Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκό παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Λονδίνο

  • [01] Ευρωπαϊκό παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Λονδίνο

    Με νέα τρομοκρατικά χτυπήματα απειλεί η οργάνωση "Ταξιαρχίες Αμπού Χαφς αλ Μάσρι- μεραρχία της Ευρώπης", η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Η οργάνωση αυτή, η δεύτερη που αναλαμβάνει την ευθύνη για τα χτυπήματα στη βρετανική πρωτεύουσα, θεωρείται το ευρωπαϊκό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και έχει αναλάβει την ευθύνη και για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου του 2004 στη Μαδρίτη, κατά τις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους 191 άνθρωποι καθώς και για τη διπλή βομβιστική επίθεση με 25 νεκρούς στην Κωνσταντινούπολη, το Νοέμβριο του 2003.

    Στη Βρετανία, με τη συνδρομή Ισπανών αστυνομικών, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ αγγλικές εφημερίδες αναφέρουν οτι αναζητείται ένας Μαροκινός, ο οποίος φέρεται μέλος της ομάδας που οργάνωσε τα χτυπήματα. Πρόκειται για τον ο κληρικός Μοχάμεντ αλ Σερμπούς στον οποίο είχε δοθεί πριν από χρόνια άσυλο από την Βρετανία και φέρεται αναμεμιγμένος στις επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα το 2003 με 44 νεκρούς, αλλά και πέρυσι στη Μαδρίτη,

    Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στα συντρίμμια του τρένου που χτυπήθηκε κοντά στη Ράσελ Σουέαρ, καθώς παραμένει άγνωστο πόσοι νεκροί υπάρχουν στα βαγόνια του. Η αστυνομία έχει ανακοινώσει οτι εκτός των 50 νεκρών, υπάρχουν 25 αγνοούμενοι, ενώ η εφημερίδα Τάιμς εκτιμά οτι ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 70. Επίσης, εξήντα πέντε άτομα από αυτά που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται ακόμα, τα δεκαπέντε από αυτά σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοινώθηκε από διαφορετικά νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Μπλερ: Δεν φτάνουν τα μέτρα

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, σε δηλώσεις του σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC, τόνισε ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τα βαθιά ζητήματα που εγείρει η τρομοκρατία "για να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από αυτή την τρομερή διαστρέβλωση της πραγματικής πίστης του Ισλάμ".

    Ο κ.Μπλερ, υπογράμμισε ότι «εκείνο που γνωρίζουμε τώρα και δεν γνωρίζαμε προηγουμένως, είναι πως οσάκις υπάρχει εξτρεμισμός, φανατισμός, ή μία αποκαρδιωτική κι ακραία φτώχεια σε μία ήπειρο, αυτές οι συνέπειες σύντομα εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο» και πρόσθεσε ότι απέναντι στους τρομοκράτες καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί το 100% της ασφάλειας των πολιτών της: «σε αυτόν τον τύπο τρομοκρατίας τα μέτρα ασφαλείας δεν μπορούν να αποτελέσουν τη μοναδική απάντηση»

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους επιδοκίμασε την αντοχή που επέδειξαν οι Λονδρέζοι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, είπε πως οι επιθέσεις του Λονδίνου θυμίζουν αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου και υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν "ένα διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας". "Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τους τρομοκράτες στο εξωτερικό για να μην χρειαστεί να τους αντιμετωπίσουμε σπίτι μας", είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τους Αμερικανούς να επαγρυπνούν.

    Αισιόδοξοι οι γιατροί για τους δύο ελληνοκύπριους τραυματίες

    Σχετικά με την κατάσταση της υγείας των δύο ελληνοκυπρίων που περιλαμβάνονται μεταξύ των τραυματιών των βομβιστικών επιθέσεων τα νεότερα έχουν ως εξής: Για την περίπτωση του γιατρού Φίλιππα Μπάτσαλου -ο οποίος έχει ήδη χάσει το ένα του πόδι- ο κίνδυνος να του ακρωτηριάσουν και το δεύτερο πόδι του έχει μάλλον απομακρυνθεί δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου "Ρόγιαλ Λόντον" όπου νοσηλεύεται. Οσον αφορά τη 19χρονη Ντάλια Κόγια η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Φρι Χόσπιταλ" και χθες υποβλήθηκε σε εγχείρηση στα τραύματα που έχει στα πόδια της, οι γιατροί ενημέρωσαν σήμερα ότι θα υποβληθεί σε συμπληρωματική εγχείρηση σε 48 ώρες. Ωστόσο το αιμάτωμα που έχει διαπιστωθεί στην καρδιά της 19χρονης ελληνοκυπρίας της δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

    Διαδήλωση στη μνήμη των θυμάτων

    Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων, αλλά και να καταδικάσουν την πολιτικής της κυβέρνησης Μπλερ, και ιδιαίτερα την παραμονή των βρετανικών στρατευμάτων στο Ιράκ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο σταθμό του Κινγκ'ς Κρος και στην πλατεία Τάβιστοκ τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Τη διαδήλωση διοργάνωσαν οι οργανώσεις Stop the War, Campaign for Nuclear Desarmement και η Μουσουλμανική Ενωση της Βρετανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 July 2005 - 7:39:08 UTC