.

    Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι οι αναφορές του κ. Καραμανλή υπολείπονται όσων θα έπρεπε να γίνουν, τονίζοντας ότι δεν αρκεί να μιλήσουμε για την αυτονόητη απόδοση δικαιοσύνης και την αποκατάσταση ζημιών σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους.

    Είναι η ώρα, πρόσθεσε, μιας άλλης αντίληψης διακυβέρνησης και μιας νέας νοοτροπίας για να γνωρίζει η νέα γενιά αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της, ότι η πολιτεία θα αποδεικνύει στην πράξη ότι νοιάζεται για τους πολίτες και τα δικαιώματά τους. Πρέπει. πρόσθεσε, να απορρίψουμε κατηγορηματικά την αντίληψη της βίας και της αυθαιρεσίας από όπου κι αν προέρχεται υπογραμμίζοντας ότι την πρώτη ευθύνη σ' αυτό έχει η πολιτεία.

    Είναι η στιγμή να πούμε όχι στη βία και στην αυθαιρεσία, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε όλους τους πολίτες σε μια ειρηνική διαμαρτυρία αύριο, την οποία χαρακτήρισε πρωτοβουλία και διαμαρτυρία ενάντια στη βία χωρίς βία.

    Να ενώσουμε, είπε, τις δυνάμεις μας για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ανθρωπιά και να ενώσουμε τη φωνή μας για την Ελλάδα καλώντας όσους θα πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία αυτή να κρατούν ένα κερί για τον Αλέξανδρο που χάθηκε τόσο άδικα.

    Σχετική εγκύκλιο έστειλε στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννης Ραγκούσης, προσδιορίζοντας ως τόπο εκδήλωσης της διαμαρτυρίας τους ανοιχτούς χώρους σε κάθε δήμο και ως ώρα συγκέντρωσης την 7η απογευματινή.

    Εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε στην οικογένεια του μικρού Αλέξανδρου συλλυπητήρια επιστολή στην οποία εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια του νεαρού μαθητή και τονίζει ότι ο θάνατός του προκαλεί αγανάκτηση και οργή και θέτει όλους μπροστά στις ευθύνες τους. Ο ίδιος υπόσχεται ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και χαρακτήρισε βάναυσο τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο Αλέξανδρος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτό έγινε με την ευθύνη της πολιτείας.

    [04] "Διέξοδος μέσα από αγώνες"

    Για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας τα πράγματα έχουν διέξοδο, δήλωσε η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους εργαζόμενους ιδιαίτερα όπως είπε, σε εκείνους που για διάφορους λόγους έχουν αποστρατευθεί τα τελευταία χρόνια να οργανωθούν σε σωματεία και τόπους δουλειάς και να γεμίσει η Ελλάδα από αγωνιζόμενους εργαζόμενους γιατί μπροστά μας έρχεται μεγάλη μπόρα.

    Ερχεται μεγάλη μπόρα είπε η γραμματέας του ΚΚΕ εξαιτίας της κρίσης και με πρόσχημα την κρίση στις συντάξεις στο ασφαλιστικό και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Αυτή ,πρόσθεσε, είναι η απάντηση σε ό,τι ζούμε σήμερα δηλαδή ένα κίνημα μαζικό περιφρουρημένο που δεν έχει καμία ανάγκη τη δήθεν προστασία των Σωμάτων Ασφαλείας.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε, ότι δεν ταυτίζουμε τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση για το θάνατο του νεαρού μαθητή με το σκληρό πυρήνα των κουκουλοφόρων, σημειώνοντας ότι ο ηγετικός πυρήνας συγκρότησης των κουκουλοφόρων έχει προκύψει από τους κόλπους της κρατικής εξουσίας και χρησιμεύει για να δυσφημίσει και να τσακίσει το λαϊκό κίνημα.

    Δεν ξέρω πρόσθεσε, αν έχουν γίνει κάπως σαν τους Ταλιμπάν, δηλαδή έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο.

    Στο σημείο αυτό, η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στη χθεσινοβραδυνή συγκέντρωση που οργάνωσε το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι υπήρξε απόπειρα εμπλοκής με τους κουκουλοφόρους, κάτι που όπως είπε, δεν το κατάφεραν.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει, όπως είπε, να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων, βλέποντας μπροστά του την κάλπη, μαξιλάρια ή καρέκλες, όπως είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνησε, όμως, ότι δεν ταυτίζει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τους κουκουλοφόρους.

    Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Παπαρήγα είπε, ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές να γίνουν με όρους ανόδου της ταξικής πάλης, γιατί όπως είπε, αν γίνουν σε συνθήκες βίας και καταστολής δεν θα γίνουν πολλά πράγματα.

    Τέλος, η κ. Παπαρήγα είπε ότι πολλές φορές ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να αξιοποιηθεί από διάφορους κύκλους, αναφερόμενη στη δολοφονία του νεαρού μαθητή, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε προσχεδιασμός για το θάνατό του, ώστε σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η διαπαιδαγώγηση των αστυνομικών δυνάμεων.

    [05] "Πρωτόγνωρο κύμα οργής"

    Συνεδριάζει σήμερα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέκος Αλαβάνος θα κάνει δηλώσεις.

    «Η δολοφονία του Αλέξανδρου μας αφορά όλους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «δύο μέρες τώρα σε όλη τη χώρα, ένα πρωτόγνωρο κύμα οργής και αγανάκτησης πλημμυρίζει δρόμους, πλατείες, σχολεία και σχολές» και προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει βαριά πολιτική ευθύνη».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ακόμα ότι «μια ιδιότυπη αυθόρμητη νεανική εξέγερση μετασχηματίζει σε κραυγή τα λόγια που τούτες τις ώρες είναι στο στόμα κάθε σκεπτόμενου δημοκρατικού πολίτη. Δεν πάει άλλο» και πρόσθεσε πως «μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το να είσαι νέος και να αμφισβητείς, το να είσαι νέος και να ονειρεύεσαι, είναι μεγάλο παράπτωμα σε αυτή τη χώρα. Τώρα μαθαίνουμε ότι το παράπτωμα ενίοτε τιμωρείται με την αφαίρεση της ίδιας της ζωής».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός έχει βαριά πολιτική ευθύνη. Αντί όμως να την αναλάβει, αρνείται τις παραιτήσεις ευθιξίας των αρμόδιων υπουργών, υιοθετεί την εκδοχή του μεμονωμένου περιστατικού και οχυρώνεται πίσω από σπασμένες τζαμαρίες».

    «Η δική μας αριστερά, ούτε υιοθετεί, ούτε μπορεί να χρεώνεται αυτές τις πρακτικές. Αρνείται όμως το συμψηφισμό τους με μια εν ψυχρώ εκτέλεση» τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Η δολοφονία του Αλέξανδρου μας αφορά όλους. Είμαστε όλοι κομμάτι αυτής της αυθόρμητης εξέγερσης, που ζητά αξιοπρέπεια και δικαίωμα στη ζωή. Σήμερα δεν χωράνε ταλαντεύσεις. Ή θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας ή θα φοβούμαστε να κυκλοφορούμε στο δρόμο. Ή θα σταματήσουμε την πολιτική, που όπλισε το χέρι του δράστη, την πολιτική της ατιμωρησίας, της ενοχοποίησης των κοινωνικών αγώνων της νεολαίας ή θα ζούμε διαρκώς με τον τρόμο».

    Δηλώσεις Αλαβάνου

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στο βαθύ πόνο και την οργή της οικογένειας του μαθητή του Λυκείου. Στην απόγνωση και το θυμό όλης της νεολαίας", δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

    "Δεν υπάρχει δικαιολογία. Ο 16χρονος είναι πια δίπλα σ΄ όλους τους νέους αγωνιστές, τον Πέτρουλα, τον Κομνηνό, τον Κουμή, τη Σωτηροπούλου, τον Καλτεζά, που τους στέρησαν τη ζωή μόνο και μόνο επειδή αγαπούσαν την ελευθερία.

    Στην Ελλάδα της Ν.Δ. το να είσαι νέος ή νέα θεωρείται κακούργημα. Η νεολαία δολοφονείται όχι μόνο με σφαίρες. Με την ανεργία, με την ανασφάλεια, με την εισβολή του κέρδους στην Παιδεία, με την έλλειψη προσδοκιών και προοπτικής. Η Ν.Δ. δεν είναι δυνατόν πλέον να παραμένει στην κυβέρνηση της χώρας.

    Καλούμε τη μαθητική, τη φοιτητική, την εργαζόμενη νεολαία, όλους τους πολίτες να δώσουν την απάντησή τους αγωνιστικά, μαζικά, ειρηνικά. Δίπλα στο δικαίωμα στην εργασία, δίπλα στο δημόσιο πανεπιστήμιο να αγωνιστούν για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, για το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.

    Όταν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, θα έχει τιμηθεί και η μνήμη του συμμαθητή και συνομήλικου τους. Το σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι πάλι στην επικαιρότητα.

    Τέλος, η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ, τα οποία ούτως ή άλλως πρέπει να διαλυθούν. Φέρνει ακέραιη την ευθύνη για την τυχόν συνέχιση της στρατηγικής της έντασης και της βίας", αναφέρει στη δήλωση του ο κ.Αλαβάνος.

    [06] "Διακομματική επιτροπή για τη βία"

    Θλίψη και διάχυτη πίκρα ξεχειλίζουν από την δολοφονία του νεαρού 16χρονου στα Εξάρχεια το Σάββατο το βράδυ. Ήταν θέμα χρόνου να χυθεί αίμα από τη μια η την άλλη πλευρά.Η πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί υπεύθυνα ούτως ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά. Πρέπει να υπάρξει πρόνοια και αποτελεσματικός σχεδιασμός, δήλωσε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης με αφορμή το θάνατο του 15χρονου.

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ πρότεινε τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής αναζητήσεως των βαθύτερων αιτιών που τροφοδοτούν την αμφίδρομη βία.

    Η κλιμάκωση της βίας σε συνδυασμό με την ενοχική αντιμετώπιση από τα όργανα τάξης αποτελούν την ιδανική φύτρα ανάπτυξης προβοκατόρικων παρεμβάσεων όπως έχουμε ζήσει στο παρελθόν στον τόπο μας αλλά και στο εξωτερικό, σημείωσε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης και ανέφερε ότι πρέπει "να φροντίσουμε όλοι μας με σύνεση και υπευθυνότητα τα αγριότερα να είναι πίσω μας και όχι μπροστά μας".

    Ο κ.Γ.Καρατζαφέρης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα: "Αντιμετώπιση των συνεπειών του θανάτου του 16χρονου νέου", στην οποία ρωτά την κυβέρνηση "πως βρίσκεται το όριο όριο ανάμεσα στη προστασία της έννομης τάξης και στο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται;" και ποια μέτρα προτίθεται να πάρει " προκειμένου να μην υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενα - θανάτων, διαμαρτυριών και καταστροφών- στο μέλλον;"

    [07] Σημαντική άνοδος

    Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με το ηθικό των επενδυτών αναπτερωμένο από το μαζικό σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομία που προτείνει ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    Ο γενικός δείκτης Dow Jones με κέρδη 298,76 μονάδων, σημείωσε άνοδο 3,46% κι έκλεισε στις 8.934,18 μονάδες, αφού είχε ξεπεράσει και τις 9.000 κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Από την πλευρά του, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με κέρδη 62,43 μονάδες, κατέγραψε άνοδο 4,14%, κλείνοντας στις 1.571,74 μονάδες.

    Μεγάλη άνοδος στην Ευρώπη

    Εντινάχθηκαν τη Δευτέρα οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη, ενώ με μεγάλα κέρδη έκλεισε η Ασία και ο Dow Jones κινείται ανοδικά, μετά τη δέσμευση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι θα προχωρήσει στο μεγαλύτερο πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομές από τη δεκαετία του '50, για να τονώσει την αμερικανική οικονομία.

    Στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE100 σημείωσε κέρδη 5,83%. Στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε άνοδο 8,68% και στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax30 άνοδο 7,09%.

    Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.845,91 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 3,21%.

    Με μεγάλη άνοδο 5,20% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έφτασε τις 8.329,05 μονάδες.

    Με σημαντική άνοδο 8,66% έκλεισε και το χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ, εν αναμονή των μέτρων των κινεζικών αρχών για την ενίσχυση της οικονομίας.

    15 δισ. δολάρια στην αυτοκινητοβιομηχανία

    Οι επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στο αμερικανικό Κογκρέσο ανακοίνωσαν πως είναι πρόθυμοι να εκταμιεύσουν το ανώτατο έως 15 δις δολάρια ως άμεση βοήθεια προς την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, στα πλαίσια του σχετικού νομοσχεδίου που σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση.

    "15 δις είναι το ανώτατο όριο που μπορούμε ν΄αποσπάσουμε" από το σχέδιο των 25 δις δολάρια, που ψηφίσθηκε τον Σεπτέμβριο για να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία για την ανάπτυξη λιγότερο ενεργοβόρων οχημάτων, τόνισε χθες ο Μπάρνι Φρανκ, σημαντικό στέλεχος των Δημοκρατικών, που συμμετείχε το Σαββατοκύριακο στις συνομιλίες για την προετοιμασία του νομοσχεδίου.

    Οι Δημοκρατικοί, αρχικά, θέλησαν ν' αποσπάσουν τα χρήματα από το ταμείο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ύψους 700 δις δολαρίων, που ψηφίσθηκε τον Οκτώβριο, όμως απέναντι στην αντίδραση των Ρεπουμπλικανών και του Λευκού Οίκου δέχθηκαν να υποχωρήσουν και να εγκρίνουν τα 25 δις για την αυτοκινητοβιομηχανία.

    [08] Θετικές αναφορές

    Θετικές αναφορές για τις ελληνικές θέσεις σε ότι αφορά την Τουρκία και την ΠΓΔΜ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, στα συμπεράσματα υπογραμμίζεται η παρότρυνση του Συμβουλίου προς την Τουρκία, να αποφεύγει οιαδήποτε απειλή, τριβή ή ενέργεια που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών. Σε ότι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, το Συμβούλιο εκφράζει απογοήτευση καθώς κατά το 2008, οι μεταρρυθμίσεις ήταν περιορισμένες και καλεί την Τουρκία να τις επισπεύσει, ειδικότερα στους τομείς του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας της έκφρασης, της θρησκείας και των δικαιωμάτων των γυναικών.

    Το Συμβούλιο εκφράζει ακόμη τη λύπη του για το γεγονός ότι η γειτονική χώρα δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την πλήρη και άνευ διακρίσεων εφαρμογή του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Ένωσης και για το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα της εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων της Τουρκίας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε αυτά τα θέματα το Συμβούλιο επισημαίνει ότι αναμένεται επείγουσα πρόοδος από την πλευρά της Τουρκίας.

    Σε ότι αφορά το Κυπριακό, στα συμπεράσματα του Συμβουλίου έχουν συμπεριληφθεί αναφορές που υπογραμμίζουν την ανάγκη «επείγουσας εκπλήρωσης» των υποχρεώσεων της Τουρκίας και δίκαιης λύσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού δήλωσε ότι οι αναφορές στο κείμενο ικανοποιούν την Κυπριακή Δημοκρατία τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες επισημάνσεις είναι ενισχυμένες σε σχέση με προηγούμενα κείμενα συμπερασμάτων.

    Σε ότι αφορά την ΠΓΔΜ στα συμπεράσματα του Συμβουλίου επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και δηλώσεις που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις της ΠΓΔΜ με γειτονικές χώρες και υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας είναι ουσιώδης συμπεριλαμβανομένης της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας. Το Συμβούλιο σημειώνει ακόμη ότι η ΠΓΔΜ θα είναι σε θέση να κάνει πρόσθετα βήματα στην ευρωπαϊκή της προσέγγιση μόλις ικανοποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που τέθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου του 2005, στα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης και στις βασικές προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στην εταιρική σχέση. Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη διεξαγωγής δίκαιων και ελεύθερων εκλογών μέσα στο 2009.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 December 2008 - 11:30:50 UTC