Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυστηρή προειδοποίηση προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Πανικός και τραυματισμοί, απο τις εκρήξεις στο Λονδίνο.
  • [03] Ξεκίνησε ο διάλογος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις
  • [04] Διεθνής ανησυχία από την άνοδο των τιμών πετρελαίου,
  • [05] Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στο υπουργείο Εσωτερικών.
  • [06] Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματισμοί, απο μπαράζ εκρήξεων στο Λονδίνο
  • [07] Υποχώρηση των τιμών πετρελαίου μετά τις εκρήξεις στο Λονδίνο.
  • [08] Ο Κ. Καραμανλής στην έκθεση του υπουργείου Ανάπτυξης στο Ζάππειο
  • [09] Σύγχυση επικρατεί στο Λονδίνο ως προς τον αριθμό των θυμάτων από τις επιθέσεις

  • [01] Αυστηρή προειδοποίηση προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    Αυστηρή προειδοποίηση προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία, με δημόσιες δηλώσεις τους, διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή του κόμματος, απηύθυνε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Νίκος Αθανασάκης, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις των βουλευτών Σταύρου Μπένου και Χρήστου Βερελή.

    Σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    [02] Πανικός και τραυματισμοί, απο τις εκρήξεις στο Λονδίνο.

    Αλλάζουν δραματικά τα δεδομένα στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς μετά τις δύο εκρήξεις σε σταθμούς του μετρό τα αίτια των οποίων παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, η αστυνομία ανακοίνωσε οτι σημειώθηκε νέα έκρηξη και σε λεωφορείο, γεγονός που επαναφέρει τις ανησυχίες για τρομοκρατικό χτύπημα. Ο υπουργός Εσωτερικών Τσάρλς Κλάρκ δήλωσε οτι οι εκρήξεις προκάλεσαν "φοβερούς τραυματισμούς",ενω τουλάχιστον 90 θύματα υπήρξαν στον σταθμό Αλντγκέιτ.

    Το Γραφείο Συμψηφισμών του Λονδίνου (LCH.Clearnet) εκκενώθηκε, ενω η πτώση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου εντάθηκε μετά την ανακοίνωση για τις εκρήξεις.

    Ο δίκτης Footsie-100 που είχε ανοίξει με πτώση 0,18% στις 5.220,2 μονάδες σημείωνε γύρω στις 11.45 (ώρα Ελλάδας) πτώση 0,89% και βρισκόταν στις 5.182,8 μονάδες.

    Στο μεταξύ ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον επιστρέφει σήμερα εσπευσμένα από τη Σιγκαπούρη, ενω ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ παραμένει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 8 στη Σκοτία και θα κάνει δηλώσεις.

    [03] Ξεκίνησε ο διάλογος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

    Ξεκίνησε χθες ο διάλογος της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους για τις εργασιακές σχέσεις .

    Ο υπουργός Απασχόλησης , Πάνος Παναγιωτόπουλος που σήμερα θα συναντηθεί διαδοχικά με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων και των επαγγελματοβιοτεχνών, χθες είχε συνομιλίες με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδας.

    Ο κ.Παναγιωτόπουλος τόνισε στους εκπροσώπους των εμπόρων ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων, αλλά και ένα ασφαλές και σωστό εργασιακό περιβάλλον.

    Η συνάντηση με τη ΓΣΕΕ έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα .

    Εξάλλου κατατίθεται σήμερα στη βουλή το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

    Χθες οι εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις .

    [04] Διεθνής ανησυχία από την άνοδο των τιμών πετρελαίου,

    Κορυφώνεται η διεθνής ανησυχία από την άνοδο των τιμών πετρελαίου, η τιμή του οποίου κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ και εκτινάχθηκε στην Ασία στα 61,53 δολάρια το βαρέλι. Η αγορά εκφράζει φόβους ότι οι τροπικές καταιγίδες που σαρώνουν τον κόλπο του Μεξικού, θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην αμερικανική παραγωγή. Στην Αθήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του μηνός τα συναρμόδια υπουργεία θα ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες καθώς και τον τρόπο επιστροφής στους καταναλωτές της σχετικής επιβάρυνσης από την εξομοίωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Την αντίθεσή τους στο μέτρο αυτό εξέφρασαν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

    [05] Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Θέματα κεντρικής διοίκησης, αυτοδιοίκησης, μεταναστευτικής πολιτικής, πολιτικής προστασίας και ισότητας, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου συναντήθηκε με την ηγεσία του και τους εμπλεκόμενους φορείς.

    Μετά τη δίωρη σύσκεψη, ο κ. Καραμανλής με δηλώσεις του τόνισε πως η κυβέρνησή του ανέλαβε ένα προβληματικό κράτος, μακριά από τον πολίτη και τις ανάγκες του, εμπόδιο στην αναπτυξιακή διαδικασία, κράτος όπου κυριαρχούσε ο κομματισμός, η γραφειοκρατία και η διαφθορά".

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την επανίδρυση του κράτους έχοντας ως στόχο "ένα κράτος αυξημένων δυνατοτήτων και ρυθμιστικό ως προς τους κανόνες του ανταγωνισμού".

    Στους δεκαπέντε μήνες διακυβέρνησης έγινε σημαντικό έργο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά. "Το κράτος δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, γιατί οι ρήξεις που απαιτούνται δεν αναφέρονται μόνο στις δομές και τις λειτουργίες της διοίκησης αλλά και σε νοοτροπίες, αντιλήψεις και σύνδρομα του χθες.

    Για το μέλλον χρειάζεται νέα προοπτική, προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, δογματισμοί δεν έχουν θέση στη νέα εποχή, είπε ο πρωθυπουργός και απαρίθμησε τις κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση όπως μεταξύ άλλων για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την καθιέρωση ευθύνης των υπαλλήλων, τη μετατροπή των ΚΕΠ σε Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών, την εξασφάλιση πόρων για τη βιωσιμότητά τους και τη στελέχωσή τους.

    Οσον αφορά στην αποκατάσταση της διαφάνειας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη θεσμική και υλικοτεχνική θωράκιση, των Ανεξάρτητων Αρχών, ενώ όπως είπε, δίνεται οριστικό τέλος στην ομηρία των εργαζομένων με συμβάσεις στο δημόσιο τομέα.

    Για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεσπίστηκε το πρόγραμμα "Θησέας" με προϋπολογισμό 3,5 δισ. ευρώ, ενώ οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αποκτούν για πρώτη φορά σταθερούς και θεσμοθετημένους πόρους. "Οι αλλαγές συνεχίζονται, κατέληξε ο πρωθυπουργός, με σταθερά βήματα, με αποφασιστικότητα και κοινωνική ευαισθησία".

    [06] Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματισμοί, απο μπαράζ εκρήξεων στο Λονδίνο

    Δραματικές στιγμές ζεί απο το πρωί το Λονδίνο, μετά το μπαράζ εκρήξεων που σημειώθηκαν σε σταθμούς του μετρό και λεωφορεία.

    Ο αρχηγός της Βρετανικής αστυνομίας ανέφερε οτι σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι εκρήξεις στο Λονδίνο και πως στον τόπο μίας απο αυτές έχουν βρεθεί ίχνη εκρηκτικών.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άτομα σκοτώθηκαν στο σταθμό Αλντγκέιτ Ιστ, ενώ ιατρική πηγή έκανε λόγο για 90 θύματα στο σταθμό αυτό. Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών Τσάρλς Κλάρκ, δήλωσε οτι οι εκρήξεις προκάλεσαν "φοβερούς τραυματισμούς".

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε στο Στρασβούργο, πως το Λονδίνο επλήγη από "σειρά συντονισμένων επιθέσεων" και επέρριψε την ευθύνη στην τρομοκρατία για τις εκρήξεις σε μέσα δημόσιας μεταφοράς, για τις οποίες δήλωσε πως έχουν προκαλέσει πολλούς θανάτους. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή. Εξάλλου, ο επίτροπος της ΕΕ για τη Δικαιοσύνη και την Ασφάλεια δήλωσε οτι "έχουμε την τραγική επιβεβαίωση πως η τρομοκρατία έπληξε για μια ακόμη φορά την καρδιά της Ευρώπης και έπληξε μια χώρα που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της G8".

    Εξάλλου, ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Ρόι Ραμ, δήλωσε στο BBC οτι οι επιθέσεις "φέρουν τα ίχνη μιας οργανωμένης και συντονισμένης τρομοκρατικής επίθεσης". Τόνισε οτι οι συντονισμένες επιθέσεις συμπίπτουν με τη σύνοδο κορυφής της "Ομάδας των 8" και την επιλογή του Λονδίνου για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

    Το Γραφείο Συμψηφισμών του Λονδίνου (LCH.Clearnet) εκκενώθηκε, ενω η πτώση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου εντάθηκε μετά την ανακοίνωση για τις εκρήξεις.

    Ο δίκτης Footsie-100 που είχε ανοίξει με πτώση 0,18% στις 5.220,2 μονάδες σημείωνε γύρω στις 11.45 (ώρα Ελλάδας) πτώση 0,89% και βρισκόταν στις 5.182,8 μονάδες.

    Στο μεταξύ ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον επιστρέφει σήμερα εσπευσμένα από τη Σιγκαπούρη, ενω ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ παραμένει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 8 στη Σκοτία και θα κάνει δηλώσεις.

    [07] Υποχώρηση των τιμών πετρελαίου μετά τις εκρήξεις στο Λονδίνο.

    Απότομα υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου από ιστορικά ρεκόρ πάνω από τα 62 δολάρια το βαρέλι για το αμερικανικό ελαφρό αργό και πλησίον των 61 δολαρίων για το Μπρεντ καθώς οι επενδυτές προχώρησαν μαζικά σε κατοχύρωση κερδών μετά από εκρήξεις σε σταθμούς του μετρό και έκρηξη σε λεωφορείο στο Λονδίνο η οποία προκάλεσε "πολυάριθμες απώλειες", όπως αναφέρει το Μπλούμπεργκ.

    Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε το μεσημέρι 95 σεντς στο βαρέλι, με την τιμή του να υποχωρεί στα 60,33 δολάρια. Νωρίτερα, σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ στα 62,10 δολάρια, ενώ στον απόηχο των εκρήξεων υποχώρησε αρχικά έως και στα 59,60 δολάρια το βαρέλι.

    Στο Λονδίνο, το Μπρεντ έχανε 1,51 δολάρια στο βαρέλι, υποχωρώντας στα 58,34 δολάρια. Το πρωί σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ στα 60,70 δολάρια, αλλά σημείωσε πτώση έως και στα 57,71 δολάρια.

    Οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν νέα ιστορικά ρεκόρ καθώς ο τυφώνας Ντένις - ο πρώτος της φετινής περιόδου τυφώνων στον Ατλαντικό - κατευθύνεται προς την κεντρική Καραϊβική και απειλεί την παραγωγή αργού και τις δραστηριότητες των διυλιστηρίων στον Κόλπο του Μεξικού.

    Ήδη, η τροπική καταιγίδα Σίντι είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της παραγωγής από την περιοχή σε ποσοστό 12% περίπου ή 190.000 βαρελιών την ημέρα, όπως ενημέρωσε η αμερικανική Υπηρεσία Διαχείρισης Ορυκτού Πλούτου.

    Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί για αδυναμία εκπλήρωσης ενεργειακών αναγκών

    Ο ΟΠΕΚ δεν θα είναι σε θέση, σε δέκα με δεκαπέντε χρόνια από σήμερα, να αντιμετωπίσει την προβλεπόμενη ζήτηση στη Δύση, υποστηρίζουν οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" επικαλούμενοι Σαουδάραβες αξιωματούχους.

    Σε σημερινές τιμές, ο πλανήτης θα χρειάζεται να αυξήσει το καρτέλ την παραγωγή του από μεταξύ 30 με 50 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε 50 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, όπως έχει εκτιμήσει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας.

    Αξιωματούχοι του ενεργειακού τομέα της Σαουδικής Αραβίας έχουν, ωστόσο, κατ' ιδίαν, προειδοποιήσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους ομολόγους τους ότι ο ΟΠΕΚ θα "δυσκολευθεί ιδιαιτέρως" να αντιμετωπίσει αυτή τη ζήτηση. Η Σαουδική Αραβία υπολογίζει ότι υπάρχει χάσμα 4,5 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου την ημέρα μεταξύ των παγκόσμιων αναγκών και της δυνατότητας παραγωγής του βασιλείου.

    ΒΤΕ

    [08] Ο Κ. Καραμανλής στην έκθεση του υπουργείου Ανάπτυξης στο Ζάππειο

    Στις μεγάλες ερευνητικές και επιχειρηματικές δυνατότητες της χώρας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε την έκθεση Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών που διοργανώνει το υπουργείο Ανάπτυξης στο Ζάππειο.

    Τα επιτεύγματα που παρουσιάζονται, δήλωσε ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνουν τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας και αποδεικνύουν ότι εφόσον συνεργαστούμε σωστά μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο με υψηλό αναπτυξιακό και κοινωνικό όφελος για όλους.

    Προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε εντατικά, είπε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμο το νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογία καθώς επίσης ότι προχωρά η ίδρυση νέων ερευνητικών κέντρων.

    [09] Σύγχυση επικρατεί στο Λονδίνο ως προς τον αριθμό των θυμάτων από τις επιθέσεις

    Δραματικές στιγμές ζεί απο το πρωί το Λονδίνο, μετά το μπαράζ εκρήξεων που σημειώθηκαν σε σταθμούς του μετρό και λεωφορεία.

    Ο αρχηγός της Βρετανικής αστυνομίας ανέφερε οτι σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι εκρήξεις στο Λονδίνο και πως στον τόπο μίας απο αυτές έχουν βρεθεί ίχνη εκρηκτικών.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άτομα σκοτώθηκαν στο σταθμό Αλντγκέιτ Ιστ, ενώ ιατρική πηγή έκανε λόγο για 90 θύματα στο σταθμό αυτό. Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών Τσάρλς Κλάρκ, δήλωσε οτι οι εκρήξεις προκάλεσαν "φοβερούς τραυματισμούς", ενώ το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Τζουζέπε Πιζάνου δήλωσε στη Ρώμη πως οι επιθέσεις στο Λονδίνο "προκάλεσαν τουλάχιστον 50 νεκρούς".

    Είναι σαφές ότι πρόκειται για μία σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο από την οποία προκλήθηκαν θάνατοι και σοβαροί τραυματισμοί, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ από το Γκλενίγκλς όπου βρίσκεται, για τη σύνοδο κορυφής της G8. Οι επιθέσεις είχαν ρυθμιστεί όπως φαίνεται για να συμπέσουν με τη σύνοδο κορυφής της G8, πρόσθεσε ο Μπλερ, σημειώνοντας πως ό,τι κι αν κάνουν οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα εγκαταλείψει τη σύνοδο κορυφής εντός "μερικών ωρών" για να μεταβεί στο Λονδίνο και ότι η σύνοδος θα συνεχιστεί.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε στο Στρασβούργο, πως το Λονδίνο επλήγη από "σειρά συντονισμένων επιθέσεων" και επέρριψε την ευθύνη στην τρομοκρατία για τις εκρήξεις σε μέσα δημόσιας μεταφοράς, για τις οποίες δήλωσε πως έχουν προκαλέσει πολλούς θανάτους. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή.

    Η "Μυστική Οργάνωση του Τζιχάντ της αλ-Κάιντα στην Ευρώπη" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με δήλωσή της στο Ίντερνετ και προειδοποιήσε την Ιταλία και τη Δανία να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, μετέδωσε το ANSA. Αυτή η διεκδίκηση ευθύνης δεν μπορεί να επαληθευτεί και δεν δημοσιοποιήθηκε σε κάποια από τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί συνήθως η αλ-Κάιντα

    Εξάλλου, ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Ρόι Ραμ, δήλωσε στο BBC οτι οι επιθέσεις "φέρουν τα ίχνη μιας οργανωμένης και συντονισμένης τρομοκρατικής επίθεσης", ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Σεντ Αντριους και ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Πολ Ουΐλκινσον, τόνισε οτι η επίθεση φέρει τα χαρακτηριστικά του δικτύου της Αλ Κάιντα.

    Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) δεν έχει καμία σχέση οποιασδήποτε μορφής με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο, δήλωσε πηγή προσκείμενη στον IRA. Επισήμως η πολιτική πτέρυγα του IRA, Σιν Φέιν, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τα θύματα των επιθέσεων αυτών, προσθέτοντας ότι το ίδιο και ο IRA δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτε γι'αυτό που συνέβη.

    Στο μεταξύ, μεγάλες απώλειες σημειώθηκαν, σήμερα, στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά από τις εκρήξεις. Στις 13.51 ώρα Ελλάδας, στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FSTE σημείωνε απώλειες 3,27%. Στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 κατέγραφε πτώση 3,58% ενώ, στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax υποχωρούσε σε ποσοστό 3,15%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 July 2005 - 12:42:30 UTC