Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης
  • [02] Σαλαγκούδης για καύσιμα
  • [03] Δήλωση Μητσοτάκη για επιστροφή Σαμαρά στη ΝΔ
  • [04] Φάρσα για βόμβα σε πλοίο
  • [05] Συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους.
  • [06] Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότητης του ΠΑΣΟΚ.

  • [01] Ομιλία Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης

    14/05/2004 14:26:05

    Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε κυβέρνηση απραξίας, οπισθοχώρησης και υπαναχώρησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αυτή τη φορά απο το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του Κινήματος.

    Ο κ.Παπανδρέου αιτιολόγησε τα περί κυβέρνησης απραξίας τονίζοντας οτι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κυβερνά τη χώρα, δεν λειτουργεί το κράτος, δεν έχει στελεχωθεί ο κρατικος μηχανισμός και δεν λειτουργεί ουσιαστικά τη Βουλή.

    Η κυβέρνηση καταπιάνεται συνέχεια με την αντιπολίτευση και κοιτάζει σταθερά προς τα πίσω ενώ η χώρα χρειάζεται να κινηθεί μπροστά,τόνισε ο κ. Παπανδρέου και επέκρινε τον κ. Καραμανλή για την επιλογή του να μιλήσει προχθές στη Βουλή για το παρελθόν

    "επαναλαμβάνοντας τον εαυτό του".

    Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση και όχι επιτροπές επιτήρησης,υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Σχετικά με την αναφορά του για κυβέρνηση οπισθοχώρησης ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε οτι με ό,τι σημαντικό καταπιάστηκε μέχρι τώρα η κυβέρνηση εκανε βήματα οπσισθοχώρησης.Και ανέφερε το Κυπριακό , τα Ελληνοτουρκικά, την οικονομία,την Ολυμπιάδα και το Εκκλησιαστικό στο οποίο, όπως ανέφερε,επέρχεται σχίσμα.

    Σχετικά με τον χαρακτηρισμό περι κυβέρνησης υπαναχώρησης ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προεκλογικές εξαγγελίες που δεν υλοποιούνται,με πρώτη εκείνη για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τονίζοντας οτι εμπαίζονται διαρκώς 50 χιλιάδες οικογένειες.Ανέφερε ακόμα την ακρίβεια , την ανεργία και την πρόβλεψη του αρμοδίου υπουργού οτι θα υπαρξει αλματώδης άνοδος μετα την Ολυμπιάδα. Στο σημείο αυτό ο κ.Παπανδρέου ανακοίνωσε οτι το ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβριο θα φέρει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας μετα την Ολυμπιάδα.

    Η αντιπολίτευση που θα ασκήσει το ΠΑΣΟΚ,ανέφερε ο κ. Παπανδρέου,θα είναι όχι μονο μαχητική και σκληρή,αλλα θα είναι μια αντιπολίτευση νέου τύπου,αυτό που έχει ονομαστει δομικη αντιπολίτευση.

    Το ΠΑΣΟΚ,πρόσθεσε ο κ, Παπανδρέου, δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της άρνησης,του μηδενισμού και της καταστροφολογίας αλλά η πρόταση και η θέση του θα προηγείται της αποδόμησης της πολιτικής της ΝΔ.

    Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές,ο κ. Παπανδρέου τόνισε οτι στην Ευρώπη υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις δυνάμεις της συντήρησης και της προόδου που εκφράζονται απο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.Εμείς,τόνισε,θέλουμε την κοινωνική Ευρώπη,προοδευτικό πόλο στην παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση,ενώ εκείνοι κινούνται ανάμεσα στον ευρωσκεπτικισμό, το νέοφιλελευθερισμό και τη δορυφορική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Παρέμβαση Γ. Καψή.

    Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε καμιάς μορφής ανασυγκρότηση, χωρίς την απομάκρυνση των υπευθύνων για την εκλογική ήττα,τονίζει ο Γιάννης Καψής,σε επιστολή του προς τη Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

    Κατά τον κ.Καψή,απαραίτητοι όροι για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ,είναι η ανάλυση των αιτιών του εκλογικού αποτελέσματος, ο επιμερισμός των ευθυνών και η απομάκρυνση των υπευθύνων της ήττας, καθώς «δεν είναι νοητό να διεκδικήσουμε τη νίκη στις ευρωεκλογές με μια κομματική ηγεσία που φέρει την κυρία ευθύνη για την ήττα μας.

    Ο κ.Καψής,παρατηρεί επίσης ότι η «κατά παράβαση του Καταστατικού διαδικασία εκλογής του Γ. Παπανδρέου από τη βάση, οδήγησε «στην κατάργηση κάθε θεσμοθετημένης διαδικασίας,με αποτέλεσμα

    να έχουν εμφανισθεί επικίνδυνες περιπτώσεις βοναπαρτισμού και αυθαιρεσίας,προτείνοντας «άμεση τροποποίηση του καταστατικού και όχι αποκατάστασή του από την αυθαιρεσία.

    Τέλος,ο κ.Καψής προτείνει την επιβολή ενός «ειλικρινούς πόθεν έσχες στους πολιτικούς και την «απαλλαγή της χειραγώγησης της πολιτικής ζωής από τα μεγάλα οικονομικά κέντρα.

    [Φώτο-760338]

    [02] Σαλαγκούδης για καύσιμα

    14/05/2004 14:13:05

    Στην έκδοση υπουργικής απόφασης, με την οποία τα διϋλιστήρια από την επόμενη μέρα ανακοίνωσης των τιμών των καυσίμων θα πρέπει να στέλνουν πλήρη τιμοκατάλογο στο υπουργείο Ανάπτυξης, προχωρά η κυβέρνηση.

    Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, απαντώντας στη βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Ανδριανόπουλου, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για μείωση του φόρου στα καύσιμα.

    Ο κ. Σαλαγκούδης αφού επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να μειωθεί ο ΕΦΚ ανέφερε ότι οι τιμές στα διϋλιστήρια υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο στην Ελλάδα από τις άλλες χώρες της ΕΕ και πρόσθεσε ο ισχύων γι'αυτό το θέμα νόμος του 1975 δεν άλλαξε ούτε αργότερα επί υπουργίας του ίδιου του κ. Ανδριανόπουλου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, την περίοδο 1990-1993.

    [Φώτο-724540]

    [03] Δήλωση Μητσοτάκη για επιστροφή Σαμαρά στη ΝΔ

    14/05/2004 12:51:32

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφερόμενος το πρωί στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαλύσει την Πολιτική ?νοιξη και να επιστρέψει στη ΝΔ, δήλωσε ότι την άποψή του την έχει πει, δεν έχει αλλάξει και η ευθύνη της απόφασης, όπως είπε, είναι του προέδρου. Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι τα πρώην στελέχη του κόμματός του στηρίζουν τη ΝΔ και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να καταλάβει τη δεύτερη θέση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μεχρι στιγμής πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής θα ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ κατά πάσα πιθανότητα μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ,όπου μεταβαίνει την προσεχή εβδομάδα.-

    [04] Φάρσα για βόμβα σε πλοίο

    14/05/2004 09:49:46

    Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας απέπλευσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό ''Εξπρές Αθηνά'' στις 09.30 από τον Πειραιά για τα νησιά Σύρος, Τήνος, Μύκονος, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

    Αγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' για την ύπαρξη βόμβας στο πλοίο της ακτοπλοϊας και στο οποίο ήδη είχαν επιβιβασθεί 1610 επιβάτες και μεγάλος αριθμός οχημάτων. Αμέσως μετά το τηλεφώνημα αν και αξιωματικοί εκτίμησαν οτι πιθανότατα να πρόκειται για φάρσα, οι Λιμενικοί έθεσαν σε εφαρμογή το αντιτρομοκρατικό σχέδιο ''Λαβίς''. Αφού εκκένωσαν το πλοίο της HFD άρχισαν εξονυχιστικό ελεγχο κάθε σημείου του ''Εξπρές Αθηνά'', χωρίς να βρεθεί κάτι το ύποπτο.

    [05] Συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους.

    14/05/2004 08:17:55

    Πανελλήνιο συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι διαμαρτύρονται γιατί μεγάλος αριθμός συναδέλφων τους δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τους συμβασιούχους. Στο δήμο Αττικής οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου τους, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Για φόβο και πανικό, κατηγόρησε ο υπουργός Εσωτερικών τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή για το θέμα των συμβασιούχων. Επίσης οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας διότι δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τους συμβασιούχους.

    [06] Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότητης του ΠΑΣΟΚ.

    14/05/2004 08:17:48

    Την πρώτη του συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότητης του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα γίνει στο Σταδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα πάρουν μέρος περίπου 800 στελέχη. Η σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει ομιλία του προέδρου του Κινήματος και ''σπάσιμο'' του Σώματος του Εθνικού Συμβουλίου σε επτά υποομάδες στις οποίες θα συζητηθούν επτά θέματα σχετικά με τις Ευρωεκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 May 2004 - 11:30:14 UTC