Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας επιδίωξη της κυβέρνησης.
  • [02] ΣΥΝ: Αποσπασματικές οι ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους.
  • [03] Επίσκεψη Β.Μιχαλολιάκου στην Ουάσιγκτον.
  • [04] Συνάντηση προέδρου της Βουλής με τον Αλβανό πρωθυπουργό.
  • [05] Επίσημος διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου ο Γ.Ιακώβου.
  • [06] Δηλώσεις πρωθυπουργού για το δυστύχημα στα Ιωάννινα.
  • [07] Εκδήλωση της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες της Αθήνας.
  • [08] Αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στο σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους.
  • [09] Νεκρός υπαξιωματικός στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.
  • [10] Εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές για το θέμα της ασφάλειας εξέφρασε ο
  • [11] Τραγωδία σε στρατόπεδο στα Ιωάννινα
  • [12] Ανέλαβε ο νέος πρόεδρος του ΟΤΕ ο Π.Βουρλούμης.

  • [01] Η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας επιδίωξη της κυβέρνησης.

    05/05/2004 21:53:52

    Η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η προσέγγιση των δύο κρατών και λαών και η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς συνιστούν στη στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης, όπως δήλωσε σήμερα μιλώντας στο συνέδριο του Economist (Εκόνομιστ) ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    [02] ΣΥΝ: Αποσπασματικές οι ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους.

    05/05/2004 21:09:33

    "Λόγοι δικαιοσύνης και νομιμότητας επιβάλλουν την πλήρη κάλυψη των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν οι λεγόμενοι συμβασιούχοι", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σχολιάζοντας το προεδρικό διάταγμα για τους συμβασιούχους.

    "Επί χρόνια σε ομηρία, με ευθύνη των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν, δεν πρέπει και σήμερα να αντιμετωπίζονται με αποσπασματικές ρυθμίσεις. Επιβάλλεται, χωρίς διακρίσεις, το σύνολο εκείνων που καλύπτουν πραγματικές και διαρκείς ανάγκες να μονιμοποιηθούν, γιατί αυτό ορίζει η βασική αρχή της νομιμότητας, αλλά και η Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    [03] Επίσκεψη Β.Μιχαλολιάκου στην Ουάσιγκτον.

    05/05/2004 20:06:04

    Η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στους τομείς έρευνας και τεχνολογίας και αμυντικών βιομηχανιών αποφασίσθηκε στη διάρκεια των συνομιλιών τις οποίες είχε ο υφυπουργός Εθνικής ?μυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος, με την Επιτροπή Αμυντικοτεχνικής Συνεργασίας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της 11ης Συνόδου της Ελληνοαμερικανικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται αύριο στην Ουάσιγκτον.

    [04] Συνάντηση προέδρου της Βουλής με τον Αλβανό πρωθυπουργό.

    05/05/2004 19:41:33

    Στις δυνατότητες για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας σε θέματα όπως η πάταξη της εγκληματικότητας, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων αναφέρθηκε η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Φάτος Νάνο.

    Από την πλευρά του, ο κ.Νάνο ζήτησε τη στήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την αναβάθμιση των σχέσεών της με την ΕΕ.

    Στη συνάντηση "επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των ελληνοαλβανικών σχέσεων".

    [05] Επίσημος διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου ο Γ.Ιακώβου.

    05/05/2004 19:05:19

    Σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος κοινωνιολογίας θα αναγορεύσει την Παρασκευή το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γεώργιο Ιακώβου.

    Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Πάντειου Πανεπιστημίου, ο κ.Ιακώβου είναι ένας από τους πρωτεργάτες της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ενώ "αποτελεί μια μοναδική περίπτωση πολιτικής προσωπικότητας η οποία επί τριάντα χρόνια πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις της Κύπρου και του Κυπριακού".

    [06] Δηλώσεις πρωθυπουργού για το δυστύχημα στα Ιωάννινα.

    05/05/2004 18:56:05

    Τη δέσμευση της κυβέρνησης για συνολική αναθεώρηση των κανόνων ασφαλείας σε όλες τις επιχειρησιακές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, επαναδιατύπωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με δήλωσή του για το τραγικό δυστύχημα στα Γιάννενα.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται και υπογράμμισε ότι οι ευθύνες που τυχόν διαπιστωθούν θα αποδοθούν στο ακέραιο.

    Ο κ.Καραμανλής εξέφρασε τη συμπαράστασή και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

    [07] Εκδήλωση της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες της Αθήνας.

    05/05/2004 18:13:29

    Την πλήρη εμπιστοσύνη του στις ελληνικές αρχές για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης εξέφρασε στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης στο Παρίσι, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της ΑΘήνας, με τιμητική προσκεκλημένη τη δήμαρχο της Αθήνας, Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ.

    ''Ολα τα έθνη οφείλουν να αγρυπνούν δίπλα στις ελληνικές αρχές, στις οποίες εκφράζω την πλήρη εμπιστοσύνη μου ώστε το μήνυμα της ειρήνης να γίνει καλά κατανοητό και να επιτύχει πλήρως αυτή η εξαιρετική εορτή που αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Σιράκ.

    [08] Αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στο σχέδιο ΠΔ για τους συμβασιούχους.

    05/05/2004 17:56:09

    ''Να τηρήσει στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τους συμβασιούχους'' καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία υπογραμμίζει ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο παρουσιάστηκε, ''παρά το γεγονός ότι προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα χιλιάδων εργαζομένων οι οποίοι κάλυπταν ή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες''.

    Ανάλογη στάση τήρησε και η ΓΣΕΕ με τον πρόεδρό της, Χρήστο Πολυζωγόπουλο να σημειώνει ότι η Συνομοσπονδία ''απαιτεί να επεκταθεί η κάλυψη και στους συμβασιούχους του ιδιωτικού τομέα και να μην υπάρξουν εξαιρέσεις'', καλώντας με τη σειρά του την κυβέρνηση ''να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις''.

    [09] Νεκρός υπαξιωματικός στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

    05/05/2004 17:49:34

    Νεκρός βρέθηκε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ένας υπαξιωματικός τεχνικός στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, καθήκον του οποίου αποτελούσε η επιθεώρηση ενός αεροσκάφους τύπου Μιράζ 2000.

    Ο υπαξιωματικός δεν έφερε ορατά τραύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

    [10] Εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές για το θέμα της ασφάλειας εξέφρασε ο Τ.Μπλερ.

    05/05/2004 17:29:38

    ''Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να προχωρήσουν και να γίνουν όπως έχουν σχεδιαστεί παρά τις βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα. Οι υπουργοί μας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές κι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται το όλο θέμα'', δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, ερωτηθείς στην αγγλική βουλή και στην ώρα του πρωθυπουργού για τη βομβιστική επίθεση στην Αθήνα και την προοπτική ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [11] Τραγωδία σε στρατόπεδο στα Ιωάννινα

    05/05/2004 16:10:58

    Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε το μεσημέρι πάνω σε κιόσκι εκπαίδευσης στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου στο Πέραμα Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα δύο ανθυπολοχαγοί να χάσουν τη ζωή τους, ενω τραυματίστηκαν δύο ακόμα συνάδελφοί τους και ένας λοχίας μακράς θητείας, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

    Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και άλλοι επτά στρατιωτικοί για προληπτικούς λόγους, καθώς υπέστησαν αμυχές.

    Τα ονόματα των νεκρών και των τραυματιών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Αμυνας, καθώς έπρεπε πρώτα να ενημερωθούν οι οικείοι τους.

    Οσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, πληροφορίες ανέφεραν ότι το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού έπεσε πάνω στο κιόσκι επειδή έσβησε η μηχανή του ενώ βρισκόταν σε κατηφόρα.

    Στα Ιωάννινα μεταβαίνουν με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας ο υφυπουργός κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Χαρβάλας.

    [12] Ανέλαβε ο νέος πρόεδρος του ΟΤΕ ο Π.Βουρλούμης.

    05/05/2004 15:34:12

    Ο κ. Παναγής Βουρλούμης ανέλαβε και τυπικά πλέον τα καθήκοντά του στην ηγεσία του ΟΤΕ, ενός εκ των μεγαλυτέρων Οργανισμών της χώρας, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση την τοποθέτησή του στη θέση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, μια θέση που κατείχε μέχρι τώρα ο κ. Λευτέρης Αντωνακόπουλος, ο οποίος έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του. Ο διορισμός του κ. Βουρλούμη θα επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

    Ο κ. Βουρλούμης εδώ και περίπου 20 μέρες ενημερώνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες για όλα τα θέματα του ΟΤΕ, με ιδιαίτερη έμφαση τα ζητήματα που έχουν σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Αυγούστου. Όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα για τη μετάδοση σε όλο τον κόσμο της εικόνας, αλλά και των πληροφοριών της Ολυμπιάδας, η σωστή διοργάνωση της οποίας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 May 2004 - 20:30:19 UTC