Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουρισμός υψηλής ποιότητας σε ολόκληρη τη χώρα, οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, δηλώνει ο πρωθυπουργός
  • [02] Στην Άγκυρα σήμερα ο Πέτρος Μολυβιάτης
  • [03] Υπογραφή συμφωνίας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.
  • [04] «Η πρόταση Νίμιτς δεν αποτελεί το τελικό κείμενο μιας διαπραγμάτευσης», δηλώνει η κυβέρνηση
  • [05] Ικανοποιημένος από την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον ο Γιώργος Βουλγαράκης
  • [06] Συνάντηση του Κ.Καραμανλή με τον Ευ.Μπασιάκο
  • [07] Ικανοποίηση από ΕΕ για τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος στην Ελλάδα
  • [08] Συνάντηση Σιούφα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας

  • [01] Τουρισμός υψηλής ποιότητας σε ολόκληρη τη χώρα, οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, δηλώνει ο πρωθυπουργός

    Τουρισμός υψηλής ποιότητας, σε ολόκληρη τη χώρα, δώδεκα μήνες το χρόνο, είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού, όπως τις περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ο ελληνικός Τουρισμός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, χρειάζεται νέους προσανατολισμούς, νέα δυναμική, νέα προοπτική. Χρειάζεται νέες ιδέες και φιλόδοξους στόχους, ανάφερε χαρακτηριστικά.

    Με στόχο μια άνοιξη επιχειρηματικότητας στη σύγχρονη Ελλάδα ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι προετοιμάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων, που παραμερίζει τα γραφειοκρατικά εμπόδια, μειώνει το χρόνο και το κόστος που απαιτείται για την ίδρυσή τους και διασφαλίζει όρους διαφάνειας στις σχετικές διαδικασίες. Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την εκπόνηση ολοκληρωμένου εθνικού χωροταξικού σχεδίου για τη χρήση γης και δίνεται άμεση προτεραιότητα στην κατάρτιση ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τον Τουρισμό και παράλληλα αναπτύσσονται συντονισμένες προσπάθειες για την αναζωογόνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και τον απεγκλωβισμό μεγάλων επενδυτικών πρωτοβουλιών που παραμένουν καθηλωμένες, για μια ολόκληρη δεκαετία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρωθυπουργός.

    Στις ενέργειες που δρομολογεί η κυβέρνηση, πάντα στον χώρο του τουρισμού, ο κ.Καραμανλής υπογράμμισε, ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα κατατίθεται το νομοσχέδιο για τον Ιαματικό Τουρισμό, τροποποιείται το νομοθετικό πλαίσιο για το Θαλάσσιο Τουρισμό, ενώ αναπτύσσεται σειρά πρωτοβουλιών για να ξαναζωντανέψει η ελληνική κρουαζιέρα. Εξάλλου έτοιμο είναι και το νομοσχέδιο για τον αγροτουρισμό, ενώ προετοιμάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο για τον Αθλητικό, τον Πολιτιστικό και το Θεραπευτικό Τουρισμό.

    Αναφερόμενος ο Πρωθυπουργός στα πρόσφατα οικονομικά μέτρα έκανε λόγο για δύσκολες και αναπόφευκτες αποφάσεις."Δεν προσπαθήσαμε και δεν προσπαθούμε να κρύψουμε τίποτε. Λέμε την αλήθεια σε κάθε περίπτωση. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που συσσώρευσε το χτες. Αλλιώτικα δεν μπορεί να πάει ο Τόπος μπροστά. Αλλιώτικα ο μεγάλος χαμένος θα είναι η ίδια η κοινωνία. Και αυτό δεν το δεχόμαστε. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα. Και η επιλογή μας (επιλογή ευθύνης και ωριμότητας) είναι δεδομένη. Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Οικονομίας μας. Να χτίσουμε ανάπτυξη σε γερές βάσεις, με διάρκεια στο χρόνο. Να διασφαλίσουμε, μια νέα προοπτική, καλύτερη για όλους τους πολίτες" κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

    Στην ομιλία του ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, σημείωσε με έμφαση ότι όλοι αναγνωρίζουν πλέον, ότι ο τομέας του τουρισμού, με αναπτυξιακό χαρακτήρα και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό και την αειφορία, αναδεικνύεται ως κεντρικός μοχλός για την πρόοδο, την ανάπτυξη της χώρας μας και την ενδυνάμωση της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής της Ελλάδος.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Σ.Ανδρεάδης έκανε λόγο για επαναπροσδιορισμό των στόχων του ελληνικού τουρισμού, λέγοντας ότι «ο ελληνικός τουρισμός, υπό προϋποθέσεις, θα πρέπει να στοχεύσει μέχρι το 2010 κατβ ελάχιστο στα 16,3 εκατ. αφίξεις και 13,6 δις ευρώ έσοδα. Αυτό σημαίνει, όπως είπε, δημιουργία περίπου 65.000 νέων θέσεων εργασίας που αντιστοιχεί στο 13% του αριθμού των σημερινών ανέργων».

    Ο κ. Ανδρεάδης αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης τόνισε ότι ενώ σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει σαφής ανοδική τάση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια μετέωρη κατάσταση μεταξύ στασιμότητας και ύφεσης με μέση ετήσια μεταβολή των αφίξεων 0,22% στο διάστημα 2000 - 2004.

    [02] Στην Άγκυρα σήμερα ο Πέτρος Μολυβιάτης

    Το Κυπριακό,καθώς και διμερή και περιφερειακά θέματα θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει σήμερα στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης. Ο κ.Μολυβιάτης θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και με τον τούρκο ομόλογό του, Αμπντουλάχ Γκιούλ. Επιστρέφοντας, θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στο μεταξύ, σε νέες παραβιάσεις του FIR Αθηνών, προέβησαν χθες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

    [03] Υπογραφή συμφωνίας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

    Σήμερα υπογράφεται στη Σόφια η πολιτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Βουλγαρίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.Τη συμφωνία θα υπογράψουν οι αρμόδιοι υπουργοί των τριών χωρών και απο ελληνικής πλευράς ο υπουργός ανάπτυξης κ. Σιούφας. Ο αγωγός αυτός θα έχει μήκος 285 χιλιόμετρα και το κόστος της επένδυσης, εκτιμάται στα 800 εκατομμύρια δολάρια. Ο αγωγός θα έχει μεταφορική ικανότητα 35 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου το χρόνο.

    [04] «Η πρόταση Νίμιτς δεν αποτελεί το τελικό κείμενο μιας διαπραγμάτευσης», δηλώνει η κυβέρνηση

    «Με πρωτοβουλία του, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς επί της βασικής θέσης της ελληνικής κυβέρνησης στον πυρήνα μιας πρότασης -δηλαδή στο θέμα του ονόματος- στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής φιλοσοφίας που είναι η εθνική συναίνεση. Ο υπουργός Εξωτερικών επίσης τόνισε, ότι θεωρούμε την πρόταση Νίμιτς ως βάση διαπραγμάτευσης, αλλά στην πρόταση υπάρχουν πολλά σημεία που χρήζουν διευκρινίσεων και τροποποιήσεων».

    Τις θέσεις αυτές παρουσίασε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος απαντώντας σε σωρεία ερωτήσεων για το θέμα που ανέκυψε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα» αναφορικά με το περιεχόμενο της πρότασης Νίμιτς -και ειδικότερα σημείου της, όπου σημειώνεται ότι «καμία άλλη χώρα δεν θα μπορεί να κάνει χρήση του ονόματος Μακεδονία».

    Ο κ.Κουμουτσάκος συγκεκριμένα παρατήρησε ότι «σε μια διαπραγμάτευση υπάρχουν σημεία που αποτελούν βάση διαπραγμάτευσης και άλλα που είναι μη διαπραγματεύσιμα», ενώ στην ερώτηση αν το επίμαχο σημείο αποτελεί δείγμα των «μη διαπραγματεύσιμων όρων», αρνήθηκε να απαντήσει τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε συζήτηση επί των αποσπασμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα σήμαινε αποδοχή τμήματος ενός κειμένου που δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί χωρίς τη συναίνεση του συντάκτη της επιστολής».

    Ειδικότερα, ο κ.Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών «ουδεμία αντίρρηση θα είχε να επιδώσει την γραπτή πρόταση Νίμιτς στους αρχηγούς των κομμάτων, δεδομένης της εμπιστευτικότητας» και αρνήθηκε πως «υπήρξε απόκρυψη» στοιχείων του εγγράφου -διότι «η ενημέρωση αφορούσε τις θέσεις της κυβέρνησης στον πυρήνα της πρότασης Νίμιτς. Το χαρτί ήταν η πρόταση του κ.Νίμιτς, δεν ήταν το τελικό κείμενο μιας διαπραγμάτευσης, ως προς το οποίο συναίνεσε η χώρα και ζητήθηκε η συναίνεση των πολιτικών αρχηγών...» είπε.

    Ο κ.Μολυβιάτης, προσέθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, «θέλησε να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα της χώρας για την πολιτική προσέγγιση της κυβέρνησης, η οποία έχει την τελική ευθύνη του τελικού προϊόντος μιας διαπραγμάτευσης».

    Απαντώντας επίσης σε ερώτημα περί της ελληνικής κυβερνητικής θέσης στο πλαίσιο της ΕΕ, όταν συζητηθεί το ενταξιακό αίτημα της ΠΓΔΜ, ο κ.Κουμουτσάκος παρατήρησε ότι «η παράταση της εκκρεμότητας κατόπιν μιας πιθανής άρνησης της μιας πλευράς να διαπραγματευθεί, διαμορφώνει κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες και μια συγκεκριμένη πολιτική πραγματικότητα. Θα είναι αδύνατον οποιοδήποτε ελληνικό Κοινοβούλιο να κυρώσει διεθνή κείμενα, που θα εμπεριέχουν όνομα σαν αυτό που δεν δεχόμαστε». Επίσης, ο κ.Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης «θα διαμορφωθεί τότε, όπως τότε θα διαμορφωθεί και η στάση των λοιπών εταίρων, σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον με συγκεκριμένες κρίσεις κι αξιολογήσεις».

    Εξάλλου, ο Χαβιέ Σολάνα σημειώνει την ανάγκη τερματισμού αυτής της χρόνιας εκκρεμότητας και τονίζει την υποστήριξή του στις προσπάθειες του κ.Νίμιτς και ειδικότερα στις «συγκεκριμένες προτάσεις» που κατέθεσε ο κ.Νίμιτς στην Αθήνα και τα Σκόπια - που είναι «καλή βάση για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης»

    Ο κ.Κουμουτσάκος, τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις «ευθύνες» της προηγούμενης κυβέρνησης και «προσωπικά του κ.Γ.Παπανδρέου ως υπουργού Εξωτερικών» για την εξέλιξη του χρονίζοντας προβλήματος, παρατήρησε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών καλείται να διαπραγματευθεί ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το πλαίσιο των οποίων έχει διαμορφωθεί στην πορεία του χρόνου. Έτσι, διαπραγματεύεται το συγκεκριμένο θέμα το υπουργείο Εξωτερικών».

    Παπανδρέου: Έχουμε λειψή ενημέρωση

    Ζήτημα λειψής ενημέρωσης για το θέμα έθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ζήτησε από την κυβέρνηση την κατάθεση της "πραγματικής πρότασης του κ. Νίμιτς".

    Ο κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση, την οποία εμείς είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε στα εθνικά θέματα, όταν ακόμα και στην ενημέρωση που παίρνουμε έχουμε λειψή ενημέρωση, διότι τώρα πληροφορούμαστε ότι υπάρχει κρίσιμο σημείο στην πρόταση για το θέμα της ονομασίας, που δεν το είχαμε πληροφορηθεί ούτε εμείς ούτε τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    [05] Ικανοποιημένος από την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον ο Γιώργος Βουλγαράκης

    Απόλυτα ικανοποιημένος από την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον εμφανίσθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε χθες με αρμόδιους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπους.

    Η σύμβουλος του προέδρου Μπους - αρμόδια για την εσωτερική ασφάλεια, Φράνσις Τάουνσεντ, άκουσε με ενδιαφέρον τον κ. Βουλγαράκη να παρουσιάζει την πρόταση της Ελλάδας για τη δημουργία διαβαλκανικού κέντρου εκπαίδευσης στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας των χωρών της περιοχής, το οποίο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενέταξε στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου ρόλου, που επιδιώκει να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια.

    Η συζήτηση με την κυρία Τάουνσεντ διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, καθώς η τελευταία εξέφρασε το θαυμασμό της για την απόλυτη επιτυχία που είχε η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Πάντως, η σύμβουλος του προέδρου Μπους έθεσε το θέμα των ελληνικών διαβατηρίων, που εξακολουθούν να υπολείπονται στο επίπεδο της τεχνολογίας και ο κ. Βουλγαράκης τη διαβεβαίωσε πως είναι θέμα χρόνου η αντικατάστασή τους. Προσδιόρισε, δε, το τέλος του τρέχοντος έτους ως το χρονικό σημείο, που θα τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα έκδοσης των νέων σύγχρονων διαβατηρίων.

    Μετά και την συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Μάικλ Τσέρτοφ, ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι στους συνομιλητές του έθετε τον τακτικό στόχο της Ελλάδας, που αφορά στη συνεργασία για την καλύτερη εκπαίδευση και επιμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, όπως - φυσικά - και της τρομοκρατίας.

    Ταυτόχρονα, καθιστούσε σαφή το στρατηγικό στόχο της Ελλάδας, δηλαδή την ασφάλεια στην περιοχή της, που θα συμβάλει και στην ομαλή οικονομική ανάπτυξη, η οποία εκτιμάται πως θα αποβεί προς όφελος όλων, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

    Στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου τοποθετεί η Αθήνα και τη δημιουργία του διαβαλκανικού κέντρου εκπαίδευσης.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε «εξαιρετικά ευχαριστημένος» από την υποδοχή, της οποίας έτυχε και την εκτίμηση, που, όπως είπε, τρέφουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Το κλίμα, που επικράτησε στις συναντήσεις, είχε σαν αποτέλεσμα να μιλήσει ο κ. Βουλγαράκης για συνέχιση της πολιτικής απόφασης, που πήραν οι δυο χώρες για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας κατά την πρόσφατη συνάντηση του υπουργών Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη με την ομόλογό του, Κοντολίζα Ράις.

    Ο κ. Βουλγαράκης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, κ. Γκονζάλες, τον αρχηγό του FBI, κ. Μιούλερ και τον υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Μπερνς.

    [06] Συνάντηση του Κ.Καραμανλή με τον Ευ.Μπασιάκο

    Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για θέματα αγροτικής πολιτικής.

    Ο κ. Μπασιάκος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Κ. Καραμανλή για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης,την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, καθώς και για τις πρωτοβουλίες "προκειμένου να νοικοκυρέψουμε αυτό που παραλάβαμε".

    Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι "υπάρχουν αντιδράσεις εκείνων που είναι βολεμένοι και παρά αυτές τις αντιδράσεις θα προχωρήσουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας".

    Ο κ. Μπασιάκος υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας για να παραμείνει όσο το δυνατόν ψηλότερο το ποσοστό του ενεργού αγροτικού πληθυσμού και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες για την καλύτερη διάθεση των αγροτικών προϊόντων που αντιμετώπιζαν στο παρελθόν κρίση.

    "Η ΝΔ θα λάβει κάθε θεμιτό και συμβατό με την ΕΕ μέτρο, ώστε να βοηθήσει τον αγροτικό τομέα, τον Ελληνα αγρότη και την ύπαιθρο",τόνισε ο κ. Μπασιάκος.

    [07] Ικανοποίηση από ΕΕ για τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος στην Ελλάδα

    Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

    Αυτό δήλωσε σήμερα στο Λουξεμβούργο ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών οικονομίας και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σχολιάζοντας τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας.

    Ειδικότερα, αναφερόμενος - σε συνέντευξη τύπου - στα αποτελέσματα της χθεσινοβραδυνής συνεδίασης του Συμβουλίου υπουργών οικονομίας της ευρωζώνης, που εξέτασε το ελληνικό επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας για την περίοδο 2004-2007, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι το Συμβούλιο διαπίστωσε πως η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη μείωση του ελλείμματος και ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις συστάσεις τις οποίες είχε απευθύνει τους προηγούμενους μήνες το Συμβούλιο. Λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική πρόταση της Επιτροπής,ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το Συμβούλιο δεν απαιτείται η λήψη νέων συμπληρωματικών μέτρων και σημείωσε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει πρόσθετα μέτρα μόνο εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

    Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια τόνισε ότι η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου υπουργών του Φεβρουαρίου για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος εως το τέλος του 2006.Ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2005 και αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα που έλαβαν οι ελληνικές αρχές στα τέλη Μαρτίου μετά τη διαπίστωση ότι το έλλειμμα για το 2004 ήταν υψηλότερο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

    Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Χ. Αλμούνια είπε ότι αναμένει από τις ελληνικές αρχές την πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού για το 2005 και την παρουσίαση μέτρων για το 2006 που στόχο θα έχουν την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι προς το παρόν η Επιτροπή δεν εξετάζει τη λήψη κάποιων μέτρων.

    [08] Συνάντηση Σιούφα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας

    Η πολιτική συμφωνία της Βουλγαρίας, της Ρωσίας και της Ελλάδας για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δημιουργεί μια νέα εποχή για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μετά τη συνάντησή του με το Βούλγαρο πρωθυπουργό Σιμεόν Σαξ-Κομπουργκότσκι.

    Ο Ελληνας υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό ότι του μετέφερε προσωπικό μήνυμα του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και τις ευχαριστίες του για τη προσωπική συμβολή του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας στο να επιτευχθεί η πολιτική συμφωνία των τριών χωρών για την κατασκευή και λειτουργία αυτού του αγωγού.

    Ο κ. Δ. Σιούφας τόνισε επίσης ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη αλλάζει το γεωστρατηγικό χάρτη ολόκληρης της περιοχής και θα συμβάλει στην αναβάθμιση των σχέσεων των τριών χωρών στον οικονομικό, ενεργειακό και κοινωνικό τομέα της ευρύτερης περιοχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 April 2005 - 10:48:42 UTC