Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης το Σεπτέμβριο.
  • [02] Κριτική Σπ.Σπηλιωτόπουλου για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
  • [03] Αποτελέσματα της αυτοψίας για το στρατιωτικό δυστύχημα στην Κορνοφωλιά
  • [04] Κάπα Reasearch: Διεύρυνση της διαφοράς της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ εν όψει

  • [01] Σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης το Σεπτέμβριο.

    09/05/2004 18:16:34

    Νέα σιδηροδρομική σύνδεση, της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, μετά από τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Ο κ.Λιάπης δήλωσε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στον άξονα Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας, θα κινούνται αμαξοστοιχίες που θα μεταφέρουν αυτοκίνητα, καθώς και σύγχρονες κλινάμαξες που θα προσφέρουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

    [02] Κριτική Σπ.Σπηλιωτόπουλου για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

    09/05/2004 16:25:22

    Εντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο επελέγησαν τα τελευταία χρόνια τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων άσκησε ο υπουργός Εθνικής ?μυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", διαπιστώνοντας την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, ενώ για τις ενδεχόμενες ποινικές επανέλαβε ότι θα τις κρίνει η Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με τον κ.Σπηλιωτόπουλο το συνολικό ύψος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα τελευταία οκτώ χρόνια, ανέρχεται σε 51 δις ευρώ, ενώ φέτος και τα επόμενα δύο χρόνια θα καταβληθούν ποσά άνω των 7 δις ευρώ κατ' έτος για την αποπληρωμή τους.

    "Τα ποσά αυτά θ' αρκούσαν για τη δημιουργία εξαιρετικά σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα", σχολίασε ο κ.Σπηλιωτόπουλος.

    Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε την κυβερνητική δέσμευση για τροποποίηση του Π.Δ. 284/89 περί προμηθειών και τη δημιουργία ανεξάρτητου ελεγκτικού μηχανισμού ελέγχου και διακρίβωσης του τρόπου κατάρτισης των συμβάσεων και υλοποίησης των προμηθειών, υπενθυμίζοντας ότι έως σήμερα δεν υπάρχει οιοσδήποτε ελεγκτικός μηχανισμός στις προμήθειες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

    [03] Αποτελέσματα της αυτοψίας για το στρατιωτικό δυστύχημα στην Κορνοφωλιά Εβρου.

    09/05/2004 15:57:48

    Σύμφωνα με την αυτοψία που διενεργήθηκε για το πρόσφατο δυστύχημα στον Εβρο, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 5 στρατιώτες από ηλεκτροπληξία, ενώ κινδύνευσαν άλλοι δύο, επί 20 χρόνια ο ιστός της σημαίας στο φυλάκιο ''Μανίτσα'', στην περιοχή Κορνοφωλιά, δεν είχε μετακινηθεί από το ίδιο σημείο προκειμένου να συντηρηθεί ουδεμία φορά.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περίπου πριν από ένα χρόνο επιθεωρητές του ΓΕΣ είχαν μεταβεί στο συγκεκριμένο φυλάκιο και αφού το επιθεώρησαν συνέταξαν έκθεση διαπιστώνοντας την άρτια λειτουργία του.

    [04] Κάπα Reasearch: Διεύρυνση της διαφοράς της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ εν όψει ευρωεκλογών.

    09/05/2004 14:38:24

    Η διεύρυνση για το προβάδισμα της ΝΔ και η ελαφρά ενίσχυση των ''μικρών'' κομμάτων εν όψει των ευρωεκλογών αποτελούν τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από τα ευρήματα της σχετικής πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία ''Κάπα Reasearch'' (Κάπα Ρησέρτς) για λογαριασμό της εφημερίδας ''Το Βήμα της Κυριακής''.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,6% έναντι 34,5% του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6.3%, ο ΣΥΝ Ριζοσπαστικής Αριστεράς 3,4%, το ΛΑΟΣ 2,3%,το ΔΗΚΚΙ 0,6%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 10%.

    Στην παράσταση νίκης η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (70,1%) θεωρεί ότι η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια της αναμέτρησης του Ιουνίου.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής υπερτερεί του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στα χαρακτηριστικά τα οποία αφορούν στην επίλυση των προβλημάτων, καθώς και ως προσωπικότητα, ενώ υστερεί στο διεθνές κύρος, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτος με σημαντική διαφορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 May 2004 - 20:30:11 UTC