Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στον ΟΗΕ για Κυπριακό: Επαφές Ανάν στην Ουάσιγκτον
  • [02] Γ.Παπανδρέου: Μέτρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [03] Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Υποψηφιοι
  • [04] Στους νεολαίους της ΝΔ ο Κ.Καραμανλής
  • [05] Επίσκεψη Τσοβόλα στη ΔΕΗ
  • [06] Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα για Λέοπαρντ
  • [07] Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ο Σημίτης
  • [08] Επίσκεψη Παπαρήγα στα ναυπηγεία Ελευσίνας

  • [01] Σύσκεψη στον ΟΗΕ για Κυπριακό: Επαφές Ανάν στην Ουάσιγκτον

    02/02/2004 21:19:50

    Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό από μέρους των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να εξεταστούν σε αυριανή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού.Στη σύσκεψη θα προεδρεύει ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του διεθνούς Οργανισμού για το ζήτημα της Κύπρου, Αλβαρο ντε Σότο και θα συμμετέχουν ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμας Γουέστον και οι συνεργάτες των δυο αξιωματούχων. Υπάρχει, όμως, πιθανότητα η σύσκεψη τελικά να μην πραγματοποιηθεί αύριο επειδή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ και πολύ πιθανό με τον πρόεδρο Μπους, με τους οποίους θα συζητήσει το θέμα της ανοικοδόμησης του Ιράκ, αλλά και άλλα ζητήματα, όπως το Κυπριακό. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στον ΟΗΕ, η οποία αν δεν πραγματοποιηθεί αύριο, θα γίνει εντός της εβδομάδας, θα εξεταστεί το περιεχόμενο της επιστολής που θα αποστείλει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στα εμπλεκόμενα μέρη, ζητώντας να τοποθετηθούν γραπτώς στους όρους που θέτει για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

    [02] Γ.Παπανδρέου: Μέτρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    02/02/2004 18:20:28

    Σειρά μέτρων για την περαιτέρω ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το απόγευμα σε συγκέντρωση μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.Τα μέτρα επικεντρώνονται στην ελάφρυνση του φορολογικού βάρους και στην απλοποίηση του φορολογικού καθεστώτος που διέπει σήμερα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στην μείωση του κόστους και χρόνου για την ίδρυση μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, στην απλοποίηση της πτωχευτικής διαδικασίας, στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, στην ενίσχυση των κέντρων υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλπ.Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε γενικότερα και στις βασικές αρχές της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, σημειώνοντας ότι θα στηρίζεται στην διατήρηση των υψηλών αναπτυξιακών ρυθμών, την μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αναβάθμιση του τομέα του τουρισμού και στην άρση στρεβλώσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.Ο κ. Παπανδρέου έδωσε έμφαση στην υλοποίηση της οικονομικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στην εξωτερική πολιτική χαρακτήρισε ρεαλιστική την προοπτική μόνιμης και καλής γειτονίας με την Τουρκία. Επίσης ανέφερε ότι, με την εξωτερική πολιτική που ασκήθηκε, ''διασφαλίσαμε να μείνουμε αλώβητοι από κρίσεις''.

    [03] Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Υποψηφιοι

    02/02/2004 18:12:27

    Οι εκλογές της 7ης Μαρτίου θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη του πολιτικού συστήματος και κρισιμες για την Αριστερά, δήλωσε ό πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος παρουσιάζοντας σήμερα τα ψηφοδέλτια του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Ζάππειο.Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι ο Μ. Γλέζος, με δεύτερο τον Μήτσο Κωστόπουλο, ενώ στην Β Περιφέρεια Αθηνών κατέρχονται οι δυο ευρωβουλευτες του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος και Μ. Παπαγιαννάκης.Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι μεσα από τα ψηφοδέλτια αποτυπώνεται η μεγάλη συσπείρωση αριστερών δυνάμεων και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΝ της Ριζοσπαστικής Αριστεράς γέννησε ήδη μεγάλες ελπίδες, οχι ως ένα απλό εκλογικό σχήμα, αλλά ως ένα πρώτο βήμα για τη μεγάλη υπόθεση της ανασυγκρότησης και ανανέωσης της Αριστεράς στο σύνολό της. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι απέναντι στους αριστερούς πολίτες που παρακολουθούν το εγχείρημά μας με ενδιαφέρον, εμείς όλοι δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε μετά τις εκλογές με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη την προσπάθεια για την ενότητα, τη ριζοσπαστικοποίηση και την ανασυγκρότηση της Αριστεράς.Γι αυτό, όπως είπε, η ψήφος στο ΣΥΝ Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει διπλό νόημα. Είναι ψήφος για την ισχυρή παρουσία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη νέα βουλή.Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι μετά την υπόθεση Πάχτα το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία εναντίον της δήθεν σκανδαλολογίας και της επιστροφής στο 89. Πρόκειται, πρόσθεσε, για εξωφρενική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και για προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών. Αναφερόμενος στην εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι ο κ. Παπανδρέου και οι μηχανισμοί που τον στηρίζουν προβάλλουν τη διαδικασία εκλογής ως το κεντρικό σημείο της αλλαγής εικόνας που θέλουν να περάσουν. Είναι φανερό, κατέληξε, ότι πρόκειται για ένα τρυκ χωρίς ουσία, ότι αποτελεί επανάληψη χειρισμών του κ. Σημίτη κι ότι προδίδει πλήρη έλλειψη νέων ιδεών.

    [04] Στους νεολαίους της ΝΔ ο Κ.Καραμανλής

    02/02/2004 17:43:07

    Αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους νέους άφησε ο Κ.Καραμανλής μιλώντας σε στελέχη της νεολαίας του κόμματός του. «Σήμερα ορισμένοι στηρίζουν μια ολόκληρη επικοινωνιακή στρατηγική στην αντίληψη οτι οι νέοι δεν είναι αρκετά ώριμοι, δεν είναι σταθεροί στις απόψεις τους και μπορεί να τους αιχμαλωτίσει η τηλεοπτική εικόνα, το στίλ, οι διαφημιστικές εντυπώσεις στιγμής. Εγώ αρνούμαι να σας αντιμετωπίσω με αυτό τον τρόπο, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις εκρηκτικές διαστάσεις, που όπως είπε έχει λάβει η ανεργία, και εξήγγειλε σειρά μέτρων για την ενίσχυση των νέων ανάμεσα στα οποία είναι οτι "οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ θα θεωρούνται προστατευομενα μέλη για μια επιπλεον διετία ωστε οι οικογενειές τους να εχουν φορολογικές ελαφρύνσεις και οι άνεργοι απόφοιτοι ΤΕΙ και ΑΕΙ θα εντάσσονται σε ειδικό πρόγραμμα για τη στήριξή τους απο τον ΟΑΕΔ". Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε μεγάλη απάτη τη δωρεάν παιδεία και αφού τόνισε ότι 65.000 έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό, σημείωσε οτι η ίδρυση μή κρατικών πανεπιστημιων μή κερδοσκοπικού χαρακτηρα αποτελεί στόχο της ΝΔ, καθώς και η αναβάθμιση των ΑΕΙ και των ΑΕΙ. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Καραμανλής και στις νέες τεχνολογίες, οι οποίες «ειναι εξαγωγικός τομέας για την Ινδία ενώ η Ελλάδα δεν έχει ουτε κάν καλές και φθηνές συνδέσεις στο Ιντερνετ. Τέλος, ανακοίνωσε μέτρα για τη στήριξη των νέων γυναικών, ενώ δεσμεύθηκε για μείωση της στρατιωτικής θητείας στους έξι μήνες.

    [05] Επίσκεψη Τσοβόλα στη ΔΕΗ

    02/02/2004 15:35:23

    Η εκποίηση Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών βασικής σημασίας για την οικονομία και την κοινωνία και μάλιστα χωρίς να είναι ενταγμένες σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα πραγματικής ανάπτυξης της χώρας, βλάπτει σαφώς την ελληνική οικονομία μεσομακροπρόθεσμα και μεταφέρει κέρδη και πλούτο σε κάποιες μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

    Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής της ΔΕΗ όπου και συναντήθηκε με τον διευθυντή Σπύρο Σαββίδη.

    Το ΔΗΚΚΙ, τόνισε ο πρόεδρος του, θα συνεχίσει τον αγώνα του, ώστε να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις ωφελούν κάποιους ολίγους οικονομικά ισχυρούς και βλάπτει την οικονομία, τα νιάτα της πατρίδας, τις γυναίκες (όπου το ποσοστό ανεργίας είναι μεγάλο) και γενικώς τα λαϊκά στρώματα.

    [06] Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα για Λέοπαρντ

    02/02/2004 15:35:16

    ''Παντελώς αστήρικτη'' χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την πληροφορία που αναγράφει το γερμανικό περιοδικό ''Σπίγκελ'' για παρατυπίες στην αγορά των αρμάτων ''Λέοπαρντ''.

    Ο κ.Πρωτόπαπας ανέφερε επίσης πως η αναφορά του περιοδικού δεν βασίζεται σε στοιχεία ούτε προβάλει κάποιες αποδείξεις και πρόσθεσε ότι ''όλες οι διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με το νόμο και με απόλυτη διαφάνεια και όποιος έχει να καταγγείλει κάτι ας το κάνει''.

    Με την ευκαιρία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε ότι επιχειρείται να καλλιεργηθεί κλίμα της σκανδαλολογίας και πρόσθεσε ότι όποιος επιδιώκει να αναβιώσει το κλίμα του 1989 θα πρέπει να γνωρίζει ότι ''αυτό θα οδηγήσει σε αδιέξοδο''.Και τούτο διότι,όπως είπε,μια τέτοια προσπάθεια στηρίζεται στη βαθιά συντηρητική αντίληψη που θέλει να μη γίνεται τίποτα στον τόπο.-

    [07] Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ο Σημίτης

    02/02/2004 15:23:05

    Έργο ορόσημο μιας νέας εποχής και μιας χώρας που μπορεί να οικοδομεί το μέλλον της, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης τη ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου. Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών Βάσω Παπανδρέου και Χρήστο Βερελή και τους υφυπουργούς Τύπου και Παιδείας Τηλέμαχο Χυτήρη και Γιώργο Θωμά, έφθασε το πρωί στο εργοτάξιο της Κοινοπραξίας «Γέφυρα στο Αντίρριο, και μετέβη οδικά μέχρι το μέσον της γέφυρας όπου το έργο έχει ολοκληρωθεί και έχει διαμορφωθεί η οδός πρόσβασης από την πλευρά του Αντιρρίου. Ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε προσφωνήσεις της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και των υπευθύνων της Κοινοπραξίας «Γέφυρα, τόνισε ότι «το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη για την ένωση της Στερεάς Ελλάδας με την Πελοπόννησο γίνεται πραγματικότητα, χαρακτήρισε τη ζεύξη ένα από τα μεγαλύτερα έργα στον κόσμο και πρόσθεσε ότι θα αποτελέσει κομβικό σημείο αναφοράς μεταξύ των λιμανιών Πάτρας και Ηγουμενίτσας. Ο κ. Σημίτης ευχαρίστησε τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ που έχουν ασχοληθεί με το έργο Β.Παπανδρέου και Κ.Λαλιώτη, και η υπουργός ευχαρίστησε τον Κ. Σημίτη υπό την καθοδήγηση του οποίου προχώρησε και ολοκληρώνεται το έργο.

    [08] Επίσκεψη Παπαρήγα στα ναυπηγεία Ελευσίνας

    02/02/2004 15:22:57

    Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Η κ. Παπαρηγα δήλωσε με έμφαση απευθυνόμεμνη στους εργαζόμενους ότι ''αν ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ είναι σαν να πυροβολείτε τον εαυτό σας''. Ειδικότερα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σε τίποτα δεν έχει αλλαξει και ότι καπηλεύεται τα λαϊκά προβλήματα ενώ για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν αλλάζει τίποτα με την αλλαγή του αρχηγού του και ότι είναι δεξιό κόμμα με συντηρητική πολιτική. Για τους λόγους αυτούς η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να χαλάσουν τα σχέδια στο δικομματισμό και να ενισχύσουν το ΚΚΕ γιατί υπερασπίζεται σταθερά τα συμφέροντα των εργαζομένων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 February 2004 - 21:30:13 UTC