Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσταση επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του ΠΑΣΟΚ.
  • [02] Το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας απονεμήθηκε στον Τ.Ερντογάν.
  • [03] Δ.Χριστόφιας: ''Οι Βρετανοί βρίσκονται πίσω απ' ό,τι κακό συνέβη στον
  • [04] Διαδοχικές συναντήσεις Τ.Ερντογάν με πολιτικούς αρχηγούς.
  • [05] Παράλληλα με την ολίσθηση του Ολυμπιακού στεγάστρου η επίσκεψη
  • [06] Εγκύκλιος του υπ.Εσωτερικών για τις άδειες στην περίοδο των Αγώνων.
  • [07] Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει ο υπουργός Μεταφορών.
  • [08] Αλογοσκούφης:Οι δέκα στόχοι για την οικονομία.

  • [01] Σύσταση επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του ΠΑΣΟΚ.

    07/05/2004 21:26:37

    Οι Νάσος Αλευράς, Κώστας Καρτάλης και Γιώργος Λιάνης ορίστηκαν στη Γραμματεία της Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση του έργου της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η επιτροπή θα ενημερώνει τα όργανα του κινήματος για την εξέλιξη της Ολυμπιακής προετοιμασίας.

    [02] Το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας απονεμήθηκε στον Τ.Ερντογάν.

    07/05/2004 20:36:56

    Το χρυσό μετάλλιο αξίας της Πόλης των Αθηνών, απένειμε σήμερα το απόγευμα η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

    Η κα Μπακογιάννη, προσφωνώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό, μίλησε για μια νέα εποχή που έχουν ανάγκη οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    "Από τους δύο ηγέτες τους", τόνισε η δήμαρχος, "οι δύο λαοί απαιτούν μια πολιτική σε βάθος χρόνου και θέλουν η νέα χιλιετία να χαρακτηρισθεί χιλιετία της ειρήνης, όπως η προηγούμενη είχε ονομαστεί χιλιετία σύγκρουσης".

    [03] Δ.Χριστόφιας: ''Οι Βρετανοί βρίσκονται πίσω απ' ό,τι κακό συνέβη στον τόπο".

    07/05/2004 19:18:38

    Οτι ακολουθεί εχθρική πολιτική εναντίον της Κύπρου κατηγόρησε ευθέως τη Μ.Βρετανία ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και γγ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας.

    ''Είναι οι Βρετανοί που βρίσκονται πίσω απ' ό,τι κακό συνέβη στον τόπο'', δήλωσε σήμερα ο κ.Χριστόφιας, σχολιάζοντας τις διεθνείς αντιδράσεις στο ''όχι'' των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα.

    Σε παρατήρηση ότι με τη συγκεκριμένη δήλωσή του ανοίγει νέα μέτωπα, ο ίδιος απάντησε ότι αυτά είναι τα γεγονότα, ενώ αναφερόμενος στην έκθεση του γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή θα είναι ''εκδικητική''.

    [04] Διαδοχικές συναντήσεις Τ.Ερντογάν με πολιτικούς αρχηγούς.

    07/05/2004 18:57:05

    Τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, το θέμα του Πατριαρχείου και αυτό της εκκλησιαστικής σχολής της Χάλκης έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση την οποία είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο κ.Παπανδρέου επισήμανε ότι ''οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν την πολιτική που έθετε τις σχέσεις με την Τουρκία στο ευρωπαϊκό πλαίσιο'' και τόνισε ότι ''οι αποφάσεις του Ελσίνκι είναι εκείνες που διαμόρφωσαν μια διαδικασία καινούργια, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για τις σχέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία''.

    Αναφορικά με το Κυπριακό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον κ.Ερντογάν να συμβάλλει στη συνέχεια του διαλόγου, ασχέτως από το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων, αλλά ο Τούρκος πρωθυπουργός του επισήμανε ότι η χώρα του θεωρεί πως δεν έχει πλέον ευθύνη.

    Από την πλευρά της, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε στον Τούρκο πρωθυπουργό το θέμα της οριοθετήσεως της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο ως τη μοναδική ελληνοτουρκική εκκρεμότητα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα στο νέο τουρκικό Σύνταγμα να προβλεφθεί άρση της απαγόρευσης της χρήσης του όρου ''κομμουνιστικό'' για τα πολιτικά κόμματα.

    Υπέρ του ''ανοιχτού'' διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία ''χωρίς διαιτητές και επιδιαιτητές'' για την επίλυση των διμερών διαφορών, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [05] Παράλληλα με την ολίσθηση του Ολυμπιακού στεγάστρου η επίσκεψη Ντ.Οσβαλντ.

    07/05/2004 18:31:30

    Με την πολυαναμενόμενη ολίσθηση του σκεγάστρου Καλατράβα, πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο, θα συνδυαστεί κατά πάσα πιθανότητα η προγραμματισμένη επίσκεψη των τεχνοκρατών της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ και του προέδρου της, Ντένις Οσβαλντ, τη Δευτέρα στην Αθήνα, καθώς όπως όλα δείχνουν την Κυριακή θα μετακινηθεί δοκιμαστικά το δυτικό κομμάτι του στεγάστρου.

    [06] Εγκύκλιος του υπ.Εσωτερικών για τις άδειες στην περίοδο των Αγώνων.

    07/05/2004 17:45:58

    Εγκύκλιος με την οποία ρυθμίζεται, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, το θέμα των αδειών δημοσίων υπαλλήλων, η έδρα των οποίων βρίσκεται στο νομό Αττικής και σε νομούς όπου εδρεύουν Ολυμπιακοί δήμοι, εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

    Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι η χρήση του μέτρου της αναστολής αδειών θα πρέπει να εφαρμοστεί με την ''απαιτούμενη προσοχή, ώστε να μην υπάρξει σπατάλη ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά ούτε και έλλειψή του'', ενώ σε περίπτωση ανάγκης θα μπορεί να γίνεται ανάκληση της κανονικής άδειας υπαλλήλων.

    Οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες οι οποίες δεν εμπλέκονται άμεσα στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν επιδέχονται τον οποιοδήποτε περιορισμό.

    [07] Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει ο υπουργός Μεταφορών.

    07/05/2004 17:19:30

    Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει την Κυριακή ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου να παραστεί ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μπινέλι Γιλντιρίμ, στη θεμελίωση της σιδηροδρομικής υποθαλάσσιας σήραγγας στο Βόσπορο, η οποία θα ενώνει το σιδηροδρομικό δίκτυο Ευρώπης-Ασίας.

    Στη διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Λιάπης θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Μεταφορών για θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, τόσο στον τομέα των μεταφορών, όσο και των τηλεπικοινωνιών.

    [08] Αλογοσκούφης:Οι δέκα στόχοι για την οικονομία.

    07/05/2004 15:49:49

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η χαμηλή διεθνής ανταγωνιστικότητα και οι κυριότερες επιπτώσεις του προβλήματος αυτού είναι η υψηλή ανεργία, το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

    Ο υπουργός, μιλώντας με θέμα τις προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική της Ελλάδας, τόνισε οτι η κυβέρνηση έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την ανάπτυξη στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή και οι κυριότεροι στόχοι που έχει θέσει είναι οι εξής:

    -Η ενθάρρυνση των ιδιωτών και των επιχειρήσεων να επενδύσουν για να ενισχυθεί η αναπτυξιακή διαδικασία και να αυξηθεί η απασχόληση.

    -Η προσέλκυση επενδύσεων απο το εξωτερικό μέσω της εξάλειψης των αντικινήτρων που υπάρχουν.

    -Η συγκράτηση της σπατάλης του Δημοσίου και η διάθεση των κεφαλαίων που θα εξοικονομηθούν σε επενδύσεις για υποδομές.

    -Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

    -Η κάλυψη του ''χαμένου εδάφους'' στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

    -Η ενίσχυση για έρευνα και ανάπτυξη για να αυξηθεί η καινοτομία στην οικονομία.

    -Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της οικονομίας ώστε να ενισχυθούν οι εξαγωγές.

    -Η παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας.

    -Η δημιουργία στέρεων κρατικών προϋπολογισμών, και

    -Η ενίσχυση του ανταγωνισμού για να καταπολεμηθεί η ακρίβεια.

    Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, πρόσθεσε ο υπουργός, θα θεσπιστεί μια πιο προοδευτική φορολογική κλίμακα, θα μειωθεί το μη φορολογικό κόστος των επιχειρήσεων, θα χορηγηθούν νέα κίνητρα για τις νέες επενδύσεις, θα δημιουργηθεί μια νέα διοίκηση, ενώ θα ενισχυθεί και ο ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα ''ώστε οι επιχειρήσεις να αντλούν φθηνότερα τα κεφάλαια που χρειάζονται για να επιτύχουν τις δραστηριότητές τους.

    Στόχος μας είναι, είπε ο υπουργός, να γνωρίσουμε με τη δημοσιονομική απογραφή τα προβλήματα της δημόσιας διαχείρισης και να εφαρμόσουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις. Και πρόσθεσε οτι η απογραφή δεν έχει στόχο την αμαύρωση της εικόνας της οικονομίας ή την αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων όπως ισχυρίζονται πολλοί απο την αντιπολίτευση. Στόχος είναι η διασφάλεια και η ακριβής αποτύπωση των οικονομικών μεγεθών για να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει με συνέπεια το πρόγραμμά της. Και υπενθύμισε οτι σύμφωνα με τη EUROSTAT το έλλειμμα διαμορφώθηκε το 2003 στο 3,2% του ΑΕΠ.

    Στο μεταξύ απο το βήμα του Συνεδρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας αναφερόμενες στις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα υπογράμμισε οτι ''απάθεια δεν πρόκειται να υπάρξει'', τονίζοντας ότι θα καταπολεμηθεί η νοθεία, το λαθρεμπόριο αλλά και το φαινόμενο των εναρμονισμένων πρακτικών, όπου αυτό παρατηρείται.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Σιούφας σημείωσε ότι τα περιθώρια των παρεμβάσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένα σε μία ελεύθερη αγορά. Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε, η κυβέρνηση κάνει με προσοχή και σοβαρότητα όλες τις επιβαλλόμενες κινήσεις. Πρώτης προτεραιότητας είναι η ουσιαστική κινητοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προκειμένου αυτή να παίξει τον καθοριστικό ρόλο που της αρμόζει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 May 2004 - 20:30:15 UTC