Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή με φορείς ναυτιλίας για άρση καμποτάζ
  • [02] 17Ν-Κλήτευση σε Α.Ξηρό
  • [03] Στο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή με φορείς ναυτιλίας για άρση καμποτάζ

    01/11/2002 13:34:52

    Συνάντηση με ναυτιλιακούς φορείς είχε το πρωϊ στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με αφορμή την άρση του καμποτάζ απο σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

    Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για τις θέσεις τους και τα προβλήματα που υπάρχουν και αμέσως μετά ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε οτι το νέο καθεστώς δεν αποτελεί απελευθέρωση αλλά μόνο κατ όνομα γιατί διαιωνίζει τον ισχυρό κρατικό παρεμβατισμό και έχει ως άμεση συνέπεια την αύξηση των εισιτηρίων για τον καταναλωτή ιδιαίτερα τους νησιώτες , την ελλειπή εξυπηρέτηση των νησιών κυρίως το Χειμώνα αλλά και την αύξηση του κόστους για τον κρατικό προϋπολογισμό το οποίο τετραπλασιάστηκε με τις νέες ρυθμίσεις .

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε οτι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της πλήρους άμεσης και ουσιαστικής απελευθέρωσης και ζητά απο την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και να συνεργαστεί ουσιαστικά με τους φορείς της Ναυτιλίας.

    Στη συνάντηση πήραν μέρος και βουλευτές της ΝΔ απο τα νησιά του Αιγαίου ενώ απο την πλευρά των ναυτιλιακών παραγόντων παρόντες ήταν οι κκ Ι. Χαλάς, Σαρρής, Αγαπητός, Στρίντζης, Αλεξανδράτος, Παφαλιός, Λογοθέτης, Αλογάκος, Πανάγος, Στελιάτος, Βασιλάκης και Ποταμιάνος.

    Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης αναφερόμενος χθές στην άρση του καμποτάζ απο σήμερα έκανε λόγο για μια νέα εποχή στις θαλάσσιες ενδομεταφορές και επανέλαβε ότι και με το νέο θεσμικό πλαίσιο θα υπάρχει πλήρης ακτοπλοϊκή κάλυψη για όλα τα νησιά της χώρας.

    Αναφερόμενος στις τιμές των ναύλων, είπε ότι η απελευθέρωση πρέπει να λειτουργήσει υπέρ του καταναλωτή σε διαφορετική περίπτωση κάποια λάθος εκτίμηση έχει γίνει από τους αρμόδιους της ΕΕ.

    Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του βασικού κατώτερου ναύλου των επιβατών αυξάνεται συνολικά κατά 7,4% από τα οποία το 3% είναι ο νεοκαθιερωθείς επίναυλος που θα διατίθεται για την ενίσχυση άγονων γραμμών.

    Σχετικά με τις εκπτώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι η επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιριών είναι ελάχιστη, αντιθέτως το κοινωνικό όφελος σε ορισμένες περιπτώσεις όπως π.χ. η έκπτωση κατά 50% για τους κατοίκους νησιών που έχουν μέχρι 3.100 κατοίκους και η ίδια έκπτωση για τους φοιτητές, είναι μεγάλο.

    Επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι για την πριμοδότηση των άγονων γραμμών διατίθενται περίπου 12 δισ. δρχ.

    [02] 17Ν-Κλήτευση σε Α.Ξηρό

    01/11/2002 13:07:40

    Κλήση για να απολογηθεί ενώπιον του εφέτη-ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκου έλαβε το πρωϊ ο Αυγουστίνος Ξηρός, μετά απο ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

    Ο Αυγουστίνος Ξηρός καλείται να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του αφορούν την ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων του με ευρήματα που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική απο τις γιάφκες της 17 Νοέμβρη.

    [03] Στο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας

    01/11/2002 11:45:46

    Καθησυχαστικοί είναι οι θεράποντες ιατροί του υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή, ο οποίος μετά απο οξεία γαστρεντερίτιδα, μεταφέρθηκε απο το σπίτι του, ξαφνικά, χθες λίγο πριν απο τα μεσάνυχτα, με ασθενοφόρο στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

    Μετά τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη, οι γιατροί έκριναν οτι θα έπρεπε για προληπτικούς λόγους να παραμείνει στο νοσοκομείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και το ενδεχόμενο αφυδάτωσης.

    Σήμερα το πρωί οι εξετάσεις συνεχίστηκαν, ενώ αναμένεται ο υπουργός Υγείας να φύγει απο το νοσοκομείο αν όχι σήμερα πιθανότατα αύριο, εφόσον δεν προκύψει κάτι πιο αξιοσημείωτο στην εξέλιξη της υγείας του.

    [Φώτο-505535]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 November 2002 - 12:30:25 UTC