Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Αλογοσκούφης: Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αντιμετωπιστεί παρά τις
  • [02] Διμέτωπη κριτική ΣΥΝ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την Οικονομία.
  • [03] "Νέα σκληρά μέτρα λιτότητας" προβλέπει το ΚΚΕ.
  • [04] Γ.Παπανδρέου: "Η κυβέρνηση αδυνατεί να κυβερνήσει".
  • [05] Κ.Καραμανλής: ''Νοικοκυρεύουμε το κράτος. Αναπτύσσουμε την Οικονομία".
  • [06] Την ανάγκη να διατηρηθεί ''ανοιχτό'' το Κυπριακό τόνισε ο
  • [07] Διαδοχικές συναντήσεις Δ.Χριστόφια με Α.Παπαρήγα και Ν.Κωνσταντόπουλο.
  • [08] Ηπια ανάκαμψη ή στασιμότητα προβλέπει φέτος για τον τουρισμό το ΙΤΕΠ.
  • [09] Εμπορική Τράπεζα - Στρατηγική νέας διοίκησης.
  • [10] Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του Τ.Παπαδόπουλου.
  • [11] Αύξηση κατά 2,3 λεπτά από την προηγούμενη εβδομάδα η αμόλυβδη βενζίνη.
  • [12] Αρνητικός ο ΣΥΝ στη διάλεξη του γγ του ΝΑΤΟ στο Πανεπιστήμιο
  • [13] Με την απουσία 4 μητροπολιτών η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.
  • [14] Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Ντ.Οσβαλντ.
  • [15] Θ.Ρουσόπουλος: ''Η κυβέρνηση δεν δέχεται παρεκβάσεις ατομικών
  • [16] Στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της Κύπρου
  • [17] Συνάντηση Καραμανλή με Μπακογιάννη.
  • [18] Τέλος Ιουνίου στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Βάρης

  • [01] Γ.Αλογοσκούφης: Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αντιμετωπιστεί παρά τις δυσκολίες.

    12/05/2004 22:18:45

    «Δεν αναζητούμε άλλοθι στις αποτυχίες σας και στα προβλήματα που μας κληροδοτήσατε. Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αντιμετωπιστεί, παρά τις αυξημένες δυσκολίες που συνεπάγεται η κατάσταση που κληρονομήσαμε, ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία.

    Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός διευκρίνισε ότι «η τεράστια απόκλιση στο έλλειμμα, δεν οφείλεται σε λογιστικές αλλαγές, αλλά στην πλασματική υπερδιόγκωση των εσόδων του περυσινού Προϋπολογισμού, καθώς και στην απόκρυψη καταναλωτικών δαπανών.

    [02] Διμέτωπη κριτική ΣΥΝ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την Οικονομία.

    12/05/2004 22:11:47

    Διμέτωπη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

    "Η κατάσταση είναι δύσκολη και ο λαός δεν δείχνει ενδιαφέρον για τέτοιες συζητήσεις όταν κάθε κυβέρνηση φτιάχνει το δικό της μύθο περί ισχυρής οικονομίας", είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

    Για τη δημοσιονομική απογραφή που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ριζοσπαστικής Αριστεράς είπε ότι πρέπει να περιλαμβάνει απαντήσεις σε ζητήματα όπως "ποιά θα είναι η στάση της απέναντι στα συμφέροντα", για το εάν διαμορφώνει συνθήκες διαφάνειας και για το εάν θα μετρήσει "την ανεργία, τη φτώχεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά".

    Οσο για τα αυξημένα ελλείμματα, ο ίδιος είπε ότι το μεγάλο ερώτημα είναι "ποιος θα τα πληρώσει".

    [03] "Νέα σκληρά μέτρα λιτότητας" προβλέπει το ΚΚΕ.

    12/05/2004 22:06:53

    «Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να πάρει αποστάσεις από τις διαχειριστικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που έρχονται. Αυτό τόνισε στην αγόρευσή της η γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κατάσταση της οικονομίας, που διεξήχθη με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

    "Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τρόπου διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ; Εάν γινόταν άλλη μεθοδολογική καταγραφή ή «νοικοκύρεμα θα ήταν μεγαλύτερα τα μεροκάματα; Εάν διορθώσετε τα στοιχεία θα έχουμε βελτίωση της ζωής του λαού; Αμφιβάλλουμε", είπε η γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος.

    Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το πρόβλημα διαχείρισης, μεθοδολογίας στη στατιστική ή και σκοπιμότητας, υπήρξε και σε άλλες χώρες της ΕΕ «προκειμένου να εμφανιστούν πειθαρχημένοι στο σύμφωνο της σταθερότητας, με αρχηγούς, τα κράτη που επέβαλαν το σύμφωνο σταθερότητας, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

    [04] Γ.Παπανδρέου: "Η κυβέρνηση αδυνατεί να κυβερνήσει".

    12/05/2004 22:03:01

    Η θέση ότι «η κυβέρνηση αδυνατεί να κυβερνήσει, όντας ελάχιστα προετοιμασμένη δώδεκα χρόνια στην αντιπολίτευση, κυριάρχησε στην τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπανδρέου, στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία.

    Ο κος Παπανδρέου προέβλεψε ότι «με αυτήν την ακυβερνησία, η ώρα των υποχρεωτικών αποφάσεων θα έρθει, η συνοχή της κοινωνίας θα δοκιμασθεί και ο κοινωνικός πόνος θα είναι δυσβάστακτος.

    Στην ίδια «ανυπαρξία πολιτικής, απέδωσε ο κος Παπανδρέου, μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για την παρατηρούμενη έξαρση της ακρίβειας. Ακόμα και στην αύξηση των καυσίμων, δεν δικαιολογείται κατά τον ίδιο το γεγονός ότι «η χώρα μας κατέχει πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα κέρδη των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και πρατηρίων.

    «Είναι αδιανόητο η πολιτική της κυβέρνησης να εξαντλείται σε ευχές για να σταματήσει η κρίση στις διεθνείς αγορές. Χρειάζονται άμεσα μέτρα, αυστηρότατοι έλεγχοι, επιβολή προστίμων εκεί όπου εμφανίζονται εναρμονισμένες πρακτικές στην αγορά. Χρειάζεται ενημέρωση και κινητοποίηση των καταναλωτών. Ναι μεν, σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς η αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν μπορεί να γίνει με αστυνομικά μέσα, αλλά η λογική του αυτοματισμού της αγοράς και η απουσία εποπτείας, δυστυχώς φέρνει τα αποτελέσματα που ζούμε, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Κ.Καραμανλής: ''Νοικοκυρεύουμε το κράτος. Αναπτύσσουμε την Οικονομία".

    12/05/2004 20:59:19

    «Νοικοκυρεύουμε το κράτος. Αναπτύσσουμε την Οικονομία. Υπηρετούμε την κοινωνία.

    Στο τρίπτυχο αυτό, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, συμπύκνωσε την κυβερνητική πολιτική για τα επόμενα χρόνια. Μιλώντας κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την κατάσταση στην Οικονομία, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να κρύψει τα προβλήματα του χθες, αλλά θα τα αντιμετωπίσει.

    Ο κ. Καραμανλής, που υποσχέθηκε διάλογο σε όλα τα μείζονα θέματα, επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση που παρέδωσε δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στα δημοσιονομικά. «Όχι μόνον δεν υπήρξε δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά αντιθέτως το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο οξύ. Τόνισε ωστόσο ότι παρά τις «σοβαρές δυσκολίες και τα «μεγάλα βάρη που μας κληροδότησε το χτες [...] «μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να αλλάξουμε τα πράγματα.

    Αναφερόμενος στη δημοσιονομική απογραφή, που γίνεται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη Eurostat, ο κ. Καραμανλής απέκρουσε όσους ισχυρίστηκαν ότι η απογραφή οδηγεί σε ''επιτροπεία'', λέγοντας: Το ερώτημα είναι πώς δημιουργήθηκε η ανάγκη για την απογραφή και ποια είναι η αλήθεια.

    [06] Την ανάγκη να διατηρηθεί ''ανοιχτό'' το Κυπριακό τόνισε ο Γ.Παπανδρέου.

    12/05/2004 20:34:48

    Την ανάγκη να αποσαφηνιστεί η ελληνοκυπριακή στρατηγική μετά από τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο εξέφρασαν από κοινού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και γγ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Βουλή.

    Μετά από τη συνάντηση, ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ''είναι πάντα έτοιμο να στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα διατηρεί ''ανοιχτό'' το θέμα του Κυπριακού'' το οποίο, όπως τόνισε, δεν πρέπει να θεωρηθεί ''κλειστό'' μετά το δημοψήφισμα.

    [07] Διαδοχικές συναντήσεις Δ.Χριστόφια με Α.Παπαρήγα και Ν.Κωνσταντόπουλο.

    12/05/2004 20:05:53

    Τη θέση του ΚΚΕ, υπέρ της προσέγγισης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, υπογράμμισε σήμερα η γγ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με το γγ του ΑΚΕΛ και πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια.

    Συνάντηση με τον κ.Χριστόφια είχε επίσης σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του «όχι στο δημοψήφισμα πρέπει να γίνει συλλογικά από την κυπριακή πολιτική ηγεσία με τη βοήθεια των πολιτικών δυνάμεων και της ελληνικής κυβέρνησης.

    [08] Ηπια ανάκαμψη ή στασιμότητα προβλέπει φέτος για τον τουρισμό το ΙΤΕΠ.

    12/05/2004 18:49:55

    Την ''ουσιαστική ανυπαρξία προβολής και διαφήμισης'' της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και την ''ασυδοσία και αρπακτικότητα'' ορισμένων εγχώριων τουριστικών επιχειρηματιών, επικρίνει ιδιαίτερα το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) στην τελευταία έκθεσή του, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα και προβλέπει για τη φετινή τουριστική κίνηση στην Ελλάδα ήπια ανάκαμψη ή, στη χειρότερη των περιπτώσεων, στασιμότητα.

    Οπως αναφέρεται από το ΙΤΕΠ, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων θα έπρεπε να αναμένεται σημαντική αύξηση της εισροής τουριστών στη χώρα και αντίστοιχη αύξηση του τουριστικού συναλλάγματος. Ομως, ''όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και υποκριτικά να παραστήσει κανείς τον αισιόδοξο''.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την έκθεση, το γεγονός ότι χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος γνωρίζουν μεγάλη αύξηση ζήτησης για το τουριστικό προϊόν τους υποδηλώνει ότι ο παράγων ''ασφάλεια'', μάλλον, παίζει δευτερεύοντα ρόλο στις αποφάσεις για διεθνή ταξίδια στη Μεσόγειο.

    [09] Εμπορική Τράπεζα - Στρατηγική νέας διοίκησης.

    12/05/2004 18:30:38

    Η διαρκής ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της Εμπορικής Τράπεζας, ώστε να διαδραματίζει ρόλο ισχυρής περιφερειακής δύναμης, ως σύγχρονος οργανισμός χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι το όραμα της νέας διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Γιώργος Προβόπουλος στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Τα καθαρά προ φόρων κέρδη του ομίλου, μετά από δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε 16,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας μείωση 52,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στα αυξημένα λειτουργικά έξιοδα κατα 15% και στις σημαντικά αυξημένες προβλέψεις για αντιμετώπιση πιθανών επισφαλειών σε πιστοδοτήσεις, καθώς και στην αντιμετώπιση της απομείωσης συμμετοχών της Εμπορικής Κεφαλαίου (6,3 εκατ.ευρώ). Ο κ.Προβόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πολύ σύντομα η Εμπορική Τράπεζα, με τις παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που πραγματοποιεί το νέο διοικητικό σχήμα, θα επανέλθει σε αυξητικούς ρυθμούς κερδοφορίας, καθώς θα υπάρξει σημαντική αύξηση εσόδων και μείωση του λειτουργικού κόστους. Στις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο κ.Προβόπουλος και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, περιλαμβάνονται το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 120 ανώτερα στελέχη, η ένταξη θυγατρικών στο κύριο κορμό της τράπεζας (απορρόφηση της εταιρίας φάκτορινγκ, ενώ ακολουθεί απορρόφηση και άλλων θυγατρικών), καθώς και η εισαγωγή συστήματος μπόνους που θα συνδέει την αμοιβή του προσωπικού πωλήσεων με τις επιδόσεις. Εμφαση θα δοθεί στην λιανική τραπεζική, με στρατηγική προτεραιότητα την ολοκλήρωση του προγράμματος ''Πήγασος'' (για αναδιάρθρωση του δικτύου λιανικής) μέσα στο 2004 που έχει ως στόχο τον πολλαπλασιασμό των εσόδων από την λιανική τραπεζική. Ο κ.Προβόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι επανεξετάζεται ο ρόλος των θυγατρικών του Ομίλου, καθώς και της τραπεζικής παρουσίας σε επτά χώρες του εξωτερικού. Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων να ανέρχεται άνω του 10%-12% στις επιμέρους μονάδες.

    [10] Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του Τ.Παπαδόπουλου.

    12/05/2004 18:30:31

    ''Δεν εμπνέει ανησυχία'' η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος ''συνήλθε πλήρως'' μετά τη λιποθυμία του στη διάρκεια της κηδείας του άρχοντα πρωτοψάλτη Θεόδουλου Καλλίνικου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Κώστας Ζαμπάρτας.

    Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι ο κ.Παπαδόπουλος υπέστη ''ελαφρά λιποθυμία μικρής διάρκειας'' και πως ''τώρα είναι ευδιάθετος''.

    Οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει έως το βράδυ στο νοσοκομείο, σημειώνοντας, όμως, ότι αν ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει το βράδυ το πρόγραμμά του, είναι ελεύθερος να το πράξει.

    [11] Αύξηση κατά 2,3 λεπτά από την προηγούμενη εβδομάδα η αμόλυβδη βενζίνη.

    12/05/2004 18:18:15

    Στα 82,8 λεπτά το λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Aνάπτυξης.

    Σημείωσε δηλαδή αύξηση 2,3 λεπτά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ από την αρχή του χρόνου η αύξηση στη μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σε 9,7 λεπτά το λίτρο και σε σύγκριση με πέρυσι η αύξηση φθάνει στα 13,1 λεπτά.

    Bασική αιτία των ανατιμήσεων αποτελεί η αύξηση των διεθνών τιμών των καυσίμων, ωστόσο συνεχίζεται παράλληλα η έρευνα της Eπιτροπής Aνταγωνισμού στους νομούς της χώρας όπου εντοπίζονται ολιγοπωλιακές συνθήκες.

    Η ανατίμηση των καυσίμων συζητήθηκε και σε συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, εν όψει και της συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία.

    [12] Αρνητικός ο ΣΥΝ στη διάλεξη του γγ του ΝΑΤΟ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

    12/05/2004 18:07:36

    Την αντίδραση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προκάλεσε η απόφαση του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να καλέσει το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιαπ Ντε Χοπ Σέφερ για διάλεξη στις 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

    Σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ τονίζει πως ''η επίσκεψη αυτή προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, σε μια χρονική στιγμή που η επέμβαση των ΝΑΤΟϊκών στο Ιράκ εκδηλώνεται με τον πιο βάρβαρο τρόπο (αχαρακτήριστα βασανιστήρια, γενοκτονία, ισοπέδωση κατοικημένων περιοχών)''.

    [13] Με την απουσία 4 μητροπολιτών η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

    12/05/2004 17:56:34

    Τέσσερις μητροπολίτες των Νέων χωρών, από τους 6 οι οποίοι συμμετέχουν, απουσίαζαν σήμερα από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    Πρόκειται για τους μητροπολίτες Διδυμοτείχου Νικηφόρο, Μυτιλήνης Ιάκωβο, Γουμενίσσης Δημήτριο και Βεροίας Παντελεήμονα. Οι μητροπολίτες Λήμνου Ιερόθεος και Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας, όμως παρέστησαν.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, οι ιεράρχες αυτοί απουσίαζαν αδικαιολόγητα. Πάντως οι δύο απ΄αυτούς, οι Βεροίας και Γουμενίσσης, έστειλαν επιστολή στη Σύνοδο, λέγοντας ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν εως ότου διαρκεί η κρίση με το Φανάρι.

    Στη Σύνοδο αποφασίστηκε να σταλεί στους 4 μητροπολίτες αυστηρή προειδοποίηση πως εάν επιμείνουν στη στάση τους και απέχουν από τις εργασίες της Συνόδου, θα εφαρμοσθεί η σχετική διάταξη του Καταστατικού Χάρτη, που προβλέπει έως και την αντικατάστασή τους.

    Πάντως, το ζήτημα της διακοπής της κοινωνίας του οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και πάσης φύσεως συνέπειές της που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Συνόδου, θα συνεξετασθεί σε προσεχή Συνεδρία της μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση.

    [14] Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Ντ.Οσβαλντ.

    12/05/2004 17:20:35

    "Είπαμε στον κ. Όσβαλντ ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει την Ολυμπιακή προετοιμασία με ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης και με αντανακλαστικά που δεν είναι καθόλου αντιπολιτευτικά. Και θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις που έχουμε και απέναντι στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και απέναντι στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό που έχει συντελεστεί είναι κάτι για το οποίο θα είναι περήφανοι και οι σημερινοί Έλληνες, αλλά κι οι επόμενες γενιές", δήλωσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ (Μ. Δαμανάκη, Ευάγγ.Βενιζέλος, Ν.Αλευράς και Κ.Καρτάλης) με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ΑΘήνας, Ντένις Οσβαλντ.

    [15] Θ.Ρουσόπουλος: ''Η κυβέρνηση δεν δέχεται παρεκβάσεις ατομικών δικαιωμάτων".

    12/05/2004 17:06:52

    ''Η κυβέρνηση δεν δέχεται παρεκβάσεις ατομικών δικαιωμάτων'', τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι οι 285 κάμερες που θα χρησιμοποιηθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παραμείνουν προς χρήση και μετά το τέλος της διοργάνωσης.

    Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες κατά τις οποίες στη διάρκεια των Αγώνων θα απαγορευτούν τα συλλαλητήρια, ο κ.Ρουσόπουλος τόνισε πως ''δεν υπάρχει κάτι τέτοιο''.

    [16] Στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της Κύπρου

    12/05/2004 16:23:37

    Ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος λιποθύμησε ενώ παρακολουθούσε την κηδεία του άρχοντα Πρωτοψάλτη Θεοδοσίου Καλλίνικου που ετελείτο στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννου Λευκωσίας.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταφέρθηκε επειγόντως σε κλινική όπου κλήθηκε και ο προσωπικός του ιατρός.

    [17] Συνάντηση Καραμανλή με Μπακογιάννη.

    12/05/2004 14:37:12

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή είχε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου η Δήμαρχος Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη.

    Σύμφωνα με δηλώσεις της Δημάρχου κατά την έξοδό της από το Μαξίμου, η κυρία Μπακογιάννη ενημέρωσε τον προωθυπουργό για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα ενόψει της προετοιμασίας για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και για την καμπάνια προβολής της Αθήνας στο εξωτερικό με τις επισκέψεις της Δημάρχου σε αρκετές πρωτεύουσες που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα Σαμαρά η δήμαρχος δεν θέλησε να επεκταθεί λέγοντας απλώς πως ό,τι είχε να πει το έχει ήδη πει.

    Τέλος σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου με την οποία της ζητήθηκε να εκτιμήσει το ποσοστό επιτυχίας της ΝΔ , η κυρία Μπακογιάννη είπε πως «στη νέα Ευρώπη που δημιουργείται η νέα κοινοβουλευτική παράταξη θα έχει σημαντική συμμετοχή.

    [18] Τέλος Ιουνίου στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Βάρης

    12/05/2004 14:37:03

    Μέχρι το τέλος Ιουνίου το αργότερο θα έχει δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία η λεωφόρος Βάρης Κορωπίου μαζί με την παράκαμψη Κορωπίου, συνολικού μήκους 13 χλμ. .

    Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 58 εκατομμυρίων ευρώ συνδέει τα νοτιανατολικά προάστια της Αττικής και τους παραλιακούς δήμους με την Αττική Οδό και ανακουφίζει σημαντικά την κυκλοφορία από και προς το Αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος".

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς επιθεώρησε σήμερα το έργο έκανε έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην Βάρης-Κορωπίου χρησιμοποιώντας εναλλάκτικές διαδρομές έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου.Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν επιπλέον πιστώσεις 4 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων και των παράπλευρων έργων έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν και οι καταστηματάρχες που διαμαρτύρονται αλλά και το έργο να είναι αρτιότερο.

    Ο κ.Σουφλιάς υπογράμμισε ότι υπήρξαν προβλήματα τα λόγω των αντιπλημμυρικών,των απαλλοτριώσεων και την μεταφορά δικτύων τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν. Η λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου είναι ένας υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος με δύο λώριδες ανά κατεύθυνση και νησίδα ασφαλείας.

    [Φώτο-759169]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 May 2004 - 20:30:25 UTC