Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Καραμανλή στην Καστοριά
  • [02] Γ.Παπανδρέου: Λύση για τα πανωτόκια

  • [01] Ομιλία Καραμανλή στην Καστοριά

    31/01/2004 19:45:17

    Για «προσπάθεια τακτοποίησης των λογαριασμών εν όψει της αποχώρησής του από την κυβέρνηση κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σήμερα το βράδυ σε κομματική συγκέντρωση στην Καστοριά με την οποία ολοκλήρωσε την διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία.

    «Στο υπουργείο Εξωτερικών προωθούν σχέδιο προαγωγών και μετακινήσεων, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχεδιάζουν προσλήψεις κατ επιλογήν, σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα μεθοδεύουν διορισμούς έξω απο τους όρους και τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Η νέα ηθική για την οποία μιλούν αποδεικνύεται κέλυφος σε καθεστωτικές πρακτικές. Ο πανικός που κατέλαβε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ μπροστά στο κοινωνικό ρεύμα που απαιτεί αλλαγή πολιτικής, οδηγεί την ηγεσία του (παλιά και νέα) σε σπασμωδικές κινήσεις, σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, σε λόγια δίχως ουσιαστικό περιεχόμενο.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών. «Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, την Κυβέρνηση να επιδίδεται σε μια βιομηχανία κατάθεσης νομοσχεδίων και τροπολογιών. Τροπολογίες που δεν σχετίζονται με την ανάπτυξη του τόπου αλλά με προεκλογικές σκοπιμότητες. Τροπολογίες που φανερώνουν εξαρτήσεις και διαπλοκές, τόνισε ο κ.Καραμανλής ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο ''έγκλημα'' του χρηματιστηρίου, αναφέροντας ότι «έφτασαν ακόμη και στο σημείο να καταθέσουν τροπολογία, με στόχο να απαλλάξουν από κάθε ποινική ευθύνη εκείνους που ασκούσαν παράνομες παρεμβάσεις στη Σοφοκλέους, εκείνους που είχαν εσωτερική πληροφόρηση και έπαιζαν με σημαδεμένα χαρτιά σε βάρος 1,5 εκατομμυρίου επενδυτών. Δεν τους αφήσαμε. Είπαμε ότι το έγκλημα αυτό δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται.

    Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο κ. Καραμανλής διακήρυξε οτι από την επομένη των εκλογών, δηλαδή στις 8 Μαρτίου, η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή μια Εθνική Στρατηγική Περιφερειακής Ανάπτυξης.

    Οπως είπε χαρακτηριστικά «δημιουργούμε αναπτυξιακούς οργανισμούς Περιφέρειας με την συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων και των τοπικών παραγωγικών φορέων, εφαρμόζουμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάλογα με τις αντιξοότητες, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που έχει μπροστά η κάθε περιοχή της πατρίδας μας. Ενισχύουμε το ρόλο των συνοριακών φυλάκων και φροντίζουμε τόσο για την άρτια εκπαίδευση, όσο και για τον κατάλληλο εξοπλισμό τους, λαμβάνουμε μέτρα για την ενίσχυση των αστυνομικών που (ειδικά στις αγροτικές περιοχές) είναι αντιμέτωποι με την έξαρση της εγκληματικότητας και ιδίως τη διακίνηση ναρκωτικών, εξήγησε ο κ. Καραμανλής.

    [02] Γ.Παπανδρέου: Λύση για τα πανωτόκια

    31/01/2004 16:05:21

    Λύση για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τα πανωτόκια πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην διάρκεια διαλόγου που είχε με αγρότες κατοίκους της Ματαράγκας του νομού Καρδίτσας. Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Παπανδρέου οι αγρότες που έχουν χρέη δεν θα πληρώσουν σε τόκους ποσό μεγαλύτερου του διπλάσιου του κεφαλαίου που είχαν δανειστεί. Ταυτόχρονα οι αγρότες που δεν θα μπορούν να εξοφλήσουν αμέσως το χρέος τους, μπορούν να πάρουν δάνειο 25ετους διάρκειας προκειμένου να εξοφλήσουν το χρέος τους με επιτόκιο 3%. Το υπόλοιπο του επιτοκίου θα εξυπηρετηθεί από το κράτος. Η πρότασή του αυτή, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, τη συζήτησε με τις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες του δήλωσαν ότι μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Μένει τώρα, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, το θέμα να συζητηθεί και με τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών την ΠΑΣΕΓΕΣ και την ΓΕΣΑΣΕ. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε επίσης ότι έχει ζητηθεί η αναθεώρηση ενός προγράμματος που εντάσσεται στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ώστε να προβλέπεται η αύξηση της πρόωρης σύνταξης για αγρότες, η οποία σε πολλές περιπτώσεις θα φθάνει στα 500 ευρώ. Ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε επίσης εξίσωση των παλιών προνοιακών συντάξεων του ΟΓΑ με τις νέες, οι οποίες ανέρχονται σε 300 ευρώ. Αναφερόμενος στους νέους αγρότες ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα τους δοθεί η δυνατότητα να μπουν στον φορέα εγγυοδοσίας, ώστε να μπορούν να παίρνουν δάνειο για να δοκιμάσουν την επιχειρηματικής τους τύχη. Επίσης, πρόσθεσε, θα τους δοθεί και γη από τη γη που διαθέτει το υπουργείο Γεωργίας, αλλά και άλλοι φορείς του δημοσίου. Αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα που υπέβαλε η χώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μείωση του ΦΠΑ στα μηχανήματα και τα ανταλλακτικά από το 18% στο 8%, τονίζοντας ότι ο ίδιος πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει την έγκρισή της. Υπενθύμισε, πάντως, ότι τον ΦΠΑ στο 18% τον καθιέρωσε η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εξάλλου ανεύθυνη την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για να ανοίξει συζήτηση για το θέμα των ποσοστώσεων. Αν ανοίξει τέτοιο θέμα στην Ευρώπη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τις τιμές των αγροτικών μας προϊόντων, γιατί, όπως ανέφερε, σήμερα δεν είμαστε η Ευρώπη των ''15'' αλλά η Ευρώπη των ''25''. Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα στο θέμα των επιδοτήσεων, τονίζοντας ότι υπήρξε λάθος και των πολιτικών που δεν προετοίμασαν τους αγρότες για τη νέα εποχή και υπήρξε επανάπαυση στις επιδοτήσεις.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 January 2004 - 21:30:08 UTC