Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας
  • [02] Νομοσχέδιο για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης
  • [03] Η κυβέρνηση θα λάβει κάθε συμβατό με την Ε.Ε. μέτρο ώστε να βοηθήσει τον αγρότη, δηλώνει ο Ευ. Μπασιάκος
  • [04] Ιστορική η συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
  • [05] Συνάντηση Μολυβιάτη - Γκιουλ

  • [01] Εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας

    Την ικανοποίησή του για την έγκριση από το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ΕΕ του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας εξέφρασε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του Συμβουλίου, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι τα συμπεράσματα της Επιτροπής και του Συμβουλίου βρίσκουν σύμφωνη την ελληνική πλευρά, καθώς με την απόφαση επισημαίνεται ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πιστά τον προϋπολογισμό του 2005 και διαπιστώνεται ότι η χώρα μας έλαβε πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2005 και το 2006. Ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε ότι υπάρχει πλήρης ανταπόκριση από ελληνικής πλευράς στις συστάσεις του Συμβουλίου και ότι δεν απαιτούνται συμπληρωματικά βήματα στη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος.

    Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που επιτυγχάνεται φέτος είναι σημαντική και ότι πραγματοποιείται ειδικότερα μέσα από τρία "εργαλεία". Όπως διευκρίνισε, το πρώτο εργαλείο αφορά τη μη υποκατάσταση των Ολυμπιακών δαπανών από άλλες δαπάνες, γεγονός που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων της τάξης του 1% του ΑΕΠ. Το δεύτερο εργαλείο αφορά τη σημαντική επιβράδυνση που επιτυγχάνεται φέτος στις πρωτογενείς δαπάνες του Δημοσίου, πλην των επενδύσεων, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, θα οδηγήσει σε πρόσθετη εξοικονόμηση δαπανών της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ. Το τρίτο εργαλείο αφορά τα πρόσθετα μέτρα που λήφθηκαν στον τομέα των εσόδων, τα οποία σε ετήσια βάση αναμένεται να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ.

    Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε επίσης τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχιστεί η προσπάθεια της μείωσης του ελλείμματος το 2006, ενώ αναφερόμενος στις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την Eurostat για την καταγραφή των κοινοτικών πόρων, ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα στατιστικά αυτά ζητήματα.

    Σε ό,τι αφορά τα περαιτέρω βήματα για τη μείωση του ελλείμματος, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν με την εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων στον τομέα των πρωτογενών δαπανών του Δημοσίου αλλά και με την ενίσχυση της λειτουργίας των μηχανισμών αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι με τη σημερινή απόφαση ολοκληρώνεται μια συζήτηση για την ελληνική οικονομία και ανέφερε ότι επόμενος σταθμός στην αξιολόγηση της κατάστασης θα είναι το φθινόπωρο κατά την παρουσίαση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2006. Ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η παρουσίαση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2006 θα κριθεί ικανοποιητικά από το Συμβούλιο, ώστε να βγει η Ελλάδα μετά το 2006 από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος.

    Στο Συμβούλιο εξετάστηκαν ακόμη οι δημοσιονομικές προοπτικές της περιόδου 2007-2013 με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στη λεπτομερή καταγραφή των θέσεων των χωρών μελών. Στη σχετική συζήτηση ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις στις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν, τονίζοντας ότι από τη σημερινή συζήτηση διαπιστώθηκε πως κοινός στόχος των κρατών μελών είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τον Ιούνιο. Αναγνώρισε πάντως ότι πρόκειται για μια δύσκολη διαπραγμάτευση, καθώς υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις στις θέσεις των χωρών μελών, οι οποίες στην παρούσα φάση εμφανίζονται αμετακίνητες στις τοποθετήσεις τους.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις δυνατότητες επίλυσης του ασφαλιστικού ζητήματος στη χώρα μας, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα που απαιτεί την ευρύτερη συναίνεση και τη συνεργασία της αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σε πολιτικό επίπεδο στη Βουλή.

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών και εξήγησε ότι, αν υπάρξει μια κατ' αρχήν συμφωνία στη συζήτηση που διεξάγεται μεταξύ ΟΤΟΕ και Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για την συνολική αντιμετώπιση του ασφαλιστικού των τραπεζών, τότε η κυβέρνηση είναι σε θέση να διευκολύνει αυτή τη συμφωνία. Συμπλήρωσε όμως ότι εάν οι δυο πλευρές δεν καταλήξουν σε κατ' αρχήν συμφωνία, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει πώς θα αντιμετωπίσει σύντομα το ασφαλιστικό ζήτημα δύο κυρίως τραπεζών, της Εμπορικής Τράπεζας που αντιμετωπίζει ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα, και της Αγροτικής Τράπεζας.

    [02] Νομοσχέδιο για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης

    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης συζήτησε η Κυβερνητική Επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και μετά από εισήγηση του αρμοδίου υπουργού Αναστάση Παπαληγούρα.

    Ο κ. Παπαληγούρας που θα καταθέσει το νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή είπε ότι το νομοσχέδιο είναι πολυδιάστατο και στόχος είναι να εξασφαλιστεί η επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και η ποιοτική αναβάθμισή της σημειώνοντας ότι καθυστερεί απαράδεκτα επί πολλά χρόνια το θέμα και ο τομέας της δικαιοσύνης είναι παραμελημένος.

    Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε βαθειά τομή ώστε οι πολίτες να αισθανθούν τόσο την ταχύτερη όσο και την ποιοτική απονομή της δικαιοσύνης.

    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ -ΚΕΠ

    Ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης δήλωσε πως ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για την πάταξη της γραφειοκρατίας και την πορεία των ΚΕΠ σημειώνοντας ότι ο θεσμός των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών όταν ανέλαβε η σημερινή πολιτική ηγεσία ήταν σε κακή κατάσταση λειτουργικά και οικονομικά.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι τα ΚΕΠ αναμορφώθηκαν και μετατράπηκαν σε κέντρα ολοκληρωμένων συναλλαγών και ανέφερε ότι σήμερα λειτουργούν 966 ΚΕΠ και παρέχουν 855 πιστοποιημένες διαδικασίες ενώ 134 σε μεγάλα αστικά κέντρα λειτουργούν πρωϊ και απόγευμα καθώς και Σάββατο πρωϊ.

    Ανέφερε ακόμη ότι έχουν δοθεί στα ΚΕΠ νέες αρμόδιοτητες για την πάταξη της γραφειοκρατίας και το Σχέδιο Νόμου που συζητείται ήδη στη Βουλή περιέχει διατάξεις για την κατάργηση του γνησίου της υπογραφής ενώ δίνει τη δυνατότητα τα ΚΕΠ να επικυρώνουν πιστοποιητικά ώστε να κερδίζουν οι πολίτες χρόνο και έξοδα.

    Ο κ. Παυλόπουλος ερωτηθείς εάν θα λειτουργήσουν οι Εφορίες τα απογεύματα κατά την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων απάντησε ότι είναι θέμα του αρμόδιου υπουργού.

    [03] Η κυβέρνηση θα λάβει κάθε συμβατό με την Ε.Ε. μέτρο ώστε να βοηθήσει τον αγρότη, δηλώνει ο Ευ. Μπασιάκος

    Την λήψη μέτρων υπέρ των αγροτών μελετά η κυβέρνηση Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευαγγ. Μπασιάκου, που έκανε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μπασιάκος δήλωσε: "Ο αγροτικός τομέας πρέπει να στηριχθεί, να διατηρηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο το ποσοστό του ενεργού αγροτικού πληθυσμού στη χώρα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα λάβει κάθε θεμιτό και συμβατό με την Ε.Ε. μέτρο ώστε να βοηθήσει τον αγροτικό τομέα, τον αγρότη και την ύπαιθρο".

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε ακόμη ότι σύντομα θα κατατεθεί στην Βουλή νομοσχέδιο για τις γενικότερες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που λαμβάνονται για να νοικοκυρευτούν αυτά που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Καταλήγοντας, ο κ. Μπασιάκος σημείωσε: "Υπάρχουν, όπως είναι γνωστό, αντιδράσεις από εκείνους που είναι βολεμένοι, αλλά παρά τις αντιδράσεις θα προχωρήσουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας".

    [04] Ιστορική η συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

    Ιστορική συμφωνία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την υπογραφή, στη Σόφια, του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρωσίας, για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη».

    Πρόκειται, σημειώνει, για μια ιστορική συμφωνία, με την οποία τερματίζεται μια εκκρεμότητα δεκατριών ετών και τίθενται οι βάσεις για την κατασκευή ενός έργου με μεγάλη οικονομική και ενεργειακή σημασία, όχι μόνο για τις εμπλεκόμενες χώρες, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.

    Ο κ. Καραμανλής τονίζει πως επιπλέον, με το έργο αυτό, ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι δεσμοί που ενώνουν τους λαούς των τριών χωρών και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω συνεργασία τους σε πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτισμικό επίπεδο.

    Για ιστορική στιγμή στις σχέσεις των τριών χωρών, έκανε λόγο από τη Σόφια και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος συνυπέγραψε το Πολιτικό Μνημόνιο υποστήριξης του πετρελαιαγωγού, μαζί με τον υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βίκτορ Χριστένκο και τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας Βαλεντίν Τσέροφσκι, παρουσία του Βούλγαρου πρωθυπουργού Σ.Σαξκομπουργκότσκι.

    Σε συνέντευξή τους στο βουλγάρικο και διεθνή Τύπο μετά την επίσημη τελετή, οι τρεις υπουργοί εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίηση των κυβερνήσεων τους για «το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα στην πορεία της υλοποίησης του σχεδίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης ύστερα από δεκατρία χρόνια συζητήσεων», σύμφωνα με τα λόγια του Βούλγαρου υπουργού κ.Τσέροφσκι.

    Ο Ρώσος υπουργός κ.Χριστένκο ανέφερε τις μεγάλες ρωσικές εταιρίες πετρελαίου «Λουκόϊλ» και «Ροσνέφτ» ανάμεσα στις ρωσικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο στρατηγικό έργο, το οποίο αναμένεται να κατασκευάσουν ενδιαφερόμενοι φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των τριών χωρών και όχι μόνο.

    Μια νέα πορεία του ρωσικού πετρελαίου και του πετρελαίου της Κασπίας Θάλασσας προς τις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής θα χαράξει ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, κατά τον κ. Σιούφα. Παράλληλα, σε αναβάθμιση της γεωστρατηγικής σημασίας ολόκληρης της περιοχής θα οδηγήσει η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης.

    [05] Συνάντηση Μολυβιάτη - Γκιουλ

    Την εγκαθίδρυση απευθείας τηλεφωνικής γραμμής για την επικοινωνία μεταξύ του Εθνικού Αεροπορικού Κέντρου Επιχειρήσεων της Λάρισας και του Αεροπορικού Κέντρου Ελέγχου του Εσκί Σεχίρ συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Άγκυρα με επικεφαλής του δύο υπουργούς Πέτρο Μολυβιάτη και Αμπντουλάχ Γκιούλ.

    Σε κοινή τους δήλωση προς τον Τύπο οι κύριοι Μολυβιάτης και Γκιούλ τόνισαν τη σημασία της απόφασης προς την κατεύθυνση της αποφυγής ανεπιθύμητων γεγονότων στο Αιγαίο. Ο κ.Μολυβιάτης επισήμανε ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της κοινής, όπως διαπιστώθηκε, βούλησης των δυο πλευρών για περαιτέρω βελτίωση του κλίματος των διμερών σχέσεων, για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και μείωση των εντάσεων. "Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει εποικοδομητικά στη γενικότερη προσπάθεια για βελτίωση των σχέσεών μας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μολυβιάτης και ο κ. Γκιούλ ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει η συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων αρχών των δυο χωρών για την υλοποίηση των αποφάσεων.

    Ο κ. Μολυβιάτης σημείωσε, ωστόσο, ότι "η βελτίωση των σχέσεών μας θα πρέπει να αντανακλάται και σε ορισμένες στρατιωτικές δραστηριότητες στο Αιγαίο, οι οποίες δραστηριότητες επιδρούν αρνητικά στο κλίμα μεταξύ των χωρών μας", ενώ ο κ. Γκιούλ διαβεβαίωσε ότι "αυτά τα μέτρα θα υποστηριχθούν και από τις στρατιωτικές μας αρχές".

    Σε ό,τι αφορά τα τρία νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που συμφωνήθηκαν στη σημερινή συνάντηση - πέραν των 11 που ισχύουν ήδη - ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αυτά αφορούν τη συνεργασία μεταξύ των μονάδων άμεσης επέμβασης όσον αφορά τις φυσικές καταστροφές από στρατιωτικής πλευράς και ταυτόχρονα τη διοργάνωση κοινών ασκήσεων για θέμα αυτό, τη συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού, συγκεκριμένου αριθμού, για εκπαίδευση και εκμάθηση γλώσσας στα στρατιωτικά ιδρύματα των δυο χωρών και τη διοργάνωση αθλητικών διαγωνισμών μεταξύ των στρατιωτικών σχολών των δυο χωρών.

    Κατά τη διάρκεια των δύο κατ` ιδίαν συνομιλιών, αλλά και των συνομιλιών των αντιπροσωπειών, οι δυο υπουργοί έκαναν ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, συζήτησαν για την πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

    Ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Μολυβιάτης σημείωσε ότι "το όραμά μας είναι να μετατρέψουμε τη γειτονιά μας σε μια περιοχή όπως η υπόλοιπη Ευρώπη, δηλαδή μια περιοχή ειρήνης, δημοκρατίας, ευημερίας και σταθερότητας, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των μειονοτήτων" και σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας και θεωρεί ότι δικαιούται να καταστεί πλήρες μέλος της Ε.Ε., εφόσον πληρωθούν οι προβλεπόμενοι από την Ε.Ε. κανόνες και κριτήρια.

    Από την πλευρά του, ο κ. Γκιούλ εξέφρασε την ικανοποίηση και την εκτίμηση της τουρκικής πλευράς για τη στάση που τηρεί η Ελλάδα αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.

    Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για το Κυπριακό και όπως εκτίμησε ο κ. Μολυβιάτης, όλα τα μέρη συγκλίνουν στο σκοπό της επανένωσης της νήσου. Επανέλαβε δε ότι η λύση πρέπει να βρεθεί με διαπραγματεύσεις στη βάση του Σχεδίου Ανάν και να είναι βιώσιμη, λειτουργική και σύμφωνη με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και πρόσθεσε πως για να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό πως η νέα προσπάθεια θα έχει ευτυχή έκβαση.

    "Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στην ιστορική πρόκληση της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών και των δύο λαών μας. Πιστεύω ότι σήμερα κάναμε ακόμη ένα βήμα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μολυβιάτης, ο οποίος προσκάλεσε τον κ. Γκιούλ στην Αθήνα για να κάνουν από κοινού ακόμη ένα βήμα, όπως χαρακτηριστικά είπε, για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών. Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών καταγράφηκε η "υποστήριξη που δίνεται από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ όσον αφορά τις εργασίες για την επίλυση του Κυπριακού".

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δυο χωρών, με την ανάπτυξη της συνεργασίας στον εμπορικό τομέα, στον τουρισμό και στον τομέα των συγκοινωνιών, την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και την ενίσχυση των επαφών των επιχειρηματιών από τις δυο πλευρές. Ο Γκιούλ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που θα έχει η έναρξη της λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Καρατζάμπεϊ - Κομοτηνή το 2006, που, όπως είπε, αποτελεί τον "καρπό" της συνεργασίας των δύο πλευρών στον τομέα της ενέργειας.

    Οι δυο πλευρές αποφάσισαν, επίσης, τη βελτίωση της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και τη δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής μεταξύ Σμύρνης και Πειραιά. Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός σημείωσε την ανάγκη ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων των ελληνικών νησιών και αυτών στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου, τόσο προς όφελος του τουρισμού όσο και προς όφελος των σχέσεων μεταξύ των λαών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε ο κ. Γκιούλ, συμφωνήθηκε η επίδειξη ελαστικότητας στις θεωρήσεις διαβατηρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 April 2005 - 21:15:11 UTC