Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ.Οικονομίας-Φορολογικές μεταρρυθμίσεις
  • [02] Υπεγράφη η σύμβαση για τη ρύθμιση των χρεών του δημόσιου προς το ΙΚΑ
  • [03] Σώμα επιθεώρησης και ελέγχου στις φυλακές
  • [04] Ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στην Κίνα ο πρωθυπουργός
  • [05] "Αθήνα αύριο" το όνομα του συνδυασμού της Ντόρας Μπακογιάννη
  • [06] Στη Νέα Υόρκη ο Κώστας Καραμανλής

  • [01] Υπ.Οικονομίας-Φορολογικές μεταρρυθμίσεις

    06/06/2002 20:14:39

    Η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, η ενίσχυση της εργασίας, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, θα είναι οι τρεις βασικές κατευθύνσεις της φορολογικής μεταρρύθμισης. Τις δηλώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομίας, σε διημερίδα των εφοριακών, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τόνισε την ανάγκη αναδιανομής του εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων και ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να αποσκοπεί στον εξορθολογισμό του συστήματος, στην απλούστευση των διαδικασιών και στη φορολογική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μέχρι τέλος του μηνός ή στις αρχές Ιουλίου θα κατατεθεί στη βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    [02] Υπεγράφη η σύμβαση για τη ρύθμιση των χρεών του δημόσιου προς το ΙΚΑ

    06/06/2002 20:14:33

    Τη σύμβαση για τη ρύθμιση των χρεών του δημοσίου προς το ΙΚΑ, ύψους 1300 δισ. δραχμές, υπέγραψαν σήμερα στο γενικό λογιστήριο του κράτους, οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας, μαζί με το διοικητή του ΙΚΑ. Οπως δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, τα 500 δισ. ρυθμίζονται μέσα στο τρέχον έτος, δεδομένου οτι έχουν εγγραφεί στον περυσινό προϋπολογισμό, ενώ στους επόμενους προϋπολογισμούς θα εγγραφεί και το υπόλοιπο ποσό. Ο υπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή ρύθμιση ένα από τα σημαντικότερα μέρη ενός καινούργιου χρηματοδοτικού σχήματος, το οποίο προβλέπει μια τακτική χορήγηση ίση προς το 1% του ΑΕΠ, απο το Δημόσιο προς το ΙΚΑ. Στο μεταξύ, γενική απεργία την Τρίτη 18 Ιουνίου, κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εκείνες τις ημέρες θα συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

    [03] Σώμα επιθεώρησης και ελέγχου στις φυλακές

    06/06/2002 20:14:26

    Τη δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, προβλέπει το σχέδιο νόμου που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, για την δημιουργία Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου Φυλακών. Αποστολή του σώματος αυτού, επικεφαλής του οποίου θα είναι συνταξιούχος δικαστικός,είναι η διενέργεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων σε οποιαδήποτε ημέρα και ώρα σε όλες τις φυλακές της χώρας, προκειμένου να ελέγχονται οι συνθήκες κράτησης και η τήρηση των προβλεπομένων μέτρων ασφαλείας. Ακόμα οι υπάλληλοι έχουν δυνατότητα να διενεργούν προανακριτικές πράξεις και θα εποπτεύονται από Εισαγγελέα Εφετών. Ο κ.Πετσάλνικος έκανε τις δηλώσεις αυτές στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ, ο οποίος

    υποστήριξε ότι οι αποδράσεις οργανώνονται μέσα και έξω από τις φυλακές. Ο υπουργός κάλεσε τον κ. Κωνσταντόπουλο να καταθέσει στη δικαιοσύνη, τα όποια στοιχεία διαθέτει.

    [04] Ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στην Κίνα ο πρωθυπουργός

    06/06/2002 20:14:19

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, από τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Κίνα, επιστρέφει αύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στη Σαγκάη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην αχανή αυτή ασιατική χώρα, ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στα κοινά σημεία των δύο χωρών, καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων. Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει με δηλώσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου, απάντησε με μια κινέζικη παροιμία, που λέει ότι αυτός που ξέρει να μιλά, μιλάει για την πόλη του, ενώ αυτός που δεν ξέρει μιλάει μόνο για το σπίτι του.

    [05] "Αθήνα αύριο" το όνομα του συνδυασμού της Ντόρας Μπακογιάννη

    06/06/2002 20:14:10

    Αθήνα αύριο, είναι το όνομα του Συνδυασμού της Ντόρας Μπακογιάννη, με το οποίο θα διεκδικήσει στο δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας. Σύμβολό του είναι ένα κλαδί ελιάς, που έχει φιλοτεχνήσει ο γνωστός ζωγράφος Γιάννης Μόραλης. Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, παρουσιάζοντας το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού της, τόνισε ότι στα επόμενα χρόνια θα κριθεί το αύριο της Αθήνας και αυτό ακριβώς είναι η ταυτότητα της δημοτικής της παράταξης. Πρόσθεσε οτι δεν είναι σλόγκαν, ούτε σύνθημα, ούτε διαφήμιση, αλλά απλούστατα μία δέσμευση ουσιαστική ότι θα δουλέψουμε όλοι στην παράταξή μας σκληρά, επίμονα και με προοπτική για το αύριο.

    [06] Στη Νέα Υόρκη ο Κώστας Καραμανλής

    06/06/2002 20:14:02

    Στη Νέα Υόρκη φθάνει απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, πρώτο σταθμό της επταήμερης επίσκεψης του στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Απόψε ο κ. Καραμανλής θα παραστεί στη δεξίωση που οργανώνει προς τιμήν του το Ωνάσειο Πολιτιστικό Ιδρυμα, ενώ αύριο θα συναντηθεί με με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την περιοχή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα θα πάρει μέρος στη συνάντηση Κορυφής της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης, που θα εγκαινιάσει ο αμερικανός πρόεδρος και στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Τζορτς Μπους στο Λευκό Οίκο, στους αρχηγούς των κομμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 June 2002 - 20:30:15 UTC