Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Λιονέλ Ζοσπέν συναντάται ο πρωθυπουργός
  • [02] Συνεδριάζει η επιτροπή για την αναθεώρηση
  • [03] Στη βουλή το ασφαλιστικό
  • [04] Απεργούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
  • [05] Απόψε η γιορτή του κυπέλλου

  • [01] Με τον Λιονέλ Ζοσπέν συναντάται ο πρωθυπουργός

    Τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν θα δεχθεί ο πρωθυπουργός, στις 9 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.Στη συνέχεια, θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη. Στις 12.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο.

    Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής, θα παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια προτομής του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας.

    Αύριο (Πέμπτη), ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προτάσεις του κυβερνώντος κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

    Το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Βιέννη, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λατινικής Αμερικής που διοργανώνεται από την αυστριακή προεδρία , με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από 60 χώρες.

    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Οπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το νομοσχέδιο θα δοθεί στα κόμματα σε μία εβδομάδα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνεδριάζει η επιτροπή για την αναθεώρηση

    Με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκινά το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο Κάραβελ, η συνεδρίαση της επιτροπής του κινήματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Χθες, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην τροπολογία για τους άνεργους της κλωστοϋφαντουργίας της Νάουσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης με αποσπασματικά και πρόχειρα μέσα χωρίς προοπτική.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε μείζον το θέμα αυτό και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταρτίσει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανασυγκρότηση των φθινουσών περιοχών, οι οποίες, όπως τόνισε, με την πολιτική της κυβέρνησης πλήττονται με βάναυσο τρόπο.

    Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορά στην ανασυγκρότηση των περιοχών που παρουσιάζουν έντονα φαινόμενα βιομηχανικής κρίσης. Προτείνεται η δημιουργία ειδικών προγραμμάτων ανασυγκρότησης με ευθύνη της πολιτείας. Ο κεντρικός σχεδιασμός, η ενίσχυση και η παρακολούθηση των προγραμμάτων θα γίνεται από την εθνική επιτροπή ανασυγκρότησης φθινουσών περιοχών, η οποία προτείνεται να δημιουργηθεί.

    Για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων προβλέπεται η δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού ταμείου, το οποίο θα διαχειρίζεται πόρους από τα Περιφερειακά Προγράμματα, τα Ειδικά Ταμειακά Προγράμματα, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλες πηγές.

    Για την ένταξη περιοχών στα προγράμματα θα γίνεται χρήση ειδικών δεικτών, που θα λαμβάνουν υπόψη την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και της απασχόλησης στην περιοχή, καθώς και τις αποκλίσεις της από το μέσο όρο της χώρας. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα διαμόρφωσης και ειδικών τοπικών συμφώνων ανάπτυξης - απασχόλησης.

    Παράλληλα, με το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης προτείνεται η δημιουργία και ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση της απασχόλησης με τη συμβολή του ΟΑΕΔ. Το ίδιο πρόγραμμα προτείνεται να δημιουργείται και σε περιοχές που δεν χαρακτηρίζονται φθίνουσες, αλλά έχουν ποσοστό ανεργίας πάνω από το διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου.

    Το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτείται από ειδικό λογαριασμό με πόρους που θα προέρχονται από τον ΟΑΕΔ, από τον κρατικό προϋπολογισμό, από άλλες μορφές χρηματοδότησης και αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση.

    Ειδικότερα για τους απολυμένους, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι πρόταση ευαισθησίας και ευθύνης, περιλαμβάνει πολλά νέα μέτρα για την ενίσχυση και την επανένταξη των ανέργων, ενώ στόχος είναι ο ενεργός πολίτης που εντάσσεται κανονικά στο κοινωνικό σύνολο. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για την ομαλή πορεία προς τη συνταξιοδότηση των μεγαλύτερων σε ηλικία απολυμένων.

    Για τους απολυμένους άνω των 50 ετών, δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε θέσεις κοινωνικής εργασίας (σχολεία, προστασία περιβάλλοντος, νοσοκομεία, αυτοδιοίκηση κ.λπ.). Οι απολυμένοι αυτοί θα αμείβονται από τον Ειδικό Λογαριασμό, Ειδική Εισοδηματική Ενίσχυση, με καταβολή μέχρι του 80% των τακτικών αποδοχών τους ως εργαζομένων και με πλαφόν τα 800 ευρώ. Επίσης, από τον ίδιο λογαριασμό θα καταβάλλεται το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών τους προς το ΙΚΑ μέχρι την εξασφάλιση της ομαλής συνταξιοδότησής τους.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Στη βουλή το ασφαλιστικό

    Oι υπουργοί Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδης θα είναι εισηγητές στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα το Ασφαλιστικό, ενώ ο διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς αρχίζει αύριο.

    Οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης θα καλέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους κοινωνικούς εταίρους να ορίσουν εκπροσώπους στην επιτροπή που θα συσταθεί για τη μελέτη του ασφαλιστικού συστήματος.

    Ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, τόνισε σε δηλώσεις ότι ελπίζει όλοι να επιδείξουν το αίσθημα ευθύνης για να γίνει διάλογος για το ασφαλιστικό.

    Το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης θα απευθύνει χαιρετισμό στο Παγκόσμιο Συνέδριο της εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Απεργούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενόψει της συζήτησης που ξεκινά αύριο στη Βουλή για το Ασφαλιστικό.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

    Επίσης, η Ολυμπιακή ανακοίνωσε οτι ματαιώνει 101 πτήσεις εσωτερικού-εξωτερικού και θα γίνουν μόνο τα δρομολόγια προς τη Ρόδο και το Ηράκλειο. Τέλος, στάση εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα και η ΠΟΣΠΕΡΤ, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

    Η ΓΣΕΕ διοργανώνει διαδήλωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και η ΑΔΕΔΥ στις 11 στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ΠΑΜΕ έχει συγκέντρωση στην Ομόνοια.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Απόψε η γιορτή του κυπέλλου

    Μπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν ο κυρίαρχος στο εφετινό πρωτάθλημα και ειδικά στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ να πέτυχε δύο νίκες, ωστόσο το Κύπελλο ως διοργάνωση έχει πάντα τη δική του ιδιαιτερότητα και ειδικά σε έναν τελικό ανάμεσα σε δύο ομάδες όπως οι σημερινές φιναλίστ, κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο και κάθε αποτέλεσμα ανοιχτό.

    «Ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι» θα αναμετρηθούν σήμερα στις 6:30 μ.μ. στο Παγκρήτιο στάδιο και θα είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης, που ένας τελικός θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη.Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ.

    Μεγάλος απών θα είναι ο Ριβάλντο, όμως τα δύο σοβαρά προβλήματα που απασχολούσαν τους δύο τεχνικούς, Τροντ Σόλιντ και Φερνάντο Σάντος, λύθηκαν μέσα στην εβδομάδα, καθώς ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Νίκος Λυμπερόπουλος ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θα ενισχύσουν Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

    Διαιτητής θα είναι ο Βασίλης Τεροβίτσας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας και θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα «σφυρίξει» σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην Α' Εθνική έχει διαιτητεύσει 7 παιχνίδια της εφετινής περιόδου. Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που σφύριξε τις ήττες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο στις 29 Ιανουαρίου και 3 Απριλίου αντίστοιχα. Ακόμη, ο Τεροβίτσας σφύριξε στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αιγάλεω εκτός έδρας με 3-1 (5/12/2005), αλλά και τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του ΟΦΗ με 2-0 στις 5 Μαρτίου 2006.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 May 2006 - 6:30:18 UTC