Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλήνιες εξετάσεις-Δύσκολα αλλά και βατά θέματα.
  • [02] Ρώμη-Συνεδριάζουν 28 ευρωπαίοι υπουργοί για παράνομη μετανάστευση
  • [03] Η 24χρονη Ρωσίδα Φεντέροβα Μις Υφήλιος.
  • [04] Ικανοποιητική η κλινική εικόνα του Χ.Λαμπράκη
  • [05] Αφαντος παραμένει ο δραπέτης κακοποιός Πήτερ Σέντομ
  • [06] Νομοσχέδιο για απαγόρευση τυχερών παιχνίων
  • [07] Πορεία και συγκέντρωση πανεπιστημιακών στο υπουργείο Παιδείας
  • [08] Τηλεφωνική επικοινωνία Μπούς-Μητσοτάκη.
  • [09] Μέτρα για περιορισμό του καπνίσματος ανακοινώνονται σήμερα.
  • [10] Συνάντηση Ρέππα-ΓΣΕΕ για ασφαλιστικό
  • [11] Πειραιάς-Επεισόδια.
  • [12] Υπουργικό Συμβούλιο
  • [13] Ενημέρωση Κωστή Στεφανόπουλου απο Κ. Σημίτη
  • [14] Συνάντηση Δ. Ρέππα με προεδρείο ΓΣΕΕ
  • [15] Βουλή-Σχέδιο νόμου για απαγόρευση παιγνίων
  • [16] Νέο προεδρείο εξέλεξε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [17] Πρόεδρος ΣΥΝ-Βουλή-Σωφρονιστικό σύστημα

  • [01] Πανελλήνιες εξετάσεις-Δύσκολα αλλά και βατά θέματα.

    30/05/2002 13:06:07

    Συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις. Οι μαθητές της Β'λυκείου διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας.

    Μαθητές και καθηγητές χαρακτήρισαν τα θέματα σχετικά δύσκολα, λέγοντας οτι ήταν για καλά διαβασμένους.

    Οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ'λυκείου διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και χαρακτήρισαν τα θέματα βατά.

    Τέλος, οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης της Γ'λυκείου διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά και είπαν ότι τα θέματα ήταν δύσκολα.

    [02] Ρώμη-Συνεδριάζουν 28 ευρωπαίοι υπουργοί για παράνομη μετανάστευση

    30/05/2002 13:06:00

    Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, συνεδριάζουν σήμερα στη Ρώμη, οι υπουργοί Εσωτερικών 28 ευρωπαϊκών χωρών.

    Στη σύνοδο, που παίρνουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι ομόλογοί τους των 12 υποψηφίων χωρών και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, αναμένεται να αποφασιστούν κοινά μέτρα που θα επιτρέψουν τον καλύτερο έλεγχο των συνόρων τους.

    [03] Η 24χρονη Ρωσίδα Φεντέροβα Μις Υφήλιος.

    30/05/2002 13:05:53

    H 24χρονη μελαχρινή καλλονή απο τη Ρωσία, Οξάνα Φεντόροβα, κέρδισε το τίτλο της ωραιότερης γυναίκας του κόσμου, στο διαγωνισμό ομορφιάς ''μις Υφήλιος'', στο Σάν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. Τη 2η θέση κατέλαβε η μις Παναμάς Τζαστίν Πάζεκ και την 3η η μις Κίνα Λινγκ Ζούο.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του διαγωνισμού που μετείχε η Κίνα.

    Η Φεντόροβα είναι πτυχιούχος της Νομικής, εργάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας και όπως δήλωσε φιλοδοξεί κάποτε να ανοίξει δική της νομική εταιρία.

    Πάντως ο φετινός διαγωνισμός για τη μις Υφήλιο, είχε και έντονο πολιτικό παρασκήνιο, καθώς οι αραβικές χώρες απέσυραν τις υποψήφιες τους, ύστερα απο τη φωτογράφιση της περασμένης εβδομάδας της μις Ισραήλ Γιαμίτ Χαρ Νόι, η οποία εμφανίσθηκε με ένα φόρεμα με τα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ, ενω κρατούσε και ένα χάρτη που εμφάνιζε το Ισραήλ να εκτείνεται σε ολόκληρη την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη.

    [04] Ικανοποιητική η κλινική εικόνα του Χ.Λαμπράκη

    30/05/2002 13:05:46

    Σήμερα ή αύριο πιθανώς να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού ο πρόεδρος του ΔΟΛ Χρήστος Λαμπράκης.

    Η κλινική εικόνα του κ.Λαμπράκη χαρακτηριζόταν από τους θεράποντες γιατρούς, πολύ καλή, με την καρδιακή λειτουργία να είναι σταθερή και την πνευμονολογική να έχει βελτιωθεί.

    Χθες ο κ.Λαμπράκης συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος του τηλεφώνησε για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του και να του ευχηθεί.

    [05] Αφαντος παραμένει ο δραπέτης κακοποιός Πήτερ Σέντομ

    30/05/2002 13:05:39

    Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών ασφαλείας για τον εντοπισμό του Αμερικανού κακοποιού Πήτερ Σέντομ και της ψυχολόγου των φυλακών Κορυδαλλού Ολγας Ατζαμόγλου, η οποία τον βοήθησε να δραπετεύσει την περασμένη Δευτέρα.

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη διαφθορά, που επικρατεί στο σωφρονιστικό σύστημα, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    [06] Νομοσχέδιο για απαγόρευση τυχερών παιχνίων

    30/05/2002 13:05:32

    Νομοσχέδιο για την απαγόρευση των τυχερών παιγνίων κατατέθηκε χθες στη Βουλή απο τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

    Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται η απαγόρευση της διεξαγωγής παιγνιδιών με ηλεκτρικά, ηλεκτρομηχανικά και ηλεκτρονικά μέσα, περιλαμβανομένων και των υπολογιστών, σε δημόσια κέντρα, καθώς και η εγκατάστασή τους.

    Οι σχετικές ποινικές κυρώσεις περιλαμβάνουν φυλάκιση τριών μηνών και πρόστιμο τουλάχιστον 5.000 ευρώ, ενώ σε υποτροπή, προβλέπεται φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή από 25.000 ευρώ έως 75.000 ευρώ.

    [07] Πορεία και συγκέντρωση πανεπιστημιακών στο υπουργείο Παιδείας

    30/05/2002 13:05:25

    Κλειστά παραμένουν κι αυτή την εβδομάδα τα περισσότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, λόγω της απεργίας των καθηγητών.

    Το μεσημέρι, πανεπιστημιακοί καθηγητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Παιδείας.

    Για αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου με το προεδρείο των πρυτάνεων. Αύριο επίσης θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των καθηγητών όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

    [08] Τηλεφωνική επικοινωνία Μπούς-Μητσοτάκη.

    30/05/2002 13:05:19

    Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι θεράποντες ιατροί του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος υποβλήθηκε χθες στο Φοίνιξ της Αριζόνας των ΗΠΑ, σε επιτυχημένη επέμβαση για τη διόρθωση ανευρίσματος κοιλιακής αορτής.

    Ο κ.Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του.

    [09] Μέτρα για περιορισμό του καπνίσματος ανακοινώνονται σήμερα.

    30/05/2002 13:05:12

    Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος αύριο και ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, αναμένεται στις 3 να παρουσιάσει την πολιτική του υπουργείου σχετικά με τον περιορισμό του καπνίσματος, στους δημόσιους χώρους.

    Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης, στοχεύουν στη λήψη μέτρων μετά την επιτυχία που σημείωσε ανάλογη απόφαση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετική έρευνα η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη σε ποσοστό καπνιστών με πρώτη την Πολωνία. Το μικρότερο ποσοστό καπνιστών εμφανίζει η Πορτογαλία.

    [10] Συνάντηση Ρέππα-ΓΣΕΕ για ασφαλιστικό

    30/05/2002 13:05:04

    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας αναμένεται να συναντηθεί στις δύο μετά το μεσημέρι με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με αντικείμενο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

    Ο κ.Ρέππας αναμένεται να ανακοινώσει την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων, τα οποία έχει υποβάλει η ΓΣΕΕ.

    Αύριο, το προεδρείο της Συνομοσπονδίας θα συναντηθεί με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει η ολομέλεια της διοίκησης, μετά από αίτημα των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.

    [11] Πειραιάς-Επεισόδια.

    30/05/2002 07:43:59

    Ηρεμία επικρατούσε τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι του Πειραιά μετά τα χθεσινά γεγονότα μεταξύ απεργών μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού που ανήκουν σε δύο σωματεία, οι οποίοι εμπόδιζαν επιβάτες και αυτοκίνητα να μπούν στα πλοία, σε μια προσπάθεια να περιφρουρήσουν την απεργία τους, η οποία όμως είχε κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο.

    [12] Υπουργικό Συμβούλιο

    30/05/2002 07:43:53

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα έχει ως θέμα την πορεία υλοποίησης του Γ'ΚΠΣ.

    [13] Ενημέρωση Κωστή Στεφανόπουλου απο Κ. Σημίτη

    30/05/2002 07:43:47

    Για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων με έμφαση τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τον ευρωστρατό, ενημέρωσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας που έχουν οι δύο κορυφαίοι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες της χώρας.

    [14] Συνάντηση Δ. Ρέππα με προεδρείο ΓΣΕΕ

    30/05/2002 07:43:40

    Με τον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, συναντάται το μεσημέρι το προεδρείο της ΓΣΕΕ με αντικείμενο συζήτησης τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε οτι η καλή πορεία της οικονομίας μας μπορεί να στηρίξει λύσεις στο ασφαλιστικό.

    [15] Βουλή-Σχέδιο νόμου για απαγόρευση παιγνίων

    30/05/2002 07:43:34

    Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την ''απαγόρευση παιγνίων''. Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται η απαγόρευση της διεξαγωγής παιγνιδιών με ηλεκτρικά, ηλεκτρομηχανικά και ηλεκτρονικά μέσα, περιλαμβανομένων και των υπολογιστών, σε δημόσια κέντρα, καθώς και η εγκατάστασή τους.

    [16] Νέο προεδρείο εξέλεξε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    30/05/2002 07:43:28

    Νέο προεδρείο εξέλεξε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πρώτος σε αριθμό ψήφων εξελέγη ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Λεβογιάννης, ο οποίος φέρεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ στην οποία θα διαδεχθεί τον μέχρι τώρα γραμματέα Κοσμά Σφυρίου.

    [17] Πρόεδρος ΣΥΝ-Βουλή-Σωφρονιστικό σύστημα

    30/05/2002 07:43:22

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για το θέμα της διαφθοράς, της διάβρωσης και της ανομίας, που όπως αναφέρει, επικρατεί στο σωφρονιστικό σύστημα, κατέθεσε στην Βουλή ο πρόεδρος του Συνασπισμού, με αφορμή την απόδραση του αμερικανού κακοποιού Πήτερ Σέντομ, την Δευτέρα από τις φυλακές Κορυδαλλού με τη βοήθεια της ψυχολόγου των φυλακών Ολγας Ατζαμόγλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 May 2002 - 11:30:40 UTC