Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου στις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου.
  • [02] Το πρώτο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στις Σέρρες εγκαινίασε ο Μ.Λιάπης.
  • [03] Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
  • [04] Μ.Γιαννάκου: Δεν θα κάνουμε τα ΚΕΣ ιδρύματα Παιδείας.
  • [05] Κεντρικό σύνθημα του ΕΚΑ το 35ωρο.
  • [06] Στον Πειραιά το "Πλοίο της Ειρήνης".
  • [07] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή.
  • [08] Μέτρια η εικόνα της δημόσιας διοίκησης σύμφωνα με έρευνα.
  • [09] Δ.Αβραμόπουλος: Δεν θα αυξηθούν οι τιμές των ξενοδοχείων το 2004.
  • [10] Νεογέννητο κοριτσάκι σε κάδο απορριμμάτων.
  • [11] Ο Ν.Τσακίρογλου διευθυντής του ΚΘΒΕ

  • [01] Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου στις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου.

    14/05/2004 20:55:49

    Σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΕΘνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του κινήματος, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    ''Ο κ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε, ούτε σήμερα, να αποφύγει τις παραδοξότητες:

    - Για τον ίδιο και για το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι δύο μήνες είναι πολύ λίγος χρόνος για να ανασυγκροτηθούν. Επιτίθεται όμως σε μία κυβέρνηση μόλις 2 μηνών κατηγορώντας την για τα πάντα, από την ανεργία, την ακρίβεια και το θέμα των συμβασιούχων, που οι ίδιοι δημιούργησαν, έως και τη διεθνή αύξηση της τιμής του πετρελαίου!

    - Μιλά για ''επιστροφή στο κράτος της Δεξιάς'', κατηγορεί όμως την ίδια ώρα την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρεί εδώ και τώρα σε αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό!

    Είναι φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου θα χρειαστεί πολύ καιρό ακόμα για να αντιληφθεί τη νέα πραγματικότητα''.

    [02] Το πρώτο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στις Σέρρες εγκαινίασε ο Μ.Λιάπης.

    14/05/2004 20:37:13

    Τη στήριξη της κυβέρνησης στο νέο θεσμό του ιδιωτικού ΚΤΕΟ διαμήνυσε από τη θεσσαλονίκη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος εγκαινίασε σήμερα τη λειτουργία του πρώτου κέντρου στις Σέρρες.

    Ο κ.Λιάπης τόνισε ότι άμεσο στόχο του υπουργείου αποτελεί η αναβάθμιση των δημόσιων ΚΤΕΟ, χρησιμοποιώντας ως μέσο σύγκρισης τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, η λειτουργία των οποίων "διέπεται από νομοθεσία που διασφαλίζει υψηλή στάθμη ελεγκτικού και τεχνικού προσωπικού, ποιότητα και αντικειμενικότητα μετρήσεων και ιδιαίτερη σημασία στον παράγοντα "άνθρωπος", τόσο σε επίπεδο πελάτη όσο και σε επίπεδο προσωπικού με την εξασφάλιση άριστων συνθηκών εργασίας".

    [03] Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

    14/05/2004 19:21:05

    Στις ΗΠΑ μεταβαίνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στη χώρα, προσκεκλημμένος του προέδρου Μπους.

    Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν τις διμερείς ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το Κυπριακό, τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και Τουρκίας - ΕΕ, καθώς και μείζονα διεθνή και περιφερειακά προβλήματα, ενώ ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

    [04] Μ.Γιαννάκου: Δεν θα κάνουμε τα ΚΕΣ ιδρύματα Παιδείας.

    14/05/2004 19:15:05

    Στο θέμα της αναγνώρισης ή μη των τίτλων τους οποίους χορηγούν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται περί παλαιάς υπόθεσης και ότι η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα και όχι τίτλους. "Δεν πρόκειται", είπε η κα Γιαννάκου, "να τα κάνουμε ιδρύματα Παιδείας, αλλά πρέπει να τα ελέγχουμε".

    Την ίδια ώρα έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές.

    Κύριο αίτημά τους αποτελεί η μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

    [05] Κεντρικό σύνθημα του ΕΚΑ το 35ωρο.

    14/05/2004 19:05:47

    Την καθιέρωση του 35ώρου πρόταξε ως το κεντρικό σύνθημα των εργαζομένων όλων των χωρών της ΕΕ αυτή την προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), Γρηγόρης Φελώνης, στην εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο του 25ου Εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του ΕΚΑ, το οποίο ξεκίνησε σήμερα.

    Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, απευθύνοντας χαιρετισμό στο συνέδριο, δήλωσε ότι τα συνδικάτα θα υπερασπίσουν το σημερινό ασφαλιστικό πλαίσιο και θα διεκδικήσουν τη βελτίωσή του, ενώ χαρακτήρισε ως ικανοποιητική τη χθεσινή υπογραφή της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναγνώρισε ότι το επίδομα ανεργίας και ο χρόνος επιδότησης των ανέργων ''είναι χαμηλό στη χώρα και αποτελεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, μεγάλη κοινωνική αδικία''.

    [06] Στον Πειραιά το "Πλοίο της Ειρήνης".

    14/05/2004 17:43:51

    Στον Πειραιά κατέπλευσε σήμερα το "Πλοίο της Ειρήνης" με εθελοντικό πλήρωμα και με επιβάτες εκατοντάδες πρεσβευτές ειρήνης από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και πέντε από την Ελλάδα, στο οποίο θα ξεκινήσει από τις 7 Ιουλίου το 46ο πλωτό διεθνές συνέδριο της Ειρήνης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    Κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου το πλοίο θα καταπλεύσει στη Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Κόμπε, Ταϊβάν, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη, Σρί Λάνκα, Ερυθραία, Αίγυπτο, Ν. Υόρκη, Αγγλία και τέλος στις 14 Αυγούστου θα δέσει και πάλι στο Ολυμπιακό λιμάνι του Πειραιά.

    [07] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή.

    14/05/2004 17:36:48

    Μετ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, από τις 10.00 το πρωί, τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και των τρόλεϊ στο κέντρο της πρωτεύουσας, εξαιτίας της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου, ο "Γύρος της Αθήνας".

    Οι αλλαγές στα δρομολόγια θα ισχύουν έως τη λήξη της εκδήλωσης.

    [08] Μέτρια η εικόνα της δημόσιας διοίκησης σύμφωνα με έρευνα.

    14/05/2004 17:18:59

    ''Οι Ελληνες πιστεύουν πως διαθέτουμε μια μέτρια δημόσια διοίκηση, αλλά η εικόνα τους για αυτή βελτιώνεται όταν αποκτήσουν την εμπειρία της εξυπηρέτησης''. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο η ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Αθηνών σε δείγμα 4.342 ατόμων του λεκανοπεδίου.

    Βάσει των στοιχείων τα οποία παρουσίασαν σήμερα εκπρόσωποι του πανεπιστημίου και υπεύθυνοι της έρευνας, μόλις το 12% των πολιτών δίνει καλές βαθμολογίες και 53% μέτριες, ενώ το 35% κακές.

    Οπως ανέφερε ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Μακρυδημήτρης, η διαφθορά, η γραφειοκρατική νοοτροπία, η πολυνομία και η έλλειψη αξιοκρατίας αποτελούν τροχοπέδη για την καλή εικόνα της δημόσιας διοίκησης.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, τη χαρακτήρισε ''σημαντικό εργαλείο'' για τη διαμόρφωση στρατηγικών βελτίωσης της εξυπηρέτησης από τη δημόσια διοίκηση και υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα "μέσα από μια διαρκή επαφή με το πανεπιστήμιο, γιατί η πολιτεία θέλει τον πολίτη να εξυπηρετείται και όχι ως αντικείμενο ταλαιπωρίας από τους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς".

    [09] Δ.Αβραμόπουλος: Δεν θα αυξηθούν οι τιμές των ξενοδοχείων το 2004.

    14/05/2004 16:54:54

    Την εκτίμηση ότι ''οι τιμές για το 2004 θα κυμανθούν στα επίπεδα του 2003, με τάσεις μείωσης μέχρι και 10%'', παρά το γεγονός της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από συνάντηση την οποία είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γεράσιμο Φωκά και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Βασίλη Μηναϊδη.

    [10] Νεογέννητο κοριτσάκι σε κάδο απορριμμάτων.

    14/05/2004 16:20:36

    Το νεογέννητο κοριτσάκι της εγκατέλειψε μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Ιερολοχιτών στο κέντρο της πόλης, η 40χρονη Ρουμάνα μητέρα του.

    Το κοριτσάκι βάρους 3 κιλών και 20 γραμμαρίων εντόπισαν στα σκουπίδια, Ιταλοί τουρίστες που άκουσαν το κλάμα του, περνώντας λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα από το σημείο που βρισκόταν 3 μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων του δήμου Ρεθύμνου και αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του, ωστόσο για προληπτικούς λόγους, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του, σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

    Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας που κατάφερε να εντοπίσει την μητέρα του βρέφους και το σύζυγο της Ρουμανικής καταγωγής 45 ετών.

    Η μητέρα μετά την πράξη της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενη, ωστόσο λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας που είχε, οι γιατροί της έκαναν μετάγγιση αίματος.

    Οι μαρτυρίες αυτών που βρήκαν μέσα στον κάδο των απορριμμάτων το βρέφος ήταν συγκλονιστικές. Το κεφαλάκι του παιδιού ήταν γεμάτο αίματα, ενώ η μητέρα του είχε κλείσει τον κάδο, τοποθετώντας πάνω σε αυτόν ακόμα και βαριά αντικείμενα, με αποτέλεσμα το βρέφος να μην μπορεί, να αναπνεύσει.

    Απολογούμενη στους αστυνομικούς η νεαρή Ρουμάνα, υποστήριξε ότι άφησε το παιδί της στον κάδο, πιστεύοντας, ότι είναι νεκρό.

    Το τμήμα ασφαλείας Ρεθύμνου έχει αναλάβει την προανάκριση προκειμένου να διαλευκάνει, όλες τις πτυχές της απίστευτης αυτής υπόθεσης.

    Το ζευγάρι των Ρουμάνων διέμενε, παράνομα στην Ελλάδα.

    [11] Ο Ν.Τσακίρογλου διευθυντής του ΚΘΒΕ

    14/05/2004 15:51:36

    Ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής, ανέθεσε στον καταξιωμένο ηθοποιό Νικήτα Τσακίρογλου, την διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στην συνάντηση που είχαν σήμερα, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Πέτρου Τατούλη. ''Το ανέβασμα ελληνικών και κλασσικών έργων του διεθνούς ρεπερτορίου, η αξιοποίηση, η αξιολόγηση και η προώθηση συγγραφέων και καλλιτεχνών από την Βόρειο Ελλάδα'' είναι ανάμεσα στους πρώτους στόχους" δήλωσε ο κ. Τσακίρογλου, και πρόσθεσε ότι ''βασικό μου ενδιαφέρον είναι να ξεκινήσω από το φυτώριο ηθοποιών που είναι η Δραματική Σχολή''. Δεσμεύθηκε δε να αναβαθμίσει τη Σχολή ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να παραδίδει μαθήματα και ο ίδιος. Ο κ. Τσακίρογλου είπε, επίσης, ότι θα ανεβούν κανονικά οι παραστάσεις του ''Φιλοκτήτη'' στην Επίδαυρο στις 29 και 30 Ιουλίου, και ότι θα εκπληρώσει όλες τις καλλιτεχνικές του υποχρεώσεις προτού αναλάβει την διεύθυνση του ΚΘΒΕ. Ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε, επίσης, με την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Δημήτρη Νόλλα και την Δόμνα Σαμίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 May 2004 - 20:30:17 UTC