Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστό το Ρίο Αντίρριο
  • [02] Κορυδαλλός: Νέο κρούσμα με ναρκωτικά
  • [03] 17Ν: Κοινός προαυλισμός κρατουμένων
  • [04] Δηλώσεις Γιακίς για θέμα ασφάλειας Κύπρου
  • [05] Βαμβακοπαραγωγοί: Προς ανακωχή
  • [06] Δίκη αστυνομικού που άφησε ανάπηρο 20χρονο φοιτητή
  • [07] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

  • [01] Κλειστό το Ρίο Αντίρριο

    10/02/2003 19:50:14

    Λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής, έκλεισε απόψε η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

    [02] Κορυδαλλός: Νέο κρούσμα με ναρκωτικά

    10/02/2003 19:20:00

    Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού τέσσερις κρατούμενοι, υπόδικοι για υποθέσεις ναρκωτικών που εκρατούντο στο ψυχιατρείο, οι οποίοι πιθανολογείται ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών -πλύση στομάχου- οι υπόδικοι-κρατούμενοι, Αχμέτ Νορεντίν, 33 χρόνων, Βασίλης Αβραμίδης, 47 χρόνων, Θεόδωρος Μωραϊτης, 36 χρόνων και ο 38χρονος Βύρωνας Τζερακίδης διέφυγαν τον κίνδυνο, αλλά παρέμειναν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο των φυλακών.

    Το νέο περιστατικό, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αλλά και την Αστυνομία ξεκίνησε από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την διεύθυνση των φυλακών και τον Εισαγγελέα-Επόπτη, Αριστείδη Φραγκιαδάκη, ο οποίος ήδη διέταξε έρευνα στον χώρο του ψυχιατρείου προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος του ναρκωτικού και πώς βρέθηκε στην κατοχή των τεσσάρων υποδίκων.

    [Φώτο-523275]

    [03] 17Ν: Κοινός προαυλισμός κρατουμένων

    10/02/2003 18:50:22

    Κοινά προαυλίζονται από σήμερα οι φερόμενοι ως μέλη της ''17Ν'' που ηδη κρατούνται στα κελιά ασφαλείας της ειδικής πτέρυγας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ενώ κοινό προαυλισμό, αλλά με τις ποινικές κρατούμενες-μητέρες έχουν και οι Αγγελική Σωτηροπούλου και Ειρήνη Αθανασάκη.

    Τον προαυλισμό στον ίδιο χώρο ασφαλείας των κρατουμένων για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης "17Ν", ενέκρινε με απόφασή του το Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο φρόντισε και για τον κοινό προαυλισμό των κατηγορουμένων για την υπόθεση του "ΕΛΑ", Αγγελέτου Κανά, Χρήστου Τσιγαρίδα και Κώστα Αγαπίου.

    [04] Δηλώσεις Γιακίς για θέμα ασφάλειας Κύπρου

    10/02/2003 18:33:22

    Την επόμενη εβδομάδα, στις 17 Φεβρουαρίου, θα συναντηθούν αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας γιά να συζητήσουν τα θέματα ασφαλείας που αφορούν την Κύπρο. Αυτό δήλωσε, σήμερα, στο πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Γιασάρ Γιακίς.

    Ο κ. Γιακίς διευκρίνισε ότι οι συναντήσεις θα γινουν, είτε στην Αθήνα είτε στην Αγκυρα, «λόγω των ταχύτατων εξελίξεων στην περιοχή. «Η Τουρκία ζητά να γίνουν στην Αγκυρα, ενώ η Ελλάδα θέλει να γίνουν οι συζητήσεις στην Αθήνα επειδή είναι απασχολημένη με την προεδρία της ΕΕ''. Αν δεν βρεθεί εν τω μεταξύ λύση «οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών θα συναντηθούν για τον καθορισμό της ημερομηνίας και του τόπου. Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα αυτό, είπε ό Τούρκος υπουργός.

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, παρατήρησε πως μολονότι η Ελλάδα επί της αρχής είχε εκφράσει την άποψη πως δεν χρειάζεται η λειτουργία στρατιωτικής δύναμης στην Κύπρο, για λόγους διευκόλυνσης των προσπαθειών του ΟΗΕ για λύση του Κυπριακού, έχει δεχθεί την πρόσκληση Ανάν.

    [Φώτο-541089]

    [05] Βαμβακοπαραγωγοί: Προς ανακωχή

    10/02/2003 18:07:52

    Οι απαντήσεις του υπουργού Γεωργίας στα αιτήματα των αγροτών κρίνονται ικανοποιητικές, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Δρυ, ο εκπρόσωπος των αγροτών Αθ. Κοκκινούλης. "Απομένει", τόνισε, "να δούμε αν θα εφαρμοστούν".

    Ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Δρύς, δήλωσε, ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνει δεκτό προς επιδότηση, όλο το βαμβάκι που έχει παραχθεί στα πλαίσια του ΟΣΔΕ, με βάση την ΚΥΑ και τον κανονισμό της ΕΕ. Αυτή είναι η θέση μας, κατέληξε ο υπουργός Γεωργίας, από τις αρχές του νέου χρόνου, όταν ολοκληρώθηκε η εκκοκκιστική περίοδος.

    Αύριο το πρωί, στις 11, θα γίνει σύσκεψη-συνεδρίαση στη Λάρισα για να παρθεί απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    [Φώτο-544275]

    [06] Δίκη αστυνομικού που άφησε ανάπηρο 20χρονο φοιτητή

    10/02/2003 14:56:58

    Σε φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου του πρώην αστυνομικού Αθανασιου Χαρουλάκου ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2002 κατά τη διάρκεια ελέγχου πυροβόλησε και τραυμάτισε στη σπονδυλική στήλη τον 20χρονο φοιτητή Σωτήρη Κατσιώτη με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή βλάβη και να παραμείνει ανάπηρος.

    Σε πρώτο βαθμό ο Χαρουλάκος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών και τριών μηνών για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Ο αστυνομικός μετά το περιστατικό αποπέμφθηκε απο το Σώμα.

    Κατά την έναρξη της δίκης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια καθώς οι συγγενείς του φοιτητή κινήθηκαν απειλητικά προς τον κατηγορούμενο.

    Να σημειωθεί οτι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών έχει εκφράσει με δήλωσή της την αλληλεγγύη της προς τον 20χρονο φοιτητή.

    [07] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

    10/02/2003 14:49:07

    Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους βαμβακοπαραγωγοί από τη Θεσσαλία οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκο με τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλατύκαμπου αλλά και σε περιφερειακούς δρόμους.

    Αντιπροσωπεία τους αναμένεται να επιδιώξει συνάντηση σήμερα στην Αθήνα με τον υπουργό Γεωργίας προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους για να ανοίξουν εκ νέου τα εκκοκιστήρια ώστε να απορροφηθεί ολόκληρη η παραγωγή βαμβακιού.

    Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι είναι αδιανόητο να κόβεται η Ελλάδα στα δύο απο κινητοποιήσεις ορισμένων αγροτών, οι οποίοι, όπως είπε, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Ανέφερε ότι φέτος εφαρμόζεται πλήρως ο κανονισμός της ΕΕ για την καλλιέργεια του βάμβακος.

    Στην παρούσα φάση, είπε ο κ. Πρωτόπαπας, άνοιξαν τα εκοκκιστήρια, παρεδόθηκε το βαμβάκι και καταμετρήθηκε η ποσότητα, προκειμένου να υπολογιστούν και οι επιδοτήσεις. Για τις περιπτώσεις εκείνες των καλλιεργητών που δεν πρόλαβαν να παραδώσουν το βαμβάκι, σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπεται να ξανανοίξουν το Μάρτιο τα εκοκκιστήρια, ώστε αν υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας να καταμετρηθεί τότε η ποσότητα. ''Αν όμως θέλουν ορισμένοι αγρότες να παρανομήσουν και να υποβάλουν μεγαλύτερη ποσότητα απ'αυτήν που ορίζεται, αυτό θα λειτουργήσει σε βάρος των λοιπών αγροτών'', τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας και υπογράμμισε πως η ιστορία ''δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση''.

    [Φώτο-545056]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 February 2003 - 21:30:18 UTC