Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα υπουργείου Υγείας κατά του καπνίσματος
  • [02] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για δηλώσεις Ντενκτάς
  • [03] Θετικά εξελίχθηκε ο διάλογος κυβέρνησης-συνδικάτων για το ασφαλιστικό
  • [04] Σημίτης: Ταχύτερη απορρόφηση Γ ΚΠΣ

  • [01] Μέτρα υπουργείου Υγείας κατά του καπνίσματος

    30/05/2002 19:57:53

    Υπό διωγμόν τίθενται οι καπνιστές και στη χώρα μας, μετά τις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, σύμφωνα με τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας. Από 1ης Οκτωβρίου 2002, το κάπνισμα απαγορεύεται στις δημόσιες υπηρεσίες, στους χώρους που παρέχουν υπηρεσίες υγείας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ στους σταθμούς αναμονής, θα επιτρέπεται μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Επίσης, όλα τα ζαχαροπλαστεία, τα εστιατόρια και οι καφετέριες υποχρεούνται να δημιουργήσουν χωριστούς χώρους για μή καπνιστές, σε ποσοστό 50%, ενώ το μέτρο είναι προαιρετικό για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα παραδοσιακά καφενεία. Τέλος, προβλέπεται η επιβολή αυστηρών πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων στους ασθενείς, τους επισκέπτες και τους εργαζομένους, που παραβιάζουν την απαγόρευση στα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία.

    [02] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για δηλώσεις Ντενκτάς

    30/05/2002 19:57:43

    Προκλητική και παράνομη ενέργεια, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη δήλωση Ντενκτάς, περί επέκτασης των χωρικών υδάτων του ψευδοκράτους στα 12 μίλια. Η ενέργεια αυτή δεν παράγει αποτελέσματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, είναι όμως προβληματική διότι αποδεικνύει την εντεινόμενη αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς. Οσον αφορά το μορατόριουμ ασκήσεων στο Αιγαίο, ο κ.Πρωτόπαπας είπε οτι στην βάση της συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, το μορατόριουμ για τους θερινούς μήνες ανανεώνεται αυτομάτως. Σε παρόμοιες δηλώσεις, προέβη και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης.

    [03] Θετικά εξελίχθηκε ο διάλογος κυβέρνησης-συνδικάτων για το ασφαλιστικό

    30/05/2002 19:57:36

    Θετική, χαρακτηρίσθηκε και από τις δύο πλευρές η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν σήμερα κυβέρνηση και ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό. Στην συνάντηση συμφωνήθηκαν δύο από τα επιμέρους αιτήματα της ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης στους ασφαλισμένους που συμπληρώνουν μόνο 3.500 ένσημα, αντί των 4.500 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Δίνεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης στους ασφαλισμένους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με τη συμπλήρωση χιλίων ενσήμων στα τελευταία 13 χρόνια, αντί των 10 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ο κ. Ρέππας άφησε αιχμές προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τις άλλες οργανώσεις των κοινωνικών εταίρων ότι δεν κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ολοκληρώνοντας το διάλογο με την κυβέρνηση, τα συνδικάτα φτάνουν σε ένα θετικό σημείο για το ασφαλιστικό.

    [04] Σημίτης: Ταχύτερη απορρόφηση Γ ΚΠΣ

    30/05/2002 14:34:25

    Στο πλαίσιο της τακτής αποτίμησης της εφαρμογής του Γ' ΚΠΣ, το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα συζήτησε την πορεία υλοποίησης των έργων. Με τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του είπε οτι τα προγράμματα βρίσκονται σε συναμική πορεία, παραδέχθηκε οτι στην αρχή υπήρξαν κάποια προβλήματα και τόνισε οτι η Ελλάδα έχει αποδείξει οτι μπορεί να κερδίζει τους στόχους της ''οπως φάνηκε με την ΟΝΕ και όπως φαίνεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες''. ''Απο δώ και πέρα συμφωνήσαμε πως πρέπει να αυξηθεί η εκταμίευση των πόρων για να τελειώνουν τα έργα και να τα απολαμβάνουν οι πολίτες'', υπογράμμισε ο κ. Σημίτης παρατηρώντας οτι η εξέλιξη αυτή διευκολύνει την καταπολέμηση της ανεργίας, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και την περιφερειακή ανάπτυξη. Συμφωνήσαμε ακόμη, είπε ο πρωθυπουργός, οι περιφέρειες να καταθέσουν δεσμευτικά προγράμματα μεχρι το τέλος του έτους με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε ακόμη πως πρέπει οι πόροι να διοχετεύονται πιό γρήγορα και τα υπουργεία ''να τρέχουν'' πιο γρήγορα τα προγράμματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 May 2002 - 20:30:12 UTC