Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε ο διάλογος για το εργασιακό.
  • [02] Στο Λονδίνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012
  • [03] Αρχισε στην Σκωτία η σύνοδο κορυφής της G8

  • [01] Αρχισε ο διάλογος για το εργασιακό.

    Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων αλλά και εργασία σε ένα ασφαλές και σωστό περιβάλλον για τους εργαζόμενους είναι ο στόχος του διαλόγου για τη μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος που ισχύει σήμερα, ανέφερε ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος.

    Ο υπουργός αφού ανέφερε ότι ο νόμος για το εργασιακό που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας του κ.Τάσου Γιαννίτση απέτυχε υποστήριξε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος ώστε να υπάρξει νομοθετική προσαρμογή στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

    Αύριο, ο κ.Παναγιωτόπουλος, θα συναντηθεί διαδοχικά για το ίδιο θέμα με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων και των επαγγελματοβιοτεχνών. Στο μεταξύ για τη Δευτέρα ορίστηκε η συνάντηση του υπουργού με τη ΓΣΕΕ καθώς η πρώτη αντίδραση της συνομοσπονδίας ήταν η δήλωση εκπροσώπων της ότι δεν είναι διατεθειμένη η εργατική πλευρά να προχωρήσει σε διάλογο με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις.

    Στο μεταξύ αύριο κατατίθεται από τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

    Την αντίθεσή τους όμως έχουν εκφράσει οι εμποροϋπάλληλοι οι οποίοι έχουν κηρύξει σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία.

    Οι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή. Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχε και η ΟΤΟΕ με δίωρη στάση εργασίας από τη μία το μεσημέρι ως το τέλος της βάρδιας. Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Στο Λονδίνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012

    Το Λονδίνο είναι η πόλη, την οποία επέλεξαν τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ανακοίνωσε από τη Σιγκαπούρη ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.

    Οι άλλες τέσσερις πόλεις που διεκδικούσαν τους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η Μαδρίτη (Ισπανία), η Μόσχα (Ρωσία), η Νέα Υόρκη (Ηνωμένες Πολιτείες) και το Παρίσι (Γαλλία).

    Η βρετανική υποψηφιότητα κέρδισε «στο νήμα» αυτή του Παρισιού. Η διαφορά των τεσσάρων ψήφων στην τελευταία ψηφοφορία καθιστά σαφές ότι η επικράτηση του Λονδίνου κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

    Tα 116 μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής άφησαν εκτός συνέχειας τη Μόσχα στην πρώτη ψηφοφορία, καθώς η υποψηφιότητα της ρωσικής πρωτεύουσας συγκέντρωσε μόλις 15 ψήφους. Ακολούθησε στη δεύτερη ψηφοφορία η Νέα Υόρκη, καθώς «έπεισε» μόλις 16 από τους «αθανάτους». Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Μαδρίτης (31 ψήφοι) να «αποχαιρετήσει» τη διαδικασία, αν και στη δεύτερη ψηφοφορία ήταν πρώτη στις «προτιμήσεις» των μελών της ΔΟΕ. Τελικά στην τέταρτη και τελευταία ψηφοφορία το Λονδίνο πήρε το «χρίσμα» για τη διοργάνωση των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς συγκέντρωσε 54 ψήφους έναντι 50 του Παρισιού.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ψήφισαν και τα 116 μέλη της ΔΟΕ σε όλες τις ψηφοφορίες, καθώς οι «αθάνατοι» που προέρχονταν από τις πέντε διεκδικήτριες πόλεις δεν είχαν δικαίωμα να «τοποθετηθούν» στις ψηφοφορίες, στις οποίες μετείχαν οι πόλεις των χωρών τους. Επίσης, δεν ψήφισε ούτε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ο οποίος θα εξέφραζε την προτίμησή του μόνο σε περίπτωση ισοψηφίας.

    [03] Αρχισε στην Σκωτία η σύνοδο κορυφής της G8

    Νέα επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Γκλένιγκλς της Σκωτίας, όταν διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από το μεταλλικό φράγμα που περιβάλλει το ξενοδοχείο, στο οποίο άρχισαν οι εργασίες της συνόδου των οκτώ πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου. Κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν το φράχτη και πέταξαν πέτρες στην αστυνομία, προτού τους απωθήσουν με βιαιότητα οι δυνάμεις της τάξης, που χρησιμοποίησαν τα γκλόμπ τους. Η διαδήλωση παρότι είχε απαγορευτεί από τις αρχές, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα κάτω από συνεχή βροχή από την πόλη Αουχτεράρντερ, σε απόσταση 1,5 χλμ από το ξενοδοχείο, όπου τελείται η σύνοδος της G8. Στον τόπο των επεισοδίων υπάρχουν πολλά οχήματα της αστυνομίας, ενώ υπερίπτανται ελικόπτερα.

    Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο αμερικανός πρόεδρος στη Σύνοδο σχετικά με φλέγον ζήτημα του περιβάλλοντος, καθώς η βρετανική προεδρία ευελπιστεί ότι θα προκύψει μία συμβιβαστική συμφωνία. Οσον αφορά το έτερο μεγάλο θέμα της συνάντησης των οκτώ ηγετών, τη βοήθεια στην Αφρική, ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για αύξηση της βοήθειας κατά 0,7% του ΑΕΠ έως το 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 July 2005 - 21:11:33 UTC