Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο ΓΓ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων
  • [02] Χριστόδουλος κατά «θρησκευτικού αποχρωματισμού
  • [03] «Οχι Μητσοτάκη για προεδρία της Δημοκρατίας
  • [04] Την Τρίτη το πρόγραμμα της ΝΔ για οικονομία
  • [05] Πυρά Κωνσταντόπουλου κατά Παπανδρέου-δικομματισμού
  • [06] Κριτική Τσοβόλα στους δύο "μονομάχους"
  • [07] Εξαγγελίες Παπανδρέου από τη Χαλκίδα
  • [08] Αισιοδόξια Α.Παπαρήγα για εκλογική αναμέτρηση
  • [09] Καραμανλής σε ''ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' και Εθνική Πινακοθήκη

  • [01] Στην Αθήνα ο ΓΓ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

    01/02/2004 18:45:14

    Εφτασε στις 3 μ.μ. στην Αθήνα, από τις Βρυξέλλες, ο ΓΓ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) κ. Αϊνταν Γουάϊτ, με αφορμή την επιχείρηση σύλληψης μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έπειτα από μήνυση του εκδότη της «Αυριανής Γιώργου Κουρή. Τον κ.Γουάιτ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Μανώλη Μαθιουδάκη. Στο μεταξύ, η ΕΣΗΕΑ σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η απεργία των δημοσιογράφων στο συγκρότημα Κουρή έχει προκαλέσει το ευρύτερο ενδιαφέρον στην ΕΕ και σημειώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) απέστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας σε όλες τις αρμόδιες αρχές στην ΕΕ και την Ελλάδα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους κυρίως στην απόπειρα σύλληψης από τις διωκτικές αρχές των Ελλήνων συνδικαλιστών, γεγονός που παραπέμπει σε μία απαράδεκτη εποχή του παρελθόντος.

    [02] Χριστόδουλος κατά «θρησκευτικού αποχρωματισμού

    01/02/2004 18:45:07

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, τόνισε και σήμερα, για δεύτερη μέρα, οτι ορισμένοι δεν ανέχονται να έχει ρόλο η Εκκλησία στη ζωή, ενω αναφέρθηκε στον θρησκευτικό αποχρωματισμό, που, όπως τόνισε, προσπαθεί να επιβληθεί στις ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα, όπου είμαστε προνομιούχοι. Μάλιστα αναφέρθηκε και στα θρησκευτικά σύμβολα, που στη χώρα μας είναι σεβαστά, όχι όμως και στην Ευρώπη. «Βέβαια στην πατρίδα μας, είπε, φυλάμε Θερμοπύλες και αυτό δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Στην Ευρώπη, ωστόσο, συντελείται ένας αποχριστιανισμός της κοινωνίας. Εκεί όπου υποτίθεται οτι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα σύμβολα μας τελούν υπό διωγμόν".

    [03] «Οχι Μητσοτάκη για προεδρία της Δημοκρατίας

    01/02/2004 18:45:00

    Κατηγορηματικά αρνητικός στο να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής.

    Απαντώντας στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η ΝΔ εφόσον κερδίσει τις εκλογές, και ειδικότερα στο «αγκάθι της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τη γνώμη ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Κανείς δεν θέλει εκλογές την άνοιξη του 2005. O Γιώργος Παπανδρέου θα χρειασθεί τουλάχιστον 4 χρόνια στην αντιπολίτευση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν από την ήττα και να ανασυγκροτήσει το κόμμα του. Προβλέπει μάλιστα ότι «θα υπάρξει συμφωνία σε μια κοινή υποψηφιότητα. Για το εάν ο ίδιος ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος, απαντά κατηγορηματικά «Όχι. Θα βοηθήσω όσο μπορώ, αλλά δεν θέλω να γίνω Πρόεδρος και δεν θα γίνω.

    [04] Την Τρίτη το πρόγραμμα της ΝΔ για οικονομία

    01/02/2004 18:44:53

    Παρουσιάζεται την ερχόμενη Τρίτη από τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Οικονομία. Επί του προγράμματος θα μιλήσουν επίσης ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού & Προγράμματος Γ. Σουφλιάς, ο συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών υποθέσεων Γ. Αλογοσκούφης και ο συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής & Εμπορίου Γ. Σαλαγκούδης.-

    [05] Πυρά Κωνσταντόπουλου κατά Παπανδρέου-δικομματισμού

    01/02/2004 17:19:06

    Ο δημόσιος βίος είναι γεμάτος από νοσηρές καταστάσεις, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ενωτικού ψηφοδελτίου του ΣΥΝ της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ν. Κωνσταντόπουλος, σε όμιλία του σήμερα στον Κολωνό. Ο κ. Κωνσταντόπουλος επέκρινε έντονα τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία όταν αναφέρεται στα περί συμμετοχικής δημοκρατίας, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι βαφτίζει ως σκανδαλολογία τον δημοκρατικό έλεγχο που είναι αξία της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, τον κοινωνικό έλεγχο για τα έργα και τις ημέρες της εξουσίας του. Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε επίσης τον Γ. Παπανδρέου ότι ανακυκλώνει με ταχείς ρυθμούς τον λαικισμό,την εποχή των συνθημάτων και των ανέξοδων εξαγγελιών. Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που άσκησαν μονοπώλιο εξουσίας όλη τη δεκαετία του '90, , θέλουν να κρύψουν ότι οι πολιτικές τους κινούνται στον ίδιο μονόδρομο των νεοφιλελεύθερων προσαρμογών.

    [06] Κριτική Τσοβόλα στους δύο "μονομάχους"

    01/02/2004 17:18:59

    "Στόχος των δύο μονομάχων είναι η συνέχιση από την επομένη των εκλογών της ίδιας και χειρότερης αντιλαϊκής πολιτικής που ζούμε από το 1990 έως σήμερα". Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας προσερχόμενος σε εκδήλωση των Αποδήμων Ηπειρωτών στο δημοτικό γυμναστήριο Περιστερίου. "Οι δύο μονομάχοι του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού και οι διαπλεκόμενοι με αυτούς, θέλουν να επιβάλουν στη χώρα την αμερικανοποίηση της ζωής" πρόσθεσε ο κ. Τσοβόλας ενώ κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν και να στείλουν τα προοδευτικά κόμματα στη Βουλή, "για να νοιαστεί κάποιος γι αυτούς".-

    [07] Εξαγγελίες Παπανδρέου από τη Χαλκίδα

    01/02/2004 16:15:54

    Τρεις σημαντικές μεταρρυθμίσεις εξήγγειλε, από τη Χαλκίδα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ενθουσιώδη συγκέντρωση φίλων του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη μεταρρύθμιση αφορά στο κράτος το οποίο χρειάζεται ριζικές τομές, αποκέντρωση, διαφάνεια και εξάλλειψη της γραφειοκρατίας. Η δεύτερη αφορά στο δίκτυο προστασίας του αδύναμου πολίτη. Η τρίτη αφορά σε μια πραγματικά δωρεάν παιδεία, καθώς όπως είπε, η εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι οικονομικό βάρος για την οικογένεια. Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε στο Λαύριο για την ανεργία των νέων σημείωσε ότι αφορά 193.500 άτομα, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν απειλούνται καθώς θα υπάρξει πλαφόν προσλήψεων, ενώ υπογράμμισε ότι οι νέοι θα έχουν δυνανότητα εξαγοράς του ασφαλιστικού τους χρόνου με μηνιαίες δόσεις και ότι το ποσό αυτό θα εκπίπτει από το φορολογητέο τους εισόδημα. Τέλος, ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε και πάλι στις αλλαγές στο κυβερνών κόμμα, σημειώνοντας ότι θα πάνε στα αζήτητα, όπως είπε, οι μηχανισμοί και η γραφειοκρατία, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τα βλέπει όλα μαύρα.

    Σε φιλική συνομιλία που είχε στη συνέχεια με δημοσιογράφους ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι είναι η ίδια η κοινωνία που ζητάει αλλαγές στα κόμματα, έκανε λόγο για μικροκατεστημένα στις μεσαίες βαθμίδες, ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να προχωρήσει σε ανάλογες αλλαγές γιατί είναι δέσμιος εσωκομματικών ισορροπιών.

    [08] Αισιοδόξια Α.Παπαρήγα για εκλογική αναμέτρηση

    01/02/2004 16:15:46

    Τη βαθιά της εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη όσον αφορά το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, εξέφρασε σήμερα η γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στην έκθεση «Αγρότικα, στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως εκτίμησε η κ.Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΚΚΕ σε περίπου ίδια ποσοστά με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, υπολείπονται αρκετές μέρες μέχρι τις εκλογές για να διαψευστούν οι προσδοκίες του δικομματισμού.

    Αναφερόμενη στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι θέλει να περάσει τον «δικομματισμό του κεφαλαίου δημιουργώντας λαό και κόμματα των «γιάπιδων. Για το ενδεχόμενο συνεργασιών, δήλωσε ότι η εκλογική συνεργασία δεν είναι ρεαλιστική αλλά το ΚΚΕ δεν παραιτείται από την πολιτική των συμμαχιών.

    [09] Καραμανλής σε ''ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' και Εθνική Πινακοθήκη

    01/02/2004 16:15:33

    Την Εθνική Πινακοθήκη και τη θεραπευτική κοινότητα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Ραφήνα επισκέφτηκε ο κ. Καραμανλής συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών πρέπει να δοθεί έμφαση στο τρίπτυχο πρόληψη, θεραπεία και επανένταξη και δεσμεύθηκε προσωπικά ότι θα συντονίζει όλες τις δράσεις. Υπογραμμισε ακόμη ότι πρέπει να δημιουργηθούν και άλλες θεραπευτικές κοινότητες, ενώ σε ότι αφορά την επανένταξη δεσμεύθηκε για την εφαρμογή ενός επιδοτούμενου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για απεξαρτημένα άτομα καθώς και για την επιδότηση και παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για να προσλαμβάνουν απεξαρτημένους. Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος τη ΝΔ επανέλαβε ότι οι χρήστες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και πως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αμείλικτα οι εμποροι του λευκού θανάτου.

    Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Εθνική Πινακοθήκη και περιηγήθηκε μαζί με τη σύζυγό του Νατάσσα την έκθεση το ''Φως του Απόλλωνα: Ιταλική αναγέννηση και Ελλάδα''. Φτάνοντας ο κ. Καραμανλής στην Πινακοθήκη περίμενε στην ουρά και συνομίλησε με τους επισκέπτες ενώ κατά την περιήγησή του στην έκθεση εντυπωσιάστηκε από πολλά εκθέματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 February 2004 - 21:30:15 UTC