Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλεται η λειτουργία της Πολιτικής Ανοιξης.
  • [02] Στη θέση της η δυτική αψίδα του Ολυμπιακού σκεπάστρου.
  • [03] ΚΚΕ: "Αντίσταση - Ανυπακοή - Απειθαρχία".
  • [04] Γ.Αλογοσκούφης: Δεν θα περικόψουμε δαπάνες για τους Αγώνες.
  • [05] Στην "Κύπρο της Ευρώπης" ο Δημήτρης Σιούφας.
  • [06] Δημοτικό σχολείο στην Ελευσίνα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.
  • [07] Επιτροπή στήριξης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
  • [08] Σταθμός του Προαστιακού στη Μεταμόρφωση.
  • [09] Συμφώνησαν εργαζόμενοι και εργοδότες για τη Σύμβαση Εργασίας.
  • [10] Κινητοποίηση των εργαζομένων στους δήμους.
  • [11] Αρχές Ιουλίου στην κυκλοφορία ο κόμβος Κηφισσού-Παραλιακής.
  • [12] Κόντρα Παυλόπουλου με βουλευτές ΠΑΣΟΚ για συμβασιούχους.
  • [13] Επίσκεψη Σουφλιά στα έργα Φαλήρου

  • [01] Αναστέλλεται η λειτουργία της Πολιτικής Ανοιξης.

    13/05/2004 20:37:04

    Την αναστολή λειτουργίας της ''Πολιτικής Ανοιξης'' ανακοίνωσε σήμερα Ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως ''απόψε δεν ακυρώνουμε τα όνειρά μας, αλλά αντίθετα τους δίνουμε μια νέα αισιόδοξη προοπτική προς την παρατάξη που έχει τις ίδιες αρχές με εμάς και προς τον αρχηγό της που αταλάντευτα μάχεται για το καινούργιο''.

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος στη δεύτερη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. ?λλωστε, όπως ήδη έχει γραφεί στον Τύπο, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν άρει τις επιφυλάξεις τους έναντι του Αντώνη Σαμαρά.

    [02] Στη θέση της η δυτική αψίδα του Ολυμπιακού σκεπάστρου.

    13/05/2004 19:46:22

    Στην οριστική της θέση βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα η δυτική αψίδα του σκεπάστρου στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς

    ''κούμπωσε'' με επιτυχία στα θεμέλια βάθους 25 μέτρων, μετά την ολίσθησή της για 72 μέτρα.

    Στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού τόνισαν ότι "δόθηκε ήδη η πρώτη ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν την ικανότητα των Ελλήνων να ολοκληρώσουν ένα τόσο πολυσύνθετο κατασκευαστικό εγχείρημα, όπως είναι η ολίσθηση του σκεπάστρου".

    Στο μεταξύ ξεκίνησαν ήδη οι προεργασίες για την προετοιμασία της ολίσθησης της ανατολικής αψίδας, η οποία αναμένεται να μετακινηθεί πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο έως το τέλος του Μαΐου. Η απόσταση που πρέπει να διανύσει το δεύτερο κομμάτι του στεγάστρου είναι κατά δέκα μέτρα μικρότερη.

    [03] ΚΚΕ: "Αντίσταση - Ανυπακοή - Απειθαρχία".

    13/05/2004 19:40:31

    "Αντίσταση - Ανυπακοή - Απειθαρχία".

    Αυτό είναι το σύνθημα του ΚΚΕ για τις επικείμενες ευρωεκλογές, όπως το διατύπωσε σήμερα η γγ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με σκοπό την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

    Οπως δήλωσε η κα Παπαρήγα, οι ευρωεκλογές δίνουν την ευκαιρία "να πληρώσει η ΕΈ για ό,τι έχει κάνει αυτά τα χρόνια σε βάρος των λαών, για ό,τι έχει κάνει σε βάρος της ειρήνης και της δημοκρατίας. Να πληρώσουν και τα κόμματα που τη στήριξαν, με τη μορφή του μονόδρομου, της ευρωλαγνείας, ή ακόμα με την εξής μορφή: Τι να κάνουμε, δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο! Εδώ, σε αυτό το κλουβί είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε και σήμερα και αύριο και μεθαύριο και για πάντα".

    [04] Γ.Αλογοσκούφης: Δεν θα περικόψουμε δαπάνες για τους Αγώνες.

    13/05/2004 19:23:37

    Το ενδεχόμενο περικοπής δαπανών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά το γεγονός ότι αυτές ενέχουν τον κίνδυνο να φέρουν την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους κοινοτικούς κανόνες, απέκλεισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ''ΕUobserver''.

    ''Σε καμία περίπτωση δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες γι' αυτό το λόγο. Θα εξετάσουμε άλλους τομείς δημοσίων δαπανών, όχι τους Ολυμπιακούς'', είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλογοσκούφης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την αύξηση των δαπανών για τη διοργάνωση, ανέφερε ότι αυτή οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως οι καθυστερήσεις και το αυξημένο κόστος της ασφάλειας, σημειώνοντας ότι ''είναι πολλά χρήματα, αλλά λόγω της κατάστασης σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί''.

    Ο ίδιος εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι οι προετοιμασίες θα ολοκληρωθούν έγκαιρα και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι επιτυχημένη.

    [05] Στην "Κύπρο της Ευρώπης" ο Δημήτρης Σιούφας.

    13/05/2004 18:58:33

    Η ελληνική κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και ολόκληρος ο ελληνισμός βρίσκονται στο πλευρό της Κύπρου, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας, Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας κατά την άφιξή του στην Κύπρο.

    Ο κ.Σιούφας, ο οποίος πραγματοποιώντας διήμερη επίσκεψη στη νήσο θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Κύπρου, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι βρίσκεται "στην Κύπρο της Ευρώπης".

    [06] Δημοτικό σχολείο στην Ελευσίνα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.

    13/05/2004 18:25:31

    Το 10ο δημοτικό σχολείο Ελευσίνας επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου συζήτησε με τους μαθητές για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά στο σχολείο, στη γειτονιά και την πόλη τους.

    Ο κ.Καραμανλής χαρακτήρισε την επαφή του με τους μαθητές ως "μια

    πολύτιμη εμπειρία" και πρόσθεσε ότι "φεύγω πιο αισιόδοξος, γιατί είδα από πρώτο χέρι ότι τα παιδιά είναι ενημερωμένα, είναι ευαισθητοποιημένα, έχουν περιβαλλοντική συνείδηση, κρίνουν, έχουν όραμα, διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο".

    [07] Επιτροπή στήριξης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

    13/05/2004 18:06:37

    Προσωπικότητες από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό χώρο αναφέρουν σε δήλωσή τους ότι αποτελούν Επιτροπή Στήριξης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ και ζητούν την ενίσχυση του κόμματος στις επικείμενες ευρωεκλογές.

    Στη δήλωσή τους, μεταξύ άλλων, τονίζουν: «Θεωρούμε ότι η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και οι διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν για άλλη μια φορά και τη δική μας ενεργητική συμμετοχή στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων λαών για μια ριζικά διαφορετική Ευρώπη[...]Από τη σκοπιά αυτή υποστηρίζουμε στις ερχόμενες Ευρωεκλογές το ΚΚΕ, διότι διαπιστώνουμε ότι οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις του συνεχώς επιβεβαιώνονται, αλλά και διότι το ΚΚΕ αγωνίζεται με συνέπεια για να αντισταθεί σε όσα θέλουν να επιβάλλουν στο λαό μας και στην πατρίδα μας, στην ευρύτερη περιοχή μας, σε ολόκληρη την υφήλιο.

    [08] Σταθμός του Προαστιακού στη Μεταμόρφωση.

    13/05/2004 17:54:53

    Την κατασκευή σταθμού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη Μεταμόρφωση Αττικής, ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, στη διάρκεια συνάντησης την οποία είχε σήμερα το μεσημέρι με φορείς της περιοχής.

    Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το έργο έχει ήδη εγκριθεί από τον ΟΣΕ και οι σχετικές διαδικασίες για την κατασκευή του θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε ο σταθμός να τεθεί σε λειτουργική και επιχειρησιακή ετοιμότητα την άνοιξη του 2005.

    [09] Συμφώνησαν εργαζόμενοι και εργοδότες για τη Σύμβαση Εργασίας.

    13/05/2004 17:51:52

    Σε διετή συμφωνία για τις αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια κατέληξαν σήμερα τα συνδικάτα και οι εργοδοτικές οργανώσεις, ολοκληρώνοντας τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    Ικανοποιητική χαρακτήρισε τη σύμβαση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, έκανε λόγο για συμφωνία στα όρια αντοχής της οικονομίας, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν προσπάθειες και από τις δυο πλευρές.

    Ειδικότερα, η σύμβαση η οποία υπογράφηκε προβλέπει τα εξής:

    α. Απο 1/1/2004 αύξηση στους μισθούς και τα ημερομίσθια κατά 4%. Απο 1/9/2004 αύξηση ακόμη 2%. Επίσης απο 1/9/2004 θα καταβληθεί αύξηση κατά 8 ευρώ μηνιαίως στα κατώτατα ημερομίσθια και στους κατώτατους μισθούς.

    β. Απο 1/1/2005 αύξηση στους μισθούς και τα ημερομίσθια κατα 2,2% ενώ απο 1/9/2005 αύξηση κατά ακόμα 3,3%.

    γ. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να αρχίσουν διάλογο για τη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας (39ωρο) μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε συνδυασμό με τη συζήτηση για μέτρα που ζητούν ως κίνητρα οι εργοδότες, όπως η αύξηση των νόμιμων υπερωριών απο τις 43 στις 45 ώρες.

    Στο τέλος της διετίας ο κατώτερος μισθός αναμένεται οτι θα διαμορφωθεί στα 591,20 ευρώ απο τα 519,17 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ το κατώτερο ημερομίσθιο θα φθάσει στα 26,4 ευρώ από τα 23,2 ευρώ που είναι σήμερα.

    [10] Κινητοποίηση των εργαζομένων στους δήμους.

    13/05/2004 17:45:59

    Πανελλήνιο συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στους δήμους οι οποίοι διαμαρτύρονται, γιατί μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τους συμβασιούχους.

    Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν αρχικά στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

    Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στους δήμους Αττικής θα έχουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου τους, ενώ οι εργαζόμενοι δήμων στην υπόλοιπη χώρα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

    [11] Αρχές Ιουλίου στην κυκλοφορία ο κόμβος Κηφισσού-Παραλιακής.

    13/05/2004 17:37:56

    Στις αρχές Ιουλίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος οδικός κόμβος στη διασταύρωση του Κηφισσού με την παραλιακή λεωφόρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα έργα στο παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου.

    To μεγαλύτερο μέρος του κόμβου, εκτός από δύο ρεύματα κυκλοφορίας, θα είναι έτοιμο στις 15-20 Ιουνίου.

    Τα αθλητικά έργα στο Φάληρο (γήπεδα τάεκβοντο, χάντμπολ, μπιτς-βόλεϊ κλπ.) είναι έτοιμα και έχουν παραδοθεί στην "Αθήνα 2004". Πλέον γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε ό,τι αφορά αναπλάσεις και δεντροφυτεύσεις. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους και όλος αυτός ο θαυμάσιος χώρος, όπως είπε, θα παραδοθεί πριν από το τέλος Ιουλίου.

    [12] Κόντρα Παυλόπουλου με βουλευτές ΠΑΣΟΚ για συμβασιούχους.

    13/05/2004 14:43:32

    Για ''πανικό και φόβο'' της αξιωματικής αντιπολιτευσης κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε σχετική του δήλωση αναφορικά με την επερώτηση των 41 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των 250.000 συμβασιούχων.

    Στη δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι πριν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα πάρουν την τελική τους μορφή η αξιωματική αντιπολίτευση ''δείχνει πανικό γιατί η κυβέρνηση κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για το ζήτημα των συμβασιούχων και φόβο για τη σταδιακή αποκάλυψη των τεράστιων πολιτικών ευθυνών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία του ζητήματος''.

    Τέλος, κατηγορεί τους επερωτώντες για ''υποκρισία'' διότι ''επιχειρείται η μετάθεση ευθυνών του ΠΑΣΟΚ ως πρώην κυβέρνησης στην νυν κυβέρνηση''.

    Σημειώνεται οτι με επερώτηση που κατέθεσαν 41 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο επέκριναν την κυβέρνηση για τη στάση που κράτησε στο θέμα των 250.000 συμβασιούχων τόσο προεκλογικά όσο και με το Προεδρικό Διάταγμα, που έδωσε στη δημοσιότητα για το θέμα αυτό.

    Μεταξύ άλλων κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προωθεί την πλήρωση 8.000 εποχικών θέσεων, πέραν εκείνων που θα προσληφθούν από τους Ολυμπιακούς Δήμους, με συμβάσεις έργου, ''για την πρόσληψη ημετέρων στο Δημόσιο και κυρίως τους δήμους, χωρίς τη λήψη των αναγκαίων νομοθετικών μέτρων, ώστε να μην αναπαραχθεί στο μέλλον το φαινόμενο των συμβασιούχων, με άμεσο κίνδυνο της μελλοντικής τους μονιμοποίησης σε βάρος των ανέργων και της δημόσιας διοίκησης εν γένει''.

    [Φώτο-758155]

    [13] Επίσκεψη Σουφλιά στα έργα Φαλήρου

    13/05/2004 14:41:16

    Αρχές Ιουλίου θα είναι έτοιμος και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο μεγαλύτερος οδικός κόμβος στην Ελλάδα, ο νέος κόμβος στη διασταύρωση του Κηφισσού με την παραλιακή λεωφόρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς που επισκέφθηκε σήμερα τα έργα στο παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου. To μεγαλύτερο μέρος του κόμβου εκτός από δυο ρεύματα κυκλοφορίας θα είναι έτοιμο από τις 15-20 Ιουνίου.

    Τα αθλητικά έργα στο Φάληρο (γήπεδα τάε κβο ντο και χάντμπολ, μπιτς-βόλεϊ κλπ.) έχουν τελειώσει και έχουν παραδοθεί στον "Αθήνα 2004", ενώ τώρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε ό,τι αφορά αναπλάσεις και δεντροφυτεύσεις. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους και όλος αυτός ο θαυμάσιος χώρος, όπως είπε, θα παραδοθεί πριν από το τέλος Ιουλίου.

    Ο κ. Σουφλιάς χαρακτήρισε έωλη παραφιλολογία τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ του ξένου Τύπου για δήθεν καθυστερήσεις στα ολυμπιακά έργα και τόνισε πως η Ελλάδα, παρ'ότι είναι μικρή χώρα, απέδειξε πως όταν αναλαμβάνει να υλοποιήσει μεγάλους στόχους τα καταφέρνει μια χαρά.

    [Φώτο-759841]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 May 2004 - 20:30:20 UTC