Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Τούρκος πρωθυπουργός.
  • [02] Παγκόσμια γιορτή χαρακτήρισε τους Αγώνες ο Γ.Παπανδρέου.
  • [03] Αποκλιμάκωση στην κρίση των καυσίμων το επόμενο 10ήμερο βλέπει ο
  • [04] Αντιδράσεις κυπριακής κυβέρνησης στις αναφορές Πάουελ και Μπάουτσερ.
  • [05] Τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΑ στο Μαρούσι.
  • [06] Στον απόηχο των εκρήξεων στην Καλλιθέα σημερινό δημοσίευμα της
  • [07] ΣΥΝ για τη νέα προσπάθεια της ευρωπαϊκής Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
  • [08] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάρπαθο.
  • [09] Παραιτήθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ.
  • [10] Σύσκεψη για την αποτροπή κερδοσκοπίας από τους ξενοδόχους στους

  • [01] Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    06/05/2004 22:11:42

    Στις 9:30 το βράδυ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Επικρατείας, Αχμέτ Αϊντίν, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους έφθασαν στο σπίτι του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, προκειμένου να παραστούν στο δείπνο το οποίο παραθέτει ο κ.Καραμανλής και η σύζυγός του στον κ.Ερντογάν.

    Στο δείπνο συμμετέχει, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και η σύζυγός του.

    Η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού ξεκινά αύριο το πρωί στις 9:30 και ακολουθούν συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Παγκόσμια γιορτή χαρακτήρισε τους Αγώνες ο Γ.Παπανδρέου.

    06/05/2004 20:35:12

    ''Ζούμε σ΄ ένα παγκόσμιο χωριό κι έχουμε μια παγκόσμια γιορτή - αυτή είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες, που αποτελούν ένα συμβολικό μήνυμα των οικουμενικών αξιών που αναζητούμε: του πολυπολιτισμού, της ευγενούς άμιλλας, της συμβίωσης με το διαφορετικό και του σεβασμού των κοινών κανόνων'', τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συνέδριο του ''Economist'' (Εκόνομιστ) με θέμα τη ''στάση της Ελλάδας'' στο πλαίσιο της ''στρατηγικής για την ασφάλεια και την ευημερία''.

    Επ΄ αφορμή της βομβιστικής επίθεσης στην Καλλιθέα χθες, ο κ.Παπανδρέου μίλησε για ένα ''μεμονωμένο περιστατικό'' και τόνισε πως αυτό δεν επηρεάζει την ασφάλεια των αγώνων.

    ''Θα είναι οι πιο ασφαλείς αγώνες που έγιναν ποτέ, διότι υποστηρίζονται από μια τεράστια επένδυση 1 δισ.ευρώ περίπου, από συνεργασίες με τις καλύτερες Υπηρεσίες ανά τον κόσμο, από πολύ σωστή οργάνωση και πρόληψη των όποιων πιθανοτήτων'', υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους ξένους σύνεδρους να επισκεφθούν την Ελλάδα τον Αύγουστο.

    [03] Αποκλιμάκωση στην κρίση των καυσίμων το επόμενο 10ήμερο βλέπει ο Γ.Σαλαγκούδης.

    06/05/2004 19:41:15

    Aποκλιμάκωση της ανοδικής πορείας των τιμών των υγρών καυσίμων προβλέπει το υπουργείο Aνάπτυξης για το προσεχές δεκαήμερο. Oπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Aνάπτυξης Γ. Σαλαγκούδης, με βάση τις αναμενόμενες διεθνείς εξελίξεις στην αγορά των υγρών καυσίμων, εκτιμάται ότι γύρω στις 15 Mαΐου θα αρχίσει η αποκλιμάκωση της κρίσης, η οποία έχει επηρεάσει και την ελληνική αγορά.

    H κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά, αν και έχει ανησυχήσει επιχειρηματίες και καταναλωτές, ωστόσο δεν ανησυχεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Aνάπτυξης. H ?μίνι κρίση?, όπως χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο ο κ. Σαλαγκούδης, δεν κρίνεται ανησυχητική.

    [04] Αντιδράσεις κυπριακής κυβέρνησης στις αναφορές Πάουελ και Μπάουτσερ.

    06/05/2004 18:40:03

    ''Πολύ εχθρικές ενέργειες'' θα θεωρηθούν από την κυβέρνηση η προσφώνηση του Κόλιν Πάουελ προς το Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ως πρωθυπουργού και η αναφορά Μπάουτσερ σε ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, ''εάν ήταν εσκεμμένα λάθη και όχι φραστικά'', όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Ο κ.Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες αναφορές, τις χαρακτήρισε ως ''πολύ αντιπαραγωγικές, με δεδομένο ότι όλοι στοχεύουν στην επανένωση της Κύπρου μέσω διαπραγματεύσεων και όχι σε μια οριστική διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο πλευρών''.

    Επαναλαμβάνοντας ότι η απόρριψη του σχεδίου Ανάν δεν σημαίνει απόρριψη της λύσης, αλλά του συγκεκριμένου σχεδίου, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάποιες χώρες ''θέλουν να τιμωρήσουν τους Ελληνοκυπρίους'' επειδή ψήφισαν ''ΟΧΙ'' στο δημοψήφισμα.

    [05] Τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΑ στο Μαρούσι.

    06/05/2004 18:20:01

    Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά σε σύγκρουση λεωφορείου του ΟΑΣΑ με τουριστικό πούλμαν χωρίς επιβάτες που έγινε στις 5.20 το απόγευμα στη διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Πεντέλης στο Μαρούσι.

    Οι τραυματίες, όλοι επιβάτες του αστικού λεωφορείου, διακομίστηκαν προληπτικά για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός".

    Για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί προανάκριση η Τροχαία Κηφισιάς.

    [06] Στον απόηχο των εκρήξεων στην Καλλιθέα σημερινό δημοσίευμα της "Ουάσιγκτον Ποστ"

    06/05/2004 18:18:44

    Ο προβληματισμός αρμόδιων αξιωματούχων και ειδικών, αναφορικά με το επίπεδο της ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, παρατίθεται σε εκτενές δημοσίευμα του σημερινού φύλλου της αμερικανικής εφημερίδας ''Ουάσιγκτον Ποστ'', με αφορμή τις εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν χθες στην περιοχή της Καλλιθέας.

    Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα εκτιμά ότι το χθεσινό περιστατικό κλόνισε ''μέρος της εμπιστοσύνης των Αμερικανών ιθυνόντων ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα ήταν σε θέση να διασφαλίσει την ασφάλεια των Αγώνων''.

    [07] ΣΥΝ για τη νέα προσπάθεια της ευρωπαϊκής Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

    06/05/2004 17:59:45

    Την πολυπολιτισμική κοινωνία, την ειρήνη με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη και την αλλαγή της σημερινής ΕΕ, ''ώστε από σύστημα διακυβερνητικών μηχανισμών, να γίνει ζωντανός χώρος λαών και κοινωνιών, πολιτισμών και ιστοριών'' διεκδικεί μεταξύ άλλων ''η ριζοσπαστική Αριστερά της εποχής μας'', όπως διαμήνυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Ο κ.Κωνσταντόπουλος παρουσίασε τους βασικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς άξονες της προσπάθειας της Αριστεράς, η οποία αρχίζει στις 8 και 9 Μαϊου με την πραγματοποίηση του ιδρυτικού συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς στο οποίο συμμετέχει και ο ΣΥΝ, να επανέλθει στο προσκήνιο με νέου τύπου οργάνωση και με μια ατζέντα εμπλουτισμένη από τις εμπειρίες, αλλά και τις αποτυχίες των τελευταίων ετών.

    [08] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάρπαθο.

    06/05/2004 17:39:43

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στις 2 τα ξημερώματα -σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από καλώδιο της ΔΕΗ- στην κοινότητα Μεσοχώρι της Καρπάθου.

    Οπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά αποτέφρωσε δασώδη έκταση 1.500 στρεμμάτων, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε αποθήκες λαδιού, κυψέλες και γεωργικά μηχανήματα.

    [09] Παραιτήθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ.

    06/05/2004 17:30:23

    Την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή, υπέβαλε σήμερα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος, Παναγιώτης Χαρβάλας, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας, ύστερα από το χθεσινό τραγικό δυστύχημα στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου στο Πέραμα Ιωαννίνων, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο ανθυπολοχαγοί, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

    Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τη Δευτέρα πρόκειται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να προχωρήσει στην επιλογή του νέου αρχηγού ΓΕΣ.

    [10] Σύσκεψη για την αποτροπή κερδοσκοπίας από τους ξενοδόχους στους Αγώνες.

    06/05/2004 17:04:34

    Σύσκεψη, με σκοπό να μην ικανοποιηθούν οι υπερβολικές τιμολογιακές απαιτήσεις μιας μειοψηφίας των Ελλήνων ξενοδόχων και να διασφαλιστεί ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αποτελέσουν αφορμή για κερδοσκοπία και δυσφήμιση της χώρας, πραγματοποίησε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού, υπό την προεδρία του υφυπουργού, Αναστάσιου Λιάσκου και τη συμμετοχή των προέδρων Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Μ.Φωκά, Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής, Γ.Τσακίρη, ΕΟΤ, Χ.Κοκκώση και του αρμόδιου διευθυντή του Οργανισμού, Π. Χαλδαίου.

    Ο κ.Λιάσκος επισήμανε ότι το υπουργείο δεν επιθυμεί να παρέμβει στη λειτουργία της αγοράς, αλλά να διασφαλίσει το εγχώριο τουριστικό προϊόν και την εικόνα της χώρας διεθνώς εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 May 2004 - 20:30:16 UTC