Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή βούληση Καραμανλή-Ερντογάν για βελτίωση διμερών σχέσεων.
  • [02] Δηλώσεις Σαλαγκούδη για τις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων.
  • [03] Δίκη ΕΛA:Απόρριψη αιτήματος εξαίρεσης της προέδρου Ελ.Μπρίλη
  • [04] Συνομιλίες Ερντογάν στην Αθήνα.
  • [05] Δείπνο Καραμανλή σε Ερντογάν.

  • [01] Κοινή βούληση Καραμανλή-Ερντογάν για βελτίωση διμερών σχέσεων.

    07/05/2004 12:33:07

    Την κοινή τους βούληση για βελτίωση των διμερών σχέσεων επιβεβαίωσε ο Ελληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός στις δηλώσεις τους, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο αντιπροσωπείες, όπου διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων όσο αφορά τη νέα τροχιά στην οποία έχουν εισέλθει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την υποστήριξη τόσο του ιδίου όσο και της ελληνικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που προωθεί ο κ. Ερντογάν, ενώ θα συνεχιστούν οι διερευνητικές συνομιλίες για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, σημειώνοντας ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να αναζητηθεί λύση. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και το ζήτημα της αναγνώρισης τουρκοκυπριακού κράτους που θέτει η Αγκυρα, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει λυθεί απο την Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς έχει ενταχθεί ολόκληρο το νησί με ειδικό καθεστώς για το βόρειο τμήμα.

    Ο Τουρκος πρωθυπουργός στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι έχει αρχίσει μία διαδικασίας προσέγγισης των δύο χωρών εδώ και πέντε χρόνια, η οποία είναι ικανοποιητική, ενώ υπογράμμισε ότι είναι ευτυχής με την επίσημη επίσκεψή του, η οποία γίνεται για πρώτη φορά μετά το 1988. Σε ότι αφορά το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης είπε ότι βρίσκεται στην ατζέντα των συζητήσεων, πως υπάρχει πολιτική βούληση και απο τις δύο πλευρές να λυθεί προσθέτοντας ότι''μπορεί τάχιστα να επιλυθεί''. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια του κ. Καραμανλή να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ενώ σε ό,τι αφορά την άρση του κάζους μπέλι ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι οι τεχνοκράτες των δύο χωρών αναζητούν να βρούν την κατάλληλη λύση, σημειώνοντας ότι υπάρχουν θέματα απο το παρελθόν που έχουν μεταφερθεί στο παρόν.

    Αμέσως μετά ο Τούρκος πρωθυπουργός έγινε δεκτός απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [02] Δηλώσεις Σαλαγκούδη για τις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων.

    07/05/2004 11:56:14

    Η «μίνι κρίση στην αγορά καυσίμων αποτελεί ευκαιρία για τις εταιρείες εμπορίας, μειώνοντας τα κέρδη τους, να διευρύνουν τα μερίδιά τους και για τους καταναλωτές να ενισχύσουν με τη συμπεριφορά τους τον ανταγωνισμό,δήλωσε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών Βιομηχανιών.

    Ο υφυπουργός ανέφερε ότι τιμοληψίες γίνονται καθημερινά, επιτόπου, σε 2400 πρατήρια σε όλη τη χώρα και υπάρχει συχνή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ οι οποίες εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερη από τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης και την χαρακτηρίζουν ομαλοποιημένη, επαναλαμβάνοντας ότι δεν προτίθεται η Κυβέρνηση να ζητήσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων αλλά ούτε και να προβεί σε μέτρα τα οποία στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό όπως είναι η επιβολή ανωτάτων τιμών.

    [03] Δίκη ΕΛA:Απόρριψη αιτήματος εξαίρεσης της προέδρου Ελ.Μπρίλη

    07/05/2004 11:10:13

    Την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελισάβετ Μπρίλη, που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Ειρήνης Αθανασάκη, ζήτησε ο εισαγγελέας έδρας, Ελευθέριος Πατσής, ο οποίος τόνισε οτι ο τρόπος, με τον οποίο η πρόεδρος υποβάλει ερωτήσεις στους μάρτυρες, δε θεμελιώνει αίτημα εξαίρεσης, αν δε συνδέεται και με άλλα σαφή γεγονότα, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν. Ο κ. Πατσής, υπογράμμισε, ότι η διευθύνουσα τη διαδικασία έχει καθήκον να ρωτά και να δίνει το λόγο σε όλους τους παράγοντες της δίκης.

    Νωρίτερα, στην κατάθεσή τους ως μάρτυρες, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μιχάλη Κασσίμη, Δημήτρης Μπελαντής και του Χρήστου Τσιγαρίδα, Μαρίνα Δαλιάνη, τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος, που υπέβαλαν οι συνάδελφοί τους.

    [04] Συνομιλίες Ερντογάν στην Αθήνα.

    07/05/2004 08:40:52

    Οι επίσημες συνομιλίες Καραμανλή-Ερντογάν θα αρχίσουν στις 9.30 το πρωί με τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες θα αφορούν την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αγκυρας. Ακολούθως ο κ. Ερντογάν θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και θα καταθέσει στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη και θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Θα ακολουθήσει η συνάντηση του κ. Ερντογάν λίγο μετά το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενώ θα συναντηθεί και με τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Το Σάββατο ο Τούρκος πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

    [05] Δείπνο Καραμανλή σε Ερντογάν.

    07/05/2004 07:17:25

    Τρείς ώρες διήρκεσε το δείπνο που παρέθεσε ο έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο σπίτι του στη Ραφήνα προς τον Τουρκό ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσία των συζύγων τους και των υπουργών Πέτρου Μολυβιάτη και Μεχμέτ Αϊντίν. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν έγινε κατά τη διάρκεια του δείπνου συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις. Ομως και μόνο η διάρκεια του δείπνου πιστοποιεί τις φιλικές σχέσεις Καραμανλή -Ερντογάν και τη βούληση τους να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κύριος Καραμανλής θα παραστεί αύριο μαζί με τον τούρκο πρωθυπουργό στο γεύμα του ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού φόρουμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 May 2004 - 11:30:15 UTC