Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο απαγωγέας της 33χρονης
  • [02] Κ.Καραμανλής: Νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • [03] Στην Αθήνα το απόγευμα ο Ερντογάν.
  • [04] Συνάντηση Βαρθολομαίου-Γιαννάκου.
  • [05] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο.
  • [06] Τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο

  • [01] Συνελήφθη ο απαγωγέας της 33χρονης

    06/05/2004 13:57:10

    Σε αγροτική περιοχή του Λαγκάδα συνελήφθη ο 33χρονος Γιάννης Μπαλτάς, ο οποίος είχε απαγάγει την πρώην αρραβωνιαστικιά του Θεοδώρα Κιρκινέζη, αφού προηγουμένως είχε σκοτώσει τον έναν αδελφό της και είχε τραυματίσει τον άλλον.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 33χρονος δεν έφερε κατά τη σύλληψή του καμία αντίσταση στους αστυνομικούς.

    Νωρίτερα αστυνομικοί είχαν εντοπίσει σε αγροτική περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, την 33χρονη Θεοδώρα Κιρκινέζη όπου περπατούσε μόνη της στο δρόμο.

    [02] Κ.Καραμανλής: Νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    06/05/2004 11:31:59

    ''Θέλουμε να ανοίξουμε μιά νέα σελίδα στις σχέσεις μας.Επιθυμούμε τη διαμόρφωση σχέσεων μόνιμης φιλίας ,συνεργασίας και καλής γειτονίας στη βάση των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης'' αναφέρει ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής σε γραπτή δήλωσή του προς το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή,με αφορμή την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, που αρχίζει σήμερα.Ο κ.Καραμανλής εκφράζει, επίσης, την υποστήριξή του στο αίτημα της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να εξελιχθεί η περιοχή σε ''μία όαση ειρήνης και σταθερότητας'' για τους λαούς της Ελλάδος και της Τουρκίας.

    [03] Στην Αθήνα το απόγευμα ο Ερντογάν.

    06/05/2004 09:13:46

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου του περιοδικού ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ. Αμέσως μετά την άφιξή του στις 20.45 στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' ο Τούρκος πρωθυπουργός θα μεταβεί στην οικία του κ. Καραμανλή στη Ραφήνα για ιδιωτικό δείπνο. Αύριο το πρωί ο κ. Ερντογάν θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ελληνα πρωθυπουργό, θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και γύρω στις 12 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Αμέσως μετά ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την πρόεδρο της Βουλής και το μεσημέρι θα έχει γεύμα με το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ. Το απόγευμα ο κ. Ερντογάν θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τη γγ του ΚΚΕ και τον πρόεδρο του Συνασπισμού και στις 6 το απόγευμα θα επισκεφθεί τη δήμαρχο της Αθήνας.

    [04] Συνάντηση Βαρθολομαίου-Γιαννάκου.

    06/05/2004 09:13:40

    Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί στο Φανάρι η υπουργός Παιδείας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης με την ελληνική εκκλησία με αφορμή την εκλογή των μητροπολιτών Θεσσαλονίκης, Ελευθερουπόλεως και Κοζάνης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αναλάβει μεσολαβητική προσπάθεια εφόσον οι δυο πλευρές το επιθυμούν διευκρινίζοντας ότι δεν προτίθεται να υπεισέλθει στα εσωτερικά της εκκλησίας.

    [05] Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο.

    06/05/2004 08:26:11

    Φάρσα αποδείχθηκε το τηλεφώνημα για την τοποθέτηση βόμβας στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί λόγω του καιρού στο λιμάνι του Πειραιά. Μετά από έρευνες των λιμενικών και δύο ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο και το πλοίο απέπλευσε στις 01.30 μετά τα μεσάνυχτα για να εκτελέσει το δρομολόγιό του προς Σύρο, Κω και Ρόδο.

    [06] Τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο

    06/05/2004 00:21:24

    Σε συναγερμό τέθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι λιμενικές αρχές, όταν άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο επιβατηγό / οχηματαγωγό πλοίο ''Blue Star 1'' που ήταν ''δεμένο'' στον Πειραιά αναμένοντας την άρση του απαγορευτικού προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του για Σύρο Κω - Ρόδο. Εφοδιασμένοι με ειδικό σκύλο και πυροτεχνουργό οι λιμενικοί του ειδικού κλιμακίου του ΥΕΝ ερευνούν σπιθαμή-προς σπιθαμή το πλοίο που ανήκει στην εταιρία ''Blue Star Ferris'' και στο οποίο παραμένουν περίπου 580 επιβάτες. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει στις 8 το βράδυ αλλά λόγω της κακοκαιρίας παρέμεινε στο λιμάνι του Πειραιά. Αξιωματικοί του Λιμενικού εκτιμούν ότι η προειδοποίηση για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού είναι φάρσα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έπρεπε να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο ''Λαρίς'' που ενεργοποιείται σε περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 May 2004 - 11:30:16 UTC