Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάβημα στην Αγκυρα για τουρκικές παραβιάσεις
  • [02] Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα απο πορεία.
  • [03] Εκρηξη έξω απο κτίριο στον Αλιμο.
  • [04] Απόδραση κρατούμενου αλλοδαπού απο περιπολικό.
  • [05] Χωρίς μπλέ λεωφορεία έως τις 3μμ.
  • [06] Κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ
  • [07] Νέες παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά.
  • [08] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Χάουαρντ
  • [09] Κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος των φοιτητών.
  • [10] Πανελλήνιες εξετάσεις.
  • [11] Επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό.
  • [12] Συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις για Β΄και Γ΄Λυκείου.
  • [13] Συνεχίζεται η πολυήμερη επίσκεψη Στεφανόπουλου σε Αυστραλία.
  • [14] Με Ρομάντο Πρόντι συναντήθηκε ο Καραμανλής στις Βρυξέλλες.
  • [15] Απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών ΙΚΑ.
  • [16] Επιβεβαίωσε ο Φερχόιγκεν το χρονοδιάγραμμα ένταξης Κύπρου.

  • [01] Διάβημα στην Αγκυρα για τουρκικές παραβιάσεις

    06/06/2002 13:49:19

    Σε διάβημα στην Αγκυρα και στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα θα προχωρήσει σήμερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σε απάντηση των παραβιάσεων απο δύο τουρκικά αεροσκάφη, του ελληνικού εναερίου χώρου πάνω απο το πολιτικό αεροδρόμιο της Ρόδου.

    Αυτό ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Τύπου, προσθέτοντας ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Αντωνακόπουλος, ενημέρωσε σήμερα το ΝΑΤΟ επί του θέματος. Ως προς το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου απο την Αγκυρα, ο κ. Χυτήρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε πως ''η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τα πάντα, δεν υπάρχει όμως κανείς λόγος ανησυχίας''.

    Τέλος, ο υφυπουργός Τύπου αναφέρθηκε σε τουρκικές καταγγελίες για παραβιάσεις απο ελληνικά αεροσκάφη του τουρκικού εναερίου χώρου και τόνισε πως τα στοιχεία που παρουσίασαν οι τουρκικές αρχές ήταν ανακριβή και πως τα ελληνικά αεροσκάφη κινούνταν εντός του ελληνικού εναερίου χώρου

    [02] Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα απο πορεία.

    06/06/2002 13:40:16

    Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας από πορεία σχολικών φυλάκων.

    Οι συγκεντρωθέντες έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια προς το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας αναστάτωση στην κυκλοφορία.

    [03] Εκρηξη έξω απο κτίριο στον Αλιμο.

    06/06/2002 13:40:09

    Βόμβα εξερράγη λίγο μετά τις 10 το βράδυ έξω από το κτίριο της ''Ιντεραμέρικαν'' στη διασταύρωση των οδών Αλίμου και Ρώμα, στον Αλιμο.

    Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

    [04] Απόδραση κρατούμενου αλλοδαπού απο περιπολικό.

    06/06/2002 13:40:02

    Ιορδανός κρατούμενος απέδρασε μέσα από περιπολικό που τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό για ιατρικές εξετάσεις στις 6 χθες το απόγευμα στο Νέο Κόσμο.

    Πρόκειται για τον Μασούτ Χαλίλ, 54 ετών, ο οποίος εκρατείτο στο αστυνομικό τμήμα του Νέου Κόσμου για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και επρόκειτο να απελαθεί.

    Σε βάρος των αστυνομικών διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

    [05] Χωρίς μπλέ λεωφορεία έως τις 3μμ.

    06/06/2002 13:39:56

    Ακινητοποιημένα θα είναι μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, τα μπλε λεωφορεία της Αττικής, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη γενική συνέλευση του κλάδου.

    [06] Κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ

    06/06/2002 13:39:50

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν από αύριο οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, καθώς ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του Ιδρύματος.

    Οι 24ωρες απεργίες θα επαναληφθούν στις 10, 13, 18, 21, 25 και 28 Ιουνίου καθώς οι γιατροί υποστηρίζουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης δεν έχουν ικανοποιηθεί τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους.

    Ομως και οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ, εξήγγειλαν 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 13, 20 και 27 Ιουνίου, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

    [07] Νέες παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά.

    06/06/2002 13:39:43

    Νέες τουρκικές προκλήσεις σήμερα στο Αιγαίο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικά αεροσκάφη, προέβησαν σε παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, στις περιοχές του βόρειου και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

    Σε όλες τις περιπτώσεις τους 15 σχηματισμούς των τουρκικών αεροσκαφών, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν άμεσα ελληνικά μαχητικά.

    Πάντως οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι η τουρκική δραστηριότητα δεν έχει καμία σχέση με την άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με την επωνυμία ''θαλασσόλυκος'', η οποία διεξάγεται στα διεθνή ύδατα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

    Η άσκηση που θα διαρκέσει ως τις 14 Ιουνίου, παρακολουθείται διακριτικά από τις ελληνικές ενοπλες δυνάμεις.

    [08] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Χάουαρντ

    06/06/2002 13:39:36

    Την Καμπέρα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στο πλαίσιο της πολυήμερης επίσκεψής του στην Αυστραλία.

    Ο κ. Στεφανόπουλος είχε συνομιλίες με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τζον Χάουαρντ, ο οποίος δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε, οτι το Κυπριακό είναι πολύ δύσκολο θέμα και ευχήθηκε να υπάρξει ένα δίκαιο αποτέλεσμα που θα προωθήσει μεγαλύτερη αρμονία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Εξάλλου, ο κ.Στεφανόπουλος μιλώντας αργότερα σε γεύμα αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, ''απο χώρα που δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου''. Αύριο ο κ.Στεφανόπουλος θα επισκεφθεί το Σίδνεϊ.

    [09] Κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική περίοδος των φοιτητών.

    06/06/2002 13:39:29

    Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο να χάσουν την εξεταστική περίοδο οι φοιτητές, καθώς οι καθηγητές των περισσότερων Πανεπιστημίων αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έως το τέλος Ιουνίου, εφόσον δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά τους.

    Οι καθηγητές ζητούν αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους, περίπου 12%. Ομως, σε ένδειξη καλής θελήσεως, αποφάσισαν να εξαιρεθούν από τις απεργίες οι φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο. Κανονικά λειτουργούν τα Πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Πάντως, μέχρι στιγμής, εξετάσεις μίας εβδομάδας έχουν χαθεί για το Πάντειο, τη Φιλοσοφική και τη Νομική, καθώς σ'αυτά τα τμήματα έχουν ήδη αρχίσει οι εξετάσεις, ενώ σε άλλα η εξεταστική περίοδος αναμένεται να αρχίσει σε λίγες ημέρες.

    Υπενθυμίζεται οτι ο υπουργός Παιδείας, έχει παραπέμψει τους καθηγητές στο 2003 για την ικανοποίηση των μισθολογικών τους αιτημάτων. Στο μεταξύ, το υπουργείο ανακοίνωσε χθες το διορισμό πάνω από 7.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    [10] Πανελλήνιες εξετάσεις.

    06/06/2002 13:39:23

    Στα λατινικά και τα μαθηματικά διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές της δευτέρας λυκείου, και στα αρχαία της τρίτης λυκείου, στο πλαίσιο των πανελλήνιων εξετάσεων. Μαθητές και καθηγητές χαρακτήρισαν τα θέματα της δευτέρας λυκείου ως μέτριας δυσκολίας.

    [11] Επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό.

    06/06/2002 07:39:08

    Εντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να το κουκουλώσει και να το μεταθέσει στο μέλλον για μικροκομματικούς σκοπούς. Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση κοινωνικής ασφάλισης δε συνιστούν υλοποίηση και μάλιστα δεσμευτική της αναγκαίας τριμερούς χρηματοδότησης, που διεκδικούν τα συνδικάτα. Το ΔΗΚΚΙ χαρακτηρίζει αντιλαϊκό και αντιεργατικό το νομοσχέδιο.

    [12] Συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις για Β΄και Γ΄Λυκείου.

    06/06/2002 07:39:02

    Στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων οι μαθητές της Β΄Λυκείου διαγωνίζονται σήμερα στα Λατινικά και στα Μαθηματικά και οι αντίστοιχοι της Γ΄Λυκείου στα Αρχαία Ελληνικά και στη Φυσική. Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες το διορισμό πάνω από 7.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    [13] Συνεχίζεται η πολυήμερη επίσκεψη Στεφανόπουλου σε Αυστραλία.

    06/06/2002 07:38:55

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος αναχωρεί σήμερα από τη Μελβούρνη προκειμένου να μεταβεί στην Καμπέρα, δεύτερο σταθμό της πολυήμερης επίσκεψής του στην Αυστραλία. Ο κ. Στεφανόπουλος θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις για διμερή και διεθνή θέματα με το Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας Πίτερ Χολινγκγουόρθ και τον Ομοσπονδιακό Πρωθυπουργό Τζόν Χάουαρντ.

    [14] Με Ρομάντο Πρόντι συναντήθηκε ο Καραμανλής στις Βρυξέλλες.

    06/06/2002 07:38:49

    Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η λαθρομετανάστευση, η διεύρυνση, όπου συμφωνήθηκε οτι η Κύπρος πρέπει να είναι στο πρώτο κύμα των κρατών - μελών, που θα ενταχθούν στην ΕΕ, ασχέτως με το αν έχει λυθεί το πολιτικό πρόβλημα.

    [15] Απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών ΙΚΑ.

    06/06/2002 07:38:43

    Επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι γιατροί του ΙΚΑ εντός του Ιουνίου. Οι γιατροί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, δεν έχουν ικανοποιηθεί τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους, προγραμματίζουν τις απεργίες στις 7, 10, 13, 18, 21, 25 και 28 Ιουνίου.

    [16] Επιβεβαίωσε ο Φερχόιγκεν το χρονοδιάγραμμα ένταξης Κύπρου.

    06/06/2002 07:38:37

    Ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, επιβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τόνισε οτι η νήσος περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα των χωρών που θα ενταχθούν, τον προσεχή Δεκέβριο. Χθες, η ψευδοβουλή του κατοχικού καθεστώτος ενέκρινε ομόφωνα επέκταση των χωρικών υδάτων του ψευδοκράτους, σε 12 ναυτικά μίλια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 June 2002 - 11:30:34 UTC