Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτικές νεολαίες καλούν σε μποϊκοτάζ TV.
  • [02] Πρωτόπαπας για δίκη 17Ν και δηλώσεις Μίλερ
  • [03] Δίκη 17Ν:Διαφωνία για τηλεοπτική κάλυψη δίκης
  • [04] Δίκη 17Ν:Ολοκληρώθηκε η ανάγνωση κατηγορητηρίου
  • [05] Ανήλικος έφυγε από το σπίτι του για τους κακούς βαθμούς

  • [01] Πολιτικές νεολαίες καλούν σε μποϊκοτάζ TV.

    04/03/2003 14:17:37

    Ο Κώδικας Δεοντολογίας που αναμένεται να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τεθεί σε ισχύ, το ζήτημα των διαφημίσεων κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων το οποίο θα συζητηθεί με το ΕΣΡ, η ενίσχυση της πολιτικής για αυτοδέσμευση των καναλιών για ταυτόχρονη έναρξη και κοινή διάρκεια των δελτίων ειδήσεων και η συζήτηση για το θέμα των μετρήσεων τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων το οποίο θα τεθεί, στο πλαίσιο διαλόγου που ετοιμάζει το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, είναι τα τέσσερα θέματα που συζήτησε ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Χρήστος Πρωτόπαπας, όπως ενημέρωσε ο ίδιος τους δημοσιογράφους, στη σημερινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των πολιτικών νεολαιών, Ν.ΠΑΣΟΚ, ΟΝΝΕΔ, ΣΥΝ, και ΔΗΚΚΙ.

    Οι εκπρόσωποι των νεολαιών επισκέφθηκαν τον κ. Πρωτόπαπα και αργότερα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει και με την οποία καλούν τους πολίτες να κλείσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, αύριο Τετάρτη, από τις 7μμ ως τις 9μμ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό τοπίο.

    Επίσης οι νεολαίες καλούν τους πολίτες να αποστείλουν τη διαμαρτυρία τους στους τηλεοπτικούς διαύλους μέσω φάξ και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

    Aφορμή για την πρωτοβουλία αυτή στάθηκε η «απαράδεκτη στάση των τηλεοπτικών καναλιών σε σχέση με την κάλυψη του μεγάλου αντιπολεμικού συλλαλητηρίου στις 15 Φλεβάρη, όπως τονίζεται στην σχετική επιστολή που απέστειλαν οι πολιτικές νεολαίες στον κ. Πρωτόπαπα.

    [02] Πρωτόπαπας για δίκη 17Ν και δηλώσεις Μίλερ

    04/03/2003 13:47:36

    Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έγιναν δεκτά όλα (περίπου 15) τα αιτήματα που είχε υποβάλει η ΕΣΗΕΑ, για την λειτουργία των δημοσιογράφων στη διάρκεια της δίκης της "17Ν", εξέφρασε ο προεδρεύων της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

    Οπως ανέφερε σχετικά ο κ.Πρωτόπαπας η δίκη πλέον θα εξελιχθεί ομαλά, υπάρχει πλήρης διαφάνεια και πλήρης δημοσιότητα, ενώ "η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου δειχνει ότι η δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της, βρίσκει λύσεις και απονέμει ορθά το δίκαιο".

    Στο μεταξύ με την επιφύλαξη της ορθής απόδοσης των δηλώσεων του Αμερικανού Πρέσβη Τόμας Μίλερ (ο οποιος φέρεται να δήλωσε πως στη δίκη έχει παραπεμφθεί μόνο ο εκτελεστικός κορμός της τρομοκρατικής οργάνωσης) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρατήρησε:

    "μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο κ.Μίλερ έδινε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για την πάταξη της τρομοκρατίας. Τώρα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αφού ξεκίνησε η δίκη στην ακροαματική διαδικασία θα αποδειχθούν όλα. Ας έχει λοιπόν υπομονή για να λάβει τις απαντήσεις. Ας μην βιάζεται και ας μην αλλάζει τις δηλώσεις του, γιατί τότε υπάρχει μείζον θέμα αξιοπιστίας".

    [Φώτο-555636]

    [03] Δίκη 17Ν:Διαφωνία για τηλεοπτική κάλυψη δίκης

    04/03/2003 13:33:24

    Τη διαφωνία τους στο αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να εκφράσουν -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, που εκπροσωπούν τις οικογένειες Νίκου Μομφεράτου, Παύλου Μπακογιάννη, Μιχάλη Βρανόπουλου και Θάνου Αξαρλιάν.

    Σύμφωνα με το νόμο, αν και έστω και ένας διάδικος έχει αντίρρηση στην κάλυψη της δίκης, το δικαστήριο την κάνει δεκτή και αποκλείει τις τηλεοπτικές κάμερες. Ωστόσο, άλλοι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, όπως ο πληρεξούσιος της οικογένειας Μάτη, αναμένεται να εισηγηθούν αν τελικά εγκριθεί η τηλεοπτική κάλυψη στις συγκεκριμένες υποθέσεις οι κάμερες να αποχωρούν απο την αίθουσα του δικαστηρίου.

    [04] Δίκη 17Ν:Ολοκληρώθηκε η ανάγνωση κατηγορητηρίου

    04/03/2003 13:06:56

    Ολοκληρώθηκε στις 12.40 η ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος των 19 κατηγορουμενων φερομένων ως μελών της "17Ν".

    Αμέσως μετά ζήτησε το λόγο ο Ανέστης Παναστασίου ο οποίος απευθυνόμενος στο δικαστήριο είπε οτι δεν έχει διευκρινιστεί η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο ίδιος καθώς ο εισαγγελέας κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου δεν αναφέρθηκε στο όνομά του. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Βασίλης Μαρκής ο οποίος ολοκλήρωσε την ανάγνωση κατητορητηρίου του απάντησε οτι αντιμετωπίζει μόνο μια πράξη που αφορά την κατηγορία βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση "17Ν".

    Το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα τη συνεδρίαση και αμέσως μετά το διάλειμμα αναμένεται να αρχίσει η υποβολή ενστάσεων που θα αφορούν τόσο το θέμα της δημοσιότητας όσο και το θέμα της σύνθεσης του δικαστηρίου.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης σκοπεύουν, οπως λέγεται, να υποστηρίξουν οτι ο νόμος 3090/2002 που προβλέπει την προεπιλογή και στη συνέχεια την κλήρωση των μελών του δικαστηρίου είναι αντισυνταγματικός.

    [Φώτο-556369]

    [05] Ανήλικος έφυγε από το σπίτι του για τους κακούς βαθμούς

    04/03/2003 11:35:13

    Έναν μαθητή γυμνασίου, μόλις 13 χρόνων, ψάχνει να βρει η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του χθες το βράδυ.

    Ο μικρός χάθηκε την ώρα που πήγαινε στο φροντιστήριο, στην οδό Χουρμούζη στην περιοχή Τούμπας και από την ώρα εκείνη δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής.

    Το περιστατικό κατήγγειλαν στην αστυνομία οι γονείς του που απευθύνουν έκκληση σε όσους γνωρίζουν οτιδήποτε για το 13χρονο παιδάκι να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο μικρός πριν φύγει από το σπίτι άφησε σημείωμα στο οποίο έλεγε ότι θα φύγει, καθώς οι γονείς του τον μάλωσαν για τους κακούς βαθμούς που πήρε στον έλεγχο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 March 2003 - 12:30:22 UTC