Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή
  • [02] Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
  • [03] Νομοσχέδιο για προμήθειες στα νοσοκομεία
  • [04] Παπανδρέου: «Ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ»
  • [05] Ρουσόπουλος για τιμές πρόσβασης στο Ιντερνετ

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή

    Συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης Δ.Σιούφα, θα έχει ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου.Επίσης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους συλλόγων φυλακισθέντων και εξορισθέντων 1967-74.

    Η κυβερνητική επιτροπή χθες το πρωί και η αρμόδια διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε το απόγευμα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση μιας νέας εταιρίας στην οποία θα συμμετέχουν δημόσιο και ιδιώτες οι οποίοι θα έχουν το πλειοψηφικό πακέτο και θα ασκούν τη διοίκηση.

    Στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής αποφασίστηκε να κηρυχθεί άγονος και ο τελευταίος διεθνής διαγωνισμός για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των Ολυμπιακών Αερογραμμών και εντός των προσεχών ημερών να κατατεθεί στη βουλή νομοθετική ρύθμιση, για την ίδρυση της νέας εταιρίας.

    Η κυβέρνηση επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, τόσο των εργαζομένων, όσο και των πολιτικών κομμάτων και για το λόγο αυτό το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θα προχωρήσει σε διάλογο. Ήδη όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπης θα ενημερώσει τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια μέρα θα ενημερώσει για τις θέσεις της κυβέρνησης και την Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας κυρίως για θέματα που αφορούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για τις κινήσεις της κυβέρνησης είναι ήδη ενημερωμένη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι των σημερινών αποφάσεων για το μέλλον του εθνικού μας αερομεταφορέα, προηγήθηκε συνάντηση, την περασμένη εβδομάδα, του κ. Λιάπη με τον αρμόδιο επίτροπο κ. Μπαρό, στις Βρυξέλλες.

    Η λύση που δόθηκε για την Ολυμπιακή χαρακτηρίστηκε και από τους υπουργούς Οικονομίας και μεταφορών ως η μόνη εναλλακτική λύση, η οποία αποβλέπει στην κάλυψη των αναγκών της χώρας.

    Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής επιτροπής, ο κ. Λιάπης ανακοίνωσε ότι ανατέθηκε σε κορυφαίο διεθνή εξειδικευμένο οίκο η εκπόνηση νέου επιχειρησιακού σχεδίου, με βάση το οποίο η νέα εταιρεία θα λάβει τις απαραίτητες άδειες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για να μπορέσει να λειτουργήσει. Μέχρι τότε η Ολυμπιακή θα εξακολουθεί να λειτουργεί ομαλά, ενώ θα ληφθεί μέριμνα για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι υπήρξε στροφή 180ο της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα της ΟΑ και επέκρινε την κυβέρνηση για απώλεια χρόνου,αμηχανία και αδυναμία στρατηγικού σχεδιασμού.Υπογράμμισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει συγκεκριμένα σχήματα,τεκμηριωμένα και αρμόσιμα, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

    Το ΚΚΕ τονίζει ότι η λύση είναι: Δημόσια ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ενταγμένη σε έναν ενιαίο φορέα μεταφορών που θα λειτουργεί σε όφελος του λαού. Αυτό σημαίνει και πάλη για τη λαϊκή εξουσία, όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία.

    Ο Συν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ξεπουλά, υπό την μορφή του «μεικτού σχήματος», της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

    [02] Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

    Με καταθέσεις στεφανιών και κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας άρχισαν χθες οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 32ης επετείου της φοιτητικής εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

    Αυστηρά μέτρα ασφαλείας ισχύουν μέχρι και την Παρασκευή. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στα τμήματα των δρόμων γύρων απο το Ιδρυμα. Εξάλλου, περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη του χώρου γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει η πορεία.

    Οι αστυνομικοί θα είναι διακριτικοί και θα παρακολουθούν από απόσταση την πορεία και θα επέμβουν μόνο σε περίπτωση που θα προκληθούν έκτροπα.

    Την ευθύνη για τη φύλαξη του εσωτερικού χώρου του Πολυτεχνείου θα έχει η πρυτανεία του Ιδρύματος που θα έχει ορίσει ομάδες περιφρούρησης από τους φοιτητές.καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Σήμερα θα καταθέσουν στεφάνι αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και του ΚΚΕ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου πήγε, χθες, στο Πολυτεχνείο και άφησε ένα λουλούδι στο μνημείο.

    «Ηρθα απλά και ανθρώπινα», είπε, «να καταθέσω ένα λουλούδι».

    Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε το σεβασμό του στη γενιά του Πολυτεχνείου που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και πρόσθεσε ότι τα συνθήματα για την απασχόληση είναι επίκαιρα αιτήματα. Και κατέληξε καλώντας όλους τους νέους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια "επανίδρυσης του νεολαιίστικου κινήματος".

    Στο χώρο του Πολυτεχνείου παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής με έργα των καταδικασθέντων ως μελών της "17 Νοέμβρη" Βασίλη και Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και του Ηρακλή Κωστάρη με τίτλο: «Χρώμα από τα λευκά κελιά».

    Χθες στην Πάτρα επτά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο κτήριο του Παραρτήματος Πανεπιστημίου Πατρών, μεταξύ μελών των φοιτητικών παρατάξεων, που πρόσκειται στην ΚΝΕ και στα ΕΑΑΚ.

    [03] Νομοσχέδιο για προμήθειες στα νοσοκομεία

    Ριζικές αλλαγές στον τρόπο των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία προωθεί το υπουργείο Υγείας με νέο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Το υπουργείο Υγείας βάζει αυστηρούς όρους στους προμηθευτές με στόχο να μπει φρένο στη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ από τα εικονικά τιμολόγια και τις υπερτιμολογήσεις υλικών στα νοσοκομεία.

    Το νέο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία μητρώου προμηθευτών, τη σύναψη συμβάσεων με το είδος, την ποσότητα και την αξία της προμήθειας, την αποθήκευση υλικού στους αποθηκευτικούς χώρους των νοσοκομείων μόνο μέχρι τρεις εβδομάδες και τη συνολική απογραφή των αποθεμάτων του υλικού που υπάρχει ήδη στα νοσοκομεία.

    Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι με τα μέτρα αυτά θα εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά που θα επενδυθούν σε άλλους τομείς της περίθαλψης, ενώ όπως εξήγησε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης όλες οι ύποπτες προμήθειες στέλνονται πλέον στον εισαγγελέα. Μάλιστα είπε ότι τουλάχιστον 26 περιπτώσεις διερευνώνται ήδη από τη δικαιοσύνη , ενώ περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ έχουν εξοικονομηθεί τα τελευταία χρόνια από τις παρεμβάσεις που έγιναν.

    Στο μεταξύ, αναλώσιμα υλικά όπως σύριγγες και καθετήρες έγχυσης αίματος με κουνούπια και τρίχες, παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Δημήτρης Βαγιωνάς. Παρότι οι συσκευές ήταν σφραγισμένες κάποιες από αυτές φαίνονταν ότι είχαν χρησιμοποιηθεί. Τα αναλώσιμα αυτά υλικά εντοπίστηκαν από ελεγκτές του ΕΟΦ σε νοσοκομεία της χώρας.

    Αξίζει να σημειωθεί, όπως εξήγησε ο κ. Βαγιωνάς, ότι τα προϊόντα αυτά έχουν την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όμως κανείς δεν γνωρίζει αν είναι γνήσια, κάτι που επισήμανε και ο υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος παρενέβη μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

    Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι με δική του εντολή γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται έλεγχοι ενώ αποκάλυψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ότι τα αναλώσιμα υλικά μέσα στα οποία βρέθηκαν έντομα και τρίχες είχαν προμηθευτεί από νοσοκομεία της χώρας μετά από διαγωνισμό ο οποίος έγινε πριν από δυόμισι χρόνια. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΦ μιλώντας για τα ελαττωματικά αυτά προϊόντα τα οποία εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία εξήγησε ότι είχαν την υπογραφή γερμανικού εργαστηρίου. Μπορεί να ήρθαν από τη Γερμανία, από την Ισπανία, από την Ιταλία, μπορεί να έχουν πλαστές σφραγίδες αυτό δεν το ξέρει κανείς, είπε χαρακτηριστικά ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο τα προϊόντα αυτά να παρασκευάστηκαν σε ασιατικές χώρες.

    Όσον αφορά τους ελέγχους ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι σήμερα δεν υπάρχουν τέτοια προϊόντα σε φαρμακεία και είπε ότι τα ύποπτα αναλώσιμα αφορούν συγκεκριμένες παρτίδες που προέκυψαν μετά από 30 ελέγχους σε νοσοκομεία.

    Ερωτηθείς ο υπουργός Υγείας για το αν τα ποιοτικά κριτήρια στην προμήθεια των νοσοκομείων θα είναι πιο σημαντικά από την τιμή ενός προϊόντος είπε ότι η χαμηλότερη τιμή δεν μπορεί να είναι το μόνο κριτήριο όταν πρόκειται για την ασφάλειας ανθρώπων.

    [04] Παπανδρέου: «Ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ»

    Η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, τόσο στο κόμμα, όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο πλαίσιο φιλικού γεύματος σε εστιατόριο της Αθήνας, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι έχει προχωρήσει σε μεγάλες οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σε 18 μήνες έχουνε γίνει τόσα όσα δεν έκανε η ΝΔ σε 11 χρόνια.

    Ειδικότερα για την κοινοβουλευτική ομάδα, είπε ότι υπάρχουν ήδη 40 νέα πρόσωπα και ότι, εάν στις επόμενες εκλογές έχει 80-100 νέους βουλευτές θα είναι ευχαριστημένος: «Απ΄ αυτούς θα αντλήσω κι απβ αυτούς θα χρησιμοποιήσω στην κυβέρνηση. Έχω την υποχρέωση να φέρω στο προσκήνιο μια νέα γενιά πολιτικών». Ο κ. Παπανδρέου ερωτήθηκε εάν στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν «βαρίδια» και εάν θα προχωρήσει σε «αποστρατείες»: Συνυπολογίζω και αξιολογώ την άποψη του κόσμου, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: Τη λέξη αποστρατεία δεν τη χρησιμοποιώ. Το έχω κάνει και στο παρελθόν με την υπόθεση Πάχτα έστω κι αν κάποιοι την πλήρωσαν άδικα. Κληθείς να σχολιάσει εκείνους που λένε ότι «εμένα δεν με αποστρατεύει κανείς» είπε ότι στην αξιολόγηση και στην κρίση, είμαστε όλοι ίσοι.

    Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για μια πλειάδα ακόμα θεμάτων, που άπτονται του ενδεχομένου ενός ανασχηματισμού και των πρόωρων εκλογών, της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, των σχέσεων κράτους-εκκλησίας, καθώς και του πρόσφατου βιβλίου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    Εάν ήμουν ο Κώστας Καραμανλής θα είχα δίλημμα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, διότι το 2007 δεν θα μου έβγαιναν, και τώρα θα ήταν ρίσκο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου. «Εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε όποτε κι αν γίνουν», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ για το σενάριο του ανασχηματισμού υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει υλικό: «Με ποια στελέχη, μόνο με τη Ντόρα; Η εικόνα θα αλλάξει ελάχιστα. Άλλωστε, για τη ΝΔ αυτή είναι η πρώτη «ενδεκάδα» της». Αξιολογώντας τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν παίρνει αποφάσεις, και ότι αφήνει τα πράγματα να τρέχουν όπως στη Λουκέρνη.

    Με αφορμή την υπόθεση της τιτλοποίησης, ο κ. Παπανδρέου αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Αλογοσκούφης την άρχισε όταν λέει τώρα ότι δεν χρειάζεται. Με την απογραφή και με τον τρόπο που διαχειρίζεται η ΝΔ τα οικονομικά, προκλήθηκε σοκ στην οικονομία, πέφτει η ανάπτυξη, και έχει μπει η χώρα στο «στενό κορσέ» της επιτήρησης. Με την απογραφή, αντί να βάλουν τάξη, τα έχουν κάνει θάλασσα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε επίσης ότι θα ολοκληρώσει «εν καιρώ και με ηρεμία» την ανάγνωση του βιβλίου του κ. Σημίτη, το οποίο άρχισε να διαβάζει το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ερωτηθείς εάν είναι ενοχλημένος από το περιεχόμενό του είπε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν ενοχλήσεις, υπάρχουν πολιτικές θέσεις. Μπορεί να υπάρχει το συναίσθημα, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα. «Ότι ειπώθηκε για το θέμα, ειπώθηκε».

    Αναφερόμενος στις δηλώσεις του μητροπολίτη Αμβροσίου για τον κ. Σημίτη, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν αφορούν μόνο τον τέως πρωθυπουργό, αλλά ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ. Ξέρω τον κ. Αμβρόσιο από το 1983 όταν ήθελε να αφορίσει τον πατέρα μου και τη μητέρα μου με αφορμή το νέο οικογενειακό δίκαιο.

    Με την ευκαιρία, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «οι καθαρές σχέσεις (του κράτους με την εκκλησία) κάνουν τους σωστούς και καλούς λογαριασμούς». Οι σχέσεις αυτές μπορούν να καθοριστούν νομοθετικά χωρίς να περιμένουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε ο κ. Παπανδρέου ενώ άσκησε κριτική στον κ. Καραμανλή για το ότι έθεσε την υπογραφή του για το θρήσκευμα στις ταυτότητες.

    Τέλος, τοποθετήθηκε στο θέμα της λειτουργίας των ΜΜΕ, λέγοντας ότι απαιτείται διακομματική προσπάθεια για τη θέσπιση κανόνων. Σημείωσε πάντως, ότι όσο πιο ελεύθερα και χειραφετημένα είναι τα ΜΜΕ, τόσο το καλύτερο. Όσο για τη στάση ορισμένων ΜΜΕ απέναντι στην κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «η κριτική τους προς την κυβέρνηση έχει βάση» και αναρωτήθηκε εάν «εμείς ελέγχουμε τα ΜΜΕ για την κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση».

    Απάντηση κ.Ρουσόπουλου

    «Η ανανέωση είναι ένα θετικό στοιχείο -σε όποιον τομέα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής αν αναφέρεται» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επειδή στο μέτρο κρίσης περιλαμβάνεται το έργο, οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ».

    Σε ό,τι αφορά τη δήλωση Παπανδρέου ότι «ο πρωθυπουργός στα δύσκολα κρύβεται», ο κ.Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι ο κ.Παπανδρέου «δυστυχώς συμπληρώνει τη χορεία των ανακολουθιών του. Πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει ότι ασχολείται με το μέλλον, ενώ όταν αναφέρεται στη ΝΔ ασχολείται με το παρελθόν - και μάλιστα με το απώτατο παρελθόν, με ένα παρελθόν που (πολλές φορές) δεν έχει να κάνει με το κόμμα της ΝΔ. ΄Αρα ο κ.Παπανδρέου βλέπει τα πράγματα με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

    Αναφορικά με την πρότασή του ο Γ. Παπανδρέου περί διαφάνειας, ο κ.Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση έχει ζητήσει πολλές φορές από το ΠΑΣΟΚ να κάνει πιο συγκεκριμένες τις προτάσεις του, που συνήθως είναι γενικές και αόριστες. Την προ-περασμένη βδομάδα είχα πεί, ότι χαιρόμασταν ιδιαιτέρως που ο κ.Παπανδρέου είχε σημειώσει ότι επεξεργάζεται επιτέλους τις οχτώ προτάσεις για τη διαφάνεια. Ελπίζουμε ότι όταν τελιώσει την επεξεργασία, να τις δημοσιοποιήσει. Εμείς, είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε κάθε πρόταση που θα βοηθήσει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο».

    Σε ερώτηση τέλος, αν κατά τη γνώμη της κυβέρνησης ισχύει η εκτίμηση ότι «οι πρόωρες εκλογές είναι μπρός γκρεμός και πίσω ρεύμα», ο κ.Ρουσόπουλος διερωτήθηκε: «κοίταζε κάποιον καθρέφτη ο κ.Παπανδρέου όταν έλεγε αυτή τη διαπίστωση;», επεξηγώντας ότι ενδεχομένως η εκτίμηση του κ.Παπανδρέου αφορούσε το ΠΑΣΟΚ και όχι τη ΝΔ.

    Σε άλλη ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

    [05] Ρουσόπουλος για τιμές πρόσβασης στο Ιντερνετ

    Τις πληροφορίες για πρόθεση του ΟΤΕ να αυξήσει υπέρογκα τα τιμολόγια πρόσβασης στο Ιντερνετ και την αντισυμβατότητα αυτών των πληροφοριών με τη δέσμευση του πρωθυπουργού για επένδυση στις νέες τεχνολογίες, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για φτηνό Ιντερνετ στους φοιτητές και αυτό θα γίνει σύντομα πραγματικότητα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Θ.Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Τηλεπικοινωνιών έχει ζητήσει πλέον του ενός έτους «να εναρμονιστούν οι τιμές με τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών χωρών και της αγοράς. Η αύξηση πάντως δεν κυμαίνεται στα ποσοστά που έχουν γραφεί σε ορισμένα δημοσιεύματα».

    Σε συναφή ερώτηση, ο κ.Ρουσόπουλος, με την επιφύλαξη να μην εκληφθεί η επισήμανσή του ως παρέμβαση στον ΟΤΕ, εξέφρασε τη «βεβαιότητα» ότι «ο ΟΤΕ θα προσπαθήσει στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δικτύων ευρυζωνικότητας, να βοηθήσει τους πολίτες επεκτείνοντας τα δίκτυά του και προσφέροντας τιμές που θα είναι ανεκτές για το βαλάντιο του Ελληνα πολίτη, έτσι ώστε να διευκολυνθεί και η Πολιτεία να προχωρήσει μπροστά στη νέα ηλεκτρονική εποχή».

    Σε άλλη ερώτηση περί του εναρμονισμού των μισθών (πέραν της εναρμόνισης των τιμολογίων), ο κ.Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «ο εναρμονισμός των μισθών και συντάξεων είναι μια διαρκής προσπάθεια. Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και συνεχίζουμε, ώστε να εναρμονιστούν οι μισθοί και οι συντάξεις με τα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών χωρών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 November 2005 - 16:24:14 UTC