Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γ.Παπανδρέου συναντήθηκε με την πατριαρχική αντιπροσωπεία.
  • [02] Κ.Καραμανλής: Μεμονωμένο περιστατικό οι εκρήξεις στην Καλλιθέα.
  • [03] Οι εκρήξεις στην Καλλιθέα δεν σχετίζονται με ολυμπιακό χώρο, τονίζει η
  • [04] Προβάδισμα νίκης της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών
  • [05] Στην Αθήνα αύριο ο Ερντογαν.
  • [06] Συνάντηση Βαρθολομαίου με Γιαννάκου αύριο στο Φανάρι.
  • [07] Εκρηξεις στο Αστυνομικό Μέγαρο Καλλιθέας.

  • [01] Ο Γ.Παπανδρέου συναντήθηκε με την πατριαρχική αντιπροσωπεία.

    05/05/2004 12:50:46

    ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή, με την πατριαρχική αντιπροσωπεία η οποία βρίσκεται στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι του Φαναρίου επέδωσαν στον κ.Παπανδρέου προσωπική επιστολή του Πατριάρχη με την οποία ο κ.Βαρθολομαίος ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την βοήθεια που προσέφερε στο πατριαρχείο τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα της Ορθοδοξίας, η οποία όπως είπε, έχει οικουμενική και διαχρονική αξία και δεν επιδέχεται μικροκομματικές σκοπιμότητες. Χαρακτήρισε δε σωστή αν και καθυστερημένη την αποστολή της κ.Γιαννάκου στο Φανάρι. Από την πλευρά της πατριαρχικής αποστολής ο Μητροπολίτης Εφέσσου Χρυσόστομος, τόνισε ότι οποιαδήποτε όξυνση στο θέμα θα προκαλούσε μεγαλύτερες αντιδράσεις κάτι που όπως είπε δεν είναι επιθυμία του Πατριαρχείου.

    [02] Κ.Καραμανλής: Μεμονωμένο περιστατικό οι εκρήξεις στην Καλλιθέα.

    05/05/2004 12:09:13

    Μεμονωμένο περιστατικό χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τις εκρήξεις τα ξημερώματα στην Καλλιθέα, που όπως τόνισε δεν επηρεάζει την ασφάλεια της ολυμπιακής προετοιμασίας της χώρας.

    Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού, τόνισε ο κ. Καραμανλής, και η στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ διασφαλίζουν την ασφάλεια των Αγώνων.

    [03] Οι εκρήξεις στην Καλλιθέα δεν σχετίζονται με ολυμπιακό χώρο, τονίζει η ΔΟΕ

    05/05/2004 11:52:17

    Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είναι σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές μετά τις εκρήξεις στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας, αλλά το επεισόδιο δεν σχετίζεται με κάποιο Ολυμπιακό χώρο, τόνισε η εκπρόσωπος της ΔΟΕ Γκιζέλ Ντέιβις, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα σχετικά μικρό επεισόδιο.Η Ντέιβις σημείωσε ότι ορισμένες εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές συζήτησαν τις ανησυχίες για τα θέματα ασφαλείας μετά τις εκρήξεις αλλά δεν υπήρξαν επίσημα διαβήματα στην ΔΟΕ.

    [04] Προβάδισμα νίκης της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών

    05/05/2004 11:10:48

    Προβάδισμα 7,2% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας Μέτρον Ανάλυσις για λογαριασμό της τηλεόρασης του Αντένα. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 33,2% και το ΠΑΣΟΚ 26%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2%, ο ΣΥΝ με 3,7%, το ΛΑΟΣ με 2%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,7% και η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 27,2%. Η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης αφού το 64% θεωρεί ότι τις ευρωεκλογές θα κερδίσει το κυβερνών κόμμα έναντι 10,1% του ΠΑΣΟΚ και 25,3% που δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν. Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά υψηλή και φθάνει το 76,5% και ακολουθούν ο Γ. Παπανδρέου με 61%, ο Ν. Κωνσταντόπουλος με 50,3%, η κ. Παπαρήγα με 41,1 και ο κ. Καρατζαφέρης με 21,8%. Σε ό,τι αφορά συνολικά την κυβέρνηση ο βαθμός ικανοποίησης φτάνει το 44,3% ενώ αυτός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 20,7%. Ωστόσο οι δυσαρεστημένοι από το ΠΑΣΟΚ προσεγγίζουν το 43,3% και από την κυβέρνηση το 15,6%.

    [05] Στην Αθήνα αύριο ο Ερντογαν.

    05/05/2004 09:19:50

    Στην Αθήνα αναμένεται αύριο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μετά από πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του.

    Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Ερντογάν το Σάββατο στη Θράκη, όπου θα συναντηθεί με ομόθρησκούς του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών την χαρακτήρισε ιδιωτική και πρόσθεσε οτι η Ελλάδα δεν έχει οποιοδήποτε λόγο να μην επιθυμεί μια επίσκεψη ιδιωτικής φύσεως στην περιοχή της Θράκης.

    [06] Συνάντηση Βαρθολομαίου με Γιαννάκου αύριο στο Φανάρι.

    05/05/2004 09:17:08

    Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα έχει η υπουργός Παιδείας-Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου αύριο Πέμπτη στις 4 το απόγευμα στο Φανάρι, μετά από συνενοήσεις που έγιναν χθες το απόγευμα. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυρία Γιαννάκου θα μεταφέρει πρόταση στο Φανάρι με στόχο να συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης που υπάρχει μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την εκλογή των μητροπολιτών Θεσσαλονίκης, Ελευθερουπόλεως και Κοζάνης. Σήμερα η πατριαρχική αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με την πρόεδρο της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.Χθες η πατριαρχική αντιπροσωπεία είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον προέδρο του ΣΥΝ, καθώς και με τη γγ του ΚΚΕ. Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Η κυβέρνηση είναι πρόθυμη ν' αναλάβει μεσολαβητική προσπάθεια εφόσον οι δύο πλευρές το επιθυμούν, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρίνισε ωστόσο, οτι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υπεισέλθει στα εσωτερικά της Εκκλησίας.

    [07] Εκρηξεις στο Αστυνομικό Μέγαρο Καλλιθέας.

    05/05/2004 07:08:50

    Τρεις διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν στην πίσω πλευρά του αστυνομικού μεγάρου Καλλιθέας όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, το παράρτημα ασφαλείας Καλλιθέας και η Τροχαία Καλλιθέας.

    Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και έτσι είχε εκκενωθεί το αστυνομικό τμήμα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά μόνο υλικές ζημιές. Στο σημείο της έκρηξης έφτασαν ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Στέλιος Σύρος και ο διοικητής της ασφάλειας Αττικής Βασίλης Τσιατούρας. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 03.55. Πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη και 29 λεπτά αργότερα στις 04.29 η τρίτη. Υπήρξε και τέταρτη ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς σε μία μαύρη βαλίτσα που ήταν τοποθετημένη κοντά στην κύρια είσοδο του αστυνομικού μεγάρου στην οδό Λασκαρίδου 44. Η βαλίτσα δεν περιείχε τίποτα το ύποπτο παρά μόνο έγγραφα. Οπως διαπίστωσαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έσπευσαν στην περιοχή, επρόκειτο για αυτοσχέδιους ωρολογιακούς εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι δύο πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στην είσοδο του γκαράζ των αυτοκινήτων του αστυνομικού μεγάρου επί της οδού Κρέμου και η τρίτη σε ενα φυλάκιο που βρισκόταν κοντά στην παλιά είσοδο του αστυνομικού μεγάρου επί της οδού Κρέμου και το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια είναι κενό. Ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 03.47 στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και είπε ότι σε δέκα λεπτά θα γίνουν τρεις εκρήξεις βομβών που έχουν τοποθετηθεί πίσω από το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας επί της οδού Κρέμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 May 2004 - 11:30:37 UTC