Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπαλτάς έχει σκοτώσει και άλλον Αλβανό βοσκό.
  • [02] Πολύνεκρη έκρηξη στην Τσετσενία.
  • [03] ''Νιου Γιορκ Τάιμς'' για Ολυμπιάδα.
  • [04] Ενοπλη φρούρηση των Αυστραλών αθλητών στην Ολυμπιάδα.
  • [05] Πορεία ειρήνης για τον Γρηγόρη Λαμπράκη.
  • [06] Προτροπές Ερντογάν προς μουσουλμάνους

  • [01] Ο Μπαλτάς έχει σκοτώσει και άλλον Αλβανό βοσκό.

    09/05/2004 12:18:01

    Δεν έχει τέλος η εγκληματική δράση του 34χρονου Γιάννη Μπαλτά που απήγαγε την περασμένη Δευτέρα την πρώην αρραβωνιαστικιά του Θεοδώρα Κιρκινέζη, αφού προηγουμένως σκότωσε τον έναν αδελφό της και τραυμάτισε έναν άλλον. Τη νύχτα αποκαλύφτηκε ακόμη μία αποτρόπαια πράξη του, καθώς στο φράχτη της στάνης του, στο Λοφίσκο Λαγκαδά, βρέθηκε θαμμένος ακόμη ένας ανθρώπινος σκελετός. Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας πρόκειται για τον Έντουαρτ Χάκα από την Αλβανία που γεννήθηκε το 1976 και έχασε τη ζωή του το 1996, σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, από πυροβολισμούς που δέχτηκε από τον Γιάννη Μπαλτά.

    Όπως ομολόγησε ο Γιάννης Μπαλτάς στην αστυνομία, ύστερα από την ανεύρεση του σκελετού του θύματος, τον άτυχο νέο τον είχε προσλάβει ως βοσκό τον Μάιο του 1996 και μετά από τρεις ημέρες που εργάστηκε σ αυτόν διαφώνησε με τον τρόπο που δούλευε και τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα. Στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα και το έθαψε κοντά στο φράκτη της στάνης του, όπου και βρέθηκε τη νύχτα από τους αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαλτάς κατηγορείται ήδη για την ανθρωποκτονία του πρώην κουνιάδου του και δύο ακόμη Αλβανών τη δολοφονία των οποίων αποκάλυψε χθες. Από την αστυνομία συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί το μέγεθος της εγκληματικής δράσης του Μπαλτά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να ευθύνεται αυτός για την εξαφανίσει δύο γυναικών από τη Βουλγαρία.

    [02] Πολύνεκρη έκρηξη στην Τσετσενία.

    09/05/2004 11:17:20

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν κατά την βομβιστική επίθεση σήμερα το πρωί στο στάδιο Διναμό του Γκρόζνι ,δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. Από την έκρηξη που έγινε στις κερκίδες του κατάμεστου σταδίου τραυματίστηκαν ο φιλο-ρώσος πρόεδρος της Τσετσενίας ,Αχμάντ Καντίροφ και ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στο βόρειο Καύκασο,

    στρατηγός Βαλερί Μπαράνοφ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται οι Τσετσένοι αντάρτες που αγωνίζονται για την αυτονομία της Τσετσενίας.

    [03] ''Νιου Γιορκ Τάιμς'' για Ολυμπιάδα.

    09/05/2004 09:52:14

    Στη «δέσμευση της Ελλάδας για τη διεξαγωγή ασφαλών Αγώνων, αναφέρθηκε η «Νιου Γιορκ Τάιμς, με δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεώργιου Βουλγαράκη, ο οποίος όταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των επαφών του στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε αμερικανικά ΜΜΕ. «Αυτή η αισιόδοξη προοπτική των Ελλήνων βρήκε ανταπόκριση σε μεγάλο βαθμό από τις εκτιμήσεις των Αμερικανών αξιωματούχων, σημειώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο καταγράφηκε η δήλωση του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παύλου Αποστολίδη, για το γεγονός ότι οι Αμερικανοί συνομιλητές τους δεν έφεραν αντιρρήσεις στα σχέδια ασφάλειας, αλλά εξέφρασαν «μόνο ανησυχίες για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των σχετικών προετοιμασιών. Το δημοσίευμα αναφέρθηκε εκτενώς στις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης για τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας με τη δαπάνη ποσού 1,2 δις δολαρίων, τη διάθεση προσωπικού ασφάλειας που ανέρχεται σε 70.000 άτομα, τη συμμετοχή ειδικών και υπηρεσιών τρίτων χωρών από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και τη διάθεση σύγχρονων μέσων ασφάλειας που καθιστούν την Ελλάδα μια «υπερδύναμη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, με πολλαπλά οφέλη για την εμπέδωση της ασφάλειας σε ολόκληρη τη Βαλκανική, όπως δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης. Το δημοσίευμα περιείχε επίσης τις αναφορές του κ. Βουλγαράκη για τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στο ΑΤ της Καλλιθέας, τις οποίες χαρακτήρισε ως «μεμονωμένο περιστατικό, μη σχετιζόμενο με τη διεθνή τρομοκρατία και μάλιστα με την Αλ Κάιντα, ενώ αναφερόμενος στον «αντι-αμερικανισμό, τόνισε ότι «στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, υπάρχουν εκείνοι που διαφωνούν απλώς με την πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράκ. Στο μεταξύ, σε άλλο κείμενο των αθλητικών σελίδων της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, έγινε αναφορά στην «καθοριστική στιγμή που θα αποτελέσει η τελική επιθεώρηση που θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία της ΔΟΕ στην Αθήνα, ειδικά για την τοποθέτηση της οροφής του Ολυμπιακού Σταδίου. «Είναι πιθανό να ζητηθεί από τις οργανωτικές αρχές, εφόσον παρατηρηθεί καθυστέρηση ή διαφανεί ότι οι σχετικές εργασίες θα επηρεάσουν τα προ-ολυμπιακά τεστ, να ολοκληρωθεί η κατασκευή της οροφής μετά τους Αγώνες, υποστηρίχθηκε χαρακτηριστικά. Στο δημοσίευμα σημειώθηκε επίσης ότι «υπήρχαν μακροχρόνιες καθυστερήσεις στην κατασκευή των έργων, ενώ μόλις πρόσφατα επιταχύνθηκαν οι σχετικές προετοιμασίες.

    [04] Ενοπλη φρούρηση των Αυστραλών αθλητών στην Ολυμπιάδα.

    09/05/2004 09:52:07

    Οι Αυστραλοί αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας θα φρουρούνται 24 ώρες το 24ωρο από ένοπλους άνδρες ασφαλείας.

    Την υπόσχεση αυτή, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου φέρονται να έδωσαν στην Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή οι υπεύθυνοι ασφαλείας της «Αθήνας 2004. Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Herald Sun οι Έλληνες επίσημοι υποσχέθηκαν την παροχή έξτρα μέτρων ασφάλειας στους Αυστραλούς αφού προηγουμένως ξεκαθάρισαν «πως δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούν η αυστραλιανή ομάδα να φρουρείται από αυστραλιανό ένοπλο προσωπικό ασφαλείας. Ο Αυστραλός υπουργός Δικαιοσύνης, Κρις Έλισον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έξτρα μέτρα ασφαλείας που αποφάσισε να προσφέρει η Ελλάδα στους Αυστραλούς αθλητές. Ο κ. Έλισον είπε ότι αύριο (Δευτέρα) θα συναντηθεί με τους αξιωματούχους της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για να εξετάσουν το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, σε ότι αφορά την Αυστραλία. Σύμφωνα με τον κ. Έλισον τα έξτρα μέτρα ασφαλείας αποφασίστηκαν τόσο μετά από αίτημα της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και μετά από εκτιμήσεις της Αθήνας ότι οι Αυστραλοί (λόγω της συμμετοχής της χώρας τους στον πόλεμο του Ιράκ) ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατών. Σημειώνεται ότι άοπλοι Αυστραλοί αστυνομικοί θα συνοδεύουν την αυστραλιανή αποστολή που θα αποτελείται από 469 αθλητές. Ο. Ντέϊβιντ Φλάσκας, ο ελληνικής καταγωγής μάνατζερ του χρυσού Αυστραλού ολυμπιονίκη, Ίαν Θορπ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τα έξτρα μέτρα ασφαλείας λέγοντας ότι «αυτά θα καθησυχάσουν τους αθλητές. Ο κ. Φλάσκας υποστήριξε ότι «χωρίς αμφιβολία το Ολυμπιακό Χωριό και οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο. Είναι ευχάριστο, όμως, πως θα έχουμε ένοπλη ασφάλεια και εκτός του Ολυμπιακού Χωριού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κοτς, οι Αυστραλοί εξακολουθούν να ανησυχούν για την ασφάλεια ορισμένων αθλητών τους (κωπηλάτες, ιστιοπλόοι, ποδηλάτες κ.α.) που αγωνίζονται μακριά από το Ολυμπιακό Χωριό και το ΟΑΚΑ. Ο αυστραλιανός τύπος αφού σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέτρα ασφαλείας της Αθήνας, συμπληρώνει ότι οι Αυστραλοί έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο σε περίπτωση εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης. Στα πλαίσια αυτά αεροσκάφος της Qantas θα είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για να μεταφέρει τους Αυστραλούς αθλητές μακριά από την Αθήνα. Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει, μάλιστα, πως σε περίπτωση εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης και τραυματισμό Αυστραλών αθλητών αυτοί δεν θα μεταφερθούν εκτός Αθηνών (όπως έγινε με τους Αυστραλούς που τραυματίστηκαν στην βομβιστική επίθεση του Μπαλί) αλλά θα παραμείνουν σε νοσοκομεία της ελληνικής πρωτεύουσας. Η εφημερίδα Herald Sun σε κύριο άρθρό της εκφράζει την ικανοποίησή της που η Αυστραλία θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. «Από το 1896 έως σήμερα η Ελλάδα και η Αυστραλία είναι οι μόνες χώρες που έχουν λάβει μέρος σε όλες τις Ολυμπιάδες. Δεν είναι καιρός για αλλαγή γράφει η εφημερίδα.

    Εξάλλου το κανάλι «9 κάλεσε τους θεατές του να τηλεφωνήσουν και να δηλώσουν αν είναι υπέρ ή εναντίον της συμμετοχής της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Κάπου 33.000 θεατές (82%) τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής και 7 300 (18%) κατά. Τέλος η εφημερίδα Telegraph του Σίδνεϊ αναδημοσίευσε τις αντιδράσεις του ελληνικού τύπου στην παγκόσμια υστερία των εκρήξεων της Καλλιθέας, συμφώνησε ότι ο θόρυβος ήταν αδικαιολόγητος και πρόσθεσε ότι η έκκληση των Αυστραλών όπως οι αθλητές τους συνοδεύονται από ένοπλους Αυστραλούς φρουρούς ήταν «υποκριτική αφού οι ίδιοι δεν θα επέτρεπαν ποτέ κάτι τέτοιο, κάτι που το είχαν υπογραμμίσει λίγα 24ωρα νωρίτερα όταν είχε δημιουργηθεί θέμα με την περιοδεία της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αυστραλία. Η ίδια εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις και στοιχεία του Ακολούθου Τύπου του Ελληνικού Προξενείου του Σίδνεϊ, Ευθύμιο Αραβαντινού, που διαβεβαιώνει πειστικά για τα μέτρα ασφαλείας της Αθήνας.

    [05] Πορεία ειρήνης για τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

    09/05/2004 09:14:16

    Ξεκίνησε το πρωί από τον Τύμβο Μαραθώνα η μαραθώνια πορεία ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η πορεία μέσω των λεωφόρων Μαραθώνος, Μεσογείων και Βασιλίσσης Σοφίας θα καταλήξει το απόγευμα στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση. Επίσης, για το πρωί έχουν προγραμματιστεί άλλοι δέκα αγώνες δρόμου και ποδηλατοδρομίες σε διάφορους δήμους της Αθήνας. Για το λόγο αυτό η τροχαία θα λάβει κυκλοφοριακά μέτρα για τη διευκόλυνσή τους.

    [06] Προτροπές Ερντογάν προς μουσουλμάνους

    09/05/2004 08:39:53

    «Να ασκείτε τα δικαιώματά σας στα πλαίσια όμως των ελληνικών νόμων, προέτρεψε τους κατοίκους του δήμου Αρριανών, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στη Θράκη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο με το δήμαρχο Χαλίπ Μεμέτ και εκπροσώπους τοπικών φορέων. «Εδώ υπάρχει η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Τουρκία όμως δεν έχει ενταχθεί ακόμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλει και στη βοήθεια της Ελλάδας θα τα καταφέρει, είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, με αφορμή τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν αναρτημένη έξω από το Δημαρχείο. Τον Τούρκο πρωθυπουργό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του χωριού, καθώς και ο Μεχμέτ Μοιζίνογλου, που κατάγεται από τα Αρριανά και είναι γραμματέας του κόμματός ΑΚΡ, του οποίου ηγείται ο κ. Ερντογάν. Σε σύντομο χαιρετισμό του στους κατοίκους, ο κ. Ερντογάν, επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να απαρνηθούν την ταυτότητά τους, αλλά να μην ξεχνούν ότι είναι πολίτες της Ελλάδας. Επίσης ο κ. Ερντογάν επισκέφθηκε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο γραμματέας του κόμματος ΑΚΡ Μεμέτ Μοϊζίνογλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 May 2004 - 11:30:10 UTC