Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γ.Βουλγαράκη και Μ.Μπλούμπεργκ.
  • [02] Δεν ικανοποιούν τη ΓΣΕΕ οι ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους
  • [03] Ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές.
  • [04] Βεβαιότητα για την επιτυχία των Αγώνων 100 ημέρες πριν από την τελετή
  • [05] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [06] Απέρριψε το αίτημα της "Ρικομέξ" ο Αρειος Πάγος.
  • [07] Προεδρικό διάταγμα για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο.
  • [08] Προβληματισμένος ο υφ.Υγείας για τα Ολυμπιακά νοσοκομεία στη
  • [09] Ν.Κωνσταντόπουλος για την εκκλησιαστική κρίση.
  • [10] Την προσεχή Δευτέρα η συνάντηση προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Αρχιεπισκόπου.
  • [11] "Τάιμς": Τελεσίγραφο της ΔΟΕ στην Ελλάδα για το σκέπαστρο.
  • [12] Συνάντηση πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία Πατριαρχείου.

  • [01] Συνάντηση Γ.Βουλγαράκη και Μ.Μπλούμπεργκ.

    04/05/2004 21:58:17

    Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και το ευρύτερο πρόβλημα της τρομοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης η οποία διεξήχθη σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεώργιου Βουλγαράκη και του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, στο δημαρχείο της πόλης.

    Οπως δήλωσε ο κ.Βουλγαράκης, συζητήθηκαν "θέματα κοινού ενδιαφέροντος", ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, διαβεβαίωσε ότι στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα βρεθεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι με πολύ μεγάλη χαρά θέλει να δει πώς αυτοί θα διεξαχθούν στη χώρα.

    [02] Δεν ικανοποιούν τη ΓΣΕΕ οι ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους

    04/05/2004 21:19:33

    Την εκτίμηση ότι μόνο μερικές από τις ρυθμίσεις του σχετικού σχεδίου προεδρικού διατάγματος αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων, "παρά τη σαφή προεκλογική δέσμευση του κ.πρωθυπουργού για την τακτοποίηση όλων όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες", εξέφρασε η ΓΣΕΕ δια στόματος του προέδρου της, Χρήστου Πολυζωγόπουλου.

    [03] Ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές.

    04/05/2004 19:51:10

    Ειδική ιστοσελίδα στη διεύθυνση: www.elections2004.eu.int εγκαινίασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αντικείμενο τις ευρωεκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στα 25 κράτη μέλη από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου 2004.

    Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παράσχει στα ΜΜΕ λεπτομερείς πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις ευρωεκλογές, αλλά και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών γι' αυτές.

    Η ιστοσελίδα θα ενημερώνεται και θα εμπλουτίζεται κατά τη διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου, ενώ κατά την εκλογική βραδιά της 13ης Ιουνίου θα παρέχει συνεχή ενημέρωση για τα αποτελέσματα στα 25 κράτη μέλη και για την κατανομή των εδρών ανά πολιτική ομάδα.

    [04] Βεβαιότητα για την επιτυχία των Αγώνων 100 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης.

    04/05/2004 19:41:29

    Τη βεβαιότητά τους για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης με επιτυχία εκφράζουν με σημερινές δηλώσεις τους, εκατό ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Ο κ.Ρογκ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ''καθώς εισερχόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν από τους Αγώνες, οι περισσότερες προετοιμασίες ήδη έχουν ολοκληρωθεί''. Συμπληρώνει δε ότι ''παραμένει αρκετό έργο για να γίνει και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία με την ''Αθήνα 2004'' και την ελληνική κυβέρνηση, για να εξασφαλίσουμε ό,τι χρειάζεται για την επιτυχία των Αγώνων. Ολα θα είναι έτοιμα εγκαίρως''.

    [05] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    04/05/2004 19:22:43

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.547,20 +57,50 +1,26%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 3.990,75 -16,90 -0,42%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.806,72 -6,75 -0,24%

    ΠαρίσιCAC-40 3.700,79 -4,69 -0,15%

    ΖυρίχηSMI 5.829,70 +12,80 +0,21%

    [06] Απέρριψε το αίτημα της "Ρικομέξ" ο Αρειος Πάγος.

    04/05/2004 18:56:37

    Η επιτροπή Αναστολών του Εργατικού Τμήματος του Αρείου Πάγου απέρριψε σήμερα αιτήσεις της εταιρείας "Ρικομέξ" που ζητούσε να ανασταλούν εφετειακές αποφάσεις με τις οποίες είχαν επιδικαστεί υπέρ των οικογενειών θυμάτων του σεισμού της 7.9.1999 ποσά 684.496, 231.067, 109.695 και 381.487 ευρώ ως αποζημιώσεις.

    Ο Αρειος Πάγος έκανε εν μέρει δεκτές τις αιτήσεις αναστολής του αρχιτέκτονα και του μηχανικού του κτιρίου, κρίνοντας ότι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν σε αυτήν τη φάση ποσό 5.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια.

    [07] Προεδρικό διάταγμα για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο.

    04/05/2004 18:20:01

    Μια πρώτη ενημέρωση για το προεδρικό διάταγμα το οποίο αφορά στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο.

    Με βάση το προεδρικό διάταγμα, στο εξής διαδοχικές συμβάσεις συνιστούν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου εφόσον πληρούνται τα ακόλουθα κριτήρια:

    Α) Να υπάρχει ενεργός σύμβαση μετά τη 10η Ιουλίου 2002 έως την έναρξη του προεδρικού διατάγματος.

    Β) Η συνολική χρονική διάρκεια διαδοχικών συμβάσεων να καλύπτει τουλάχιστον 24 μήνες εργασίας, ανεξαρτήτως αριθμού ανανεώσεων συμβάσεων.

    Γ) Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας να έχει παρασχεθεί κατά πλήρες ή μειωμένο ωράριο εργασίας και σε καθήκοντα ίδια ή παρεμφερή με αυτά που αναγράφονται στην αρχική σύμβαση.

    Δ) Το αντικείμενο της σύμβασης να αφορά σε δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονται ευθέως με το δημόσιο συμφέρον το οποίο υπηρετεί παγίως και διαρκώς η αντίστοιχη δημόσια υπηρεσία.

    [08] Προβληματισμένος ο υφ.Υγείας για τα Ολυμπιακά νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη.

    04/05/2004 18:07:21

    Αμφίβολη είναι η έγκαιρη υλοποίηση των έργων στα τρία Ολυμπιακά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Αθανάσιο Γιαννόπουλο, ο οποίος κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην πόλη, τόνισε ότι οι εργασίες ''έχουν μείνει αρκετά πίσω''.

    Ωστόσο, αναφορικά με το νοσοκομείο ''Παπαγεωργίου'', ο κ.Γιαννόπουλος διαπίστωσε την ''ιδιαίτερα καλή'' λειτουργία του, ενώ το χαρακτήρισε ''στολίδι'' της πόλης.

    [09] Ν.Κωνσταντόπουλος για την εκκλησιαστική κρίση.

    04/05/2004 17:44:30

    "Δεν υπάρχουν περιθώρια σήμερα για σύγχυση μεταξύ κανονικών θεσμών της Εκκλησίας και πολιτειακής νομιμότητας. Ο ρόλος του Πατριαρχείου είναι προς το συμφέρον και του Ελληνισμού και της ελληνικής κοινωνίας και της Ορθοδοξίας. Και πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση να υπάρξει γρήγορη έξοδος από την κρίση", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος, αφού συζήτησε με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου την κρίση η οποία έχει ανακύψει στις σχέσεις του Φαναρίου με την Εκκλησία της Ελλάδας.

    [10] Την προσεχή Δευτέρα η συνάντηση προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Αρχιεπισκόπου.

    04/05/2004 17:08:37

    Την προσεχή Δευτέρα 10 Μαϊου, στις 9.30 το πρωί στα γραφεία της Χαρ.Τρικούπη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    Η συνάντηση θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της Χαρ. Τρικούπη.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Παπανδρέου είχε ανακοινώσει χθες ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, κάτι που διέψευσε η Αρχιεπισκοπή παραπέμποντας τη συνάντηση σε «ευθετότερο χρόνο, ο οποίος, τελικά, προσδιορίσθηκε για την προσεχή Δευτέρα και αφού προηγουμένως έριξε μια κάποια ''σκιά'' στις σχέσεις Αξιωματικής Αντιπολίτευσης-Αρχιεπισκοπής.

    [11] "Τάιμς": Τελεσίγραφο της ΔΟΕ στην Ελλάδα για το σκέπαστρο.

    04/05/2004 16:54:45

    ''Η ΔΟΕ έδωσε στην Αθήνα προθεσμία μέχρι τις 20 Μαΐου για την κατασκευή του σκελετού του σκέπαστρου του Ολυμπιακού Σταδίου. Σε περίπτωση αποτυχίας, η κατασκευή της στέγης θα εγκαταλειφθεί, το στάδιο θα μείνει χωρίς στέγη και 55.000 αθλητές και θεατές θα βρεθούν εκτεθειμένοι στον καύσωνα του Αυγούστου...''.

    Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας ''Τάιμς'' το οποίο έχει ως τίτλο ''Τελεσίγραφο στην Ελλάδα για το Ολυμπιακό σκέπαστρο''.

    Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου, Θοδωρής Ρουσόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε πως ''ουδέποτε ετέθη τελεσίγραφο από τη ΔΟΕ στην κυβέρνηση'' επικαλούμενος, μάλιστα, την ''ιδιαίτερη ικανοποίηση'' την οποία εξέφρασε μετά από την τελευταία ενημέρωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

    [12] Συνάντηση πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία Πατριαρχείου.

    04/05/2004 16:29:43

    Σε κρίσιμη καμπή εξακολουθούν να βρίσκονται οι σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να εκτονώσει την κρίση μεταξύ των δύο πλευρών.

    Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποτελούμενη απο 4 αρχιερείς.

    Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση έγινε γνωστό ότι έχει συζητηθεί η μετάβαση της υπουργού Παιδείας στο Φανάρι αύριο, καθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόκειται την Παρασκευή να μεταβεί στην Πέργαμο και στη συνέχεια στο Πατριαρχείο Σερβίας.

    Ο μητροπολίτης Εφέσου Χρυσόστομος βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό μαζί με τους άλλους αρχιερείς δήλωσε ότι ήταν πολύ ωφέλιμη η συνεργασία και με αυτή την προοπτική ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες.

    Τόνισε ότι ο κ. Καραμανλής σέβεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπερβαλλόντως όπως είπε χαρακτηριστικά, ενω σε ερώτηση αν ζητήθηκε να μην υπογραφούν τα Προεδρικά Διατάγματα τοποθέτησης των νέων ιεραρχών στις νέες χώρες, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε.

    Η πατριαρχική αντιπροσωπεία το πρωί συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Παναγιώτη Σκανδαλάκη και με την υπουργό Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου. Ο Μητροπολιτης Εφέσου κ.Χρυσόστομος ανέφερε οτι δεν είναι το Πατριαρχείο που τεντώνει το σχοινί. Πρέπει, είπε, να γίνουν στοιχειώδη πράγματα για να κάνουν το Πατριαρχείο να μη νιώθει σε μειονεκτική θεση.

    Ανοιχτά υπέρ της ελλαδικής Εκκλησίας στη διένεξη με το Πατριαρχείο τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    [Φώτο-754957]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 May 2004 - 20:30:18 UTC