Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαρκογιαννάκης για κάμερες παρακολούθησης
  • [02] Σύλληψη βρετανών δημοσιογράφων στο ΟΑΚΑ
  • [03] Με τον ιρλανδό πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Κ.Καραμανλής.
  • [04] Ο «Επαναστατικός Αγώνας πίσω από τις βόμβες στην Καλλιθέα
  • [05] Επιστροφή Τ.Παπαδόπουλου στα καθήκοντά του.
  • [06] Εκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε Τράπεζα.
  • [07] Ο Σάκης Ρουβάς στον τελικό της Γιουροβίζιον.

  • [01] Μαρκογιαννάκης για κάμερες παρακολούθησης

    13/05/2004 14:21:51

    Υπάρχει συνταγματική διάταξη για χρήση κάθε έννομων μέσων στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, δήλωσε στη βουλή ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου για τις κάμερες ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

    Ο κ.Μαρκογιαννάκης ανέφερε επίσης οτι οι κάμερες δεν θα είναι τελικά περιστρεφόμενες, ενω πρόσθεσε οτι η σύμβαση αγοράς τους υπεγράφη απο την προηγούμενη κυβέρνηση, με βαριές ποινικές ρήτρες.Για το θέμα της μεταολυμπιακής χρήσης τους,ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης είπε οτι αυτό θα αποφασιστεί απο την Αρχή Προστασίας Ατομικών Δεδομένων και την αστυνομία.

    Ο κ. Σκυλλάκος στην ερώτηση του επισήμανε οτι α) σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Ατομικών Δεδομένων οι κάμερες δεν πρέπει να είναι περιστρεφόμενες ούτε να μπορούν να καταγράφουν συνομιλίες β) υπάρχει κίνδυνος μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να χρησιμοποιηθούν για το ηλεκτρονικό φακέλωμα της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης και επίσης υποστήριξε οτι θα μπορούσαν να μήν αγοραστούν αλλα να νοικιαστούν και ακόμα οτι χρειάζεται νομοθετική ρυθμιση για τη χρήση τους.

    [Φώτο-472136]

    [02] Σύλληψη βρετανών δημοσιογράφων στο ΟΑΚΑ

    13/05/2004 12:37:44

    Δύο δημοσιογράφοι των ''Τάιμς'' του Λονδίνου μπήκαν παράνομα χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου με σκοπό να αποδείξουν οτι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, αλλά συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο, πιθανότατα, για μία ακόμα προσπάθεια που αποσκοπούσε στη δημιουργία αρνητικού κλίματος για τη χώρα μας.

    Το περιστατικό συνέβη στις 11 το βράδυ όταν οι Βρετανοί δημοσιογράφοι Πολ Ρότζερς, 32 ετών και Αλίσια Πικ, 28 ετών, πήγαν στο χώρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του συγκροτήματος του ΟΑΚΑ και προσπάθησαν να μπουν μέσα αλλά τους σταμάτησε ένας ιδιωτικός φύλακας ο οποίος τους εξήγησε οτι απαγορευόταν η είσοδος. Τότε αυτοί πήγαν από την οδό Κύμης και μπήκαν στον χώρο του εργοταξίου, ο οποίος δεν είναι περιφραγμένος και δεν φυλάσσεται απ' όπου κατευθύνθηκαν στο Στάδιο. Τους είδε όμως ένας ειδικός φρουρός που εκτελούσε υπηρεσία και ειδοποίησε μία από τις περιπολίες που είναι στην περιοχή. Οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου όπου έγινε εξακρίβωση στοιχείων και διαπιστώθηκε οτι οι ταυτότητες που έδωσαν ήταν αληθινές. Μετά από περίπου τρείς ώρες αφέθησαν ελεύθεροι.

    [03] Με τον ιρλανδό πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Κ.Καραμανλής.

    13/05/2004 12:25:48

    O πρωθυπουργός της Ιρλανδίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μπέρτι Αχερν, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στις 17 και 18 Ιουνίου.

    Ο Κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του υπογράμμισε τη ''σταθερή βούληση της Αθήνας για τη θετική κατάληξη της διαπραγμάτευσης που αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, αν είναι δυνατόν και πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών'' σημειώνοντας ότι η Ελλάδα διατηρεί σχεδόν τις ίδιες θέσεις στη συζήτηση για το Σύνταγμα (στο θέμα της διττής πλειοψηφίας υποστηρίζει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με το 50% των μελών εφόσον αυτό αντανακλά στο 50% του πληθυσμού, ενώ επιθυμεί την αναγραφή της χριστιανικής παράδοσης στο προοίμιο του ευρωπαϊκού Συντάγματος) ωστόσο το μείζον για την Αθήνα είναι η υπογραφή μιας συμφωνίας.

    Ο Ιρλανδός προεδρεύων της ΕΕ υπογράμμισε τις προσπάθειες της προεδρίας ώστε να υπάρξει συμφωνία τον επόμενο μήνα στο θέμα του Συντάγματος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη διαδικασία επικύρωσης που θα ανοίξει αμέσως μετά τη συμφωνία επί του Συντάγματος,παρατήρησε πως το θέμα της επικύρωσης συναρτάται με τις παραδόσεις των χωρών - μελών, καθώς άλλες χώρες επικυρώνουν με δημοψήφισμα και άλλες επιλέγουν άλλες διαδικασίες. Η ιρλανδική προεδρία, είπε,θα επιθυμούσε να εγκρίνουν οι λαοί το Σύνταγμα και να εκφράσουν έτσι την άποψή τους για την ταυτότητα της Ευρώπης.

    [04] Ο «Επαναστατικός Αγώνας πίσω από τις βόμβες στην Καλλιθέα

    13/05/2004 11:59:48

    Η οργάνωση ''Επαναστατικός Αγώνας'' με ανακοίνωσή της την οποία δημοσιεύει το σημερινό ''Ποντίκι'' ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις βομβών, προ οκτώ ημερών στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.

    Στην ανακοίνωση η οργάνωση εξηγεί τους λόγους για την ενέργειά της αυτή και σημειώνει οτι ''ήταν μια απάντηση στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον ''αντιτρομοκρατικό'' πόλεμο και μία προειδοποίηση για την επικείμενη, άμεση ''ανθρωπιστική'' εμπλοκή του με στρατεύματα στο Ιράκ''.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενέργεια της Καλλιθέας ήταν επίσης μια απάντηση στο νέο ''αντιτρομοκρατικό'' νόμο, που αναμένεται άμεσα να ψηφιστεί στην Ελλάδα.

    Στην ανακοίνωση της οργάνωσης περιέχεται η απειλή οτι ''όλοι οι παράγοντες του διεθνούς κεφαλαίου (πολυεθνικές, επιχειρηματίες) οι πλανητικοί μισθοφόροι φονιάδες, οι κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και οι εύποροι δυτικοί ολυμπιακοτουρίστες που σκοπεύουν να παραβρεθούν στους (Ολυμπιακούς) Αγώνες είναι ανεπιθύμητοι''.

    [05] Επιστροφή Τ.Παπαδόπουλου στα καθήκοντά του.

    13/05/2004 09:50:48

    Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος επέστρεψε σήμερα στα καθήκοντά του, μετά τη χθεσινή του περιπέτεια που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε λιποθυμήσει στη διάρκεια κηδείας και παρέμεινε στο Νοσοκομείο για μερικές ώρες. Ο Προεδρικός Επίτροπος Πολάκης Σαρρής δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα τελέσει απόψε τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Κύπρου. Εξ,άλλου, ο προσωπικός γιατρός του Προέδρου, καρδιολόγος Χάρης Φεσάς, ανέφερε ότι όλες οι εξετάσεις και τα καρδιογραφήματα που έγιναν χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν κατέδειξαν ο,τιδήποτε και κρίθηκε ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει καμιά ανησυχία. Ο κ. Φεσάς είπε ότι ο Πρόεδρος είναι πάντα πολύ συνεπής σε ό,τι αφορά την υγεία του και στο πλαίσιο αυτό θα κάνει και άλλες εξετάσεις ανεξάρτητα από το χθεσινό περιστατικό.

    [06] Εκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε Τράπεζα.

    13/05/2004 08:13:04

    Εκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σημειώθηκε στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα σε προθάλαμο της Alpha Bank στην οδό Βασιλέως Παύλου 69 στη Βούλα. Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές ενώ λίγο αργότερα πυροτεχνουργοί περισυνέλεξαν σάκο που περιείχε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό από την τράπεζα HSBC που βρίσκεται απέναντι από την Alpha Bank στην οδό Βασιλέως Παύλου 84. Οι πυροτεχνουργοί περισυνέλεξαν και τα υπολείμματα του μηχανισμού από την έκρηξη που σημειώθηκε στην Alpha Bank. Γίνονται έρευνες στα εργαστήρια της Ασφάλειας για να διαπιστωθεί η ταυτότητα των δραστών.

    [07] Ο Σάκης Ρουβάς στον τελικό της Γιουροβίζιον.

    13/05/2004 08:12:56

    Στον τελικό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον 2004 περνά ο Σάκης Ρουβάς με το ``Shake it``. Ο Έλληνας τραγουδιστής, βρέθηκε μέσα στις πρώτες δέκα χώρες του ημιτελικού που διεξήχθηκε χθές το βρλαδυ μεταξύ 22 χωρών, στο στάδιο Αμπντί Ιπεκτσί της Κωνσταντινούπολης. Στην δεκάδα που προκρίθηκε και θα διαγωνισθεί στον τελικό του Σαββάτου, βρέθηκαν επίσης η Σερβία και Μαυροβούνιο, Μάλτα, Ολλανδία, Αλβανία, Ουκρανία, Κροατία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ και η Κύπρος. Εκτός από τις δέκα παραπάνω χώρες, το βραβείο καλύτερου τραγουδιού της Γιουροβίζιον θα διεκδικήσουν και άλλες δεκατέσσερις, που έχουν ήδη προκριθεί. Ο τελικός διαγωνισμός της Γιουροβίζιον, θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 May 2004 - 11:30:18 UTC