Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα του Ευρωστρατού
  • [02] Ακτές-Περισσότερες ''Γαλάζιες σημαίες'' η Ελλάδα
  • [03] Συνάντηση Ευθυμίου-Πανεπιστημιακών
  • [04] Συνελήφθησαν δύο άτομα για την υπόθεση της απαγωγής Ζώνα
  • [05] Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου-Τελετή έναρξης
  • [06] Εύσημα από ΗΠΑ για βελτίωση ελληνοτουρκικών σχέσεων.
  • [07] Πέρασε με επιτυχία τις.. .εξετάσεις...το ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.
  • [08] Το Γ΄ΚΠΣ συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.
  • [09] Κοινή μεθοριακή αστυνομία στην Ευρωπαϊκή Ενωση

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα του Ευρωστρατού

    31/05/2002 13:46:24

    Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο θέμα του ευρωστρατού πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας Γιώργος Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά η τελευταία πρόταση της ισπανικής προεδρίας, η οποία αξιολογείται ως θετική, τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Αμυνας. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    To μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως υπάρχουν νέες προτάσεις της Ισπανικής Προεδρίας και διατύπωσε την ευχή η εκκρεμότητα να κλείσει μέχρι ή και στην Σύνοδο της Σεβίλης. Πρόσθεσε πως εντείνεται η κινητικότητα, διατυπώνονται νέες προτάσεις και διαμορφώνονται δυνατότητες για να βρεθεί λύση

    [02] Ακτές-Περισσότερες ''Γαλάζιες σημαίες'' η Ελλάδα

    31/05/2002 13:46:17

    Τις ομορφότερες και καθαρότερες ακτές αλλά και τις περισσότερες ''Γαλάζιες σημαίες'' μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διαθέτει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις-αναλύσεις νερών που έγιναν σε 40 νομούς.

    Ειδικότερα, το 99,4 των ελληνικών ακτών είναι κατάλληλες για κολύμβηση ενώ το 97,1 είναι εξαιρετικής ποιότητας, όπως προέκυψε από σχετικούς ελέγχους ποιότητας σε νερά κολύμβησης. Τη σχετική έκθεση για την ποιότητα νερών κολύμβησης παρουσίασε το μεσημέρι η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου.

    Ωστόσο, σε δώδεκα σημεία, σε ολόκληρη τη χώρα δεν επιτρέπεται η κολύμβηση αφού δεν πληρούν τα σχετικά όρια. Μεταξύ αυτών, είναι σημεία των ακτών της Βούλας, της Λούτσας και της Ελευσίνας στην Αττική.

    [03] Συνάντηση Ευθυμίου-Πανεπιστημιακών

    31/05/2002 13:46:10

    Κρίσιμες συναντήσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων των καθηγητών πανεπιστημίων θα έχει σήμερα ο υπουργός Παιδείας.

    Ειδικότερα, ο κ.Ευθυμίου θα συναντηθεί με το προεδρείο των πρυτάνεων και στη συνέχεια με το προεδρείο της πανελλήνιας ομοσπονδίας διδακτικού επιστημονικού προσωπικού.

    Σημειώνεται ότι κλειστά παραμένουν τα περισσότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας λόγω της απεργίας των καθηγητών. Πάντως η απόφαση για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων των καθηγητών θα ληφθεί στις συνεδριάσεις των σχολών.

    [04] Συνελήφθησαν δύο άτομα για την υπόθεση της απαγωγής Ζώνα

    31/05/2002 13:46:02

    Από την Ασφάλεια Αττικής ανακρίνονται δύο άνδρες και μία γυναίκα, που συνελήφθησαν χθες και θεωρούνται μέλη της σπείρας των απαγωγέων του επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα τον Οκτώβριο του 2001.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εδώ και αρκετό καιρό είχε εντοπίσει στα Σπάτα ένα διαμέρισμα το οποίο είχαν νοικιάσει πριν από την απαγωγή οι δράστες και κρατούσαν εκεί για 64 ολόκληρες ημέρες το θύμα, από το οποίο απελευθέρωσαν όταν πήραν ως λύτρα από τον πατέρα του ένα εκατομμύριο δολάρια.

    [05] Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου-Τελετή έναρξης

    31/05/2002 12:26:56

    Η ώρα του 17ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο έφθασε και εκατομμύρια θεατές απο όλον τον κόσμο θα παρακολουθήσουν στις 1:30 ώρα Ελλάδος την τελετή έναρξης στο ''WORLD CYP STADIYM'' της Σεούλ.

    Το εναρκτήριο λάκτισμα των αγώνων θα δοθεί στις 2.30 μετά το μεσημέρι, σε απευθείας μετάδοση απο την ΕΤ-1, με το παιχνίδι της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας με τη Σενεγάλη.

    Σίγουρα οι Γάλλοι είναι το μεγάλο φαβορί, ενω το κενό του Ζιντάν που είναι τραυματίας και δεν θα παίξει στα δύο πρώτα παιχνίδια θα καλύψει Τζοργκάεφ.

    Ο αγώνας που είναι στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου, θα μεταδοθεί και σε μαγνητοσκόπηση στις 10:00 το βράδυ απο την ΕΤ-1.

    [06] Εύσημα από ΗΠΑ για βελτίωση ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    31/05/2002 07:55:40

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρούν και χαιρετίζουν τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια, σημειώνει γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, με αφορμή σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την αύξηση των τουρκικών παραβιάσεων στον εναέριο χώρο μεταξύ Αιγαίου και Κύπρου.

    [07] Πέρασε με επιτυχία τις.. .εξετάσεις...το ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.

    31/05/2002 07:55:34

    Με απόλυτη επιτυχία πέρασε το «Ελευθέριος Βενιζέλος τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν όλα τα συστήματα ελέγχου, από ομάδα αμερικανών γερουσιαστών, που επισκέφθηκαν πριν από δύο ημέρες το διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων. Πρόκειται για πενταμελή αντιπροσωπεία της επιτροπής ασφάλειας πτήσεων της αμερικανικής βουλής, με επικεφαλής τον κ. Τζον Μίκα, που έφτασαν στην Ευρώπη με στόχο να επισκεφθούν τρία αεροδρόμια, που θεωρούνται από τα ασφαλέστερα στον κόσμο. Οι αμερικανοί αφού ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου και συζήτησαν με τους υπευθύνους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας που εφαρμόζονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος.

    [08] Το Γ΄ΚΠΣ συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

    31/05/2002 07:55:28

    Να συνταχθούν σαφή χρονοδιαγράμματα και να επιταχύνουν την απορρόφηση πόρων και την εκτέλεση έργων που υπάγονται στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, κάλεσε χθες τους υπουργούς ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ.Σημίτης ανέφερε ότι το 65% του συνολικού προϋπολογισμού έχει προκηρυχθεί, σε οχτώ μήνες έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση 1.800 έργων που αναφέρονται στο 32% του προϋπολογισμού, έχουν υπογραφεί συμβάσεις για το 20% του προϋπολογισμού και εγκρίνονται 250 έργα περίπου ανά μήνα.

    [09] Κοινή μεθοριακή αστυνομία στην Ευρωπαϊκή Ενωση

    31/05/2002 07:55:21

    Η δημιουργία μιας κοινής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, μεθοριακής αστυνομίας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της τρομοκρατίας, απασχόλησε τη Διάσκεψη των ''15'' υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, που έγινε στη Ρώμη. Ο Ιταλός υπουργός , που παρουσίασε την πρόταση είπε ότι θέλουμε να προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών μας και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Ο Ελληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης επανέλαβε την ελληνική πρόταση να γίνει η χώρα μας κεντρικό παρατηρητήριο της ΕΕ για την παρακολούθηση της διακίνησης των μεταναστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 May 2002 - 11:30:21 UTC