Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι πανεπιστημιακοί
  • [02] Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 18 Ιουνίου
  • [03] Στην πόλη Ξιαν βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός
  • [04] Συνάντηση Σκανδαλίδη-Κουβέλη στο υπουργείο Εσωτερικών
  • [05] Επιβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.
  • [06] Χωρίς μπλέ λεωφορεία αύριο απο τις 10πμ έως τις 3μμ
  • [07] Σίγησε ο Πλάνετ
  • [08] Σήμερα αποφασίζουν οι Πανεπιστημιακοί
  • [09] Στις Βρυξέλλες ο Κώστας Καραμανλής.
  • [10] Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  • [01] Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι πανεπιστημιακοί

    05/06/2002 19:42:43

    Περισσότερο απο εξι ώρες συνεδρίαζε σήμερα το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίων στο αμφιθέατρο Δρακόπουλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργά απόψε αποφάσισε να προτείνει προς τις γενικές συνελεύσεις των Τμημάτων, να συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις ως το τέλος Ιουνίου, εκτός και αν στο μεταξύ ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Ως ένδειξη καλής θελήσεως, οι πανεπιστημιακοί αποφάσισαν να εξαιρεθούν απο τις απεργίες οι φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο.

    Οι καθηγητές δηλώνουν οτι τα αιτήματα τους αφορούν στην προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της Παιδείας. Επίσης τονίζουν οτι κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζουν προκειμένου να εκτιμούν την κατάσταση. Εάν δε, το υπουργείο Παιδείας ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ειναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν αμέσως στα καθήκοντά τους. Σ΄αυτή την περίπτωση είτε θα παραταθεί η περίοδος των εξετάσεων ή θα μετατεθεί η εξεταστική το Σεπτέμβριο.

    [02] Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 18 Ιουνίου

    05/06/2002 19:38:29

    Με 24ωρη απεργία στις 18 Ιουνίου, ημέρα όπου αναμένεται να ψηφισθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, απαντούν τα συνδικάτα, μετά την κατάθεση χθες βράδι, του νομοσχεδίου στη Βουλή. Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, 37ετία για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας, ενώ με 35 έτη ασφάλισης χορηγείται σύνταξη για τους άνδρες στα 65 χρόνια και για τις γυναίκες στα 60. Για οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά επαρκές ασφαλιστικό σύστημα, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ζήτησε επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος και αξιοπρεπείς συντάξεις. Αξίζει να σημειωθεί οτι οτι πρόεδρος της ΓΣΕΕ κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από την πλειοψηφία της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, υποστηρίζοντας οτι οι προωθούμενες ρυθμίσεις διαμορφώνουν προϋποθέσεις λειτουργίας, οργανωμένου ασφαλιστικού συστήματος. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, άσκησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    [03] Στην πόλη Ξιαν βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός

    05/06/2002 19:38:21

    Στην πόλη Ξιάν, την πρώτη πρωτεύουσα του ενιαίου κράτους της Κίνας, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του, βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης και η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκαν αρκετή ώρα στο μουσείο που στεγάζει τον πήλινο στρατό, και βρέθηκαν μπροστά σε ένα εντυπωσιακό θέαμα, το οποίο εκθείασε ο κ. Σημίτης. Η ελληνική αντιπροσωπεία αναχωρεί αύριο για τη Σαγκάη, δεύτερο μεγάλο σταθμό της επίσκεψής της στην Κίνα.

    [04] Συνάντηση Σκανδαλίδη-Κουβέλη στο υπουργείο Εσωτερικών

    05/06/2002 19:38:15

    Για θέματα που αφορούν την Τοπική αυτοδιοίκηση, ενημέρωσε τον

    υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Φώτη Κουβέλη, κατά την επίσκεψή του σήμερα στο υπουργείο, ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης. Μεγαλύτερη έκταση έλαβε το θέμα της διαμόρφωσης των εκλογικών καταλόγων, όπου στο δήμο της Αθήνας, όπως είπε ο υπουργός, εμφανίζονται πολλά διογκώμενα προβλήματα, όπως πλαστές διευθύνσεις, πολλές μεταδημοτεύσεις, κ.α. Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος πως με το νέο σύστημα του εκλογικού αριθμού, που θα αντικαταστήσει το εκλογικό βιβλιάριο, θα διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της ψηφοφορίας κατά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

    [05] Επιβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    05/06/2002 15:22:38

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, επιβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τόνισε οτι η νήσος περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα των χωρών που θα ενταχθούν, τον προσεχή Δεκέβριο.

    Με τον κ.Φερχόιγκεν συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε οτι ο Ευρωπαίος επίτροπος τον διαβεβαίωσε επίσης πως ανεξάρτητα απο την επίλυση του Κυπριακού η ένταξη της Κύπρου θα προχωρήσει στο πνεύμα των αποφάσεων του Ελσίνκι. Στα κατεχόμενα η ψευδοβουλή του καθεστώτος ενέκρινε ομόφωνα επέκταση των χωρικών υδάτων του ψευδοκράτους στα 12 μίλια. Στο μεταξύ, αρχίζει αύριο η τακτική άσκηση των τουρκικών δυνάμεων ''Θαλασσόλυκος'' που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουνίου και θα διεξαχθεί στη θάλασσα του Μαρμαρά, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

    [06] Χωρίς μπλέ λεωφορεία αύριο απο τις 10πμ έως τις 3μμ

    05/06/2002 15:22:30

  • Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα μπλε λεωφορεία της Αττικής απο τις 10 το πρωί εως τις 3 μετά το μεσημέρι, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη γενική συνέλευση του κλάδου.

    [07] Σίγησε ο Πλάνετ

    05/06/2002 15:22:23

    Σίγησε το πρωί η συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού PLANET και όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, ο ιδιοκτήτης του σταθμού Μιχάλης Ανδρουλιδάκης έκλεισε τον πομπό για να ματαιώσει τη λειτουργική κατάληψη της συχνότητας από τους διαμαρτυρόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς του σταθμού, η οποία είχε αποφασιστεί ομόφωνα στη γενική συνέλευση.

    Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διατήρηση του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού, και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

    Κατήγγειλαν ως παράνομη την ενέργεια του κ.Ανδρουλιδάκη, ο οποίος έβαλε λουκέτο σε ραδιοφωνική συχνότητα, αν και αυτή αποτελεί δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.

    Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τηλέμαχος Χυτήρης, τόνισε πως το υπουργείο Τύπου βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οτι πραγματοποιείται συνάντηση του ιδιοκτήτη του σταθμού με εκπροσώπους των εργαζομένων, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου και δύο βουλευτών.

    [08] Σήμερα αποφασίζουν οι Πανεπιστημιακοί

    05/06/2002 15:22:17

    Σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να δοθεί τέλος στην αγωνία χιλιάδων φοιτητών, καθώς οι καθηγητές των πανεπιστημίων, που συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα την αποχή τους, ενδέχεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

    Ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, απηύθυνε έκκληση προς τους πανεπιστημιακούς να μήν μετατρέψουν σε ομήρους τους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Παράλληλα όμως, τους παρέπεμψε στο 2003 για την ικανοποίηση των μισθολογικών τους αιτημάτων.

    [09] Στις Βρυξέλλες ο Κώστας Καραμανλής.

    05/06/2002 15:22:09

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ο οποιος μετέχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το πρωί ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

    Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι συμφώνησαν πως η Κύπρος πρέπει να είναι στο πρώτο κύμα των κρατών που θα ενταχθούν στην ΕΕ ασχέτως με το αν έχει λυθεί το πολιτικό πρόβλημα.

    Ο κ.Καραμανλής είπε επίσης, ότι συζητήσαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και την προοπτική της κοινωνικής Ευρώπης. Αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ, θα μεταβεί στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

    [10] Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

    05/06/2002 15:22:02

  • Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος σήμερα, και στο Μπαλί άρχισαν οι εργασίες της προπαρασκευαστικής συνόδου για τη Διάσκεψη της Γης που θα διεξαχθούν στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ολες οι κυβερνητικές αντιπροσωπείες απευθύνουν έκκληση να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις για ένα σχέδιο δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Εκκληση για τη σωτηρία του πλανήτη απηύθυνε και ο ΟΗΕ με αφορμή τη σημερινή ημέρα, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελούν το μεγαλύτερο ρυπαντή στον πλανήτη αντιδρούν έντονα στο πρωτόκολλο του Κιότο για τη μείωση της εκπομπής αερίων που συμβάλουν στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου. Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, παρά την έκθεση της κυβέρνησής του που για πρώτη φορά παραδέχεται ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνιστά απειλή, επανέλαβε την άρνησή του καθώς η συνθήκη του Κιότο έρχεται σε αντίθεση με την αμερικανική οικονομία. Στην Αθήνα, οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στο Ζάππειο την Κυριακή και περιλαμβάνουν έκθεση, ομιλίες, συμβουλές τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σπότ και άλλα. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, επισήμανε την ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες και την ατομική τους ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος και τόνισε οτι και με απλές κινήσεις μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον και πολύ περισσότερο να μην το επιβαρύνουμε.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 June 2002 - 20:30:18 UTC