Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις για πτώση ελικοπτέρου ΕΚΑΒ
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή με Μπακογιάννη
  • [04] Συνεδριάζουν οι βαμβακοπαραγωγοί
  • [05] Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις
  • [06] Χάθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

  • [01] Αντιδράσεις για πτώση ελικοπτέρου ΕΚΑΒ

    11/02/2003 14:23:07

    Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί σε ξενοδοχείο της Αθήνας το 10ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα νοσοκομεία.

    Ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής που εκλήθη να χαιρετίσει στο συνέδριο δυσκολεύτηκε να μιλήσει καθώς οι συγκεντρωμένοι τον αποδοκίμαζαν με έντονο τρόπο.

    Υπό την σκιά του νέου δυστυχήματος σε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, ο κ. Στεφανής προσπάθησε να εκφράσει τη θλίψη του λέγοντας ότι πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό το οποίο οφείλουμε να διερευνήσουμε σε βάθος και να ξεκαθαρίσουμε όχι μόνο αυτό το δυστύχημα αλλά και τα προηγούμενα.

    Η αναφορά του υπουργού Υγείας στο περιστατικό αυτό με τη σημερινή πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ έκανε ακόμα πιο έντονες τις αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι με πανώ και συνθήματα τόνιζαν στον υπουργό Υγείας ότι δεν θέλουν άλλους νεκρούς στο χώρο της Υγείας και ότι η υγεία δεν είναι προνόμιο των λίγων το οποίο θα πρέπει να καρπώνεται ο ιδιωτικός τομέας.

    Ο υπουργός Υγείας χρειάστηκε να διακόψει πολλές φορές το λόγο του και κατέληξε στο χαιρετισμό του λέγοντας ότι αισθάνεται θλιψη για όλα αυτά που συνέβησαν στην αίθουσα και μάλιστα την ίδια ώρα που η ηγεσία του υπουργείου ασχολείται με ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα όπως αυτό της πτώσης του ελικοπτέρου.

    Αποχωρώντας από την εκδήλωση ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής μίλησε στους δημοσιογράφους και έκανε σαφές ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν το υπουργείο θα συνεχίσει με αίσθημα ευθύνης να καλύπτει τους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών και τόνισε ότι κανένα περιστατικό δεν θα μείνει ακάλυπτο εξαιτίας του νέου δυστυχήματος.

    Οταν ρωτήθηκε για το αν τα ελικόπτερα αυτά θα μπορούν πετούν και τις νυχτερινές ώρες είπε ότι αυτό είναι ένα θέμα που ήδη εξετάζεται και μέχρι να παρθεί οριστική απόφαση θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα θέματα της νοσηλείας όσων ζουν σε νησιά με τη βοήθεια της τηλεϊατρικής, αλλά και με αποσπάσεις γιατρών στα νησιά αυτά.

    Ο κ. Στεφανής τόνισε ότι μετά τα δυο προηγούμενα δυστυχήματα τα ελικόπτερα είχαν εφοδιαστεί με πιο σύγχρονα συστήματα πλοήγησης αλλα αυτό ως φαίνεται δεν κατέστη δυνατόν να αποτρέψει ένα νέο ατύχημα.

    Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ιδιαίτερη θλίψη της κυβέρνησης για την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.Υπογράμμισε πως κατά τις πληροφορίες που έχει στο συγκεκριμένο ελικόπτερο είχαν γίνει όλοι οι σχετικοί έλεγχοι, ο κυβερνήτης ήταν ιδιαίτερα πεπειραμένος και το ελικόπτερο ήταν εφοδιασμένο με πλωτήρες.

    ''Πρωταίτιο του νέου εγκλήματος'' χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ''την κυβερνητική πολιτική, που έχει παραδώσει στο κεφάλαιο τα πτητικά μέσα του ΕΚΑΒ και τη συντήρησή τους''.

    [Φώτο-543503]

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

    11/02/2003 12:22:00

    Εντοπίστηκαν το πρωί τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ τα μεσάνυχτα, ενώ πετούσε κοντά στην Ικαρία. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Νύφι της Ικαρίας, 200 περίπου μέτρα από τις ακτές.

    Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες από σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό των τεσσάρων μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Στις έρευνες μετέχει επίσης ομάδα βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης στις έρευνες μετέχουν ένα C-130 και ένα ελικόπτερο ''Σούπερ Πούμα''.

    Το ''Αγκούστα Μπελ'' ξεκίνησε χθες το βράδυ από τη Μυτιλήνη για την Ικαρία και από εκεί θα μετέφερε στη Σάμο μια ηλικιωμένη η οποία αντιμετώπιζε αιφνίδιο πρόβλημα υγείας. Ομως αν και είχε επαφή με τον Πύργο Ελέγχου, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ικαρίας παρόλο που επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.

    Τα ονόματα των αγνοουμένων είναι: Ευστράτιος Φωτιάδης, κυβερνήτης, Ηλίας Λέντης , συγκυβερνήτης, Μάκεντ Σαφάντι, γιατρός και Ιωάννης Κουρολής, νοσηλευτής.

    Στο μεταξύ, στην Ικαρία μεταβαίνει το μεσημέρι η ομάδα διερεύνησης των αεροπορικών ατυχημάτων προκειμένου να διεξάγει έρευνες για τα αίτια του ατυχήματος. Η ομάδα επρόκειτο να αναχωρήσει το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με στρατιωτικό αεροσκάφος αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η αναχώρησή τους καθυστέρησε και στην Ικαρία μεταβαίνει με ελικόπτερο ''Σούπερ Πούμα''.

    Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τις αεροδιακομιδές.

    Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενημέρωθηκε από τον υπουργό Υγείας Κώστα Στεφανή για την πτώση του ελικοπτέρου.

    Ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης εξέφρασε την οδύνη του για το συμβάν και δήλωσε τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των επιβαινόντων στο ελικόπτερο. Τόνισε ότι τα μέλη των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ δίνουν ακόμα και την ίδια τη ζωή τους στη μάχη για τη ζωή των Αιγαιοπελαγιτών.

    [Φώτο-534520]

    [03] Συνάντηση Καραμανλή με Μπακογιάννη

    11/02/2003 11:56:19

    Οι εσωτερικές εξελίξεις, η κρίση στο Ιράκ και η πορεία του Κυπριακού, εξετάστηκαν κατα τη συνάντηση που είχε το πρωί στη Ρηγίλλης, η Νέα Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογάννη με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    Η κυριά Μπακογιάννη μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση ρωτήθηκε για την υπόθεση ''κρόκους'' και περιορίστηκε να πει ''πιστεύω ότι η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει καλα τη δουλειά της και γρήγορα μάλιστα''.

    Πάντως το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε στην κατ΄ιδίαν συνάντηση της με τον κ. Καραμανλή.

    [04] Συνεδριάζουν οι βαμβακοπαραγωγοί

    11/02/2003 11:55:51

    Συνεδριάζουν σήμερα στη Λάρισα οι βαμβακοπαραγωγοί προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους μετά τη θετική συνάντηση που είχαν χθές με τον υπουργό Γεωργίας Γ.Δρύ.

    Ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε μετά απο συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνει δεκτό προς επιδότηση, όλο το βαμβάκι που έχει παραχθεί στα πλαίσια του ΟΣΔΕ, με βάση την ΚΥΑ και τον κανονισμό της ΕΕ.

    [05] Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις

    11/02/2003 11:55:44

    Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους πλήττει τη χώρα.

    Η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές έφθασε στους -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων.

    Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σημειώνονται από το πρωί στις περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε τη νύχτα, ενώ έκλεισε ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, λόγω παγετού.

    Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού διακόπηκε για λίγη ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο από Θεσσαλονίκη για Ασβεστοχώρι και ειδικότερα από το Ασβεστοχώρι μέχρι το νοσοκομείο ''Γ. Παπανικολάου'', καθώς και στο δρόμο Πανόραμα - Χορτιάτη, όπου εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους εκατοντάδες οδηγοί και ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ, λόγω ολισθηρότητας στο οδόστρωμα. Συνεργεία υπαλλήλων σκορπίζουν αυτή την ώρα αλάτι στους δρόμους και η κυκλοφορία ρυθμίζεται από άνδρες της τροχαίας.

    Στο μεταξύ, χιονίζει από το πρωί και στους γειτονικούς νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής και οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα οχήματα που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Κατερίνης - Ελασσόνας, στο δρόμο Βέροια - Κοζάνης στην περιοχή Καστανιά καθώς και στους δρόμους προς τα χιονοδρομικά κέντρα του νομού Ημαθίας.

    Στη Δυτική Μακεδονία από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες σ' ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών (στο τμήμα της Εγνατίας Γρεβενά - Κοζάνη διεξάγεται κανονικά) και Φλώρινας καθώς και στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Εορδαίας Κοζάνης.

    Επίσης στη Φθιώτιδα έχουν αποκλειστεί απο το χιόνι 24 ορεινά χωριά, ενω σήμερα παραμένουν κλειστά τα σχολεία στις Περιοχές της Σπερχειάδας, Μακρακώμης, Υπάτης, Δομοκού Αμφίκλειας και Τιθορέας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και το χιόνι έπεφτε ολόκληρη τη νύχτα το ύψος του στις ορεινές περιοχές δεν ξεπέρασε του 30 πόντους ενώ από νωρίς το πρωί μηχανήματα των δήμων και της Νομαρχίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στους κεντρικούς άξονες.

    Σε ό,τι αφορά την Εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης συνεργεία τη περιφέρειας με 20 εκχιονιστικά μηχανήματα έριξαν τόνους αλάτι στην περιοχή του Μαρτίνου και των διοδίων της Τραγάνας από το 110 χλμ μέχρι το 125 όπου υπήρχε σποραδική χιονόπτωση. Υπό επιτήρηση και ρίχνοντας συνεχώς αλάτι βρίσκονταν το τμήμα από τα Καμ. Βούρλα μέχρι τη Λαμία που η χιονόπτωση είχε ιδιαίτερη ένταση όλη τη νύχτα.

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία στους Αγίους Θεοδώρους ενώ συνεργία της περιφέρειας ρίχνουν συνεχώς αλάτι.

    Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε όσους κινούνται στο δρόμο Λαμίας -Άμφισσας στην περιοχή του Μπράλου όσο και στο 51ο χλμ λίγο μετά τη Γραβιά.

    Με αλυσίδες η κίνηση των αυτοκινήτων στο δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι από την Μακρακώμη και μέχρι το Καρπενήσι.

    Με αλυσίδες και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η συγκοινωνία από Λαμία από Δομοκό ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί υπήρξε ύφεση στα καιρικά φαινόμενα και έτσι επέτρεψαν στα μηχάνημα τη Νομαρχίας να παρέμβουν και να δοθεί ένα μεγάλο μέρος των δρόμων σε κυκλοφορία.

    [Φώτο-542651]

    [06] Χάθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

    11/02/2003 02:07:30

    Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ με τέσσερα άτομα πλήρωμα αγνοείται από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα στην Ικαρία.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο, τύπου ''Αγκούστα Μπελ'', είχε απογειωθεί από τη Μυτιλήνη για να παραλάβει ασθενή από την Ικαρία. Δύο περίπου μίλια από το αεροδρόμιο της Ικαρίας και ενώ έκανε κύκλους, ξαφνικά χάθηκε. Εκφράζονται φόβοι ότι κατέπεσε στη θάλασσα και γίνονται έρευνες στην περιοχή από ένα ελικόπτερο ''Σούπερ Πούμα'' και ένα αεροσκάφος C-130.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 February 2003 - 12:30:22 UTC