Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Παράθυρο ευκαιρίας για την αποφυγή του πολέμου
  • [02] Nομίσματα Ολυμπιακών Αγώνων 2004: Παρουσίαση
  • [03] Ανεξάρτητη εποπτική Αρχή για την ασφαλιστική αγορά
  • [04] 17Ν: Διακόπηκε για αύριο η δίκη
  • [05] Δίκη 17Ν:Αποφασίστηκε η αφαίρεση του γυάλινου περιφράγματος

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Παράθυρο ευκαιρίας για την αποφυγή του πολέμου

    03/03/2003 19:52:53

    Υποστηρίζουμε όλοι την απόφαση 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας και ως ΕΕ αισθανόμαστε ότι υπάρχει ακόμα ένα παράθυρο ευκαιρίας για την αποφυγή του πολέμου αν ο Σαντάμ κάνει μια δραματική χειρονομία αφοπλισμού, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου μετά τις συνομιλίες που είχε στο Κατάρ με τους εκπροσώπους του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ΕΕ επιθυμεί την ειρηνική επίλυση της κρίσης χωρίς να αποκλείει τη χρήση στρατιωτικής βίας μόνο ως ύστατης λύσης και υποστηρίζουμε τον ΟΗΕ.

    Ερωτηθείς για τις διαφορές στην ΕΕ ο κ. Παπανδρέου είπε ότι όλοι στην ΕΕ είμαστε ενωμένοι στην προτίμησή μας για μια ειρηνική λύση, υπάρχουν βεβαίως και επιμέρους διαφορές αλλά υπάρχει όμως και πολύ ισχυρή ενότητα στην επιθυμία εξάντλησης όλων των ειρηνικών μέσων.

    Υπάρχει περαιτέρω ανάγκη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ιρακινής κρίσης συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών που υπογράμμισε ότι υπάρχουν διαφωνίες στην ΕΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, υπάρχει όμως και συμφωνία στο ψήφισμα 1441 του ΟΗΕ και το μήνυμα προς τον Σαντάμ πρέπει να είναι ότι η συμμόρφωση με το ψήφισμα είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή του πολέμου.

    [02] Nομίσματα Ολυμπιακών Αγώνων 2004: Παρουσίαση

    03/03/2003 19:42:00

    Η ειδική έκδοση των αναμνηστικών νομισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 παρουσιάστηκε σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη, της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκου Γκαργκάνα, ενώ η λεπτομερής παρουσίαση των νομισμάτων πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή του Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών της Τράπεζας της Ελλάδος, Αναστάσιο Βασιλαδιώτη.

    Στη μακρά ιστορία των Ολυμπιακών, αλλά και των αναμνηστικών νομισμάτων, η οποία πήρε επίσημη μορφή το 687 π.Χ., με την έκδοση του αργυρού στατήρα στην Αίγινα, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, υπενθυμίζοντας ότι τα Ολυμπιακά νομίσματα χρησίμευαν στους επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι οποίοι αντάλλασσαν τα τοπικά τους νομίσματα με τα Ολυμπιακά, ώστε να διευκολύνονται οι συναλλαγές.

    Στην ιδιαίτερη συλλεκτική αξία των αναμνηστικών νομισμάτων των Αγώνων του 2004 αναφέρθηκε η κ. Αγγελοπούλου, επισημαίνοντας πως είναι το πρώτο Ολυμπιακό νόμισμα της νέας χιλιετίας και το πρώτο ελληνικό συλλεκτικό ευρώ.

    Η πρόεδρος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 είπε οτι θα κυκλοφορήσουν 6 σειρές, εκ των οποίων η κάθε μια θα περιλαμβάνει 1 χρυσό και 2 αργυρά νομίσματα.

    Τα χρυσά νομίσματα αντλούν τη θεματολογία τους από τον Πολιτισμό και τα αργυρά από τον Αθλητισμό.

    Οπως ανέφερε η κ. Αγγελοπούλου, θα κυκλοφορήσουν 160.000 χρυσά και 800.000 αργυρά νομίσματα, όλα πιστοποιημένα από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ τα έσοδα τα οποία προσδοκά να αποκομίσει η ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, ανέρχονται σε 2,5 εκ. ευρώ.

    [Φώτο-556186]

    [03] Ανεξάρτητη εποπτική Αρχή για την ασφαλιστική αγορά

    03/03/2003 17:25:07

    Η σύσταση Ανεξάρτητης Εποπτικής Αρχής για τον έλεγχο της ασφαλιστικής αγοράς ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Ο υπουργός επίσης τόνισε ότι δεν πρέπει να προβεί ο κλάδος σε αυξήσεις και μάλιστα χαρακτήρισε "αδικαιολόγητο" ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Αντίθετα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Δημήτρης Κοντομηνάς, αντέτεινε ότι οι αυξήσεις είναι απαραίτητες εξαιτίας του κακού διεθνούς επιχειρηματικού κλίματος, ενώ πρόσθεσε ότι ο κλάδος κατέχει τα πρωτεία στις ανακλήσεις αδειών λειτουργίας εταιριών. Τόνισε, ακόμα, τη σημασία της λειτουργίας της ανεξάρτητης αρχής εποπτείας για να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός από επιχειρήσεις που πωλούν τα προϊόντα τους κάτω του κόστους.

    Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η δρααστηριοποίηση της ανεξάρτητης εποπτικής αρχής, η οποία θα εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος κατά τα πρότυπα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οπως είπε, θα είναι λιτή, ολιγομελής, αυτόνομη, θα προβαίνει σεγενικότερη αξιολόγηση του κλάδου, θα επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα και γενικότερα η δομή της θα ακολουθεί τη δομή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Ο υφυπουργός Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, κάλεσε σε διάλογο τη νέα διοίκηση της ΕΑΕΕ (τον κ.Κοντομηνά διαδέχθηκε ο κ. Γιώργος Κώτσαλος του Φοίνικα) τόσο για τον τρίτο όσο και για το δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος.

    [Φώτο-556154]

    [04] 17Ν: Διακόπηκε για αύριο η δίκη

    03/03/2003 16:39:08

    Στις τέσσερις το απόγευμα, διακόπηκε, για αύριο το πρωί, η δίκη των δεκαεννέα κατηγορουμένων για συμμετοχή στη "17Ν". Ο εισαγγελέας της έδρας, Χρήστος Λάμπρου, είχε αρχίσει στις τρεις το απόγευμα την ανάγνωση του κατηγορητηρίου που βαρύνει τους συλληφθέντες ως μέλη της ''17Ν''.

    Ο κ. Λάμπρου θα συνεχίσει και αύριο να διαβάζει το κατηγορητήριο ανά πράξεις που αφορούν τον καθένα από τους κατηγορουμένους. Την ερχόμενη Τρίτη, 11 Μαρτίου, θα εκφωνηθούν τα ονόματα των 350 μαρτύρων κατηγορητηρίου που θα καταθέσουν αλλά και εκείνα των μαρτύρων υπεράσπισης που θα προταθούν από τους κατηγορουμένους.

    [Φώτο-555891]

    [05] Δίκη 17Ν:Αποφασίστηκε η αφαίρεση του γυάλινου περιφράγματος

    03/03/2003 15:05:54

    Την αφαίρεση αρχικά των αλεξίσφαιρων τζαμιών γύρω από τους κατηγορούμενους και στη συνέχεια του βασικού σκελετού του περιφράγματος αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Λίγο πριν αποφασίσει το δικαστήριο για το θέμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε και πάλι το λόγο και υποστήριξε οτι το θέμα της περίφραξης δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό.

    ''Η ύπαρξη του κουβούκλιου ειναι καθαρά πολιτική επιλογή. Το θέμα δεν είναι τεχνικό, είναι πολιτικό. Κοστίζει δυο εκατ. ευρώ και οι τεχνικοί σας λένε οτι δεν μπορεί να βγεί; Εγώ σας λέω οτι σε μισή ώρα μπορεί να βγεί''. Στο σημείο αυτό κάποιος απο το ακροατήριο χαριτολογώντας φώναξε ''Ναι αν βάζαμε βόμβα...''.

    [Φώτο-487541]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 March 2003 - 21:30:12 UTC