Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο φόβος ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος πλανάται τόσο στη Βρετανία όσο και σε άλλες χώρες.
  • [02] Αλαβάνος:Εμμένει στη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς
  • [03] Δυο πολύνεκρα ατυχήματα στο πέταλο του Μαλιακού και στη Χαλκιδική
  • [04] Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου στο Μαλιακό
  • [05] Συναντώνται τη Δευτέρα Παναγιωτόπουλος-ΓΣΣΕ για εργασιακά
  • [06] Συνεργασία της αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιδιώκει ο ΣΥΝ
  • [07] Η βρετανική αστυνομία αναζητά τους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων

  • [01] Ο φόβος ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος πλανάται τόσο στη Βρετανία όσο και σε άλλες χώρες.

    Ο φόβος ενός νέου τρομοκρατικού κτυπήματος πλανάται τόσο στη Βρετανία όσο και σε άλλες χώρες μετά τη χθεσινή απειλή οργάνωσης της Αλ Κάιντα που ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο , την περασμένη Πέμπτη και από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι, τραυματίσθηκαν 700, εκ των οποίων δεκαπέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και 30 αγνοούνται.

    Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε 20.000 ανθρώπους από μια συνοικία στο κέντρο του Μπίρμιγχαμ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας ύστερα από μια "σημαντική απειλητική προειδοποίηση" .

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της πολύνεκρης τρομοκρατικής ενέργειας συνεχίζονται με τη συνδρομή στελεχών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ισπανίας .

    Ο σημερινός βρετανικός κυριακάτικος τύπος ,αναφέρει ότι ένας Σύρος ,που θεωρείται από τους οργανωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μαδρίτη φέρεται ως ύποπτος και για τη δημιουργία "εν υπνώσει πυρήνων" της Αλ Κάιντα στην Βρετανία.

    Στο μεταξύ άγνωστοι προέβησαν στον εμπρησμό ενός μουσουλμανικού τεμένους στο Μπίρκενχεντ της βορειοδυτικής Αγγλίας . Το κτήριο ήταν άδειο την ώρα της επίθεσης. Η αστυνομία όμως χαρακτήρισε την επίθεση ββπολύ σοβαρήββ.

    Υπάρχουν φόβοι ότι επρόκειτο σε επίθεση αντεκδίκησης για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο την Πέμπτη. Παρόμοιες επιθέσεις έγιναν και σε τέσσερα μουσουλμανικά τεμένη στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

    Μπλερ: Δεν φτάνουν τα μέτρα

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC, τόνισε ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τα βαθιά ζητήματα που εγείρει η τρομοκρατία "για να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από αυτή την τρομερή διαστρέβλωση της πραγματικής πίστης του Ισλάμ".

    Ο κ.Μπλερ, υπογράμμισε ότι «εκείνο που γνωρίζουμε τώρα και δεν γνωρίζαμε προηγουμένως, είναι πως οσάκις υπάρχει εξτρεμισμός, φανατισμός, ή μία αποκαρδιωτική κι ακραία φτώχεια σε μία ήπειρο, αυτές οι συνέπειες σύντομα εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο» και πρόσθεσε ότι απέναντι στους τρομοκράτες καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί το 100% της ασφάλειας των πολιτών της: «σε αυτόν τον τύπο τρομοκρατίας τα μέτρα ασφαλείας δεν μπορούν να αποτελέσουν τη μοναδική απάντηση»

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους επιδοκίμασε την αντοχή που επέδειξαν οι Λονδρέζοι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, είπε πως οι επιθέσεις του Λονδίνου θυμίζουν αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου και υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν "ένα διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας". "Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τους τρομοκράτες στο εξωτερικό για να μην χρειαστεί να τους αντιμετωπίσουμε σπίτι μας", είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τους Αμερικανούς να επαγρυπνούν.

    Αισιόδοξοι οι γιατροί για τους δύο ελληνοκύπριους τραυματίες

    Σχετικά με την κατάσταση της υγείας των δύο ελληνοκυπρίων που περιλαμβάνονται μεταξύ των τραυματιών των βομβιστικών επιθέσεων τα νεότερα έχουν ως εξής: Για την περίπτωση του γιατρού Φίλιππα Μπάτσαλου -ο οποίος έχει ήδη χάσει το ένα του πόδι- ο κίνδυνος να του ακρωτηριάσουν και το δεύτερο πόδι του έχει μάλλον απομακρυνθεί δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου "Ρόγιαλ Λόντον" όπου νοσηλεύεται.

    Οσον αφορά τη 19χρονη Ντάλια Κόγια η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Φρι Χόσπιταλ" και χθες υποβλήθηκε σε εγχείρηση στα τραύματα που έχει στα πόδια της, οι γιατροί ενημέρωσαν σήμερα ότι θα υποβληθεί σε συμπληρωματική εγχείρηση σε 48 ώρες. Ωστόσο το αιμάτωμα που έχει διαπιστωθεί στην καρδιά της 19χρονης ελληνοκυπρίας της δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

    [02] Αλαβάνος:Εμμένει στη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς

    Χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό οδεύει η κυβέρνηση και αυτό είναι επικίνδυνο, τονίζει σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

    Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται για την κριτική που ασκεί στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ο ΣΥΝ δεν βάζει κανέναν στο ίδιο τσουβάλι όμως οι τοποθετήσεις που παίρνουν ηγετικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευκολύνουν την κυβέρνηση.

    Ο κ.Αλαβάνος,υπογραμμίζει ότι θα εμμείνει στη θέση του για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, παρά την αρνητική στάση του ΚΚΕ.

    Στο μεταξύ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθές η τελική απόφαση της ΚΠΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου μειοψήφησε η Ανανεωτική Συσπείρωση.

    Η Ανανεωτική Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους καταψήφισε την τελική απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία εγκρίθηκε αργά το απόγευμα με ψήφους 56 υπέρ και 29 κατά.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Ανανεωτικη Συσπείρωση "έγκαιρα και συνολικά διατύπωσε τις απόψεις της για την Αυτοδιοίκηση. Υποστήριξε πρωτοβουλίες στελεχών της τοπικής Αυτοδιοίκησης για συνθετικές λύσεις, όπως αυτή των 34 αιρετών του ΣΥΝ στην πρόσφατη Συνδιάσκεψη".

    Η τελική απόφαση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, παρά τις διαφοροποιήσεις της σε σχέση με την αρχική εισήγηση, παραμένει ανεπαρκής στο προγραμματικό επίπεδο και με σοβαρές αμφισημίες στην εκλογική τακτική.

    [03] Δυο πολύνεκρα ατυχήματα στο πέταλο του Μαλιακού και στη Χαλκιδική

    Νέο πολύνεκρο τροχαίο στο πέταλο του Μαλιακού σημειώθηκε, περίπου στις 6:40 το απόγευμα, σε καραμπόλα τεσσάρων ΙΧ αυτοκινήτων κατά την οποία, βρήκαν τραγικό θάνατο εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και παιδιά, και δύο. τραυματίσθηκαν.

    Τα πτώματα των οχτώ από τους νεκρούς ανασύρθηκαν απανθρακωμένα, από τα δύο ΙΧ τα οποία συγκρούστηκαν αρχικά -κινούμενα σε διαφορετική κατεύθυνση- και στη συνέχεια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Μεταξύ των οχτώ απανθρακωμένων περιλαμβάνονται τρία παιδιά -ένα κοριτσάκι και δύο αγοράκια- ενώ τα τέσσερα άλλα απανθρακωμένα πτώματα ανήκουν σε γυναίκες και το ένα σε άνδρα. Ο απεγλωβισμός των νεκρών από τα δύο οχήματα, που είχαν καεί, από άνδρες της Πυροσβεστική, διήρκησε περίπου μια ώρα.

    Από την καραμπόλα τραυματίστηκαν επίσης, δύο γυναίκες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το τρίτο άτομο που αρχικά είχε αναφερθεί ως τραυματίας, κατέληξε.

    Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στο 203,5 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Αλαμάνας, όπου δεν υπάρχει διαχωριστικό μεταξύ των δύο ρευμάτων, όταν δύο ΙΧ που κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συγκρούστηκαν, βγήκαν από τον δρόμο και τυλίχθηκαν στις φλόγες. Στα φλεγόμενα αυτοκίνητα προσέκρουσαν άλλα δύο διερχόμενα ΙΧ, τα οποία επίσης κινούνταν σε αντίθετη μεταξύ τους κατεύθυνση.

    Η κυκλοφορία στο σημείο του δυστυχήματος διεκόπη για περίπου μια ώρα. Διεξάγονται έρευνες της Τροχαίας για τα αίτια της τραγωδίας.

    Τραγικός είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στον Αγιο Μάμα Χαλκιδικής, με 4 νεκρούς και 4 τραυματίες.

    Το τροχαίο έγινε στο 3,5 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας όταν επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό.

    Στη συνέχεια το επιβατικό εξετράπη της πορείας του και έπεσε στα πλάγια του δρόμου σε βάθος περίπου 10 μέτρων. Από τα συντρίμμια του ΙΧ ανασύρθηκαν νεκρές τέσσερις γυναίκες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν οι οδηγοί τως δύο οχημάτων καθώς και δύο επιβάτες του φορτηγού.

    [04] Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου στο Μαλιακό

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της χθεσινής πολύνεκρης καραμπόλας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, κοντά στην Αλαμάνα.

    Εκείνο που δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν ακόμα οι αστυνομικοί, είναι οι συνθήκες που υπήρξαν πριν δύο αυτοκίνητα, που ήταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, συγκρούστηκαν μεταξύ τους και το ένα, αυτό που κινούνταν δεξιά του ρεύματος κυκλοφορίας, βρέθηκε αριστερά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

    Εκείνο που έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι στις 6.10 το απόγευμα του Σαββάτου, δύο αυτοκίνητα που το ένα οδηγούσε η Σοφία Κακλαμάνου από την Αθήνα και το τζιπ που οδηγούσε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, 28 ετών από την Δραπετσώνα που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας και το ΙΧ της Κακλαμάνου, από το άκρο δεξιό του δρόμου πέρασε μπροστά από το τζιπ και κατέληξε στο αντίθετο ρεύμα, για να συγκρουστεί μετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κελευστής του Λιμενικού Δημήτρης Γεωργόπουλος, από την Αταλάντη που μαζί με την οικογένειά του επέστρεφε από διακοπές στο Πήλιο και είχε πορεία προς Αθήνα ενώ στη συνέχεια έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα ένα ακόμα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αναστάσιος Φιλίππου.

    Τα αυτοκίνητα του Γεωργόπουλου και της Κακλαμάνου, μετά την τρομακτική σύγκρουση, βρέθηκαν εκτός οδοστρώματος και πήραν φωτιά η οποία επεκτάθηκε και στους θάμνους με μεγάλη ταχύτητα. Μέσα από τις φλόγες οι διερχόμενοι οδηγοί προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν του επιβάτες των αυτοκινήτων, αλλά μάταια. Το μόνο που μπόρεσαν ήταν να ανασύρουν μέσα από τις φλόγες, που επεκτείνονταν στο λευκό SUZUKI και έναν ακόμα επιβάτη που όμως εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λαμίας.

    Μία ώρα αργότερα, όταν η Πυροσβεστική έσβησε τις φλόγες, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες βρέθηκαν μπροστά σε μια φρικιαστική εικόνα αφού από το αυτοκίνητο του Γεωργόπουλου ανέσυραν αποτεφρωμένους τον οδηγό Δημήτρη Γεωργόπουλο 37 ετών την αλλοδαπή σύζυγο του Λιονέλα Πριστινα, 27 ετών τα τρία του παιδιά, από τα οποία ο Γρηγόρης και η Ευμορφία ήταν δίδυμα, 10 ετών και ο μικρότερος Αλέξανδρος, 8 ετών, ενώ στο ίδιο αυτοκίνητο ήταν επιβάτης και η αλλοδαπή φίλη τους Λίλιαν Καμένεβα, 34 ετών.

    Απανθρακωμένη ανασύρθηκε και η άλλη οδηγός Σοφία Κακλαμάνου, 67 ετών, η 42 χρονη κόρη της Γεωργία, ενώ εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο Λαμίας ο σύζυγος της οδηγού Σπύρος Κακλαμάνος 69 ετών όλοι κάτοικοι Γαλατσίου.

    Ελαφρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας και η Παρασκευή Τσιώμου που επέβαινε στο τελευταίο αυτοκίνητο που ενεπλάκη και που οδηγούσε ο Φιλίππου.

    Πολλές ώρες μετά τα μεσάνυχτα, μπόρεσαν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τα στοιχεία των θυμάτων, ενώ στο νοσοκομείο της Λαμίας αρχικά βρέθηκε ο υφυπουργός Υγείας κ. Θανάσης Γιαννόπουλος και αμέσως μετά ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ανδρεουλάκος.

    Πολύνεκρο τροχαίο και στη Χαλκιδική

    Τραγικός είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε και στον Αγιο Μάμα Χαλκιδικής, με 4 νεκρούς και 4 τραυματίες.

    Το τροχαίο έγινε στο 3,5 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας όταν επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό.

    Στη συνέχεια το επιβατικό εξετράπη της πορείας του και έπεσε στα πλάγια του δρόμου σε βάθος περίπου 10 μέτρων. Από τα συντρίμμια του ΙΧ ανασύρθηκαν νεκρές τέσσερις γυναίκες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν οι οδηγοί τως δύο οχημάτων καθώς και δύο επιβάτες του φορτηγού.

    [05] Συναντώνται τη Δευτέρα Παναγιωτόπουλος-ΓΣΣΕ για εργασιακά

    Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντάται τη Δευτέρα ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος, ολοκληρώνοντας το διάλογο για το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει το θέμα αυτό, αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

    Την Παρασκευή κατατέθηκε στη βουλή, το σχέδιο νόμου των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την ανάπτυξη του εμπορίου, που ρυθμίζει μεταξύ άλλων και το ζήτημα του ωραρίου των καταστημάτων Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, σε συνέντευξη στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", αναφέρει πως η κυβέρνηση προωθεί το μέτρο για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, όπως, άλλωστε, έχουν κάνει όλες οι κυβερνήσεις των πολιτισμένων κρατών, όχι από πείσμα, αλλά γιατί πιστεύει ότι θα ωφελήσει και την ανάπτυξη και την αύξηση του τζίρου και την απασχόληση και κυρίως θα κάνει αποτελεσματικότερη τη μάχη κατά της ακρίβειας. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να λειτουργούν τα μαγαζιά και την Κυριακή, ο κ.Παπαθανασίου είπε ότι είναι μια πρόταση η οποία εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες, αλλά δεν αποτελεί κοινή πρακτική. "Η κυβέρνηση, πάντως, αποφάσισσε να μην ανοίξει το θέμα αυτό και δεν το ανοίγει", είπε.

    [06] Συνεργασία της αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιδιώκει ο ΣΥΝ

    Στις τρείς μεγάλες πόλεις, στις νομαρχίες και στους μεγάλους δήμους ο Συνασπισμός θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές αριστερές συσπειρώσεις και θα αναδείξει την δική του πολιτική φυσιογνωμία, υπογραμμίζεται στην εισήγηση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έπειτα από την χθεσινή κατά πλειοψηφία έγκριση της.

    Με βάση την εισήγηση αυτή θα κινηθεί ο ΣΥΝ στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του επομένου έτους, ενώ σαφής είναι η πρόθεση του κόμματος να κινηθεί τηρώντας σαφείς αποστάσεις από το κυβερνών κόμμα, τη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, αποκλείοντας εκ των προτέρων κεντρικές πολιτικές συνεργασίες.

    Πολιτική εκτίμηση του Συνασπισμού είναι ότι η πορεία προς τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνουν σε κλίμα όξυνσης καθώς όπως επισημαίνεται "βρισκόμαστε σε μια περίοδο που επιτείνονται οι κυβερνητικές και δικομματικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, με συνέπεια να οξύνονται όλα τα γενικά, περιφερειακά και τοπικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, από την ανεργία, την ακρίβεια και τις περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες έως τη λειτουργία και την ποιότητα ζωής των πόλεων".

    Σύμφωνα με τον ΣΥΝ "μπροστά σβ αυτή την κατάσταση τα δύο κόμματα θα επιχειρήσουν για μια ακόμη φορά να μετατρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε πεδίο ανταγωνισμού και καταμέτρησης των κομματικών τους επιρροών, καθώς και σε παιχνίδι εντυπώσεων ζωγραφίζοντας τον πολιτικό χάρτη με μπλε και πράσινα χρώματα".

    Η εισήγηση τονίζει ότι ο ΣΥΝ είναι αντίθετος στις λογικές της κομματικής καταγραφής και χωρίς να παραγνωρίζει τη γενικότερη πολιτική σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, που βέβαια δεν μπορεί και δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο δικομματικό ανταγωνισμό, θεωρεί ότι βασικό αντικείμενο αυτής της αναμέτρησης είναι τα προβλήματα και το μέλλον κάθε χωριού, πόλης και νομαρχίας.

    Ο Συνασπισμός θα επιδιώξει την αναζωογόνηση των υπαρχουσών και την ίδρυση νέων αυτόνομων κινήσεων, σ΄ όλους τους αυτοδιοικητικούς χώρους, με αφετηρία τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και κατάληξη τη συσπείρωση ευρύτερων εναλλακτικών, οικολογικών και κινηματικών δυνάμεων που μπορούν να συνυπάρξουν στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος. "Είναι φανερό ότι οι αυτοδιοικητικές κινήσεις θα αποφασίσουν από μόνες τους για τον τρόπο καθόδου τους στις εκλογές, στα πλαίσια βέβαια του αυτοδιοικητικού προγράμματός τους, αλλά και του πολιτικού πλαισίου που διαμορφώνεται σε κάθε αυτοδιοικητικό χώρο. Και επειδή στις Νομαρχίες, στις 3 μεγαλύτερες πόλεις και στους μεγάλους Δήμους της χώρας, η αυτοδιοικητική πολιτική θα αναφέρεται εντονότερα στην κεντρική πολιτική και ο ΣΥΝ διαφωνεί μ΄ αυτή των δύο κυβερνητικών κομμάτων, πρέπει να επιδιωχθεί η παρουσία του στις εκλογές μέσα από ψηφοδέλτια συσπείρωσης των δυνάμεων της ευρύτερης αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, των κινημάτων και της ριζοσπαστικής οικολογίας", αναφέρεται στην εισήγηση.

    [07] Η βρετανική αστυνομία αναζητά τους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων

    Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν χθες το πρωί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου, ανακοίνωσε ο Μπράιαν Πάτρικ νούμερο τρία της Σκότλαντ Γιαρντ, διευκρινίζοντας πως προς το παρόν «θα αποτελούσε εικασία αν θεωρούσαμε ότι συνδέονται άμεσα» με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Πέμπτης.

    Την ίδια ώρα, ο φόβος ενός νέου τρομοκρατικού κτυπήματος πλανάται τόσο στη Βρετανία όσο και σε άλλες χώρες μετά τη χθεσινή απειλή οργάνωσης της Αλ Κάιντα που ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι, τραυματίσθηκαν 700, εκ των οποίων δεκαπέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και 30 αγνοούνται.

    Το Σάββατο το βράδυ, απομακρύνθηκαν 20.000 άνθρωποι από το κέντρο του Μπέρμιγχαμ, μετά από απειλή, η οποία κατά την αστυνομία, ήταν σοβαρή και ακριβής ως προς τον τόπο και το χρόνο. Ο αστυνομικός διοικητής της πόλης είπε ότι η πραγματοποίηση της απειλής αποτράπηκε, αλλά δεν διευκρίνισε περί τίνος ακριβώς επρόκειτο.

    Στο μεταξύ, κάτω από αφόρητες συνθήκες ζέστης και σκόνης, συνεχίζουν τα σωστικά συνεργεία τις προσπάθειες να ανασύρουν τα πτώματα που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε κατεστραμμένα βαγόνια συρμού του μετρό, στο Λονδίνο.

    Οι επικεφαλής των πέντε μεγάλων θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βρετανία καταδίκασαν, με κοινή διακήρυξή τους από το Λονδίνο, τις αιματηρές επιθέσεις της Πέμπτης στη βρετανική πρωτεύουσα. Ωστόσο, το Σάββατο, σε αντίποινα για τις επιθέσεις, άγνωστοι πυρπόλησαν μουσουλμανικό τέμενος στη βορειοδυτική Αγγλία, ενώ στη Νέα Ζηλανδία, σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε τέσσερα τεμένη. Στη Ρώμη, κατά την κυριακάτικη λειτουργία, ο πάπας Βενέδικτος ο 16-ος εξόρκισε «στο όνομα του Θεού» τους τρομοκράτες να σταματήσουν τις πράξεις τους, τις οποίες χαρακτήρισε «αποτρόπαιες» και «φρικτές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 July 2005 - 7:41:20 UTC