Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποκριτική χαρακτήρισε ο Ρουσόπουλος τη ρύθμιση πανωτοκίων.
  • [02] Μπακογιάννη:H εμπιστοσύνη των πολιτών το κλειδί της ΝΔ.
  • [03] Κωνσταντόπουλος:Λάθος η απομονωτική πολιτική του ΚΚΕ.
  • [04] Ρουσσόπουλος:Ο τόπος δεν χρειάζεται ούτε μεσσίες ούτε σωτήρες.
  • [05] Λαλιώτης:Μαζί με τον Γ.Παπανδρέου στην πρώτη γραμμή.
  • [06] Δήλωση Γ.Παπανδρέου στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
  • [07] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στη Χαλκίδα.
  • [08] "MRB"- Με 3,7 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Υποκριτική χαρακτήρισε ο Ρουσόπουλος τη ρύθμιση πανωτοκίων.

    01/02/2004 11:35:44

    Υποκριτική χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος την εξαγγελία του κ. Γιώργου Παπανδρέου για ρύθμιση των πανωτοκίων. Ευρισκόμενος σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, δήλωσε τα εξής: «Άκουσα τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να λέει ότι θα ρυθμίσει τα χρέη των πανωτοκίων. Και αναρωτιέμαι αν γνωρίζει και τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια, ότι, η Νέα Δημοκρατία ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 45 φορές μετρημένες έφερε το θέμα των πανωτοκίων στη Βουλή, άλλοτε με ερωτήσεις, άλλοτε με επερωτήσεις και με πρόταση Νόμου για την ρύθμιση αυτών των χρεών. Το ΠΑΣΟΚ, 45 φορές αρνήθηκε να λύση το πρόβλημα. Σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να κάνει μια υπόσχεση, την οποία η Νέα Δημοκρατία, θεωρεί τουλάχιστον υποκριτική. Πιστεύουμε εάν το ΠΑΣΟΚ πραγματικά ήθελε να βοηθήσει, τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τον αγρότη, που οι κόκκινες καρτέλες στην Αγροτική Τράπεζα τον εμποδίζουν από το να προχωρήσει στη δουλειά του, θα το είχε κάνει στις 45 φορές που η Νέα Δημοκρατία το πρότεινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    Είναι κρίμα και δεν επαγγέλλεται νέο ήθος αυτό, όταν έχουμε αρνηθεί κάτι που το ζητά ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, να θυμόμαστε αυτό το πρόβλημα και να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε το βάσανο του έλληνα που χρωστάει εξ αιτίας της πολιτικής των πανωτοκιών. Mίας πολιτικής, που οφείλεται κυρίως σε αυτή την κυβέρνηση

    [02] Μπακογιάννη:H εμπιστοσύνη των πολιτών το κλειδί της ΝΔ.

    01/02/2004 10:21:59

    Σε συνέντευξή της στη ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζει ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Νέα Δημοκρατία είναι το κλειδί που θα δώσει στην φιλελεύθερη παράταξη τη νίκη και τη δυνατότητα να ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία της χώρας. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων ενόψει των εκλογών ακολουθεί μια καταστροφική τακτική για το σύνολο του πολιτικού κόσμου και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

    [03] Κωνσταντόπουλος:Λάθος η απομονωτική πολιτική του ΚΚΕ.

    01/02/2004 10:21:52

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ με τις παραδοχές και τις συγνώμες του κ. Παπανδρέου δεν θα αποφύγει την κρίση των πολιτών για την κυβερνητική του πολιτική. Επίσης, αναφέρει ότι όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται οι πολίτες ότι η χαμένη ψήφος είναι αυτή που κατευθύνεται στα δύο μεγάλα κόμματα. Ακόμη χαρακτηρίζει λάθος την απομονωτική πολιτική του ΚΚΕ και σημειώνει ότι το κεντρικό ερώτημα αυτών των εκλογών δεν είναι ποιός θα κερδίσει αλλά εάν θα υπάρχει ένα πλουραλιστικό και δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.

    [04] Ρουσσόπουλος:Ο τόπος δεν χρειάζεται ούτε μεσσίες ούτε σωτήρες.

    01/02/2004 10:21:46

    Ο τόπος δεν χρειάζεται ούτε μεσσίες ούτε σωτήρες, τονίζει σε συνέντευξή του στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ του Δημήτρη Ρίζου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θεοδωρής Ρουσσόπουλος, αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, για τον οποίο λέει ότι ανακάλυψε σήμερα την Ελλάδα και προτείνει για όλα τα θέματα διάλογο μέσα απο ένα θωλό πλαίσιο. Ο κ. Ρουσσόπουλος υπογραμμίζει ότι οι Ελληνες δεν θα υπογράψουν λευκές επιταγές και με τη θετική ψήφο τους η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει μια καθαρή νίκη και θα σχηματίσει μια ισχυρή αποτελεσματική κυβέρνηση μακράς πνοής, νέας προοτικής που θα είναι όλων των Ελλήνων.

    [05] Λαλιώτης:Μαζί με τον Γ.Παπανδρέου στην πρώτη γραμμή.

    01/02/2004 10:21:39

    Η ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου συνδέθηκε άρρηκτα με μια νέα εποχή, πυροδοτώντας σε ακαριαίο χρόνο προσδοκίες στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τονίζει σε συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο Κώστας Λαλιώτης.Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δηλώνει με έμφαση ότι είναι μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον χαρακτηρίζει αδελφό του, ότι συμφωνεί απολύτως με τις αναφορές του για την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ και το ρόλο της σύγχρονης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Επίσης υπογραμμίζει ότι ο κ. Παπανδρέου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται και δεν έχει ανάγκη απο

    ''τοποτηρητές'' και ''κηδεμόνες''. Ο κ.Λαλιώτης τονίζει ότι θα είναι παρόν και στην πρώτη γραμμή στην εκλογική αυτή μάχη, διότι, όπως λέει, σε μια διπολική αναμέτρηση κανείς δεν μπορεί να είναι αμέτοχος, σιωπηρός και αναχωρητής. Ο κ. Λαλιώτης υπογραμμίζει επίσης ότι απαιτούνται στο ΠΑΣΟΚ ριζικές αμφισβητήσεις, ρήξεις και ανατροπές σε κάθε πρακτική και πρόσωπο που αναστέλει ή καταστέλλει την υπεροχή του αλλά και την προοπτική της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Είναι στο χέρι μας, αναφέρει χαρακτηριστικά, να αλλάξουμε όλα εκείνα που μας καθηλώνουν και απωθούν τους πολίτες.

    [06] Δήλωση Γ.Παπανδρέου στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    01/02/2004 10:21:33

    ''Απέναντι στην σκανδαλολογία και το νοσηρό κλίμα που επιχειρείται ξανά να δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, εμείς θεμελιώνουμε τη διαφάνεια μέσα απο την ενεργό συμμετοχή του πολίτη'', τονίζει σε δήλωσή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο Γιώργος Παπανδρέου. Κάθε ψήφος, προσθέτει, στην εκλογή την ερχόμενη Κυριακή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απευθείας απο τη βάση, είναι εντολή για αλλαγές, ανατροπές, τομές και μεταρρυθμίσεις στο ΠΑΣΟΚ, στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία. Με τις μεγάλες αυτές αλλαγές, υπογραμμίζει, θα εξοπλίσουμε το πολιτικό σύστημα με πραγματικά αντανακλαστικά. Η απαξίωση της πολιτικής, επισημαίνει, είναι το εργαλείο της συντήρησης και ζητά την εντολή μέσω της μαζικής συμμετοχής σ'αυτή την ψηφοφορία για να βάλει τέλος ''σε όλα όσα θέλουν να μας γυρίσουν πίσω και να μας κρατήσουν στο παρελθόν''.

    [07] Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στη Χαλκίδα.

    01/02/2004 09:04:53

    Στο κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου. ''Δεν ερχόμαστε για τις καρέκλες αλλά για την προσφορά και τις μεγάλες τομές'', τόνισε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας χθες στο Καρπενήσι. Ο κ. Παπανδρέου συνδύασε την αναφορά του αυτή με πρόσκληση σε φίλους και οπαδούς των άλλων κομμάτων να κάνουν και εκείνοι την επανάστασή τους και να ανατρέψουν τα κατεστημένα των δικών τους κομμάτων. Νωρίτερα, μιλώντας στην Καρδίτσα με αγρότες υποσχέθηκε λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τα πανωτόκια. Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Παπανδρέου οι αγρότες που έχουν χρέη δεν θα πληρώσουν σε τόκους ποσό μεγαλύτερου του διπλάσιου του κεφαλαίου που είχαν δανειστεί. Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου την πρότασή του αυτή τη συζήτησε με τις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες του δήλωσαν ότι μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Επίσης, εξήγγειλε αύξηση της πρόωρης σύνταξης των αγροτών μέχρι και 500 ευρώ και εξίσωση των παλιών προνοιακών συντάξεων του ΟΓΑ με τις νέες οι οποίες ανέρχονται σε 300 ευρώ.

    [08] "MRB"- Με 3,7 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ

    01/02/2004 08:15:48

    Με διαφορά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ σε πανελλαδική δημοσκόπηση της "MRB" που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 ατόμων με κάλπη απο 16 έως 26 Ιανουαρίου και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ έχει 39,1%, το ΠΑΣΟΚ 35,4%, το ΚΚΕ 5,1%, ο ΣΥΝ 2,9%, το ΛΑΟΣ 2,2%, το ΔΗΚΚΙ 1,2%, 1,8% άλλο κόμμα, ενώ το 12,4% δηλώνει αναποφάσιστοι, λευκό, άκυρο ή δεν απάντησε. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 51,2% έναντι 35% του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου με 37,6% προηγείται στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Καραμανλής λαμβάνει 37,5% και ακολουθούν κατόπιν ο κ. Σημίτης με 2,7% και η κ. Μπακογιάννη με 2,6%. Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου με 45,3% έναντι 43,3% του κ. Καραμανλή προηγείται όταν το παραπάνω ερώτημα αφορά μόνο τους δυό τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 February 2004 - 12:30:12 UTC