Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή με τους επικεφαλείς της Δικαιοσύνης και τον υπουργό Υγείας
  • [02] Αντιπαράθεση Σιούφα-Διαμαντοπούλου
  • [03] Κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα
  • [04] Σήμερα η 31η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
  • [05] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ωράριο των καταστημάτων.
  • [06] Συνάντηση Παπανδρέου με ΓΣΕΕ
  • [07] Συναντήσεις Καραμανλή με Παπαληγούρα και Προέδρους ΣτΕ και Αρείου Πάγου
  • [08] Με τον υπουργό Υγείας και τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης συναντήθηκε ο πρωθυπουργός.

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή με τους επικεφαλείς της Δικαιοσύνης και τον υπουργό Υγείας

    Με τους επικεφαλείς της Δικαιοσύνης θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός το πρωί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣτΕ και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου . Νωρίτερα θα έχει συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης , Αναστάσιο Παπαληγούρα και το μεσημέρι με τον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη.

    Χθές υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή,συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε την προμήθεια 30 αεροσκαφών F-16 Block-52 με δικαίωμα προαίρεσης (οption) την αγορά άλλων 10 ομοίου τύπου για την κάλυψη άμεσων επιχειρησιακών αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας και την προμήθεια 333 αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

    Επίσης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίασε και η κυβερνητική επιυτροπή, στην οποία εξετάστηκαν το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και η στρατηγική της Λισαβόνας

    [02] Αντιπαράθεση Σιούφα-Διαμαντοπούλου

    Αρχισε χθές στο Αβ θερινό τμήμα της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ωράριο των καταστημάτων.Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, τόνισε ότι η διεύρυνση του ωραρίου είναι μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή προς όφελος των καταναλωτών και των εργαζομένων,ενώ η αντιπολίτευση .

    Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Άννα Διαμαντοπούλου με αναφορές τόσο στον Ελευθέριο Βενιζέλο όσο και στο θέμα των πρόωρων εκλογών.

    Ο κ.Σιούφας παραφράζοντας τον Ελευθέριο Βενιζέλο, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «είναι το πλέον βραδυπορούν τμήμα του έθνους» και πρόσθεσε:

    «Οι άνθρωποι του ναι σε όλα, έχουν γίνει οι πολιτικοί του όχι σε όλα. Όποτε η κυβέρνηση προτείνει δράσεις το ΠΑΣΟΚ υψώνει φωνή αντίδρασης. Όπου η κυβέρνηση προτείνει πρόοδο, το ΠΑΣΟΚ εμμένει στη συντήρηση. Όποτε η κυβέρνηση ανοίγει δρόμους εσείς στήνετε οδοφράγματα».

    «Πενήντα χρόνια πήρε στη παράταξη σας να αντιληφθείτε και να αναγνωρίσετε τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως μεταρρυθμιστή τον οποίο οι γεννήτορες της παράταξης σας τον εκδίωξαν από τη Βουλή με το σύνθημα κάτω οι κλέφτες» του αντέτεινε η κ Διαμαντοπούλου.

    Ο κ Σιούφας σχολίασε και την δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ότι θα καταργήσει τους νόμους της ΝΔ όταν θα έρθει στην εξουσία το κόμμα του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Θα περιμένετε πολλές τετραετίες να υλοποιήσετε την απειλή σας. Και πάντως πολύ μετά το 2012. Οι πολιτικές τις οποίες εισηγούμαστε ωφελούν και τους εργαζομένους και τους καταναλωτές. Εσείς θέλετε μια κοινωνία στάσιμη που όλοι ζημιώνονται».

    «Το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε το 1997 μια κοινωνική συμφωνία. Εσείς φέρνετε μια αυταρχική μεταρρύθμιση που έχει μόνο ένα τίτλο. Πίσω δεξιά. Όσο για το θέμα των εκλογών που αναφέρεστε αφήστε το λαό να αποφασίσει ποιος και πότε θα τον κυβερνά. Η απειλή των πρόωρων εκλογών δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης. Προσπαθήστε να πείσετε με επιχειρήματα την κοινωνία και όχι επισείοντας ως απειλή τις εκλογές» απάντησε η κ Διαμαντοπούλου προκαλώντας το σχόλιο του υπουργού Ανάπτυξης που επεσήμανε:

    «Η διαφοράς μας είναι ότι εγώ δεν τα βλέπω τα πράγματα μόνο από αριστερά. Έχω δύο μάτια και τα βλέπω και από τις δυο πλευρές ενώ εσείς μένετε προσκολλημένοι στο παρελθόν και στην άρνηση».

    Νωρίτερα, ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει μπροστά, βάζοντας κανόνες στην άναρχη αγορά για την προστασία του καταναλωτή και των εργαζομένων και χωρίς να υπολογίσει το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος.

    «Κάποιοι μας προειδοποίησαν ότι θα μας μαυρίσει στις εκλογές ο ελληνικός λαός. Στόχος μας όμως εμάς, είναι το κοινωνικό συμφέρον. Ο ελληνικός λαός εξάλλου δεν μας εξέλεξε για τα εύκολα αλλά για τα δύσκολα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ Κοντογιάννης.

    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, έκανε λόγο για απορρύθμιση και για επιχειρήματα της κυβέρνησης που στερούνται σοβαρότητας, υποστηρίζοντας ότι η νέα ρύθμιση θα οδηγήσει τόσο στην εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην αντικατάσταση τους από τα μεγάλες πολυεθνικές όσο και στην αύξηση της ανεργίας. Παράλληλα προειδοποίησε ότι όταν το κόμμα του έρθει στην εξουσία θα καταργήσει την ρύθμιση και θα υπογράψει νέα κοινωνική συμφωνία όπως είχε κάνει το 1997.

    Για ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.

    «Η κυβέρνηση ακολουθεί τα αχνάρια της προηγούμενης και φέρνει νέο τσουνάμι αντιλαϊκών μέτρων. Είναι συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής και δίνει πολλαπλό χτύπημα στους εργαζομένους και στους αυτοαπασχολούμενους που θα συνθλιβούν με το νέο ωράριο» σημείωσε ο κ Γκατζής.

    Η εισηγήτρια του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη, επεσήμανε ότι η ρύθμιση για την διεύρυνση του ωραρίου βρίσκει αντίθετους και τους εργαζομένους και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει μετωπική κοινωνική σύγκρουση.

    Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος επανέλαβε τη θέση του για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρεί σε μια ασήμαντη τομή ενώ επέκρινε τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ.

    «Αν μείνουμε εκεί που ήμασταν σημαίνει σταδιακή εξαφάνιση των μικρών καταστημάτων. Πως λοιπόν λέμε να μην αλλάξει τίποτα; Μπορούμε να πάρουμε μέτρα ώστε να έχουμε και περισσότερο ανταγωνισμό και χαμηλές τιμές αλλά και να στηρίξουμε τα μικρά καταστήματα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ Μάνος.

    Το ΠΑΣΟΚ αργά το βράδι ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.

    [03] Κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα

    Κύμα καύσωνα πλήττει όλη τη χώρα.

    Υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στις περισσότερες περιοχές, ενώ στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

    Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο το απόγευμα, οπότε και θα επικρατήσουν ισχυροί βορειάδες.

    Σε επιφυλακή έχουν τεθεί το ΕΚΑΒ και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

    [04] Σήμερα η 31η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

    "Η 31η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο είναι για τους Έλληνες ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής. Είναι αφορμή περίσκεψης για το σχεδιασμό των μελλοντικών δράσεών μας", αναφέρει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη δήλωση του για τη συμπλήρωση 31 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

    "Τριάντα ένα χρόνια μετά την 20η Ιουλίου του 1974, η Ελλάδα «δεν ξεχνά». Τιμά τα θύματα της Κυπριακής τραγωδίας. Επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της για συνεπή, συνεχή και αποφασιστική υποστήριξη του αγώνα του Κυπριακού λαού για άρση των συνεπειών της εισβολής και της κατοχής.

    Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση - για την προώθηση και την πραγματοποίηση της οποίας συνεργάσθηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα και τη Μεγαλόνησο - είναι εξέλιξη - σταθμός στην πορεία για την τελική και οριστική δικαίωση.

    Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και χρέους που επιδείξαμε για την ευόδωση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου, όλες και όλοι μαζί, οφείλουμε να συμβάλλουμε στη εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης, ευρωπαϊκής λύσης του Κυπριακού προβλήματος. Αμετακίνητος στόχος μας παραμένει η επανένωση της νήσου, ώστε να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων της ένταξης όλοι οι κάτοικοί της, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι. Όραμά μας είναι να καταστήσουμε τη γειτονιά μας παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, ασφάλειας και συνεργασίας", αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Καραμανλής .

    ΚΚΕ

    Τριάντα ένα χρόνια από το καθοδηγημένο από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποτέλεσε το πρόσχημα για την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων και την κατοχή μέχρι σήμερα του 38% του νησιού, το αίτημα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού παραμένει.

    Ο Κυπριακός λαός, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, πλήρωσαν και πληρώνουν ακόμη βαρύτατο τίμημα από το καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων και τα δικαιώματα ανάμειξης και επέμβασης που αυτές έχουν στα εσωτερικά του, καθώς και από την παρουσία των βρετανικών στρατιωτικών βάσεων στην Κύπρο.

    Ο Κυπριακός λαός, παρά τον αρνητικό διεθνή συσχετισμό και παρά τις πιέσεις από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του Συνασπισμού, απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία στις 24 Απρίλη 2004, το αμερικανοβρετανικό «σχέδιο Ανάν». Το «σχέδιο Ανάν», το οποίο είχε και τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ, επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα αποτελέσματα της εισβολής και κατοχής με την θεσμοθέτηση δύο κυρίαρχων κρατών. Έθετε την Κυπριακή Δημοκρατία, αν και κυρίαρχο κράτος - μέλος του ΟΗΕ, υπό τη διεθνή εποπτεία ενός δικαστηρίου όπου τον αποφασιστικό λόγο θα τον είχαν μη Κύπριοι.

    Ο Κυπριακός λαός, με τις πλούσιες αγωνιστικές του παραδόσεις, θα βρει το δρόμο προς την επανένωση του νησιού στη βάση μιας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που θα εγγυάται ένα κράτος με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις. Ο αγώνας του Κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, με τους οποίους επιχειρείται και πάλι να επιβληθεί το «σχέδιο Ανάν», είναι η βασική εγγύηση γι αυτό.

    Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού και θα βρίσκεται, όπως έπραξε πάντα, στο πλευρό του", αναφέρει σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα 31 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων.

    [05] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ωράριο των καταστημάτων.

    Ψηφίστηκε το μεσημέρι στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων.

    Ψήφισαν 97 βουλευτές, ενώ υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι 55 βουλευτές της ΝΔ και κατά οι 42 της αντιπολίτευσης. Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ.

    Αργά το μεσημέρι, το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου θα συναντηθεί διαδοχικά με την πρόεδρο της Βουλής και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

    Στο μεταξύ εν μέσω αντιδράσεων αρχίζει το απόγευμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου που αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις.

    [06] Συνάντηση Παπανδρέου με ΓΣΕΕ

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ.

    Εξάλλου 24ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουλίου, όπου αναμένεται ότι θα αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τα εργασιακά,έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

    Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι τα συνδικάτα θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να καταργηθεί στην πράξη το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ Κώστας Πουπάκης δήλωσε ότι η παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα είναι αντίθετη σε συγκεκριμένα σημεία του νομοσχεδίου και ότι, διατηρώντας τις θέσεις της, θα μετάσχει στις κινητοποιήσεις. Η απεργία της ερχόμενης Τρίτης, όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές, θα είναι η απαρχή και όχι το τέλος της αντίδρασης των συνδικάτων. «Το ΠΑΣΟΚ ζητά απόσυρση συνολικά του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις και δηλώνει με σαφήνεια ότι αυτό το νομοθέτημα θα καταργηθεί όταν θα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ όπου συζητήθηκαν οι αλλαγές του προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά.

    Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος, απορρυθμίζεται η αγορά εργασίας, μειώνεται το εισόδημα των εργαζομένων και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και παραβιάζεται το Σύνταγμα. Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι υπάρχουν δέκα πλήγματα κατά των εργαζομένων και κατά του εργατικού δικαίου συνολικά, ενώ ερωτηθείς για τις απόψεις Ανδριανόπουλου επισήμανε ότι ο πρώην υπουργός έχει την πολυτέλεια ως ανεξάρτητος βουλευτής να διατυπώνει τις δικές του προσωπικές απόψεις που είναι διαφορετικές από αυτές του ΠΑΣΟΚ.

    [07] Συναντήσεις Καραμανλή με Παπαληγούρα και Προέδρους ΣτΕ και Αρείου Πάγου

    Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου και τον πρόεδρο του ΣτΕ Γ. Παναγιωτόπουλο καθώς και τον Υπουργό της Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, δέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Παπαληγούλας δήλωσε ότι με τον πρωθυπουργό συζήτησαν τις μεγάλες προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των θεμάτων της δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση του κύρους της δικαιοσύνης,η δεύτερη να επιταχυνθεί η απονομή της και η τρίτη να εξανθρωπιστεί το σωφρονιστικό σύστημα.

    "Θέλω να τονίσω ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο τιμής μεταξύ της πολιτείας και της ηγεσίας της δικαιοσύνης, να εξαλειφθεί κάθε φαινόμενο διαφθοράς απο το Σώμα της Δικαιοσύνης",τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαληγούρας.

    Ερωτηθείς για το αν οι ανακριτικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη ενός δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος, ο κ. Παπαληγούρας απάντησε:

    "Δεν είμαι εδώ για να σχολιάσω αυτά. Μόλις υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα των πολλών ερευνών που αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα το πληροφορηθείτε και εσείς".

    Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δήλωσε ότι επρόκειτο για μία εθιμοτυπική επίσκεψή του στον κ. Καραμανλή και ότι συζητήθηκαν τα βασικότερα και γενικά ζητήματα της ελληνικής δικαιοσύνης.-

    [08] Με τον υπουργό Υγείας και τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης συναντήθηκε ο πρωθυπουργός.

    "Εντολή για δουλειά και όχι προετοιμασία για εκλογές", πήρε, σύμφωνα με δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο υπουργός μετά τή συνάντηση δήλωσε ότι παρουσίασε στον πρωθυπουργό το νομοθετικό πρόγραμμα του υπουργείου του και τα τέσσερα νομοσχέδια για τα οποία, όπως είπε, πήρε έγκριση να περάσουν απο τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Ετσι, μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο του υπουργείου με την κατάθεση συνολικά 9 νομοσχεδίων. Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ακόμη ότι συζήτησαν μέ τόν κ.Καραμανλή για την προετοιμασία της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε όμως ότι αυτό το θέμα θα το ξανασυζητήσουν σε συνάντηση μετά τις 15 Αυγούστου, με την τελική εισήγησή του για τα θέματα του υπουργείου.

    Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ακόμη ότι παρουσίασε στον πρωθυπουργό το τεύχος για την προκήρυξη διαγωνισμού με σκοπό την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα διαμορφώσει πρόταση για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα απο την άποψη του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα υγείας. Διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτό θα γίνει αφού ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα συγχρηματοδοτούμενα τον Σεπτέμβριο.

    Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι η δημιουργία τριών νοσοκομείων. Το πρώτο θα είναι 800 κλινών και θα είναι στην Αθήνα. Το δεύτερο θα είναι το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων, 250 κλινών, θα είναι στην Αθήνα, σε χώρο εύκολα προσβάσιμο. Το τρίτο θα είναι Παιδιατρικό Νοσοκομείο, 500 κλινών και θα είναι εκτός Αθηνών, αφού η Αθήνα έχει ήδη δύο παιδιατρικά νοσοκομεία.

    Ερωτηθείς για το θέμα των 9.000 προσλήψεων στον τομέα της υγείας, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο πλαίσιο συνολικότερα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα.

    Ο κ. Κακλαμάνης ερωτήθηκε για το θέμα του δήμου Αθηναίων και για το εάν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Απάντησε ότι η Αθήνα έχει δήμαρχο, απολύτως πετυχημένο και εκείνος ως βουλευτής Α' Αθηνών βοηθά και πρόσθεσε ότι όταν έλθει η ώρα να γίνει συζήτηση για το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας, αφού δεν γνωρίζει τί θα κάνει η κ. Μπακογιάννη και εάν θα είναι η ίδια και πάλι υποψήφια, τότε θα τοποθετηθεί.

    Συναντήσεις Καραμανλή με Παπαληγούρα και Προέδρους ΣτΕ και Αρείου Πάγου

    Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου και τον πρόεδρο του ΣτΕ Γ. Παναγιωτόπουλο καθώς και τον Υπουργό της Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, δέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Παπαληγούλας δήλωσε ότι με τον πρωθυπουργό συζήτησαν τις μεγάλες προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των θεμάτων της δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση του κύρους της δικαιοσύνης,η δεύτερη να επιταχυνθεί η απονομή της και η τρίτη να εξανθρωπιστεί το σωφρονιστικό σύστημα.

    "Θέλω να τονίσω ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο τιμής μεταξύ της πολιτείας και της ηγεσίας της δικαιοσύνης, να εξαλειφθεί κάθε φαινόμενο διαφθοράς απο το Σώμα της Δικαιοσύνης",τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαληγούρας.

    Ερωτηθείς για το αν οι ανακριτικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη ενός δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος, ο κ. Παπαληγούρας απάντησε:

    "Δεν είμαι εδώ για να σχολιάσω αυτά. Μόλις υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα των πολλών ερευνών που αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα το πληροφορηθείτε και εσείς".

    Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δήλωσε ότι επρόκειτο για μία εθιμοτυπική επίσκεψή του στον κ. Καραμανλή και ότι συζητήθηκαν τα βασικότερα και γενικά ζητήματα της ελληνικής δικαιοσύνης.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 July 2005 - 12:41:12 UTC