Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη Παπανδρέου,Βενιζέλος
  • [02] Καραμανλής:Η ΝΔ η πιό ισχυρή δύναμη
  • [03] Καταδίωξη ληστών στην Καβάλα
  • [04] ΟΤΟΕ-Απειλές με απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [05] Αντιπολεμικό συλλαλητήριο σε Αθήνα-Θεσ/κη
  • [06] Σε εφαρμογή απο αύριο το χειμερινό ωράριο
  • [07] Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη Παπανδρέου,Βενιζέλος

    31/10/2002 14:18:41

    Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Σουκρού Γκιουρέλ.

    Ο κ.Παπανδρέου θα παραστεί μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπογραφή της διακήρυξης της ολυμπιακής εκεχειρίας από τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών Ελλάδας και Τουρκίας. Αναμένεται επίσης να συζητηθεί και το θέμα της κοινής υποψηφιότητας των δύο χωρών για τη διοργάνωση του ''Γιούρο 2008''.

    Το πρωί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, δήλωσε οτι «Η Τουρκία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί επί κανενός εγγράφου που θα θέσει ο ΟΗΕ σχετικά με το Κυπριακό.

    Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στις σημερινές επαφές του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο Ντε Σότο και τόνισε ότι η Άγκυρα θα είναι ικανοποιημένη αν κατά τις επαφές αυτές υπάρξει συμβολή στη διαδικασία συνομιλιών στην Κύπρο.

    Οι κύριοι Παπανδρέου Βενιζέλος και Γκιουρέλ θα παρακολουθήσουν το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Φενερμπαχτσέ-Παναθηναϊκού για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

    [02] Καραμανλής:Η ΝΔ η πιό ισχυρή δύναμη

    31/10/2002 13:21:48

    Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση άσκησε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

    Χαρακτήρισε την κυβέρνηση αναξιόπιστη και πρόσθεσε ότι διαμορφώνει συνθήκες παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι η ΝΔ μπαίνει σε διάταξη μάχης. Ζήτησε τη συστράτευση όλων γύρω από τις εθνικές υποθέσεις οι οποίες, όπως είπε, βρίσκονται σε κρίσιμη περίοδο.

    Ο κ.Καραμανλής επέκρινε τους κυρίους Σημίτη και Παπανδρέου, γιατί δεν θεσμοθετούν το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής το οποίο αποτελεί συνταγματική επιταγή. Τόνισε ότι αποτελεί θετικό γεγονός πως οι ''15'' επαναβεβαίωσαν τις αποφάσεις για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Σε ό,τι αφορά τον ευρωστρατο ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι το κείμενο της Αγκυρας βαφτίστηκε ως κείμενο των Βρυξελλών και έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση ακόμα και από τις ρυθμίσεις που είχαν γίνει στη Σεβίλλη.

    Μίλησε για σταθερή πορεία υποχωρήσεων της κυβέρνησης που αδυνατίζει το αμυντικό πλεονέκτημα που είχε η χώρα με την ένταξή της στην ΕΕ. Και σημείωσε, πως ισχυρή Ελλάδα, δεν δημιουργείται με δηλώσεις αυταρέσκειας και ρητορικές εξάρσεις εσωτερικής κατανάλωσης.

    Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι η ΝΔ είναι η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη του τόπου και όπως είπε, αν γινόταν εθνικές εκλογές την πρώτη Κυριακή το κόμμα του θα είχε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    Επισήμανε ότι η ΝΔ θα επιμείνει στα ανοίγματά της και τη στρατηγική για το μεσαίο χώρο και πρόσθεσε ότι κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο καθώς πέρα από το καλό υπάρχει πάντα το καλύτερο.

    [Φώτο-500553]

    [03] Καταδίωξη ληστών στην Καβάλα

    31/10/2002 13:07:41

    Σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν το πρωί στην Ελευθερούπολη Καβάλας, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έξι άτομα με την απειλή όπλων λήστεψαν ταυτοχρόνως τις τράπεζες ALPHA και Εμπορική που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

    Ειδικότερα, τρεις δράστες εισέβαλαν στην ALPHA BANK και με την απειλή "Καλάσνικοφ" άρπαξαν περίπου 2.500 ευρώ. Ταυτόχρονα, δύο συνεργοί τους αποπειράθηκαν να ληστέψουν και το υποκατάστημα της Εμπορικής.

    Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, καταδίωξαν τους δράστες και αντάλλαξαν πυροβολισμούς, ενώ ένας από τους ληστές έχει τραυματιστεί, αλλά κατάφερε να διαφύγει.

    Εξάλλου 3 κουκουλοφόροι λήστεψαν το πρωί την Εμπορική Τράπεζα στη λαχαναγορά Θεσ/κης. Οι δράστες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό ενω προηγουμένως τραυμάτισαν με σιδηρολοστό την ταμία η οποία νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο

    [04] ΟΤΟΕ-Απειλές με απεργιακές κινητοποιήσεις

    31/10/2002 12:43:45

    Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλεί ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Κουσελάς, σε περίπτωση που το ταχυδρομικό ταμιευτήριο, μετά την μετατροπή του σε ανώνυμη τραπεζική εταιρία, εφαρμόσει το απογευματινό ωράριο εργασίας.

    Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο των τραπεζοϋπαλλήλων προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

    Πάντως ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την αναστάτωση στη λειτουργία των τραπεζών και διευκρίνισε πως το απογευματινό ωράριο θα ισχύσει μόνο για τη μεταβατική περίοδο μετατροπής του ταμιευτηρίου σε κανονικό τραπεζικό ίδρυμα.

    [05] Αντιπολεμικό συλλαλητήριο σε Αθήνα-Θεσ/κη

    31/10/2002 12:43:37

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο και στη συνέχεια πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην Αθήνα, με αίτημα την αποτροπή του πολέμου στο Ιράκ, και την μη εμπλοκή της χώρας μας. Η αντιπολεμική αυτή διαδήλωση διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και κινήσεις ειρήνης.

    Ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Αμερικανικό προξενείο.

    [06] Σε εφαρμογή απο αύριο το χειμερινό ωράριο

    31/10/2002 12:40:31

    Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ενώ το ωράριο αυτό θα τεθεί σε ισχύει στα σούπερ μάρκετς, από την ερχόμενη Δευτέρα.

    Επίσης από αύριο τα ξημερώματα τίθεται σε εφαρμογή και το χειμερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν σημαντική μείωση στο ρεύμα από τις 2 ως τις 8 το πρωί καθώς και από τις 3.30 εως τις 5.30 το απόγευμα.

    [07] Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ

    31/10/2002 12:39:33

    Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται ως τις 2 το μεσημέρι από το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτό πραγματοποιούν 5ωρη στάση εργασίας, ζητώντας την αναβάθμιση των υπηρεσιών.

    Ο σύλλογος εργαζομένων υποστηρίζει ότι το ΕΚΑΒ με τη σημερινή του δύναμη δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις μισές ανάγκες του πληθυσμού. Διαμαρτύρονται επίσης για τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και ζητούν την ανάθεση των αερομεταφορών σε κρατικό φορέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 October 2002 - 12:30:26 UTC