Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κωνσταντινούπολη-Συνάντηση Παπανδρέου-Γκιουρέλ
  • [02] Εγκρίθηκε από την κυβερνητική επιτροπή ο νέος προϋπολογισμός
  • [03] Αυξάνονται τα ναύλα στα πλοία
  • [04] Απολογήθηκε ο Σάββας Ξηρός
  • [05] Αντιδράσεις για αναστολή δρομολογίων ΟΑ σε Αυστραλία.
  • [06] Διπλή ληστεία στην Ελευθερούπολη

  • [01] Κωνσταντινούπολη-Συνάντηση Παπανδρέου-Γκιουρέλ

    31/10/2002 22:40:22

    Ατυπη συζήτηση επί όλων των διμερών θεμάτων, είχε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον τούρκο ομόλογό του Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, στο πλαίσιο ανεπίσημου γεύματος στο οποίο παρακάθισαν και οι σύζυγοι των δύο υπουργών. Ο έλληνας υπουργός δήλωσε οτι σκοπός της επίσκεψής του είναι η ενίσχυση

    της υποψηφιότητας των δύο χωρών για συνδιοργάνωση του Κυπέλλου των Εθνών Ευρώπης του 2008, Euro 2008 και την προώθηση του εγχειρήματος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Χαρακτήρισε μάλιστα την διοργάνωση του 2008 ως ιδανική αφορμή για ευρύτερη συνεργασία, ανάμεσα στις δύο χώρες. Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται και ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [02] Εγκρίθηκε από την κυβερνητική επιτροπή ο νέος προϋπολογισμός

    31/10/2002 21:23:52

    Πακέτο μέτρων για τον περιορισμό και τη συγκράτηση των δαπανών στο δημόσιο τομέα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο νέος προϋπολογισμός για το 2003, ο οποίος εγκρίθηκε σήμερα από την κυβερνητική επιτροπή. Ο νέος προϋπολογισμός αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις 19 Νοεμβρίου και προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 3,8%, από 4,1% που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, ενώ ο πληθωρισμός στο τέλος του 2003 θα πέσει στο 2,5%. Η αύξηση των πρωτογενών δαπανών περιορίζεται στο 6% από 6,3% και των καθαρών εσόδων από 5,6% σε 5,1%. Παραμένει η αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 13% σε σχέση με φέτος, ενώ διατηρούνται στο ακέραιο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ασφαλιστικό, φορολογικό, επενδυτικά προγράμματα και κοινωνικές δαπάνες.

    [03] Αυξάνονται τα ναύλα στα πλοία

    31/10/2002 21:23:45

    Αυξημένη περίπου 7,5% κατά μέσο όρο, θα είναι από αύριο η τιμή του βασικού κατώτερου ναύλου των επιβατών στα πλοία, καθώς τίθεται σε ισχύ το λεγόμενο καμποτάζ, δηλαδή η ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη συνολική αύξηση της τιμής των ναύλων, το 3% αφορά το νεοκαθιερωθέντα επίναυλο, που διατίθεται για την ενίσχυση των άγονων γραμμών. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, επανέλαβε ότι και με το νέο θεσμικό πλαίσιο θα υπάρχει πλήρης ακτοπλοϊκή κάλυψη για όλα τα νησιά της χώρας.

    [04] Απολογήθηκε ο Σάββας Ξηρός

    31/10/2002 21:23:39

    Στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο απολογήθηκε σήμερα ο Σάββας Ξηρός για τη συμπληρωματική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για δέκα νέες κατηγορίες. Στο μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη θα απολογηθεί ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει σωρεία κατηγορειών μετά από συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

    [05] Αντιδράσεις για αναστολή δρομολογίων ΟΑ σε Αυστραλία.

    31/10/2002 16:43:46

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην απόφαση της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας να αναστείλει, από αύριο, τα δρομολόγια από και προς την Αυστραλία, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.

    Η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών Φροντιστών (ΕΙΣΦ) πραγματοποίησε το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ολυμπιακής, καταγγέλοντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι η απόφαση αναστολής των δρομολογίων είναι αποτέλεσμα διοικητικής και κυβερνητικής ανικανότητας να διαχειριστεί τα θέματα της Ολυμπιακής. Η ΕΙΣΦ ανακοινώνει επίσης ότι τη Δευτέρα θα προχωρήσει σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί.

    Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση για αναστολή των δρομολογίων, εκτιμώντας πως τέτοιες ενέργειες απαξιώνουν τον εθνικό αερομεταφορέα και τον οδηγούν σε σκόπιμη συρρίκνωση. Η ΟΣΥΠΑ καλεί τη διοίκηση της Ολυμπιακής και τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να πάρουν μέτρα που να εξασφαλίζουν τη διατήρηση των πτήσεων προς την Αυστραλία και τη βιωσιμότητα του εθνικού μας αερομεταφορέα.

    [06] Διπλή ληστεία στην Ελευθερούπολη

    31/10/2002 16:21:52

    Ενοπλη ληστεία έγινε γύρω στις 8.10 το πρωί στην τράπεζα Alpha Bank στην Ελευθερούπολη Παγγαίου Καβάλας, ενώ την ίδια ώρα σημειώθηκε απόπειρα ληστείας σε άλλη τράπεζα που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την Alpha Bank, σε κεντρικό σημείο της πόλης. Οι συνολικά έξι δράστες διέφυγαν.

    Ειδικότερα, έξι άτομα, απο τα οποία τα δύο φορούσαν κράνη και τα άλλα καπέλα τζόκεϊ, σταμάτησαν τις μηχανές τους έξω απο την Alpha Bank και την Εμπορική και οι τέσσερις απ'αυτούς μπήκαν ανά δύο στα τραπεζικά καταστήματα, ενώ οι άλλοι δύο παρέμειναν έξω απο αυτά με αναμμένη τη μηχανή.

    Οι ένοπλοι υποχρέωσαν τον ταμία της Alpha Bank να τους δώσει όσα χρήματα είχε και τελικά κατόρθωσαν να αποσπάσουν 2.500-3.000 ευρώ, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί τους, δεν φάνηκαν τόσο ''τυχεροί''. Μόλις μπήκαν στο κατάστημα της Εμπορικής προκειμένου να διαπράξουν τη ληστεία, υπάλληλοι έθεσαν σε λειτουργία το συναγερμό και αναγκάστηκαν να φύγουν ''άπρακτοι''.

    Η ενεργοποίηση του συναγερμού έγινε αντιληπτή απο αστυνομικούς του Τμήματος Ελευθερούπολης, που βρίσκεται κοντά στις δύο τράπεζες και αστυνομικά όργανα έσπευσαν για να δουν τι συνέβαινε. Μόλις οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν πως επρόκειτο για διπλή ένοπλη ληστεία, άρχισαν να πυροβολούν προκειμένου να σταματήσουν τους δράστες, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Τελικά, οι έξι ένοπλοι ανέβηκαν στις τρεις μοτοσυκλέτες τους και κατόρθωσαν να διαφύγουν.

    Εξω απο τη μία τράπεζα βρέθηκαν κηλίδες αίματος και απο την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε ένας απο τους δύο ''τσιλιαδόρους''. Στην προσπάθεια των ληστών να διαφύγουν, έπεσε στο έδαφος ένα πιστόλι που κατείχε ο ένας απο τους έξι δράστες το οποίο και περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί προκειμένου να το στείλουν στη Διεύθυνση Εγκληματολογιών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης για βαλλιστική και δακτυλοσκοπική εξέταση.

    Εκτιμάται ότι οι δράστες θα πρέπει να ήταν αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι, αλλοδαποί, γιατί υπάλληλοι των τραπεζών είπαν στην αστυνομία ότι είχαν ξενική προφορά.

    Η αστυνομία της Καβάλας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρο το νομό, σε γειτονικές περιοχές και κατά μήκος των εθνικών δρόμων, αλλά και των επαρχιακών που οδηγούν στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τις Σέρρες και την Καβάλα, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 October 2002 - 21:30:18 UTC