Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε η ολίσθηση του στέπαστρου Καλατράβα
  • [02] Υπεγράφησαν τα Προεδρικά Διατάγματα των νέων Μητροπολιτών
  • [03] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Χριστόδουλου.
  • [04] Συνάντηση Χριστόδουλου-Γιαννάκου.

  • [01] Αρχισε η ολίσθηση του στέπαστρου Καλατράβα

    10/05/2004 14:03:35

    Η περίφημη πλέον ολίσθηση του σκεπάστρου Καλατράβα προς το Ολυμπιακό Στάδιο είναι γεγονός, καθώς απο το μεσημέρι έχει αρχίσει η μετακίνηση της δυτικής αψίδας, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Με μεγάλη ικανοποίηση στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και υπεύθυνοι της Κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο, βλέπουν να προχωρεί το πρώτο κομμάτι του σκεπάστρου, πάνω απο το Ολυμπιακό Στάδιο, δίχως προβλήματα, ενώ η δυτική αψίδα αναμένεται να έχει πάρει την οριστική της θέση το πολύ σε τρείς μέρες. Νωρίτερα, η κ. Πετραλιά είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τις εργασίες στο σκέπαστρο Καλατράβα και την άφιξη των τεχνοκρατών της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ και του προέδρου της Ντένις Οσβαλντ στην Αθήνα.

    [02] Υπεγράφησαν τα Προεδρικά Διατάγματα των νέων Μητροπολιτών

    10/05/2004 12:24:26

    Υπεγράφησαν το μεσημέρι απο την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου τα Προεδρικά Διατάγματα των νέων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης, Ελευθερουπόλεως και Κοζάνης.

    Η υπουργός Παιδείας επισκέπτεται σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συζητήσεις που είχε στο Φανάρι με τον Πατριάρχη, ενώ ήδη έχει ενημερώσει σχετικά και τον πρωθυπουργό.

    Η υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη για την επίλυση της κρίσης.

    Ο αρχιεπίσκοπος προετοιμάζεται να συγκαλέσει τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο την Τετάρτη, ενώ είναι άγνωστο πότε θα γίνουν οι ενθρονίσεις των νέων Μητροπολιτών.

    [03] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Χριστόδουλου.

    10/05/2004 12:16:08

    Το θέμα της εκκλησιαστικής κρίσης εξετάστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τον αρχιεπίσκοπο. Ο κ.Χριστόδουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε πως ελπίζει ότι σύντομα θα εξευρεθεί ειρηνική συναινετική λύση στην κρίση με το Φανάρι. Πρόσθεσε ότι η ιδια διάθεση θα υπάρξει και από την πλευρά του οικουμενικού πατριάρχη. Ο κ.Χριστόδουλος αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις, όπως είπε, που είχε στο παρελθόν και με τον κ.Παπανδρέου και σε υπηρεσιακό επίπεδο, αλλά και σε διαπροσωπικό και αυτό, πρόσθεσε,διευκολύνεται απο την ευγένεια που χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είχαμε πάντοτε συνεργασία με τον αρχιεπίσκοπο και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει ενότητα της ορθοδοξίας. Εξέφρασε την ελπίδα, η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να γεφυρωθεί το χάσμα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις με τον κ.Χριστόδουλο και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για διακριτούς ρόλους μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.

    [04] Συνάντηση Χριστόδουλου-Γιαννάκου.

    10/05/2004 08:45:23

    Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία θα τον ενημερώσει σχετικά με την επίσκεψή της στο Φανάρι για τη διευθέτηση της κρίσης στην Εκκλησία. Επίσης σήμερα το πρωί ο κ. Χριστόδουλος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του αρχιεπισκόπου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το πρόβλημα που έχει ανακύψει μεταξύ των δύο εκκλησίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκαλείται αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ αναμένεται να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα διορισμού των τριων μητροπολιτών των ''Νέων Χωρών''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 May 2004 - 11:30:11 UTC