Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδίωξη ύποπτου πλοίου στη Μεσόγειο
  • [02] Συνεδρίαση πολιτικού συμβουλίου ΝΔ
  • [03] Αναστέλλονται οι πτήσεις της ΟΑ σε Αυστραλία
  • [04] Μετρό-σταθμός Φιξ-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
  • [05] Στάση εργασίας στον ΗΛΠΑΠ
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα στην Αγ.Παρασκευή.
  • [07] Πολυ-υπηρεσία ΑΠΕ-Sportline για Ολυμπιακούς
  • [08] Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ (4η ημέρα)-«Βασίλισσα η ΑΕΚ στο

  • [01] Καταδίωξη ύποπτου πλοίου στη Μεσόγειο

    23/10/2002 13:05:59

    Ενα πραγματικό θρίλερ εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο καθώς η συμμαχική ομάδα 'Ακτιβ Εντέβορ', με τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας Μπουμπουλίνα, καταδιώκει πλοίο φάντασμα, το οποίο ενδέχεται να μεταφέρει επικίνδυνους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών και ελληνικών εφημερίδων πλοίο ελληνικής και πακιστανικής εταιρίας απέπλευσε από την Κονστάντζα της Ρουμανίας, μαζί με άλλα δύο πλοία, τα οποία κρατούνται στην Ιταλία. Το σκάφος φέρει το όνομα 'Κρίσπι' και είναι ένα από τα 22 πλοία, τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα των υπόπτων για πιθανή τρομοκρατική δράση.

    [02] Συνεδρίαση πολιτικού συμβουλίου ΝΔ

    23/10/2002 12:59:23

    Με χαμόγελα και συγχαρητήρια προς τη Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου υπό τον Κ.Καραμανλή αλλά το κλίμα είναι βαρύ και αναμένεται να ασκηθεί κριτική προς τη Ρηγίλλης για την επιλογή Τζαννετάκου.

    Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι αν θα ''πέσουν κεφάλια'' για την επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησε η ΝΔ και για την επιλογή Τζαννετάκου, και στο στόχαστρο πολλών στελεχών βρίσκεται ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης.

    Ο κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε ''κεφάλια γιατί να πέσουν; κριτική θα γίνει μέσα στα όργανα και όχι μέσα στο πεζοδρόμιο. Δεν είναι ελάττωμα μόνο της ΝΔ αλλά όλων των κομμάτων που καθοδηγούνται από τις δημοσκοπήσεις και από τεχνοκρατική αντίληψη και όχι από πολιτικό ένστικτο''.

    Ο Μιλτιάδης Εβερτ επανέλαβε ότι είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αφού ο χάρτης της Ελλάδας όπως και πάλι είπε, έγινε μπλε.

    Ο γραμματέας της ΚΕ Βαγγέλης Μεϊμαράκης διέψευσε και παλι ότι οι διαφωνίες του με τον κ.Σουφλιά έφτασαν προχθές σε κλειστή σύσκεψη στα όρια επεισοδίου κατι που επιβεβαιώνουν και συνεργάτες του Θεσσαλού πολιτικού.

    ''Μόνο συζητούμε'' είπε ο κ.Μεϊμαράκης, ενώ άλλα κορυφαία στελέχη απέφυγαν να πουν οτιδήποτε.

    Ο κ.Γιάννης Τουσιάκης, τόνισε ότι η ΝΔ πέτυχε το στόχο της και είναι το πρώτο κόμμα και πως τα επιμέρους προβλήματα θα συζητηθούν στα όργανα σημειώνοντας ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί η επικοινωνιακή τακτική και η στρατηγική του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

    Από την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου απουσιάζει ο Κων.Μητσοτάκης, ο οποίος δεν μετέχει στις κομματικές διαδικασίες και που χθες είχε ασκήσει κριτική με συνέντευξή του στις επιλογές της Ρηγίλλης.

    [03] Αναστέλλονται οι πτήσεις της ΟΑ σε Αυστραλία

    23/10/2002 12:45:19

    Στην αναστολή των προγραμματισμένων πτήσεών της, προς και απο Αυστραλία, προκειμένου να υπάρξει δραστική περιστολή των σημαντικών ελλειμμάτων της, προχωρά απο 1ης Νοεμβρίου, η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Η διοίκηση της εταιρίας, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί την ομογένεια, τους τουριστικούς πράκτορες και το επιβατικό της κοινό, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν μέχρι σήμερα στην προσπάθεια της εταιρίας για διατήρηση της γραμμής.

    Διαβεβαιώνει επίσης το επιβατικό της κοινό ότι έχει λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την εκπλήρωση με ακρίβεια των συμβατικά ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντί τους προγραμματίζοντας περιορισμένο αριθμό έκτακτων πτήσεων εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου 2002 προς και απο Αυστραλία.

    [04] Μετρό-σταθμός Φιξ-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    23/10/2002 12:01:00

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη, 24 του μηνός, στη λεωφόρο Συγγρού και συγκεκριμένα στο ύψος του "Φιξ", καθώς θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του εξαώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης, ακριβώς δίπλα στον ομώνυμο σταθμό του μετρό. Ετσι, η κίνηση των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο θα γίνεται σε δύο λωρίδες κυκλοφορίες, για όσους κατευθύνονται προς τον Πειραιά και σε τρεις λωρίδες για όσους κινούνται προς Αθήνα.

    Η κατασκευή του σταθμού μετεπιβίβασης του "Φιξ" προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2004 και θα περιλαμβάνει:

    - 660 υπόγειες θέσεις στάθμευσης

    - Μετεπιβίβαση επιβατών από λεωφορειακές γραμμές στο επίπεδο της λεωφόρου Συγγρού.

    - Περιορισμένο αριθμό καταστημάτων και εμπορικών δραστηριοτήτων στο πρώτο υπόγειο

    - Απευθείας υπόγειες συνδέσεις με τον υφιστάμενο σταθμό του μετρό και

    - Πάρκο συνολικής έκτασης 2.300 τ.μ.

    [05] Στάση εργασίας στον ΗΛΠΑΠ

    23/10/2002 11:59:48

    Στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 10.00 εως τις 14.00 οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ. Η διοίκηση του οργανισμού σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι το διάστημα αυτό θα κυκλοφορήσει περιορισμένος αριθμός οχημάτων. Οι εργαζόμενοι ζητούν τον εκσυγχρονισμό των τρόλεϊ και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

    [06] Ληστεία σε τράπεζα στην Αγ.Παρασκευή.

    23/10/2002 11:59:41

    Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν στις 10.30 πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Αγίου Ιωάννου 40, στην Αγία Παρασκευή και αφού απέσπασαν περίπου 23.000 ευρώ, εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

    Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    [07] Πολυ-υπηρεσία ΑΠΕ-Sportline για Ολυμπιακούς

    23/10/2002 08:30:22

    Αύριο Πέμπτη ,στις 12 το μεσημέρι, παρουσιάζεται στην αίθουσα

    της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου-Ακαδημίας 23 ,η νέα πολυ-υπηρεσία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της εταιρίας Sportline ,για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Η νέα αυτή πολυ-υπηρεσία ,περιλαμβάνει ειδήσεις και πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας που μπορεί να αξιοποιηθούν, όχι μόνο από τα ΜΜΕ, αλλά και από τις αθλητικές ομοσπονδίες, αθλητές,χορηγούς και όσους ενδιαφέρονται για εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τα ολυμπιακά αθλήματα,τους κανονισμούς,τα βιογραφικά των αθλητών και άλλων παραγόντων,την ελληνική μυθολογία και ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και πολλά άλλα.

    Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα χαιρετήσει ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

    Κλήθηκαν να παραστούν οι αρμόδιοι υπουργοί,υφυπουργοί ,γενικοί γραμματείς,η πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 ,ο πρόεδρος της ΕΟΕ,εκπρόσωποι των εταιριών χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων και πολλοί άλλοι.

    [08] Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ (4η ημέρα)-«Βασίλισσα η ΑΕΚ στο «Μπερναμπέου.

    23/10/2002 07:35:06

    Μια ΑΕΚ βγαλμένη από τα πιο όμορφα όνειρα των οπαδών της. Η «Ενωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που υποχρεώνει μια «βασίλισσα σε βαθιά υπόκλιση, καθώς απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ (Γ΄ όμιλος). Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με δύο γκολ του Στιβ ΜακΜάναμαν (24΄, 43΄), όμως η ΑΕΚ πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο μείωσε με τον Κώστα Κατσουράνη στο 70΄ και ισοφάρισε στο 86΄ με τον Κοσταρικανό Βάλτερ Σεντένο.

    Μετά από ένα ονειρεμένο 20λεπτο, όπου σε ορισμένες στιγμές η ΑΕΚ πίεσε τη Ρεάλ, ήλθε το... εφιαλτικό τρίλεπτο. Στο 23΄ το μακρινό σουτ-φαρμάκι του Ρομπέρτο Κάρλος απέκρουσε με εξαιρετική επέμβαση ο Χιώτης. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Καμπιάσο από πλάγια έστειλε «συστημένη ασίστ στον Στιβ ΜακΜάναμαν, που με πλασέ πάνω στην κίνηση έγραψε το 1-0. Αμέσως μετά, στο 25΄, ο Γκούτι βρέθηκε σ΄ένα κλασικό τετ-α-τετ με το Χιώτη όμως -μάλλον από υπερβολική σιγουριά- έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

    Από εκεί και πέρα αποκαταστάθηκαν οι λογικές... ισορροπίες με τη Ρεάλ να απειλεί με κάποια φάουλ του Ζιντάν (απέκρουσε ο Χιώτης) και του Ιέρο (άουτ), χωρίς όμως να χρειαστεί να «ιδρώσει. Ετσι κι αλλιώς, στο τέλος πέτυχε το σκοπό της που ήταν να πάρει προβάδισμα ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Ρονάλντο επέδειξε για ακόμη μία φορά την ποδοσφαιρική του ευφυϊα, όταν με εκπληκτική ντρίπλα «άδειασε τον Ράιτ και πέρασε με έξοχο τρόπο τη μπάλα στον ΜακΜάναμαν. Ο Αγγλος σίγουρα είχε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που σκόραρε δύο φορές σ΄έναν αγώνα, όμως το πέτυχε απόψε όταν πλάσαρε τον Χιώτη και διαμόρφωσε το 2-0 στο 43΄. Να φανταστεί κανείς ότι ο 30χρονος μέσος είχε πετύχει μέχρι σήμερα όλα κι όλα έξι γκολ στην καριέρα του στις διοργανώσεις της UEFA.

    Ορθώς σκεπτόμενος ο Μπάγεβιτς, απέσυρε τον Τσάρτα και τον Νικολαϊδη, δύο παίκτες που (αποδείχθηκε ότι) είχε «διαβάσει πολύ καλά ο Ντελ Μπόσκε. Από τη στιγμή της αντικατάστασής τους, η ΑΕΚ έγινε πολύ πιο επικίνδυνη και πλησίασε το γκολ, ομως ο Κασίγιας -ένας μεγάλος τερματοφύλακας- δήλωσε «παρών και απέκρουσε διαδοχικά τη βολίδα του Ζαγοράκη στο 63΄ και τα τετ-α-τετ με Ιβιτς στο 70΄ και Μαλαδένη 74΄. Σ΄αυτήν την τελευταία φάση, η ΑΕΚ κέρδισε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Σεντένο και ο Κατσουράνης με κεφαλιά μείωσε σε 2-1!

    Ο Ντελ Μπόσκε πανικοβλήθηκε από την εξέλιξη αυτή, αλλά και από την δεδομένη ανωτερότητα της ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του β΄ ημιχρόνου, έριξε αμέσως στο ματς τον Ραούλ Μπράβο και λίγο αργότερα τον Μινιάμπρες, για να προφυάξει την άμυνά του. Στα τελευταία 15 λεπτά, η Ρεάλ αγωνίστηκε χωρίς τους Ραούλ, Φίγκο, που ήταν εκτός αποστολής, αλλά και τους Ζιντάν, Ρομπέρτο Κάρλος που είχαν αντικατασταθεί. Με άλλα λόγια, πλην του Ρονάλντο, στο γήπεδο δεν υπήρχε κανένας παίκτης ικανός να «τρομοκρατήσει την ΑΕΚ με τη φήμη που «κουβαλάει. Ξαφνικά, το ματς έγινε ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και κάθε λεπτό που περνούσε, οι «κιτρινόμαυροι άρχισαν να πιστεύουν όλο και περισσότερο στο θαύμα. Οπερ και εγένετο! Στο 86΄ με μια μαγική ενέργεια ο Ιλια Ιβιτς «ζάλισε τους αμυντικούς της Ρεάλ και τον Κασίγιας και «σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Βάλτερ Σεντένο. Σε κενή εστία, ο Κοσταρικανός δεν αστόχησε: έγραψε το 2-2 και έστειλε στον ουρανό τους 14 «κιτρινόμαυρους ήρωες του Μπερναμπέου και τον ασυναγώνιστο «μετρ του πάγκου, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    Διαιτητής ήταν ο Γερμανός Χέρμπερτ Φάντελ. Κίτρινες: Ρομπέρτο Κάρλος, Γεωργάτος

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος (75΄ Ραούλ Μπράβο), ΜακΜάναμαν (82΄ Μινιάμπρες), Καμπιάσο, Σελάδες, Ζιντάν (61΄ Σολάρι), Γκούτι, Ρονάλντο

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστάνογλου, Ράιτ, Καψής, Λάκης, Γεωργάτος (70΄ Σεντένο), Κασάπης, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Τσάρτας (54΄ Μαλαδένης), Νικολαϊδης(54΄ Ιβιτς)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 October 2002 - 11:30:24 UTC