Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τούρκοι πιλότοι εγκαταλείπουν το σώμα

  • [01] Τούρκοι πιλότοι εγκαταλείπουν το σώμα

    Τουλάχιστον 1500 πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έχουν εγκαταλείψει το σώμα από το 1984 λόγω των χαμηλών μισθών που έπαιρναν,γράφουν σήμερα τουρκικές εφημερίδες ,προειδοποιώντας ότι η εξέλιξη αυτή επηρεάζει αρνητικά την επιχειρησιακή ικανότητα της αεροπορίας.

    "Η τουρκική αεροπορία σε συνεργασία με τις πολιτικές αρχές θα αγοράσει και εφέτος νέα αεροσκάφη και οπλικά συστήματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων,αλλά η ηγεσία του σώματος έχει έναν άλλο πονοκέφαλο:Ποιός θα πετάει τα αεροπλάνα όταν όλο και περισσότεροι πιλότοι έχουν την τάση να εγκαταλείπουν την αεροπορία λόγω των χαμηλών μισθών" διερωτάται η εφημερίδα Τέρκις Ντέιλι Νιους σε κύριο άρθρο της.

    Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα τους πτεράρχους της αεροπορίας καθώς τίθεται σε κίνδυνο η "επιχειρησιακή ικανότητα του όπλου ,αν αυτή η τάση συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια",σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει ότι κάθε χρόνο "το 7% έως 8% των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας πηγαίνει στις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες".

    "Αυτό σημαίνει απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων ,λαμβάνοντας υπόψιν το απίστευτα υψηλό κόστος εκπαίδευσης των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας" δήλωσε ανώτατο στέλεχος της τουρκικής αεροπορίας."Οι πιλότοι μας έχουν πολλούς λόγους να φεύγουν,αλλά θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα αν δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα για να τους κρατήσουμε στην υπηρεσία" πρόσθεσε.

    Ενας πιλότος υποχρεούται μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή να παραμείνει στην πολεμική αεροπορία για 15 χρόνια. Σύμφωνα με υπολογισμούς της αεροπορίας ,το κόστος της συνεχούς εκπαίδευσης για 15 χρόνια ενός πιλότου ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια δολάρια.

    ?Ο ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ των διαφόρων ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών ,τραυματίζει σοβαρά την πολεμική αεροπορία" τόνισε η ίδια πηγή. "Είναι αδύνατον να καταβάλουμε τους μισθούς που προσφέρουν στους πιλότους οι ιδιωτικές εταιρίες "προσθέτει.

    Ο τουρκικός κρατικός αερομεταφορέας (THY) ως τον Αύγουστο θα αυξήσει τον αριθμό των αεροσκαφών της από 86 σε 105,που σημαίνει ότι θα χρειαστεί άλλους 150 πιλότους,οι οποίοι θα προέλθουν κατά κύριο λόγο από την πολεμική αεροπορία.

    ?Αν δίναμε στους πιλότους μια μηνιαία αύξηση 2.000 δολαρίων θα τους κρατάγαμε στην πολεμική αεροπορία" λέει ένας ανώτατος αξιωματικός."Αυτό σημαίνει όμως αύξηση 25 εκατομμυρίων δολαρίων στον ετήσιο προϋπολογισμό της πολεμικής αεροπορίας,προσθέτει.

    Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων απορρίπτει πάντως την ιδέα της αύξησης των μισθών των πιλότων,υποστηρίζοντας ότι το μισθολογικό σύστημα θα καταστεί άδικο για τους αξιωματικούς των υπολοίπων όπλων. "Εχουμε πολλούς αξιωματικούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον θάνατο στις επιχειρήσεις ενάντια στους τρομοκράτες στην νοτιοανατολική Τουρκία.Πως θα δικαιολογήσουμε τις μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς των πιλότων, όταν άλλοι αξιωματικοί μάχονται και πεθαίνουν καθημερινά στον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών ;" διερωτήθηκε τούρκος στρατιωτικός.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 May 2006 - 8:30:21 UTC